Umami muualla Facebook

Julkaistu 31. 5. 2011 Teksti Umami, kuvat Valmistajat Ei kommentteja Michaela

Modernia häämuotia

Kesä on vihdoinkin täällä! Tänä kesänä morsian pukeutuu vintageluomuksiin, ekologisiin ja eettisesti valmistettuihin hääpukuihin tai huippudesigniin. Enää ei tarvitse ahtautua kermakakkumaisiin ja hiostaviin hääpukuihin,  prinsessamaisia häitä voi viettää yhtä hyvin  linjakkaassa puuvillamekossa. Uskalla olla rohkea morsian,  ja investoi hääpukuun,  josta on käyttöä myöhemmin. Boheemi morsian pukeutuu tavanomaisesta poiketen läpikuultavaan pitsiin, ja tepastelee alttarille matalissa kengissä hiukset hulmuten.

Designpukuun pukeutuminen herättää positiivista huomiota, ja kermansävyiselle luomukselle löytyy käyttöä tulevaisuudessakin. Second hand ja vintage liikkeistä voi tehdä mahtavia löytöjä, kuten ystäväni ostettuaan 30 eurolla 1950- luvun hääpuvun.  Samankaltainen hääpuku on nähty muun muassa Grace Kellyn ja Kate Middletonin yllä.  Kuten huomaat lukuisia vaihtoehtoja löytyy edullisesta hieman kalliimpaan. Suomalaiset vaatessuunnittelijat, kuten Minna Hepburn, Mert Otsamo sekä Sveta Planmanin Jolier, edustavat kaikki omalla tavallaan muodin uusia tuulahduksia.  Jolierin kauniin linjakas  mekko toimii sekä lyhyenä että  pitkänä, ja on oiva vaihtoehto klassisuutta rakastavalle morsiamelle. Dramaattisuutta löytyy taas Mert Otsamon F/W 2012 höyhenpäällistetystä puvusta, joka sopii talven morsiamelle.

Minna Hepburnin vintagehenkinen mekko on ekologinen vaihtoehto boheemi morsiamelle. Kaukana boheemisuudesta eivät ole myöskään italialainen Emilio Pucci, ja ruotsalainen Ida Sjöstedt. Molemmat merkit edustavat kesän rennoimpaa hääeleganssia, ja virkatut, pitsiset mekot toimivat oikein asustettuna kesän muissa juhlissa. Läpikuultavan pitsin kanssa kun pukee istuvan ja kapean puuvillamekon,  ei tarvitse pelätä paheksuvia katseita.

Sommarens snyggaste brud klär sig i vintage, eller i bohemiskt i spets. Våga satsa på en klänning, som du har nytta av även under resten av sommarmånaderna eller köp en klänning från second hand och vintage butikerna. Finska designern Mert Otsamos fjädertäckta klänning (F/W 2012) passar kanske bäst under vintermånaderna, men är varje drama queen´s drömblåsa. Jolier är den praktiska, klassiska klänningen som kan både användas som lång eller kort. Vilken är din favorit?

Lisätiedot/tilläggsinformation: Minna Hepburn, Jolier, Mert Otsamo, Ida Sjöstedt, Emilio Pucci


Aiheet: , , , , , , , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti