Umami muualla Facebook

Julkaistu 1. 12. 2017 Teksti Taru Kehälinna, kuvat Taru Kehälinna Ei kommentteja Muoti ja kauneus

Ihastuttava Memory Wire -rannekoru

Muistivaijeri eli Memory Wire on hauska ja helppo valinta rannekorujen pohjaksi. Pyöreäksi kieputettu teräslanka muistaa muotonsa, eikä löysty kovassakaan käytössä. Rannekorun valmistaminen on helppoa, koska lukkoja tai kiinnityksiä ei tarvita. Valitse haluamasi väriset ja tyyliset helmet ja valmista oman tyylisi mukainen käsikoru helposti!

Muistivaijeria on tarjolla useassa eri halkaisijakoossa, joten jokaiselle ranteelle löytyy varmasti sopiva.

Muistivaijerikorut sopivat moneen eri tyyliin, koska korun ilmettä voi muuttaa helposti erilaisilla helmivalinnoilla. Voit esimerkiksi kokeilla esimerkiksi kuvion pujottamista, tai esimerkiksi värijärjestystä tummista vaaleampiin helmiin. Kauniita Memory Wire mallikuvia löydät esimerkiksi tältä www.pinterest.com/bettycrouse/memory-wire-jewelry/ Pinterest-sivulta.

Taru WW tarvikkeet_kuva1

  Tähän koruun tarvitset

– Vahvat sivuleikkurit tai Memory Wire -leikkurit. Helmitöihin sopivia, teräväkärkisiä leikkureita löytyy askartelukauppojen lisäksi mm. rautakaupoista.

– Tukevat pihdit. Helmitöihin sopivia, teräväkärkisiä pihtejä löytyy askartelukauppojen lisäksi mm. rautakaupoista.

– Memory Wire -vaijeria. Tässä ohjeessa käytetty vaijeri on halkaisijaltaan 60mm paksuista ja kirkkaan teräksen väristä. Tätä vaijeria myy muun muassa Helmikori.fi verkkokauppa.

– Valintasi mukaan erilaisia ja erivärisiä helmiä. Tässä ohjeessa on käytetty erilaisia 6mm-12mm kokoisia metallihelmiä, lasihelmiä, kivihelmiä ja puuhelmiä. Helmiä koko koruun kului noin 120 kappaletta.

Taru WW aloittaminen_kuva2

Aloita leikkaamalla vaijerista haluamasi mittainen pätkä. Tässä korussa vaijerin pituus oli noin neljä kieppiä. Päättele vaijeri toisesta päästä ennen kuin alat pujottamaan helmiä. Päättelemiseen voi käyttää erillisiä Memory Wire pääty- tai kiinnityshelmiä, joissa on vain yksi reikä. Päätyhelmi kiinnitetään vaijeriin liimaamalla vaijerin pää helmen sisään. Tässä ohjeessa päättelen kuitenkin vaijerin molemmat päät taittamalla niihin pihdeillä pienet silmukat.

pujottaminen_kuva3

Aloita koru pujottamalla vaijeriin muutama niin pieni helmi, ettei silmukka pääse mitenkään sujahtamaan niiden lävitse. Laita tässä vaiheessa muutama samanlainen pieni helmi talteen myös toisen pään päättelyä varten.

päätteleminen_kuva4-1

Pujota vaijeriin helmiä haluamassasi järjestyksessä. Tässä korussa helmet on järjestetty mahdollisimman satunnaiseen ja vaihtelevaan järjestykseen. Lopeta helmien pujottaminen, kun vaijeria on jäljellä noin 2-3 cm. Varmista, että kaikki helmet ovat pyörineet vaijeria alas asti, eikä vaijerissa ole tyhjää tilaa. Pujota viimeisiksi helmiksi alussa sivuun laittamasi pienet helmet.

Aloita päätteleminen taittamalla pihdeillä toinen silmukka mahdollisimman lähelle viimeistä helmeä. Muotoile silmukka pihdeillä haluamaasi muotoon.

päätteleminen_kuva5

Leikkaa ylimääräinen vaijerinpätkä leikkureilla mahdollisimman läheltä silmukan juurta. Paina leikattu pää pihdeillä kiinni viimeiseen helmeen, jotta pää ei takerru käytössä paidanhihoihin.


Aiheet: , , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti