Umami muualla Facebook

Julkaistu 18. 8. 2008 Teksti Päätoimittajat, kuvat Sakari Majantie Ei kommentteja Muoti ja kauneus

Back to school – kivat kouluasut

Nyt on kaupoissa värikkäitä vaatteita, joten kenenkään ei tarvitse pukeutua pliisusti. Nyt näkyy ruskeaa, harmaata, lilaa, punaista, keltaista, sinistä ja vihreää eri sävyissä, joten jokainen löytää omia lempivärejään. Värikkäät asusteet, laukut ja kengät piristävät hillitymmän asun. Helsinkiin on rantautunut useita uusia myymälöitä, joten vaate-, jalkine- ja laukkuvalikoimat ovat runsaita. Kävimme poimimassa mukavia, trendikkäitä arkivaatteita eri ikäisille koululaisille muutamista liikkeistä.


Pssst! Koulun alkua piristävät uudet varusteet ja vaatteet. Isovanhemmat ja kummit voisivat nyt ilahduttaa nuoria ja olla avuksi koulutyötä piristävien varusteiden hankinnassa!

Onneksi koulujen kesälomat ovat Suomessa pitkät. Loman aikana ehtii kunnolla irrottautua koulutyöstä. Juuri siksi moni koululainen palaakin elokuussa jo ihan mielellään kouluun.On myös kiva tavata taas koulukavereita pitkästä aikaa.

Jutun malleina olivat 8-vuotias tokaluokkalainen Veera, yläasteen aloittanut 13-vuotias Emma ja 16-vuotiaat lukiolaiset Noora ja Saara.

Veera ja punaiset saappaat

Pirtsakka Veera asustettiin harmaa-valkoiseen piippukauluksiseen neuletunikaan, jonka alla on luonnonvalkoinen, pitkähihainen paita. Pillifarkut ovat asukokonaisuuteen sopivasti vaalean harmaat. Vaatetta piristävät kirkkaanpunaiset, hauskat kangassaappaat ja punainen olkalaukku. Kylmemmällä ilmalla Tunikan päälle voi vetää tummanharmaan käytössä kätevän kääntötakin. Menevälle Veeralle kännykkä on tärkeä yhteydenpitoväline kotiväkeen ja kavereihin.

Emma ja keltaiset satiinifarkut

Emmalla on upeat, huipputrendikkäät keltaiset satiinifarkut ja niihin väreiltään hienosti sopivat lila toppi sekä laventelinsinipohjainen pallopusakka. Emman tummiin hiuksiin ja ruskettuneeseen ihoon sopivat voimakkaat värit. Valkoiset tennarit raikastavat asukokonaisuutta. Siniharmaa maihari suojaa sateelta ja tuulelta.

Noora ja hempeät pastellivärit

Vaalealle Nooralle valittiin kasvoja vasten hennot pastellivärit. Hän pukeutui harmaaseen kukkamekkoon, jonka päälle lisättiin vaaleanpunainen villatakki. Mustat pillifarkut sopivat kokonaisuuteen. Kaulassa Nooralla on tyylikäs kaulakoru. Harmaat tennarit ovat sävy sävyyn asun kanssa. Olkalaukku on hauskasti läpinäkyvä.

Saara ja trendikäs lila

Pitkänhuiskealla Saaralla on yllään tummanruskea toppimekko ja vaalean lila villatakki. Mekon koristeraidoissa on samaa lilaa. Samoin kuin Emmalle, myös Saaralle käyvät mainiosti lähes kaikki värit. Mustat pillifarkut ovat näyttävät pitkissä säärissä. Ruskeat nilkkakorkuiset nahkatennarit sopivat Saaran tyyliin. Louis Vuittonin Speedy 35 -laukku on Saaralle tärkeä muisto Pariisista. Ja Nokian kännykkä on ihan must.

