Umami muualla Facebook

Julkaistu 18. 7. 2008 Teksti Päätoimittajat, kuvat Sakari Majantie 2 kommenttia Muoti ja kauneus

Sinkkuelämää Helsingissä

Sinkkuelämää-elokuva on saavuttanut valtaisan suosion. Se on tämän kesän ehdoton hitti, jota on käynyt katsomassa ennätyksellisen suuri yleisömäärä.

Elokuvan innoittamina järjestimme muuttumisleikin neljälle ystävykselle, helsinkiläiselle ”citysinkulle”. Puimme heidät viimeisen päälle Sinkkuelämää-elokuvan tyyliin. Ystävättäret nauttivat päivästään ja iloa riitti iltaan asti, joka huipentui Sinkkuelämää-elokuvan katsomiseen yhdessä. Ystävättäret saivat viettää ikimuistoisen päivän yhdessä kaupungilla shoppaillen ja hauskaa pitäen.

Aloitimme aikaisin aamulla Helsinki Butik -parturi-kampaamossa, jossa Riku Tuovinen (katso Rikun pofiili jutun lopusta) tiimeineen muotoili ”sinkkujen” hiukset näyttäviksi. Meikkaajamme Julius Sepponen taiteili loppusilauksen Make Up For Ever -tuotteilla. Nyt ei säästelty viimeistelyssä eikä filmitähti-ilmeen luomisessa. Meikit ja hiukset korostivat upeasti kunkin persoonallisuutta. Juliuksella riitti paljon niksejä, joilla saatiin luonnollinen, mutta silti viimeistelty lopputulos. Kiersimme keskustan alennusmyynneissä, sovittelimme asuja ylellisessä hotelli Kämpin sviitissä, josta avautuivat upeat näkymät Esplanadin puistoon. Arkiset opiskelijaroolit vaihtuivat hetkessä elokuvaglamouriin stylistimme Peppina Wuorimaan valitsemien asujen ja asusteiden avulla.

Stylistin valinnat

Kuvauksen vaatekaupat stylistimme valitsi glamourpohjalta. Mukana on alennusmyyntien löytöjä ja muita välttämättömiä hankintoja. Peppina yhdisteli eri merkkejä ja värejä jokaisen tyyliin sopivasti.

Koska kaikissa kaupoissa oli alennusmyynti kuumimmillaan, anti oli loistavaa. Kämp Galleriassa sijaitsee ”Suomen Manolon” Tarsalan pieni kenkäkauppa, jossa itse suunnittelija Tarsala on usein paikalla. Sieltä voi tehdä todellisia löytöjä. Hyvät butiikit Womena ja Maranello sijaitsevat nekin Kämp Galleriassa. Molemmilla liikkeillä on laajat valikoimat tunnettuja vaatemerkkejä sekä asiantuntevat ja osaavat myyjät. Myös ne ovat loistavia paikkoja löytöjen tekemiseen!

Stockmann taas on paikka, jossa voisi viettää vaikka koko päivän kierrellen, katsellen ja shoppaillen. Remontin myötä katseltavaa ja ostettavaa tulee vielä lisää.

Suurempiin kokoihin ja laadukkaisiin alusvaatteisiin erikoistunut pieni butiikki Soft on Karjaalla asti, minne kannattaa tehdä retki, koska sieltä löytää istuvat farkut ja uimapuvutkin.

Peppina totesi, että suomalainen nainen ajattelee usein käytännöllisesti, mutta joskus farkut ja T-paidat kannattaa heittää nurkkaan ja lähteä hieman naisellisempiakin asuja katselemaan. Naisellisen näyttävästi pukeutunut sinkkunelikkömme keräsi ansaittuja katseita Espan puistossa ja turistienkin kamerat kävivät ahkerasti.

[flv:http://umami.fi/wp-content/uploads/2008/08/sinkkuelamaa.flv 400 300]

Kämp Cafén terassilla herkuteltiin

Lounaaksi tytöt nautiskelivat raikkaat tuoretonnikalasalaatit kuohujuomien kera Kämp Cafén terassilla. Kämp Café on ydinkeskustan upein kohtaamispaikka. Hotelli Hotel Kämpin ravintoloissa saa nauttia niin kansainvälisestä kahvila- kuin myös intiimistä juhlaillallistunnelmasta. Siellä voi aistia energisen – silti huolettoman rennon hengen. Kämpissä on helppo heittäytyä perinteiseen tunnelmaan, ja nauttia legendaarisesta historiasta tyylikkäästi nykyajan hengessä.

Vietä sinäkin unelmapäivä Helsingissä

Mitäpä, jos sinäkin ystävinesi lähtisit ”ulkomaille” Helsinkiin? Nauttisitte sinkkujen tapaan koko vuorokauden Helsingin alennusmyynneistä, söisitte lounasta perinteikkään Hotel Kämpin terassilla ja varaisitte yöpymisen hotellista. Hotel Kämpin kesätarjouksia kannattaa kysellä!

Suomen ainoa viiden tähden hotelli Hotel Kämp on matkakohde jo itsessään. Se sykkii elinvoimaa Helsingin sydämessä – yhtä yksilöllisenä ja eleganttina kuin silloin ennen. Kämpiin ovat jo vuodesta 1887 löytäneet tiensä Suomen johtavat kulttuurin, tieteen ja talouselämän vaikuttajat ja suuret nimet maailmalta. Erityisesti viime vuosina kansainvälisestikin palkittu Hotel Kämp on lunastanut paikkansa maailman hotellivalioiden joukossa.

Kämpin sijainti on keskeinen. Kämp Galleriaan, Stockmannin tavarataloon, ostoskujille ja kauppakaduille on hyvin lyhyt matka.

Yhteystiedot

Hotel Kämp, Pohjoisesplanadi 29, 00100 Helsinki, puh. (09) 576 111

hotelkamp@hotelkamp.fi

Sinkkujemme ilta huipentui tietenkin säkenöivän Sinkkuelämää-elokuvan katseluun.


Malleina

Katariina Kujanpää, Riikka Huikuri, Hanna Kurkela, Liini Laes

Asut

Hannan vaatteet kokoa 38

Guess-nahkatakki 399¬, Maranello www.maranello.fi Sandin leninki 299¬, Womena www.womena.fi Andiatan musta shaali 99¬, Stockmann www.stockmann.com Kaulakoru Paula Tengström-desing 120¬, Womena www.womena.fi Kulta-musta satiini swarovski avokas 185¬, Tarsala www.tarsala.com Rannekoru Snö, Stockmann www.stockmann.com

Katariinan vaatteet kokoa 36

D&G -mekko 498¬, Maranello www.maranello.fi Silkkimokka avokas 165¬, Tarsala www.tarsala.com Kaulakoru design Paula Tengström, Womena www.womena.fi Rannekorut Nomination ja Snö, Stockmann www.stockmann.com

Riikan vaatteet kokoa 34

Paitapusero Replay 178¬, Maranello D&G farkku-shortsit 179¬, Maranello www.maranello.fi Punainen kiiltonahkainen sandaali, jossa kiilakorko 149¬, Tarsala www.tarsala.com Ruskea Lancel käsilaukku 129,- Stockmann ·Rannekorut Nomination ja Snö, Stockmann www.stockmann.com

Liinin vaatteet kokoa 46

Punainen Odd Molly neuleleninki 165,- ja villatakki 165,- Soft, Karjaa (019) 231 588 Valkoiset puolihousut Gerry Weber 55¬, Stockmann Punainen Lancel käsilaukku Stockmann www.stockmann.com Musta Venetsian-pitsiavokas 195¬, Tarsala www.tarsala.com

Yhteystiedot

Peppina Wuorimaa, Peps Oy, Kivihaantie 15, 00310 Helsinki, peppina@saunalahti.fi

Kuka?

Olen Riku Tuovinen, ikä 40-v, parturi-kampaaja, naimisissa Anitan kanssa sekä kahden teini-ikäisen, Joelin ja Lotan isä. Perustin keväällä Kamppiin oman Butik -parturi-kampaamon. Ennen sitä työskentelin pitkään TS-salongissa. Toimin myös Loreal’in kouluttajana.

Mistä kipinä alalle?

Lukion jälkeen suoritin varusmiespalveluni Rovaniemellä, ja jostain kumman syystä aloin leikata kavereitten hiuksia. Kaipa sitten onnistuin hommassa, koska kiinnostuin parturi-kampaamoalasta. Estetiikka ja luova työ kiehtovat. On kiinnostavaa muotoilla hiukset kunkin asiakkaan tyyliä ja persoonaa korostaviksi.

Oman yrityksen menestystekijät?

Selkeä näkemys alasta ja sen kehittämisestä parhaan mahdollisen ammattitaidon ja asiakaspalvelun takaamiseksi ovat perustekijöitä, joiden tulee olla hallussa. Asiakas on ”kingi” ja tärkeintä on hänen palvelemisensa ammattitaitoisesti ja laadukkaasti. Loistava työntekijätiimi on osaltaan edellytys kaikelle tälle. Tyytyväinen asiakas on parasta mainontaa yritykselle.

Mikä on työssäni parasta?

Asiakkaan tyytyväisyys ja palaaminen uudestaan on ehdottomasti parasta palautetta niin minulle kuin koko tiimillemme.

Tähänastisen urani tähtihetkiä?

Niitä ovat olleet muun muassa kuvausmatkat, esim. Lumene-teamin kanssa, jolloin olen saanut tehdä yhteistyötä muiden alojen huippuammattilaisten kanssa.

Miten ”lataan akkuani”?

Musiikki on henkireikäni; soitan Supakuul-bändissä. Harrastan myös matkustelua ja moottoripyöräilyä.

Elämän-/ammattifilosofiani?

Positiivisella asenteella läpi vaikka harmaan kiven.
Parturi-kampaaja on asiakasta varten: ammattitaitoon kuuluu myös ideointi yhdessä asiakkaan kanssa sekä asiakkaan kuunteleminen, ymmärtäminen ja rohkaiseminen – joka päivä!!!

Yhteystiedot

Butik, Sähkötalo, Kampinkuja 2, 00100 Helsinki, puh. (09) 586 2068.


Aiheet: , , , , , , , , ,

2 kommenttia

Kirjoita kommentti