Umami muualla Facebook

Julkaistu 23. 3. 2009 Teksti Mervi Hannele Sandbacka Ei kommentteja Kulttuuri

Jade Goodya muistetaan Englannin lehdistössä

Monet lehdet kunnioittivat muistokirjoituksillaan Jade Goodya, kun hän hävisi taistelunsa syöpää vastaan.

Leo McKinstry, Daily Express, kuvailee kuinka Jade nousi kuuluisuuteen karkeudella ja vulgaarilla tavalla, mutta jatkaa, että viimeisinä kuukausinaan hänen elämänsä oli arvokasta ja hohdokasta ja hän osoitti suurta rohkeutta. The Daily Telegraph kuvailee, kuinka hän kuoli kuten elikin: salamavalojen välkkeessä. The Guardian kutsui häntä uskomattoman luonnolliseksi, suoraksi, avoimeksi, hauskaksi ja karismaattiseksi.

The Sun kirjoitti, että Jade Goody oli tosi-TV:n suurin luomus – mutta hän oli riittävän älykäs muuttaakseen kuuluisuutensa kullaksi. The Times kirjoitti, että hän tiesi henkilökuvansa riippuvan spontaaniudesta, teeskentelettömästä persoonallisuudesta ja jatkuvasta halukkuudesta pistää kaikki asiat esille julkisesti. The Daily Mirror kirjoitti: yksinkertainen fakta on, että Jade Goody muistetaan. Hän oli enemmän kuin vain tyttö, joka taisteli läpi sellaisen lapsuuden, joka olisi murskannut meistä useimmat.

Jade Goodyn henkilökuva

Jade Cerisa Lorraine Goody (5. kesäkuuta 1981 – 22. maaliskuuta 2009) oli brittiläinen julkisuuden henkilö. Hän tuli alun perin tunnetuksi Iso-Britannian Big Brotherin 3. tuotantokauden kilpailijana 2002. Hän on sittemmin esiintynyt useissa televisio-ohjelmissa ja lehdissä. Hän on julkaissut kaksi omaelämäkertateosta, joista ensimmäinen oli Jade: My Autobiography (2006) ja toinen Jade: Catch A Falling Star (2008). Ennen julkisuutta Goody työskenteli hammashoitajana.

Goody osallistui Lontoon maratoniin vuonna 2006. Hän toimi myös Now-lehden kolumnistina ja menestyi liikenaisena. Häntä on syytetty rasististen kommenttien esittämisestä näyttelijä Shilpa Shettysta Celebrity Big Brotherin 5. tuotantokaudella 2007. Näiden syytösten johdosta hänen Shh…-parfyyminsä vedettiin myynnistä. Syytöksistä aiheutui laaja kohu sekä Britanniassa että Intiassa.

Goody sairastui vuonna 2008 kohdunkaulan syöpään. Diagnoosin saadessaan hänellä oli kesken esiintyminen Intian versiossa Big Brotherista, Bigg Bossissa. Helmikuun 2009 puolessa välissä keltaisessa lehdistössä uutisoitiin Goodyn syövän olevan terminaalivaiheessa. Hän meni 22. helmikuuta 2009 naimisiin Jack Tweedin kanssa ja sai kasteen 7. maaliskuuta. Häneltä oli kaksi lasta, vuosina 2003 ja 2004 syntyneet pojat.

Henkilökuvatekstin lisenssi: GNU Free Documentation License
Kuvan lisenssi: Creative Commons Attribution ShareAlike 3.0 / Keira76
Kuvateksti: Jade Goody, parempina aikoina, hyväntekeväisyystapahtumassa Upton Parkin stadionilla Lontoossa.


Aiheet: , , , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti