Umami muualla Facebook

Julkaistu 17. 10. 2017 Teksti Eeva Salonen, kuvat Eeva Salonen Yksi kommentti Muoti ja kauneus

Kahden illan pipo

Sinä kesänä oli kerrankin aikaa, ja halusin opetella neulomaan villasukkia. Uurastus loppui kuitenkin lyhyeen, sillä sukka ei edistynyt kantapäätä pidemmälle. Purin ja neuloin, purin ja neuloin.

Oli pakko myöntää, etteivät kantapään salat auenneet. Olin hukannut neulontaohjeen lukutaidon. En kuitenkaan masentunut, sillä osasinhan sentään jotakin. Osasin luoda silmukat puikoille, neuloa oikeaa ja nurjaa.

Ja kuinkas sitten kävikään. Tuumailun tuloksena syntyi oma designpipo, joka syntyy kömpelöissäkin käsissä kahdessa illassa ja nopsemmissa yhden illan kuluessa.

Tein aluksi itselleni vaaleanpunaisen ja -sinisen mallikappaleen. Kun koirakävelyllä sain kiitosta myssyistä, rohkaistuin ja syksyn mittaan pipoja syntyi joululahjaksi koko suvulle. Nyt teen niitä myyjäisiin, ja itselleni tilasin oranssin pipon!

Ideana on se, että pipo neulotaan kaksikertaisesta villalangasta pitkillä puikoilla. Olen käyttänyt vaihdellen erilaisia lankoja – sukkalanka on kuitenkin parhaimmillaan sukkien teossa.

Näin neulot designpipon à la Eeva

Eevan helppo pipo

Tarvitset kaksi 100 g:n lankakerää (Kaiku, Isoveli tms.), pitkät puikot numeroa 4 ½-5 ja parsinneulan viimeistelyyn.

Luo pitkillä puikoilla 80 silmukkaa ja neulo oikeaa noin 34 kerrosta eli noin 14 cm. Mittaa, että korvasi peittyvät kunnolla.

Neulo sitten yksi nurja kerros ja aloita sen jälkeen oikein neulotuilla kerroksilla neljä kiilamaista kavennusta.

Puikolla on 4 x 20 silmukkaa. Neulo yhteen jokaisen erän alussa silmukat 1 ja 2, jatka oikein neulomista ja neulo yhteen silmukat 19-20.Toistat tämän siis neljä kertaa eli koko puikon leveydeltä. Neulo nurja kerros.

Puikolla on nyt 4 x 18 silmukkaa ja jatka kaventamista edellisen mallin mukaan. Neulo erän alussa yhteen silmukat 1 ja 2, jatka oikein neulomista ja neulo yhteen silmukat 17 ja 18. Neulo nurja kerros.

Puikolla on nyt 4 x 16 silmukkaa ja jatka kaventamista kunnes silmukoita on jäljellä 4. Vedä silmukat yhteen ja yhdistä parsinneulalla nurjalta puolelta pipoksi.

Kaikki lanka ei kulu yhteen myssyyn. Lankoja ja värejä voi vaihdella. Olen tehnyt pipoja, joiden alaosa on kirjava tai joiden ala- ja yläosat ovat erivärisiä. Homma on yksinkertaisuudessaan mukavaa, se vapauttaa stressistä ja antaa tilaa positiivisille ajatuksille.

Eeva Salonen


Aiheet: , , , , ,

Yksi kommentti

 1. Kiitos ohjeesta. On

  Kiitos ohjeesta. On kyllä tosi kiva pipo. Yks neulottu ja lisää teen joululahjoiksi. Ja kai mää teen vielä itsellenikin ainakin yhden lisää

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Heidi

  26. 10. 2017 18.12

Kirjoita kommentti