Umami muualla Facebook

Julkaistu 18. 12. 2018 Teksti Tiedotteet Ei kommentteja Muoti ja kauneus

Parfyymien valinta, säilytys ja käyttö

Onko hajuvedestäsi tuoksu heikentynyt tai se ei kestä raikkaana yhtä pitkään kuin aikaisemmin? Vertailusivusto ShopAlike on koonnut käteviä vinkkejä, joiden avulla nautit tuoksuista pidempään. Vinkkien avulla löydät myös suosikkituoksusi ja opit, miten kahvi voi auttaa sen löytämisessä.

Sopivan hajuveden valinta

Uutta tuoksua valitessasi suihkauta sitä ensin ranteeseen ja odota, kunnes alkoholi on haihtunut, jotta koko tuoksu tulee kunnolla esille. Vältä ranteiden hieromista toisiinsa, sillä se saattaa aiheuttaa latvatuoksun katoamisen, häiriten näin koko tuoksun kehittymistä. Vältä myös imupaperien käyttämistä, sillä vain iholla parfyymin tuoksu pääsee kunnolla oikeuksiinsa.

Kahvista on moneksi

Jo kolmen eri tuoksuyhdistelmän haistamisen jälkeen hajuaistisi ei enää tunnista uusia tuoksuja. Tämän jälkeen eri tuoksut sekoittuvat toisiinsa ja niitä on vaikea erottaa toisistaan. Tällaisessa tapauksissa kahvi pelastaa tilanteen. Löydät hajuvesiostoksilla kahvipapuja yleensä parfyymihyllyjen alaosasta. Kahvi neutralisoi juuri haistetun parfyymin tuoksun ja helpottaa eri hajuvesien kokeilua. Jos kuitenkin kokeilet liian useita tuoksuja kerralla, ei kahvin neutraloiva teho enää vaikuta.

Säilytä parfyymit viileässä

Oletko huomannut parfyymien värin muuttuvan? Se luultavasti kertoo siitä, että sitä on säilytetty väärin. Ihannetapauksessa hajuvettä tulisi säilyttää kylmässä paikassa, kuten jääkaapissa, jotta sen elinikä pidentyy. Paras lämpötila parfyymien säilytykseen onkin +8 celsiusastetta. Tämän tyyppinen kosmetiikka pitää kylmästä ja varjoisasta säilytyspaikasta. Eteeristen öljyjen ja alkoholin altistuessa auringonvalolle, ne haihtuvat nopeammin ja saatat tällöin huomata muutoksen parfyymin ulkonäössä ja koostumuksessa. Arvokkaiden pullojen säilyttäminen kylpyhuoneessa ei sekään ole paras ratkaisu, sillä siellä vallitseva lämpö ja ilmankosteus altistavat tuoksun bakteerien itämiselle ja nopeuttaa osaltaan myös parfyymin haihtumista.

 

Käytä pienempiä pulloja

Saat lempituoksusi kestämään koko päivän ajan laittamalla sitä pienempään sumutinpulloon. Näin voit jättää isomman pullon kotiin. Säilytä pulloa jääkaapissa tai vaatekaapin alaosassa, jotta se pysyy suojattuna lämpötilan vaihteluilta. Pienemmästä pullosta voit lisätä lempiparfyymiasi milloin vain ja tuoksu pysyy näin raikkaana koko päivän.

Pidennä tuoksun kestoa

Hajuveden lisääminen kostealle tai öljytylle iholle auttaa tuoksua pysymään pidempään raikkaana. Öljy luo iholle suojaavan kalvon, jonka vuoksi tuoksu ei imeydy siihen, kuten se tekisi kuivalle iholle suihkutettuna. Levitä kosteusvoidetta tai vaseliinia niihin ihon kohtiin missä tunnet pulssin sykkivän ja suihkauta hajuvettä päälle. Kannattaa olla kuitenkin varovainen, sillä liian läheltä suihkutettuna se saattaa aiheuttaa ihon ärsytystä. Tuoksua voi voimistaa käyttämällä saman tuoksusarjan muita vartalonhoitotuotteita.

Suihkauta parfyymia hiuksiin

Kaikki tietävät kuinka hankalaa on päästä eroon hiuksiin tarttuneesta paistetun ruoan kärystä. Tämä johtuu siitä, että hius on erittäin huokoinen ja imee nopeasti tuoksun itseensä pitäen sen pitkään voimakkaana. Suihkuttamalla hajuvettä pään ympäri, se imeytyy sopivan kevyesti hiuksiin. Kannattaa kuitenkin välttää suihkuttamista suoraan päänahkaan tai hiuksiin. Paras tapa on suihkuttaa hajuvettä muutaman kerran ilmaan ja kävellä sen jälkeen tuoksupilven läpi silmät suljettuina. Vaihtoehtoisesti voit suihkuttaa tuoksua hiusharjaan, jolloin se levittyy tasaisesti hiuksiin niitä harjatessa.

Lähde:  https://www.shopalike.fi/hajuvesiopas/


Aiheet: , , ,

Kirjoita kommentti