Ole huoliteltu – meikkaa hillitysti

Meikkaaja Julius Sepposen ehostusvinkit koululaiselle

Edustat itseäsi koulussa, kuten aikuiset itseään työpaikallaan. On mukava olla huoliteltu ja näyttää hyvältä. Meikkaa kouluun hillitysti: kevyesti ripsaria, poskipunaa ja sipaisu huulikiillettä riittää vallan hyvin.

Jos haluat näyttävämmän meikin, sinun kannattaa mieluummin käyttää murrettuja kuin kovia sävyjä. ”Sumuiset” sinisen ja harmaan sävyt sopivat nuorelle paremmin päiväkäyttöön kuin esim. jyrkkä musta. Iltamenot ovat sitten erikseen!

Huolehdi puhdistuksesta: pyyhi meikit puhdistusmaidolla huolellisesti pois ennen nukkumaanmenoa, lisää kosteuttavaa voidetta. Iho tarvitsee paljon raitista ilmaa. Ihon kuntoon vaikuttavia vitamiineja saat marjoista ja hedelmistä, siinä Juliuksen perusohjeet nuorille kaunottarille.

Mallimme meikkasi Julius Sepponen.

UMAMIIN UUTTA TULOSSA!

Pian pääsette abiturientti Emman kanssa kiertelemään kaupungille. Ensimmäisessä jutussaan Emma arvioi Helsingin keskustassa olevia kivoja kahviloita, joihin voit piipahtaa koulun jälkeen.

Tiedot asuista

Veera 8-v. 140 cm

Punaiset kangassaappaat, Stockmann One Way 30€, www.stockmann.com
Harmaat pillifarkut JC 19,90€ www.jc.fi

Harmaa-valkoraidallinen neuletunika Claire 49,95€ Pikkuväki, www.pikkuvaki.fi, jonka alla Clairen

pitkähihainen, luonnonvalkoinen paita 19,95€ Pikkuväki, www.pikkuvaki.fi

Punainen Converse olkalaukku 34,90€ Stockmann, www.stockmann.com

Kääntötakki Legon mallistosta 79,95€ Pikkuväki, www.pikkuvaki.fi

Kännykkä Nokian Classic 3500 129€, www.nokia.fi

Emma 13-v. 154 cm

Keltaiset satiini farkut Ginatricot 15,00€ www.ginatricot.fi

Onlyn lila toppi alla 7,95€ One Way Stockmann, www.stockmann.com

Esticin pallopusakka 34,90€ One Way Stockmann, www.stockmann.com

Esticin maihari 22,40€ One Way Stockmann, www.stockmann.com

Converse tennarit 68,00€ Kenkämarski, www.kenkamarski.fi

Skeittilauta kuvausrekvisiittaa

Noora 16-v. 160cm

Harmaa kukkamekko Estici 27,90€ One Way Stockmann, www.stockmann.com

Vaaleanpunainen villatakki Estici 37,90€ One Way Stockmann, www.stockmann.com

Mustat farkut JC 19.90€, www.jc.fi

Kaulassa Oxxon kaulakoru, www.stockmann.com

Hopeiset Vagabondin tennarit 43,00€ www.vagabond.com

Laukku Dieselin mallistosta 90,00€, www.diesel.com

Saara 16-v.180cm

Onlyn ruskea toppimekko 26,95€ Stockmann, www.stockmann.com

Onlyn lila villatakki 26,95€, www.stockmann.com

Mustat Dr Denim Jeansmakers farkut 59,90€ One Way Stockmann, www.stockmann.com

Ruskeat, nahkaiset Converse tennarit 125€, Kenkämarski, www.kenkamarski.fi

Louis Vuittonin Speedy 35 laukku, www.louisvuitton.com

Kännykkä Nokian 7500 Prisma 179€, www.nokia.fi

Stylisti Peppina Wuorimaa

Kuvat Sakari Majantie

Hiukset Butik, Sähkötalo, Kampinkuja 2, 00100 Helsinki, puh. (09) 586 2068.

Meikkaus Julius Sepponen


Aiheet: , , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti