Umami muualla Facebook

Julkaistu 6. 5. 2009 Teksti Tiia Koskimies, kuvat Gummerus Ei kommentteja Ajankohtaista Kulttuuri

Maailman ilkein muuli ja muita tapauksia

Kuka on maailman karvaisin ihminen? Missä sijaitsee maailman karmivin keittiö? Mitä tekivät maailman rohkein kenguru ja pelottomin pulu? Millainen on maailman korkein ja nopein vuoristorata? Mikä on maailman ällöttävin ruokailija?

Maailman paras kirja antaa vastauksen näihin ja moniin muihin uskomattomiin kysymyksiin.

Maailman paras kirja tarjoaa hauskaa, viihdyttävää ja ihmetyttävää tietoa maailman ja avaruuden hienoimmista ja hätkähdyttävimmistä ilmiöistä, saavutuksista ja ihmeistä. Teokseen on koottu maailman parhaimpia, suurimpia, urheimpia, kurjimpia, eriskummallisimpia, kummittelevimpia, kaukaisimpia, vaarallisimpia, tyhmimpiä, kalleimpia ja myrkyllisimpiä asioita, ihmisiä, eläimiä ja paikkoja.

Pahin haju, missä sitä voi haistella?

Maailman paras kirja esittelee osuvan kuvituksen kera muiden muassa muinaisen ja uuden maailman seitsemän ihmettä, uhanalaisimmat eläinlajit sekä pahimmat luonnontuhot.

 Maailman pahanhajuisin hedelmä 
Durian-hedelmä näyttää elävältä silliltä ja haisee pahemmalta kuin kuollut sellainen. Hedelmän hajua on verrattu pilaantuneen kalan, hikisten sukkien ja kuumalla ilmalla lemuavan roskapöntön hajuun. Löyhkä on niin ällöttävä, että kasvin kasvusijoilla Aasiassa sijaitsevassa Borneossa ihmisiä on kielletty viemästä hedelmiä julkisiin kulkuvälineisiin tai hotelleihin. Durian-hedelmää pidetään kuitenkin maailmalla suurena herkkuna, ja se todella maistuukin herkulliselta, jos sen saa hajusta huolimatta viedyksi suuhun asti.

Maailman ilkein muuli
 ja muita outoja juttuja

Muuleja on pidetty pikemminkin itsepäisinä kuin rohkeina, mutta Yhdysvalloissa Montanassa sattunut uskomaton tapaus todisti toista. Kaksi miestä oli ratsastusretkellä, kun puuma hyökkäsi heidän koiransa kimppuun. Toisen miehen ratsuna ollut muuli otti puuman hampaisiinsa ja alkoi iskeä sen päätä maahan. Sitten muuli laski puuman alas sitä kurkusta pidellen ja talloi sitä kavioillaan. Kun muuli oli varma, että puuma oli kuollut, se asteli tyynesti omistajansa luo kuin mitään ei olisi tapahtunut.”

Jan Payne, Maailman paras kirja

alkuteos The World´s Best Book 
suomentanut Marlene Sanoukian 
piirroskuvitus

256 sivua 
Ovh. 25,60 €

www.gummerus fi


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti