Umami muualla Facebook

Julkaistu 7. 5. 2013 Teksti Sini Kesänen Ei kommentteja Muoti ja kauneus

Käsityön hurmaa

Onko mitään niin kiinnostavaa, kuin katsoa ammattilaisen työskentelyä? Kun siihen yhdistyy luksus ja laatu, niin kiireinenkin toimittaja unohti kiireensä ja pysähtyi katsomaan.

Jo jonkin aikaa Helsingin keskustan Stockmannin tavaratalossa on myyty italialaisen muotihuone Guccin koruja ja kelloja. Kävellessäni Gucci-shopin ohi silmiini osui muutaman päivän myymälässä vieraillut Artisan’s Corner. Siinä esiteltiin, mistä materiaaleista ja, miten Guccin kellot valmistetaan. Osien esivalmistelu oli tehty merkin tehtaalla Italiassa, kellokoneistot tulevat Sveitsistä. Mutta nyt näin kokoonpanon livenä. Ilmassa oli italialaisen käsityöperinteen asennetta, tarkkuutta, laatua ja rauhaa.

Kuva Gucci Bamboon -kellon valmistamiseen tarvitaan muun muassa bambunjuurta, mehiläisvahaa, luonnonlakkaa ja laatunahkaa.

Näin syntyy Bamboon

Sain valita, minkä kellon kokoamisen haluan nähdä. Valitsin klassikkomalli Bamboon. Siihen tarvittiin yllättävän vähän eri osia. Niiden laatu ja tarkkuus tekivät vaikutuksen.  Samoin esittelijästä välittynyt kunnioitus työtään kohtaan. On sääli, että meillä tämä mestarilta aloittelijalle periytyvä työtapa on hiipunut.

Kaikki osat loksahtavat täydellisesti paikoilleen, aikaa menee ehkä vartti. Lopputulos on ylellisen kaunis. Stockmannilla Bamboon-kello maksaa 795 e. Suurin ostajaryhmä on hieman yllättäen ollut nuoret naiset, jotka säästävät sitkeästi saadakseen unelmakellonsa ja päästäkseen aistimaan ripauksen kansainvälisen muotihuoneen luksuksesta. Guccin kello kun on kuulemma juuri nyt se kellojen must!

Kuva vasemmalla ylhäällä: Osia kiillotetaan välillä harjalla, välillä liekitetään tummaa ajanpatinaa.

Kuva vasemmalla alhaalla: Vain perinteiset raaka-aineet kelpaavat, kiilto saadaan mehiläisvahalla.

Kuva oikealla ylhäällä: Kellon osat – näin syntyy luksuskello.

Kuva oikealla alhaalla: Valmis kello. Kuolainkoristeet ovat Guccin tunnusmerkki, joten ne toistuvat myös kelloissa.


Aiheet: , , , , ,

Kirjoita kommentti