Umami muualla Facebook

Julkaistu 2. 4. 2012 Teksti Liisa Wilska Ei kommentteja Näyttelyt

Monikerroksisia kuvia

Valokuvataiteilija Nanna Hännisen (s. 1973) teossarja Plants/Objects//PAINT esiteltiin 2011 Berliinissä. Sarja on näyttelyn nimen mukaisesti täydentynyt vuoden mittaan uusilla luontoon ja ihmisiin liittyvillä aiheilla, jotka ovat nyt ensimmäisen kerran esillä Galleria Amassa.

(Työ vasemmalla: Plant V, 2011)

Teosten syntyprosessi on monivaiheinen: taiteilija muuttaa alun perin värilliset kuvat mustavalkoisiksi, maalaa niille täyteläisillä, mehevillä väreillä yksityiskohtia ja kuvaa kerroksellisen valokuvan ja maalauksen yhdistelmänsä uudelleen.

Nanna Hänninen on aikaisemmassa tuotannossaan kuvannut minimalistisia arkistoaiheisia kuvia, horisontaalisia pitkällä valotusajalla syntyneitä ”viivapiirustuksia” ja pilvenpiirtäjien arkkitehtuuria siten että lopputulos lähenee abstraktia. Nyt hän kohdistaa katseensa ihmisiin, puiden oksiin, kukkiin ja kesäiseen järvimaisemaan. Monen nykyvalokuvaajan tavoin hän pohtii teoksissaan sekä maalauksen ja valokuvan suhdetta että mustavalkoisen ja värikuvan historiaa.

Ashore I, 2011, digital C-print on Diasec

Nanna Hänninen on valmistunut Taideteollisen korkeakoulun Valokuvataiteen osastolta 2002. Hän on yksi Helsinki Schoolin jäsenistä ja kansainvälisesti menestyneistä suomalaisista valokuvataiteilijoista. Hänen edellisestä yksityisnäyttelystään Helsingissä on vierähtänyt lähes kymmenen vuotta. Nanna Hännisen teoksia on Kiasman, EMMAn ja Suomen valokuvataiteen museon lisäksi monissa julkisissa ja yksityisissä kokoelmissa myös Ruotsissa, Sveitsissä ja Ranskassa. Nanna Hänninen asuu ja työskentelee Kuopiossa.

Strange Halo, 2011, digital C-print on Diasec

Plant IV, 2011, digital C-print on Diasec

Galleria Ama osallistuu Nanna Hännisen näyttelyllä Valokuvataiteilijoiden liiton järjestämään Helsingin Valokuvabiennaaliin. Näyttelyn avaa Valtion taidemuseon ylijohtaja Risto Ruohonen.

People IV, 2011, digital C-print on Diasec

Nanna Hänninen: PLANTS/OBJECTS/TREES/PEOPLE//PAINT

Valokuvia

Galleria Ama, Rikhardinkatu 1, FI-00130 HELSINKI

Avoinna Öppet Open
ti-pe tis-fre Tues-Fri 11-17
la-su lör-sön Sat-Sun 12-16

Prayer Tree I, digital C-print on Diasec


Aiheet: , ,

Kirjoita kommentti