Umami muualla Facebook

Julkaistu 11. 3. 2014 Teksti Taru Kehälinna, kuvat Taru Kehälinna Ei kommentteja Muoti ja kauneus

Tuunaa korvarenkaat hemaisevan keväisiksi

Kuluneet tai muodista pois jääneet korut ovat oivallinen kohde erilaisille tuunausprojekteille. Tuunaamalla koruun saat taas uutta eloa ja henkilökohtaisempaa tyyliä. Tässä helpossa ohjeessa tuunaamme rengaskorvakoruihin keväistä väriä ja kristallien kimallusta.

Termi tuunaaminen tulee englanninkielisestä sanasta tuning, jolla on perinteisesti viitattu esimerkiksi autojen virittämiseen. Nykyään lähes mitä tahansa voi tuunata, eli muokata, stailata tai kustomoida. Korujen tuunaaminen voi tarkoittaa esimerkiksi niiden korjaamista, käyttötarkoituksen muuttamista tai jonkinlaista yksilöimistä tai personointia. Kun koru kuluu tai jää pois muodista, voi sen elinikää yrittää vielä pidentää tuunaamalla. Myös massatuotetuista koruista saa tuunamalla henkilökohtaisempia ja omaan tyyliin paremmin sopivia.

Tässä ohjeessa tuunamme vanhoja rengaskorvakoruja kimaltavalla kristallinauhalla ja värikkäällä langalla. Valitse langan väri oman tyylisi mukaan, tai jätä lanka vaikka kokonaan pois. Voit myös kokeilla useamman erivärisen langan yhdistelmää. Tuunausprojekteissa tekijän kädenjälki saa näkyä!

tarvikkeet

Tähän koruun tarvitset:

– Rengaskorvakorut.

– Lyhyt pätkä kristallinauhaa, jota myydään muun muassa ompelutarvikekaupoissa. Kristallinauhassa on rivissä pieniä lasitimantteja, jotka on linkitetty toisiinsa metallisella nauhalla. Kristallinauhaa löytyy hopeisella ja kultaisella pohjavärillä.

– Pihdit tai sakset kristallinauhan leikkaamiseen.

– Nopeasti kuivuvaa liimaa, esimerkiksi Loctiten Power Epoxy -kaksikomponenttiliimaa.

– Muutama hammastikku liiman levittämiseen.

– Haluamasi väristä lankaa, esimerkiksi kirjontalankaa, jota myydään ompelutarvikekaupoissa.

vaihe1

Aloita leikkaamalla kristallinauhasta kaksi sopivan mittaista pätkää. Pätkän pituus riippuu renkaiden koosta ja siitä, halutaanko kristalleja koko pituudelle.

Liimaa kristallinauha renkaan ulkoreunalle. Liimaaminen vaatii hieman sorminäppäryyttä, mutta helpottaa huomattavasti seuraavan työvaiheen tekemistä. Liimaa kristallinauha paikoilleen pieni pätkä kerrallaan, jotta se ei luiskahda pois renkaan päältä.

vaihe2

Liimaa molemmissa renkaissa kristallinauha samalla tavalla. Mallikorvakoruissa kristallinauha ei ala aivan renkaan päästä, koska se helpottaa seuraavassa vaiheessa langan solmimista.

vaihe3

Kun liima on kuivahtanut ja kristallinauha on napakasti paikallaan voit aloittaa langan kieputtamisen. Kieputa alussa lanka itsensä ympärille, jotta se ei pääse purkautumaan. Voit halutessasi myös liimata langan pään paikoilleen.

Kieputa lankaa jokaisen kristallin välistä niin, että lanka muodostaa tasaisen peitteen renkaan ympärille. Voit myös vaihdella useamman värin välillä ja tehdä renkaaseen raitoja.

Kun pääset renkaan loppuun päättele lanka solmimalla se muutamaan kertaan itsensä ympärille. Voit tarvittaessa käyttää päättelemiseen pienen tipan liimaa.

valmiit_korvakorut

Lopputuloksena ovat korvakorut, joissa kristallit näkyvät renkaista ulospäin. Voit myöhemmin purkaa langat pois ja vaihtaa toiseen väriin. Kokeile samaa tuunaustekniikkaa myös ohuille rannerenkaille!


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti