Umami muualla Facebook

Julkaistu 18. 8. 2008 Teksti Umami, kuvat Sakari Majantie Ei kommentteja Muoti ja kauneus

Back to work – tyyliä töihin

Loman jälkeen alkaa tehdä mieli jo syksyisempää pukeutumista ja moni miettii, miten pukeutua töihin. Tämän kuun muoti- ja kauneusjutussa pukeudutaan syksyn uutuuksiin. Älä tyydy pelkästään tavarataloihin ja isojen ketjujen vaatetarjontaan, vaan etsi pieniä butiikkeja, joista voit tehdä persoonallisia löytöjä.

Värien, kuosien ja mallien runsautta

Syysvaatteiden väriskaalassa on sävyjen runsautta laidasta laitaan, sekä murrettuja että puhtaita värejä. Trendiväreistä löydät ruskean, lilan, keltaisen, punaisen ja vihreän sävyjä tummasta vaaleaan. Niinpä jokainen voi löytää itselleen sopivia sävyjä. Ajaton harmaa on edelleen vahvasti mukana.

Esillä ovat kuoseista tweed sekä ruudut takeissa, jakuissa ja hameissa. Klassiset skottiruudut ovat myös mukana muodissa, mutta hillitysti. Farkkukuosi on edelleen kuvioissa ja nyt myös mustana. Neuleissa on muhkeutta ja pörröisyyttä. Erilaiset pienet jakut ja bolerot tuovat lisämaustetta pukeutumiseen, yhdistele niitä vaikkapa sopivan värisen poolopaidan kanssa. Nyt löytyy myös monenlaisia mekkoja, tunikoita ja leninkejä, joilla saa pukeutumiseen naisellisuutta. Niitä löytyy monilta valmistajilta.

Aito punatukka Tiina

Punatukkainen Tiina käyttää usein murrettuja sävyjä pukeutumisessaan. Tiinalle valittiin työasuksi reipas, vihreä liivimekko, johon voi yhdistää erilaisia pooloja ja paitapuseroita. Vahvemmat sukkahousut kuuluvat syksyyn ja loaferit ovat pirteän väriset, itse asiassa lähellä Tiinan hiusten väriä. Reipas trenssi pitää lämpimänä viileämmällä säällä.

Paremmaksi työasuksi Tiinalle valittiin värikylläinen puuvilla-silkkileninki, joka ei jää keneltäkään huomaamatta. Hentoon leninkiin yhdistettiin paksummat sukkahousut ja reippaat mutta korkeakorkoiset kengät. Mekkoon voi yhdistää mustan pehmeän pörröisen neuleen, jolloin se sopii hyvin viileämmälläkin. Muistathan, että työvaatteen ei tarvitse olla tylsä. Leninki on erittäin monikäyttöinen, koska sitä voi käyttää myös iltamenoissa – esimerkiksi ravintolaan tai teatteriin mentäessä.

Leninki sai päälleen armytyylinen virgin wool -takin, joka istuu Tiinalle täydellisesti. Nyt ovat takkivalikoimat parhaimmillaan. Laadukas takki kestää käyttöä, ja on vielä seuraavinakin vuosina kuosissaan. Syksyn viimoihin Tiinalle valittiin trendikäs baskeri.

Pitkä ja solakka Linda

Lindan valkoinen, virkattu, nostalginen tunika on kuin itse virkattu. Tunikan seurana ovat pillifarkut ja korkeakorkoiset saappaat. Musta tikattu jakku tuo muistoja 70-luvulta. Tämä asu sopii hyvin myös palaveripäiviin.

Alkysyksyn työpäivään sopii mainiosti leninki, jossa on hauska helma. Muodikkaan lilaan leninkiin voi yhdistää myös neuleen, mutta nyt saman malliston nahkajakku viimeistelee asun. Trendikäs jättikassi kulkee mukavasti olalla.

Sporttinen Marjo

Marjo on sporttinen jumppari, joka viihtyy klassisissa mukavissa vaatteissa, joissa on ripaus seksikkyyttä mukana.

Marjolla on hyvin istuvat pillifarkut jotka sopivat monelaiseen menoon. Farkkujen kaveriksi valittiin klassinen, valkoinen paitapusero. Sen voi korvata eri värisellä paitiksella, jos haluaa asuun lisää väriä. Klassista linjaa seuraa asuun sopiva ohut, harmaa, meleerattu neule, jota voi pitää mukana olkapäillä tai vyötäröllä, ja pukea ylleen tarvittaessa. Ketjumainen kaulakoru viimeistelee tyylin.

Vähän vaativampaan työpäivään Marjolle valittiin kaunis puuvilla-silkkileninki, jota ei tarvitse paljon silitellä. Leningin kanssa sopii reipas ylellisen pehmeä nahkapusakka, joka on in vielä tänäkin syksynä. Kaulariipus sointuu väriltään ja tyyliltään asuun.

Tiedot vaatteista

Tiina
Koko 34-36
Liivimekko ja poolo Marco Polo, takki Tommi Hilfinger, Stockmann, Helsingin keskusta, www.stockmann.com.

Krollin kengät mallin omat.

Leninki ”Kamo” ja musta villakangastakki Ivo Nikkolo, Dots, Fredrikinkatu 32, Helsinki

Baskeri ja kengät Billibi, Stockmann Helsingin keskusta, www.stockmann.com.

Linda
Koko 36-38
Virkattu tunika Qui moments, Dots, Fredrikinaktu 32, Helsinki

Pillifarkut Tiger, tikkitakki More&More, neulekäsineet Stockmann, Helsingin keskusta, www.stockmann.com.

Saappaat mallin omat.

Leninki, nahkajakku ja laukku More&More. Ballerinat Vagabond. Stockmann, Helsingin keskusta, www.stockmann.com.

Marjo
Koko 40
Farkut, paitapusero ja neule Qui moments sekä kaulakoru Oxxo design, Dots, Fredrikinkatu 32, Helsinki.

Leninki Nougat, nahkapusakka Qui moments, Dots, Fredrikinkatu 32, Helsinki. Kaulakoru Stokmann, Helsingin keskusta, www.stockmann.com.

Kengät mallin omat.

Tähän juttuun teimme löytöjä myös pienestä butiikista Fredrikinkadulta:

Dots, Fredrikinkatu 32, 00120 HELSINKI

Merkit Qui moments, Nougat, Ivo Nikkolo, Oxxo

Teksti ja stailaus Aulikki Autio

Kuvat Sakari Majantie

Hiukset Butik, Sähkötalo, Kampinkuja 2, 00100 Helsinki, puh. (09) 586 2068.

Meikkaus Julius Sepponen


Aiheet: , , , , ,

Kirjoita kommentti