Umami muualla Facebook

Julkaistu 22. 9. 2009 Teksti Tiia Koskimies Yksi kommentti Musiikki

Mielen peili 6

Kuunnellessani Nightwishin musiikkia valpastun, kylmät väreet alkavat kulkea pitkin ihoani ja veri kiertää kiivaammin.Tämä musiikki on alusta asti osunut kohdallani suoraan suoneen ja sielun syvimpiin sopukoihin.

Kyyneleetkin saattavat joidenkin kappaleiden kohdalla nousta silmiin. Näin on nimenomaan tämän kappaleen kohdalla. Siitä kuulee, miten Holopaisen ja muiden miesten sielu kärventyy tuhannessa tulikivessä, eikä nainen kuitenkaan ymmärrä yhtään mitään siitä, mitä he tarkoittavat.

Holopaisen sävellykset ovat kuin parasta klassista musiikkia, monipolvisia, herkkiä, äärettömän avaria, mielikuvitusta ruokkivia, loppuunsa mietittyjä, täydellisiä, mutta silti äärettömän inhimillisiä, monille tulkinnoille tilaa antavia. Käännä nyt nupit kaakkoon, anna kunnon rokin puhdistaa tunkkainen ilma ja päästä veri taas virtaamaan vapaana. Toivoisin, että Nightwishin musiikkia soitettaisiin täysillä joskus myös eduskuntasalissa juuri ennen täysistuntoa!  Onnea ja rentoutumista nyt juuri maailmankiertueensa päättäneelle bändille.

Nightwish Bye bye beautiful:

Kuva © Smagal | Dreamstime.com


Aiheet: , ,

Yksi kommentti

 1. Tämä kappale ei

  Tämä kappale ei ole varsinaista Nightwish-fiilistelyä… enemmänkin energia-rytistys. Aikaisempi tuotanto on enemmän fantasiapainotteista ja sisältää hienoa moniulotteista symboliikkaa (Sleeping Sun jne).

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jaahas

  22. 9. 2009 11.33

Kirjoita kommentti