Umami muualla Facebook

Julkaistu 14. 2. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Sakari Majantie Ei kommentteja Muoti ja kauneus

Pieni hassuttelu pitää pirteänä

Kolme ystävätärtä, samasta työpaikasta, Anne Valta, Aulikki Autio ja Tiina Ahonen, keksivät yhdessä aina tuolloin tällöin jotain hauskaa piristystä elämäänsä, kuten nyt lokakuussa, kun naiset hemmottelivat itseään pukeutumis-kuvauspäivällä. Koska tarkoituksena oli ikuistaa päivä kuvin, naiset halusivat kuvaajakseen ihan oikean muotikuvaajan. Ystävykset tuumasivat, ettei ole koskaan pahasta hiukan hassutella!

Pukeutumis-kuvaussessio oli Annen kotona, jonne Aulikki ja Tiina toivat mukanaan omia vaatteitaan, joissa poseerattiin kameralle. Parin viikon päästä jokainen sai kuvaajalta nipun todella onnistuneita kuvia itsestään, joita katsellessa hymy nousi itse kunkin huulille. ”Tässähän ollaan melkein kuin oikeita malleja, vai mitä tytöt”, naiset naurahtelivat.Kuva Kuvan idea tuli syksyn Vogue British -lehdestä Dolce & Gabbanan mainoksesta. Kuvasta tuli hauska, ja siitä kuvastuu koko päivän riemukas tunnelma.

Elämästä pitää nauttia

Moni antaa vain elämän kulua sen kummemmin nauttimatta, mutta eivät nämä ystävykset. Arki on tietysti arkea ja työtä tehdään antaumuksella, mutta vapaalla otetaan rennosti ja nautitaan elämän pienistä, joskus suuremmistakin asioista. Ainutkertaista elämää ei kannata hiihtää tasaista latua, vaan välillä pitää hiukan irrotella. Kun vapaa-ajan tekemiset suunnittelee,  saa viikonlopustakin paljon irti, ja jaksaa taas työssäkin paremmin.

Hyvin suunnitellen asiat lutviutuvat kuin itsekseen. Ennen pukeutumispäivää piti varata hyvissä ajoin kuvaaja, kampaaja ja meikkaaja, ja suunnitella kuvausvaatteet. Kuvaajaa briefattiin etukäteen esimerkkikuvilla siitä, mitä naisilla oli mielessä kuvien suhteen. Anne oli poiminut kuvausideoita New Yorkin matkaltaan ja myös Tiinalla ja Aulikilla oli omia ideoitaan.

Kuvauspäivänä paistoi aurinko, kun kolmikko suuntasi odottavin mielin Butik-kampaamoon Helsingin Kampissa. Tutut kampaajat Riku Tuovinen ja Sanna Lövgren tekivät kuvauskampaukset. Kampaajat olivat miettineet kampauksia etukäteen, joten työhön päästiin heti naisten saavuttua. Kampauksista tehtiin niin luontevat kuin suinkin, ja ne onnistuivat naisten mielestä yli odotusten.

Kuvauspäivä jatkui Annen kotona, jossa meikkaaja Satu jo odotteli. Satu onnistui hienosti luomaan kullekkin omanlaisensa silmiä korostavan meikin. Kuvaaja Sakari Majantie saapui paikalle kaikkine kuvauskamppeineen, ja kuvausta päästiin suunnittelemaan yhdessä hänen kanssaan.

Kuvaukset viritettiin käyntiin Kaija Koon Supernaiset -biisillä. Tiina pantiin ensimmäisenä kameran eteen, ja yhteistyö Sakarin kanssa sujui hyvin. Välillä Tiina vaihtoi asua, ja taas jatkettiin. Kuvia tutkittiin ja hyvältä näytti – ammattilainen osaa.

Tiina pukeutuu hillityn tyylikkäästi

Luonnostaan punatukkainen Tiina, ja tummatukkaiset ystävänsä Anne ja Aulikki, ovat antaneet hiustensa kasvaa. Hyvin hoidetut pidemmät hiukset sopivat aikuiselle naiselle ja antavat naisellisen, nuorekkaan vaikutelman.

