Umami muualla Facebook

Julkaistu 28. 12. 2014 Teksti Tiedotteet, kuvat Specsavers Ei kommentteja Muoti ja kauneus

Vuoden 2015 kehystrendeissä naisellista pastellia ja selkeää herraintyyliä

Vuoden 2015 kehystrendeissä leikitellään ristiriidoilla, sillä väreissä näkyvät niin naisellisen hempeät sävyt kuin maskuliinisen arvokkaat ja graafiset muodotkin. Edellisvuoden tapaan muodissa olleet, 90-luvulta tutut pyöreät älykkölasit pitävät edelleen pintansa. Vuonna 2015 huomio kiinnittyy entistä enemmän kehysten sankoihin, joissa nähdään hyvinkin yllätyksellisiä värejä.

Kevään muodissa näkyy joka kevät perinteisesti vaaleita pastellisävyjä niin vaatteissa kuin asusteissa. Samaa linjaa noudatetaan myös tämän kevään kehysmuodissa, mutta romanttisuutta ja hempeyttä vierastavien on mahdollista yhdistää kevätsävyihin myös yksinkertaisempia ja väritykseltään sekä muotoilultaan voimakkaampia kehyksiä.

Ruskea on edelleen yksi suomalaisten  suosikkiväreistä, mutta suorakaidemallin lisäksi nyt  suositaan pyöreitä muotoja.   Tiger of Sweden, Specsavers, 179 eur

Ruskea on edelleen yksi suomalaisten
suosikkiväreistä, mutta suorakaidemallin lisäksi nyt
suositaan pyöreitä muotoja.
Tiger of Sweden, Specsavers, 179 eur

Suomalaisten kehysmaku muuttunut entistä räväkämmäksi

Vielä muutama vuosi sitten suomalaiset pelasivat kehysvalinnoissaan varman päälle suosien yksinkertaisia ja klassisia kehyksiä. Muodoissa suosikkeja olivat suorakaide ja väreissä ruskea. Kehyksiä on jo pitkään osattu hyödyntää trendiasusteena pakollisen näönhuollon välineen sijaan, mutta värien ja kuvioiden käytöstä on tullut entistä rohkeampaa.

Nykyisin katukuvassa näkyy hyvinkin räväköitä ratkaisuja, jotka saattavat olla jopa tyylin tärkein kulmakivi. Tähän ovat vaikuttaneet esimerkiksi silmälaseja käyttävät julkisuuden henkilöt ja entistä trenditietoisemmat nuoret. Silmälaseja myös omistetaan entistä enemmän. Monilla on lasit niin töihin, juhliin kuin kotioloihinkin ­ – osalla jopa jokaisessa lempivärissä! Kehykset mahdollistavat oman tyylin uudistamisen vaikka päivittäin, haluttiinpa sitten luoda vaikutelmaa vakavana älykkönä, naisellisena naisena tai vaikkapa sähäkkänä kissana.

Tummat yksityiskohdat tuovat jämäkkyyttä  hempeänvärisiin kehyksiin.   Bruuns Bazaar, Specsavers, 179 eur

Tummat yksityiskohdat tuovat jämäkkyyttä
hempeänvärisiin kehyksiin.
Bruuns Bazaar, Specsavers, 179 eur

KLFmToXkVPgiMVoF7YDhv0LSgY2dTPk08GF7uvViMAw

RedGreen, Specsavers, 179 eur

Aurinkolaseissa vaikutteita 1990-luvulta

Talven lomakauden mukanaan tuomat ensimmäiset auringonsäteet saavat myös silmälaseja käyttämättömän vilkuilemaan kehysten suuntaan. Aurinkolaseissa suositaan 1990-luvulta tuttuja vaikutteita. Aurinkolaseissa korostuvat yksinkertaiset, pyöreät muodot sekä käytännöllisyys. Täydellisen aurinkolasityylin voit myös tuunata itse, sillä lähes jokaiset silmälasit voidaan muuttaa aurinkolaseiksi valitsemalla niihin sopivat aurinkolasivärjätyt linssit. Aurinkolasien linsseihin on saatavilla useita erilaisia sävyvaihtoehtoja. Tyylitietoiset auringonpalvojat panostavatkin kaksiin aurinkolaseihin, toiset sopivat tyylittelyyn ja toiset sporttisempaan menoon.


Kirjoita kommentti