Umami muualla Facebook

Julkaistu 23. 10. 2008 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Mervi Melasniemi 2 kommenttia Muoti ja kauneus

Takkijahdissa

Työkaverukset lähtivät töiden jälkeen katsastelemaan takkeja. Jotain kivaa tekisi mieli, kun ilmat viilenevät ja totinen syys saapuu. Molempien komeroista kyllä löytyy ennestäänkin takkeja, mutta eihän se estä uuden etsimistä, ihan vaikka vaan mielen piristykseksi.

Töiden jälkeen ei kovin moneen myymälään ehdi, joten ehkä pari kauppaa ehditään käydä läpi. Nämä naiset eivät osta ensimmäistä sopivaa takkia, vaikka se olisikin kaikin puolin passeli.

Ensin jalat vievät  Aleksille ja Stockalle

Kierros alkoi Filippa K:n osastolta, jossa musta toppatakki houkutteli Aulikkia sovittamaan. Hauska pipokin piti sovittaa ja ostaakin. Takki kyllä miellytti ja sopi hyvin, mutta jäi vielä mietintään.
 

 

 

 

 

 

 

 

Tiina sovittaa toisaalla Tommy Hilfingerin mustaa lantiopituista toppatakkia. -Kivan näköinen, mutta musta ei ole oikein mun värini, Tiina toteaa. Saman merkin hieman kiiltäväpintainen, puhtaan punainen toppiskin sopi Tiinalle hyvin, mutta ei ehkä kuitenkaan punaista… -Tuossahan on kivan näköinen polvipituinen Espritin villakangasulsteri. Ihan kiva, mutta ei ehkä siltikään sitä, mitä olen hakemassa, Tiina tuumailee. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tiina bongaa Sandin hauskan, ruusukauluksisen, grafiitinharmaan, lantiopituisen takin, jossa silkkivyö. Kaunis takki. Hoikalle Tiinalle näyttää sopivan takki kuin takki. Tiina huokaa, että olisipa lottovoittaja, niin voisi ostaa tämänkin. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aulikki sovittaa Rilsin hienostunutta, vyöllistä, vaaleaa ulsteria, jonka väri on hyvin vaalea beige. Takin kanssa Aulikilla on läheiseltä hattuosastolta löytynyt tummanruskea huppuhuivi. Asu näyttää tyylikkäältä, mutta urheilullinen Aulikki sanoo, ettei takki ole ihan hänen tyyliään. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seuraavaksi Aulikilla on päällään Bossin harmaa ulsteri, jossa on erikoinen, kivannäköinen selusta. Sopii mainiosti, mutta katsotaan lisää…ei hintakaan taida ihan sopia kukkarolle.Tiina löysi upean Burberryn ruskean trenssin (yllä vasen ja oikea kuva), jonka pintakuvio on kuin pitsiä. Mutta vilkaisu hintalappuun saa huokaisemaan, jaaha viedäänpäs takaisin rekkiin. Hyllyllä on somisteena näyttäviä laukkuja ja Tiina sovittelee vielä krokojäljitelmälaukkua takin kanssa. Onpa makea!

Sandin musta ulsteri on Aulikilla kaunis (yllä keskellä). Takin alla Sandin luumunpunainen silkkileninki. Olisiko se kiva ystävättären syntymäpäiville? Hiukan liian avoin ehkä…kaunis kyllä ja väri selvästi Aulikin. Siihen, kun laittaisi vielä koplokit (Aulikin käyttämä sana pyöreäkärkisistä hieman korkeapohjaisista avokkaista), niin vau! Sandin takki olisi Aulikin mielestä hyvän näköinen vaikka pillifarkkujen kanssa.

Katsotaan nyt vielä muualtakin

Kun kunnon shopparit ovat liikenteessä ei tyydytä vain yhteen kauppaan, muidenkin valikoimia pitää tarkastella. Siispä Aleksille ja ikkunoita katsomaan. Ehkä vielä yksi myymälä ehditään tsekata, naiset juttelevat.Matkalla bongataan yhden myymälän ikkunasta kivat asut, tuo keltainen on nyt selvästi yksi muotiväreistä, sanoo Tiina. – Joo ja mustan sekä tummansinisen kanssa hyvä yhdistelmä, jatkaa Aulikki.

Kadun toisella puolella houkuttelee Aleksi 13. Sinne! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rullaportaat nostavat naiset vaateosastolle ja portaista käännytään vasemmalle eli takkeja sovittelemaan.
Aulikkia kiinnostavat tweedit ja ensimmäisenä hän kokeilee Rilsin polvipituista, A-linjaista, kalanruototweedistä ulsteria. Hauskan näköinen, mutta katsotaanpa vielä jotain muuta…

Tiina sivelee Gil Bretin kapealinjaista ruskeaa ulsteria, jossa korkea kaulus. Hän ihmettelee takin pehmoisuutta. Ei hassumpi, mutta korkea kaulus on jotenkin hankalan tuntuinen – vaatii pitkän joutsenkaulan. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Punainen O.i.s’in ulsteri pukee Aulikkia, jonka väriskaalaan punainen ei varsinaisesti kuulu, toki jotain punaista vaatekaapista sentään löytyy. -Näpsäkkä takki, mutta kyllästyisin varmaan helposti, Aulikki sanoo.Naiset ihastelevat myymälän valikoimaa: -Täällähän on valtavasti takkeja ja muutakin. Koko myymälä on muuttunut edukseen, tosi tyylikästä, valoisaa, väljää ja siistiä! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tiinalla ensin kiva, 3/4-pituinen Be Youngin toppis ja sitten valkoinen Facen Thinsulate-ulsteri ja oranssi kaulaliina. Valkoinen käy luonnostaan punatukkaiselle Tiinalle, jolla on lämmin ihonväri. Hän itse ei ole kuitenkaan ihan vakuuttunut väristä. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aulikilla O.i.s’in 3/4-pituinen tweedulsteri, joka on varmaan kiva kapeiden, ihan tummansinisten farkkujen kanssa. Jokin näissä tweedeissä viehättää – klassisuusko?

Kookain lantiopituinen, ruudullinen, vyöllinen villakangastakki Tiinalla (kuva alla oikealla) on varmasti lämmin housujen kanssa, mutta riittääkö se tulevissa syksyn viimoissa kuitenkaan, miettii Tiina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sovittelun alkaessa jo uuvuttaa, Aulikki huomaa vielä sokerina pohjalla Tommy Hilfingerin vahvan kirkkaansinisen 3/4-pituisen takin, joka on kerrassaan upea. Tiina kokeilee vielä Marco Polon lyhyttä vihreää toppista, koska väri on aivan hänen. Mutta vielä ei taida kauppoja syntyä. Se ei kuitenkaan johdu siitä, etteikö molemmille olisi löytynyt useitakin hyviä vaihtoehtoja molemmista kaupoista. Vielä voisi syksyn mittaan etsiskellä takkia muualtakin tai sitten tarvittaessa palata näihin jo kokeiltuihin uudestaan, eihän tässä mitään kiirettä ole, naiset toteavat.

Nälkähän tässä tulee

Sovittelukierros oli sen verran rankka, että jotain murua pitää rinnan alle saada, joten naiset suuntaavat yläkertaan Café Ursulaan.

Matkalla kahvilaan pysähdyttiin vielä katsomaan Odd Mollyn vaatteita ja Aulikki ihastui ikihyviksi kukilla somistettuun pipoon. Onkohan tämä toinenkin pipo nyt ostettava? Sekin jää mietintään, koska hinta hipoo, huh, huh – 100 euroa. Merkistä joutuu maksamaan!Kahvila on viihtyisä, ihan kansainvälistä luokkaa, kuten koko myymälä, joka on nostanut huimasti profiiliaan. Kahvilassa on tarjolla Saaristolaismenu ja muun muassa sellaisia klassikoita kuin Metsästäjän- tai Oskarin-leipiä. Oskarin-leivät osoittautuivat oivallisiksi: moniviljaleivällä sisäfileetä, choronkastiketta, grillattua parsaa ja katkarapuja. Oikein maukasta ja ruokaisaa. Hinta kylläkin peräti 17 euroa, mutta leipä vastasi kunnon ateriaa. Niin – ja tulihan ostosreissu edulliseksi, kun takkeja ei vielä toistaiseksi löytynyt.Aiheet: , , , , ,

2 kommenttia

 1. Hyvä ostoskierros -

  Hyvä ostoskierros – on nähnyt kauppojen valikoimaa ilman että täytyy itse vaivautua kaupunkiin. Hauskaa että takit täna syksyna voivat olla myös värikkäitä – se piristää kaamosaikaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Marja

  26. 10. 2008 20.54

 2. Takkien pituudet yllättivät

  Takkien pituudet yllättivät – ei siis tänä talvena ”kokopeittävää”!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Katarina

  27. 10. 2008 9.02

Kirjoita kommentti