Tiina valitsi kuvausasuikseen trendikkäitä, mutta ajattomia työ- ja vapaa-ajanasuja.

6507

Luonteva kampaus on taidolla tehty Butik-kampaamossa.

6443

Tiina valitsi kuvaukseen lyhyen, kevyen nahkajakun, sen alle petroolinsinisen paidan ja vahapintaiset farkut. Espanjan matkalta ostettu kaunis riipus sopii asuun täydellisesti.

6675

Läpikuultavan paidan alla on musta toppi ja kaulassa viininpunainen puuhka, joka löytyi Annen valikoimista.

6843

Tässä Tiinalla on Ranskan matkalla hankittu silkkitunika.

Aulikin harkitut vaatevalinnat osuvat nappiin ja ovat hyvin yhdisteltävissä

7073

Aulikilla on yllään klassinen valkoinen paitapusero ja itse neulottu lämmittävä poncho.

Aulikki valitsee vaatteensa, asusteensa ja kenkänsä huolellisesti niin, että niitä voi yhdistellä jo olemassa oleviin pukimiin, näin hankinnoilla on enemmän käyttöä. Aulikki pukeutuu laatutietoisesti ja noudattaa mieleisiään trendejäkin näyttävällä, mutta tyylikkäällä tavalla. Hän tekee hyvin harvoin impulssiostoja. Kuvistaan Aulikki halusi klassisia.

aulikki-2

Navyn sininen klassinen väri on Aulikin lempiväri, jota hyvin pukeutuvan komerosta löytyy aina. Paita piristyy kivasti huivilla, tässä Annen puuhkalla.

6976

Taidokkaan pukeutujan luottovaatteisiin kuuluu ehdottomasti muutama valkoinen paitapusero. Tyylikkäät nahkahousut ovat trendikkäät. Vyö on hauskasti rusetille solmittava. Asun katseenvangitsijoina musta helminauha ja riipus. Asu sopii mainiosti töihin, kuten edellisetkin, mutta käy yhtä hyvin vapaa-ajan rientoihin.

7519

Tämä säväyttävä asu on omiaan vaikka treffeille. Koristeellinen jakku ja pinkki kanikaulaliina käyvät loistavasti nahkahousujen kanssa.

Anne rakastaa kauniita, näyttäviä vaatteita ja osaa myös kantaa ne

7723

Tähän kuvausasuun Anne sai idean hiljattaiselta New Yorkin  matkaltaan  näyteikkunasta. Hurmaava leikkimielinen poseeraus!

7691

7428

Tämä hieman sotilaallinen jakku sopii juuri vastakohtaisuutensa takia täydellisesti silkki-sifonkiseen hameeseen.

7402

Asu on täydellinen edustusasu partyyn kuin partyyn.

7961

Huikean edustava frillapusero on hankinta New Yorkin matkalta. Alaosaan sopisi vaikka musta samettihame – leveä tai hyvin kapea – pitkä tai lyhyt.

7998

Kun katselee näitä upeita naisia ja heidän poseerauksiaan, ihmettelee, miksi malleiksi otetaan lähes aina vain niitä tikunlaihoja, happaman näköisiä teinityttöjä. Ei voisi vähemmän kiinnostaa. Aikuisessa naisessa on sitä jotakin, jotakin uudenlaista, juuri sitä, mitä muotimaailma mielestäni kaipaa uudistuakseen ja miellyttääkseen kuluttajaa, myös aikuista naista.

Kuvaus onnistui kaikin puolin hyvin ja päivä oli ikimuistettavan mukava muutenkin. Kolmikko on seuraavaksi merkinnyt kalentereihinsa kaikkea mukavaa yhteistä tekemistä pienempää ja suurempaa. Helmikuussa odottaa Joutsenlammen ensi-ilta ja sitä ennen piipahdetaan silloin tällöin siellä täällä. Kolmikon mielestä asioita pitää tehdä, eikä vain aikoa tehdä.

Kampaukset
Butik Helsinki
www.butikhelsinki.fi

Meikkaus
Satu Arvo
Make up & hair
www.satuarvo.com


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti