Umami muualla Facebook

Julkaistu 26. 10. 2017 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat /kuva Fitra Oy Ei kommentteja Muoti ja kauneus

Kulmat antavat kasvoille ilmettä

Aika harvalla suomalaisnaisella on luonnostaan vahvat kulmakarvat. Olemme vaaleita, joten kulmatkin ovat melkein näkymättömät. Ainakin omalla kohdallani asia on näin. Kun meikkaan, ihon pohjustuksen jälkeen vahvistan kulmakarvat, jotka tuovat kasvoilleni sekä ilmettä että ryhtiä. Nyt kulmakarva-aiheesta on kirjoitettu oikein kirja, jonka tekijä on tunnettu kulmakarvataiteilija ja -asiantuntija Katarina Lagus.

Kirjan kustantaja kertoo:

Huolitellut kulmat ja kulmakarvat ovat tärkeä osa itsestä huolehtivan naisten kauneutta. Kauniista ja huolitelluista kulmista on tullut niin äitien kuin tyttärien kauneustrendi. Kauniit kulmat – korosta kasvosi kauniiksi -uutuuskirja on ensimmäinen aiheesta tehty suomalainen teos, jonka on kirjoittanut tunnettu kulmakarvataiteilija ja -asiantuntija Katarina Lagus.

Kulmakarvat ovat olleet tunnettujen naisten tavaramerkki aina Kleopatrasta Elisabeth Tayloriin. Viime vuosina Cara Delevignen ja Angelina Jolien kaltaiset tyyli-ikonit ja esikuvat ovat tehneet huolitelluista kulmista itsellensä tavaramerkin. Huolitellut kulmakarvat ovat tänä päivänä jokaisen naisen kauneustrendi teini-ikäisistä tyttäristä aina isoäitiin asti.

”Kulmakarvatrendit ovat muuttuneet aikojen mukana. Esimerkiksi 1920-luvulla muodissa olivat kapeat kulmakarvat, joka osittain johtunee elokuvissa näkyneestä ilmeikkyydestä. Kun taas 1950-luvulla muotiin tuli Marilyn Monroen korkealle kaareutuvat, täyteläiset kulmat. Isojen kampauksien myötä tulivat 1980-luvulla muotiin myös tuuheat kulmakarvat. Tämän jälkeen kulmakarvamuoti on vaihdellut kovasti eri aikakausien mukaan”, toteaa Lagus.

Kauniit kulmat on käytännönläheinen ja visuaalisesti upea teos jokaiselle naiselle sopiviin kulmiin – niin arkeen kuin juhlaan. Kirjassa käydään läpi kulmakarvojen historia muinaisista egyptiläisistä ja Rooman aikakaudelta keskiaikaan sekä luodaan katsaus 1990-luvun eri vuosikymmenien trendien kehitykseen. Eri aikakausien kulmatrendit esitetään näyttävästi suomalaisille malleille tehdyillä kulmilla. Lukija huomaa, miten trendit ovat muuttuneet ja eläneet ja jälleen palanneet aikaisempiin suuntauksiin.

Kauniit kulmat -kirja auttaa jokaista naista tunnistamaan oman kasvotyyppinsä ja hahmottamaan juuri itselle sopivat kulmat. Käytännönläheiset ohjeet auttavat löytämään jokaiselle sopivan tavan ehostaa kulmakarvat oikein, hyvältä näyttävän lopputuloksen saavuttamiseksi.

Katarina Lagus on Espanjassa lapsuutensa asunut tunnettu kulmakarvataiteilija, jonka luokse asiakkaat tulevat ulkomailta asti. Hän on arvostettu ja kokenut 3D microblading -tekijänä. Hän on tehnyt lukuisten fitnesskilpailijoiden meikit ja kirjottanut meikkausaiheisia artikkeleita aikakauslehtiin. Kirjan on toimittanut kirjailija ja toimittaja Heidi Holmavuo.

Kirjan tiedot

Katarina Lagus
Kauniit kulmat – Ehosta kasvosi kauniiksi
Sivuja 128
Fitra 2017

www.fitra.fi

Fitra Oy on laadukkaiden hyvinvointi-, lifestyle- ja liikuntasisältöjen kustantaja ja tuottaja. Yhtiö kustantaa kirjoja, oppaita ja materiaaleja sekä tuottaa erilaisia hyvinvointisisältöjä sähköisiin kanaviin.

Tiedote Fitra Oy


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti