Umami muualla Facebook

Julkaistu 21. 5. 2013 Teksti Sini Kesänen, kuvat Sini Kesänen Ei kommentteja Muoti ja kauneus

Aika keventää meikkiä

Taivaalta porottava aurinko, lämmin sää ja paksu pakkeli kasvoilla eivät ole kiva yhdistelmä. Kevennystä meikkiin saat kätevillä BB-  ja CC-voiteilla. Ne kaunistavat ja hoitavat ihoa modernilla tavalla.
Kevyempi BB

Periaatteessa BB-voide on kevennetty meikkivoide, johon on yhdistetty ihoa hoitavia ainesosia. Tuote kosteuttaa,  hoitaa, suojaa, tasoittaa ihon väriä ja pintaa valoa heijastavien pigmenttien ja puutereiden avulla. Useimmissa BB-voiteissa on lisäksi aurinkosuoja, joka suojaa ihoa valovanhenemiselta.

Hittituotteeksi kohonnut voide on oikeastaan jo vanha juttu. Alun perin nimi BB tuli sanoista Blemish Balm. Saksalainen Christine Schrammek kehitti voiteen reilut 50 vuotta sitten hoitamaan ihoa yrttikuorinnan jälkeen. Voide peitti meikin tapaan arvet, rauhoitti punoituksen, kosteutti ja suojasi ihoa. Se myös tasoitti ja hieman vaalensi ihon väriä.

BB-voide löytyy nykyisin lähes jokaisen ihonhoitosarjan valikoimista. Voiteita on myös rasvoittuvalle- ja anti-age -ihoille sekä uusimpana myös silmänympärysiholle.

Kuvassa  BB-voiteet:

Vichy Idéalia BB SPF 25 sopii herkälle iholle, sisältää rauhoittavaa ja vahvistavaa lähdevettä, 40 ml 29 e apteekeissa.

Clarins Skin Perfecting BB SPF 25 suojaa ihoa myös ilman epäpuhtauksilta ja auringolta, 45 ml 36,90 e.

Isadora BB-voiteessa on suojakerroin 12,  hajusteeton, 35 ml 19,90 e.

L’Oréal Paris Code Lumière BB SPF 15 myös heleyttää ihoa, 50 ml 16,90 e.

Biotherm Aquasource BB tehokosteuttaa ihoa, suojakerroin 15, 30 ml 29 e.

YSL Top Secrets All-In-One BB SPF 25 –voidetta voi käyttää sellaisenaan tai meikkivoiteen pohjustuksena, 40 ml 48 e.

Decléor Hydra Floral BB SPF 15 –voide sopii myös pintakuivalle iholle, sillä se lupaa kosteuttaa ihoa 24 tunnin ajan, 40 ml 49 e kauneushoitoloissa.
Dior Diorskin Nude Tan BB SPF 15 syventää päivettyneen ihonhehkua, 30 ml 50,50 e.

Garnier Amre Solaire Protective BB SPF 30 sopii hyvin myös vaalealle, herkästi palavalle iholle, 50 ml 13,90 e.

Peittävämpi CC

CC-voiteen nimi tulee sanoista Color Control, Color Correction tai Correction Complete. Voiteessa on BB-voidetta enemmän väripigmenttejä, joten se peittää ja häivyttää ihovirheitä hieman paremmin. Ihonhoidon lisäksi nämä voiteet raikastavat edeltäjiään paremmin ihon sävyä ja peittävät ihovirheitä. Jos ihosi punoittaa, valitse vihertäviä väripigmenttejä sisältävä voide. ihovirheitä. Jos ihosi punoittaa, valitse vihertäviä väripigmenttejä sisältävä voide. Jos ihon läpi kuultaa verisuonia ja silmänaluset ovat tummat, valitse heleyttäviä pigmenttejä sisältävä tuote.

Kuvassa CC-voiteet:

Clinique Superdefence CC SPF 30, hajusteeton, sopii myös herkkäihoiselle, 40 ml 35 e.

L’Oréal Paris Nude Magic  CC –voide häivyttää ihon punakkuutta, 30 ml 16,90 e.

Lumene CC Color Correcting SPF 20 –voide peittää ihovirheet, levitä kosteusvoiteen päälle, 30 ml 15,90 e.

Käytä näin

Voiteiden koostumukset vaihtelevat, joten pyri valitsemaan tuote ihosi mukaan. Tarjolla on omansa kuivalle, rasvoittuvalle, normaalille ja anti-age -iholle. Jos olet päivän mittaan ulkona, valitse suojakertoiminen tuote. Voiteet sulautuvat melko hyvin ihon sävyyn, vaikka tuubista puristettuna sävy saattaa näyttää tummahkolta.

Levitä voide suoraan puhtaalle iholle tai vaikkapa seerumin päälle. Jos ihon pinta on kovin kuiva, saatat tarvita kosteusvoidetta ennen näitä voiteita.

Voit levittää voiteet sormin tai meikkivoidesiveltimellä, jolloin saat ohuemman värikerroksen. Aloita kasvojen keskeltä ja levitä reunoja kohti. Levitä voidetta myös kaulalle ja dekolteelle. Häivytä hyvin.


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti