Umami muualla Facebook

Julkaistu 17. 9. 2009 Teksti Mervi Hannele Sandbacka Yksi kommentti Kulttuuri

Ensi-ilta 18.9. – Tyttö joka leikki tulella

Tyttö joka leikki tulella  (Flickan som lekte med elden) on Stieg Larssonin menestyskirjojen, Millenium-trilogian, toinen osa. Elokuva on jatkoa Miehet jotka vihaavat naisia -elokuvalle.

Tietokonenero ja häpeämätön hakkeri Lisbeth Salander palaa ulkomaanmatkalta. Hän on päässyt käsiksi suureen rahasummaan ja on nyt varoissaan ensi kerran elämässään. Tutkiva toimittaja Mikael Blomkvist saa kuuman uutisvihjeen: lehtimies Dag Svensson ja hänen avovaimonsa Mia ovat paljastaneet laajan seksikaupan Itä-Euroopan ja Ruotsin välillä. Monet siihen sekaantuneista ovat yhteiskunnan silmäätekeviä. Lisbethin synkkä menneisyys nousee pintaan ja kun murhia alkaa tapahtumaan tapauksen ympärillä, Lisbethiä epäillään murhaajaksi, ja poliisi käynnistää ajojahdin. Lisbeth päättää selvittää välit menneeseen ja rangaista oikeita syyllisiä. Mikael taas tarvitsee Lisbethin hakkerintaitoja seksibisneksen tutkimisessa.

tytto-joka-leikki-tulella-3

tytto-joka-leikki-tulella-2

Päähenkilöt ovat tutut Stieg Larssonin edellisestä teoksesta Miehet jotka vihaavat naisia, josta tehty elokuva sai Skandinaviassa yli 3,5 miljoonaa katsojaa.

Tyttö joka leikki tulella valittiin vuonna 2006 Ruotsin parhaaksi rikosromaaniksi.

Stieg Larsson (1954-2004) oli tukholmalainen toimittaja ja kirjailija. Hän kuoli äkillisesti vuonna 2004 sydänkohtaukseen ja jätti jälkeensä valmiit käsikirjoitukset romaanitrilogiaa varten. Ensimmäinen osa Miehet jotka vihaavat naisia julkaistiin suomeksi vuonna 2006, Tyttö joka leikki tulella on trilogian toinen kirja. Kolmas romaani Pilvilinna joka romahti ilmestyi suomeksi vuonna 2008.

Larsson tuli suurelle yleisölle tunnetuksi demokratian puolustajana ja pitkän linjan rasisminvastaisen työn tekijänä. Hän sekä luennoi aiheesta että kirjoitti siitä kirjoja ja artikkeleita.

Larssonin kolme rikosromaania ovat olleet valtava menestys. Ne ilmestyvät yli 30 maassa ja kaikista tehtiin elokuva.

tytto-joka-leikki-tulella-4

Ensi-ilta 18.9.2009

Kesto n. 2 h

Ikäraja K-15

Ohjaus Daniel Alfredson

Käsikirjoitus Stieg Larsson

Näyttelijät Noomi Rapace, Michael Nyqvist, Lena Endre, Georgi Staykov

Kolmas elokuva Pilivilinna joka romahti on elokuavtetatereissa 1.1.2010

http://www.youtube.com/watch?v=xRiHrktRde0


Aiheet: , , , , , , , ,

Yksi kommentti

 1. Pitäisi päästä katsomaan.

  Pitäisi päästä katsomaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pirkko

  22. 9. 2009 16.31

Kirjoita kommentti