Umami muualla Facebook

Julkaistu 16. 3. 2018 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Pekka Vainonen 3 kommenttia Muoti ja kauneus

Kurkistus Aulikin vaatekaappiin

Arkiston aarre vuodelta 2009: Kävimme kurkistamassa Aulikin vaatekaappiin, josta tuntuu löytyvän hyvännäköisiä vaatteita joka lähtöön. Aulikki on hyvä pukeutuja, jolla on oma tyylinsä. Hänellä on tarkka silmä vaatteidensa suhteen ja hän tietää, mitä haluaa.

Aulikki katsoo aina, että uusi hankinta käy aikaisempien vaatteiden kanssa, jolloin sen käyttö on monipuolista. Parhaimmat asut hän yleensä löytää pienistä putiikeista ja laatuvaatteiden alennusmyynneistä, kunhan malttaa odottaa. Aulikki on stailannut Umamin muotijuttuja ja on usein myös mallina jutuissa.

”Kalliimpia ostoksia harkitsen pitkään”

Aulikki ostaa vaatteen,  kun näkee jotain kiinnostavaa ja, jos  kukkaro antaa periksi tehdä hankinnan. ”Nykyisin minua  ei huvita shoppailla usein, mutta, jos huomaan sattumalta jotain kivaa, niin saatan ostaa. Kalliimpia ostoksia, kuten takkia harkitsen pitkään, ja sen on kestettävä vuodesta toiseen. Yhdistelemällä saa vaihtelevuutta asuihin”, Aulikki kertoo. Juhlavaatteita Aulikki hankkii  harvoin ja oikeastaan vain aktuelliin tarpeeseen. Kaapista kyllä löytyy joitakin ”pikkumustia”, joilla pärjään tilanteen tullen. ”Ostan mieluiten työ- ja vapaa-ajanvaatteita, koska juhlavaatteilla on niin vähän käyttöä. Materiaaleiksi valitsen mieluiten luonnonkuitua”, hän toteaa.

Syksyisin virkistäytymis- ja shoppailumatka Köpikseen

”Tanskalaiset osaavat tehdä muun muassa ihania takkeja, jotka ovat reippaita ja käytännöllisiä. Siellä on muutakin mukavaa katsottavaa. Kööpenhamina on osoittautunut hyväksi ostoskaupungiksi ja käyn siellä syksyisin työkaverini Tiinan kanssavirkistytymässä ja shoppailemassa.  Syksyn vaatehankinnat ajoitamme tuolloin Köpikseen myös sikäläisiä alennusmyyntejä silmällä pitäen”, Aulikki sanoo.

”Suomessa minulle tuttuja ja mielestäni hyviä shoppailukaupunkeja  ovat Tampere, Turku ja Oulu”, Aulikki lisää.

Rennoksi työasuksi sopii satiinitoppi, Perces-pillifarkut ja muhkea Odd Molly -neuletakki. Kokonaisuuteen käyvät mainiosti mustat saapikkaat, jotka ovat tämän talven alesta.

Sandin pikkumusta on ostettu monta vuotta sitten Martta-tädin opastuksella Iisalmesta. Se sopii mainiosti keväisiin parempiin menoihin vieläkin  Siihen voi yhdistää niukan neuletakin. Beiget Gisuksen lakeriavokkaat tekevät pikkumustasta reippaamman.

Uusin alennuslöytö on Day-puuvillamekko, jota voi käyttää pillifarkkujen ja saappaiden kanssa. Nyt se on yhdistetty Philosophy Bluen nailonjakkuun, joka on hankittu Kööpenhaminasta. No, jos olisi vähän odottanut samaista jakkua, olisi sen saanut Helsingistä alesta, mukava hankinta siitä huolimatta.

Aulikin yksi lempimerkki on ruotsalainen Filippa K, vaatteet kestävät aikaa ja ovat hyvälaatuisia, joskin hinnaltaan hiukan tavallista kalliimpia. Liivimekko on helppo yhdistää erilaisiin paitoihin, myös sellaisenaan se on kaunis esim. juhliin.

Jakkupuku on  Filippa K:n mallistosta ja sekin on palvellut jo muutaman kesän. Keväisin ja kesäisin puku on mainio työvaate ja Aulikki yhdistää siihen tennarit.  Ballerinat sopivat ”sievempään” menoon.

French Connectionin farkkumekko on ollut hyvä hankinta viime syksyltä. Mekkoa Aulikki on käyttänyt työssä paljon ja leggingsien kanssa ja se toimii mukavasti.  Alla Filippan trikoopaita.

Part Twon mustavalkoinen mekko on sekin hyvä työasu, johon on yhdistetty trikoopaita sekä Ivo Nikkolon neulejakku. Leggingsit ja Camperin lipokkaat sopivat  hyvin kokonaisuuteen.

Nahkajakku on mukava autoilutakki, se on ostettu  Andiatan alemyynnistä. Kun aleprosentti on 70, niin silloin kannattaa tehdä hankinta. Bossin farkut ovat mukavat ja ajattomat. Filippa K:n paitis ja jonkun valmistajan puuvillainen slipari. Aulikin kengät ovat aina reilut ja tällä kertaa Timberlandin.  Asu on rento kaupunkiasu.

Kevyt alkusyksyn ja kevään takki on Kööpenhaminasta hankittu musta villainen ulsteri. Siihen yhdistetään reilu kaulahuivi merkkiä Boomerang ja reilut kengät.

Mukava arki ja työasukin on Bossin farkut, Boomerangin neule ja paitis. Boomerang on yksi Aulikin suosikkimerkeistä ja nyt liike löytyy Helsingistäkin. Vaatteet ovat hyvälaatuisia ja  kestävät aikaa.

Tanskalaisen Dayn puuvillajakussa on hauska kaulus ja kivat leikkaukset. Aulikki on yhdistänyt sen Zaran mustaan puuvillahameeseen. Jakku on mukava myös ulkoilujakkuna T-paidan kanssa.


Aiheet: , , , , , , , , , , , , , , ,

3 kommenttia

 1. Kiva juttu Aulikista

  Kiva juttu Aulikista ja hänen vaatekaapistaan. Mervillä on sana hallussa ja Aulikilla tosiaan silmää kivoille vaatteille :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Leena

  15. 3. 2009 17.01

 2. Aivan mahtavaa nähdä

  Aivan mahtavaa nähdä Oikea Nainen omissa, tyylilleen uskollisissa vaatteissa ja vieläpä omassa ympäristössään! Kerrankin jotain muuta kuin eksottiisiin ympäristöihin raahatut vaatehenkarit.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pippa

  18. 3. 2009 10.27

Kirjoita kommentti