Umami muualla Facebook

Julkaistu 20. 1. 2009 Teksti Tiia Koskimies, kuvat Wikimedia commons Yksi kommentti Ajankohtaista Muoti ja kauneus

Tyylikäs Michelle Obama on USA:n silmänilo.

Tiistaina 20.1.09 katseet kääntyivät kaikkialla maailmassa Yhdysvaltoihin kun Barack Obama astui virkaansa. Häneen, ja koko hänen perheeseensä kohdistuvat odotukset niin kotimaassa kuin ulkomailla ovat valtavat. Kaikki onnistumisen edellytykset ovat kuitenkin olemassa, sillä Obama on jo nyt käytöksellään ja upeilla puheillaan onnistunut antamaan toivon myönteisestä muutoksesta. Hän antaa rauhallisen ja lempeän vaikutelman, on puheissaan määrätietoinen, mutta samalla hyvin rauhallinen ja sovitteleva. On upeata kuunnella ylivoimaista voittajaa, joka silti on nöyrä ja jaksaa kiittää myös vastustajiaan.

Valkoisen talon nuoripari

Obaman pariskunnasta tuli Yhdysvaltojen kaikkien aikojen nuorin presidenttipari. Presidentin vaimosta tuli ”ensimmäinen nainen”, maan tärkein ja seuratuin nainen. Jo vuodesta 1849  (Presidentti Zachary Taylorin) ajasta lähtien tämä ”ensimmäisen naisen” rooli on ollut tärkeä ja myyttinen naisen rooli. Michelle Obama tuntuu täyttävän kaikki odotukset. Hän on kaunis ja tyylikäs, hyvin koulutettu kahden lapsen äiti. Tyttäret ovat vielä pieniä, myös perheen rooli tulee korostumaan amerikkalaisessa yhteiskunnassa entisestään. Michelle Obamasta tulee eittämättä myös muotitrendien ja uusien pukeutumistyylien luoja. Jo nyt näyttää hyvältä. Tyyli on löytynyt ja se miellyttää myös eurooppalaista silmää. Hiukset ovat nuorekkaat, meikki hillitty ja pukeutuminen on linjakasta.

Michelle Obama pääsi vuonna 2006 Essence-lehden ”Maailman 25 inspiroivinta naista” listalle. Hän syntyi afroamerikkalaiseen työläisperheeseen ja opiskeli Princetonin yliopistossa sosiologiaa. Hän on suorittanut tutkinnon myös Harvardin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa. Myös Michelle on rento ja varma esiintyjä, joka hauskuttaa yleisöä mielellään varsin avoimilla kommenteilla miehestään. Sekin on varmasti osa taitavasti suunniteltua imagonluomista ja viestintää. Obamasta tulee ”yksi meistä”, kun kuulemme, että hänessäkin on virheitä. Mies ei kuulemma siivoa jälkiään keittiössä ja voisi käydä suihkussakin useammin!

Ameriikan malliin

Olemme omaksuneet monia asioita ja käyttäytymismalleja Amerikasta. Kaikki sieltä matkitut asiat eivät välttämättä ole olleet kovin onnistuneita.

Thank”s giving day eli kiitospäivä on kuitenkin sellainen. Sen soisi rantautuvan myös Suomen kamaralle. Lämmin kiitoksen sana läheisille, työtovereille ja tarvittaessa myös tuntemattomille on aina paikallaan. Alunperin juhlaa on vietetty sadonkorjuun aikaan syyskuussa. Amerikassa se on nykyisin hyvin tärkeä päivä ja sitä vietetään marraskuun neljäntenä torstaina. Perheet kokoontuvat yhteiselle päivälliselle.

Lisää tietoa presidenttiparista osoitteessa www.barackobama.com/about michell sekä galleria ensimmäisistä naisista osoitteessa www.firstladies.org


Aiheet: , ,

Yksi kommentti

 1. Thanks Givin Day

  Thanks Givin Day on mielestäni aina ollut mielenkiintoinen aihe amerikkalaisissa elokuvissa, sillä se takaa ihmissuhdedraamaa, joka ei jätä kylmäksi. Vähän niin kuin suomalaisten juhannus-firman juhlat, mutta puhtaasti perheen jäsenten välisellä jännityksellä ladattu.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Leija

  23. 1. 2009 19.55

Kirjoita kommentti