Umami muualla Facebook

Julkaistu 9. 5. 2009 Teksti Umami Ei kommentteja Muoti ja kauneus

Rockfashion by Metropolia 2009

Vuonna 2008 yhdistyneiden ammattikorkeakoulujen Evtek Muotoiluinstituutin ja Stadian eli nykyisen Metropolia Ammattikorkeakoulun RockFashion by Metropolia 2009 -muotinäytös järjestettiin torstaina 7.5.2009 Helsinki fashion @ Korjaamo 09 -tapahtuman yhteydessä Kulttuuritehdas Korjaamon vaunuhallissa.


Näytös poikkesi perinteisistä Evtek Muotoiluinstituutin kevätnäytöksistä siten, että muotilun koulutusohjelman toisen vuosikurssin vaatesuunnittelun opiskelijat järjestivät näytöksen ensimmäistä kertaa yhdessä tuotantoyhtiö Clapping! Productions Oy:n kanssa.

Rockfashion

Rockfashion

RockFashion by Metropolia -näytöksen inspiraatio oli ammennettu modernista rockista ja morning after-lookista.

Olga Dmitrievin opinnaytetyömallistoa

Olga Dmitrievin opinnaytetyömallistoa

Näytöksessä esiteltiin Evtek Muotoiluinstituutin näytöksille ominaiseen tapaan toisen vuosikurssin opiskelijoiden suunnittelemia urheiluvaatteita, kolmannen vuosikurssin opiskelijoiden villakangastakkeja, neljännen vuosikurssin opiskelijoiden opinnäytetyömallistoja sekä aikuisopiskelijoiden mallistoja. Mukana oli myös muutaman vaihto-opiskejan mallistot sekä yksi Hempel Awards -kilpailussa mukana ollut kilpailumallisto. Valitettavasti tuotantoyhtiön osallistuminen näytöksen järjestämiseen ei tuonut näytöstä ammattimaisemmalle tasolle vaan pikemminkin päinvastoin. Näytöksen aikana oli vaikea seurata kenen suunnittelijan mallisto oli kyseessä, sillä käsiohjelmassa ei esitelty suunnittelijoita samassa järjestyksessä kuin näytöksessä ja suunnittelijoiden nimet ainoastaan vilahtivat lavan screenillä, koska näytöstä näytettiin screenillä reaaliajassa. Myös äänitoiston kanssa oli selkeästi ongelmia. Katsojat suorastaan irvistelivät ja pitelivät korviaan korkeiden vinkuvien äänien aikana kesken näytöksen.

Mielestäni urheiluvaatemalistot pitäisi jättää kokonaan pois näistä vuosittaisista näytöksistä, koska ne ovat vuosi vuodelta aina yhtä tylsää katsottavaa ja useimmiten yksinkertaisesti rumia. RockFashion -näytöksessä positiivisesti ja selkeästi muista erottuivat kaksi suunnittelijaa opinnäytetyömallistoillaan;

Hanna Perälä ja Kaisa Riivari. Heidän suunnittelemansa vaatteet sopivat helsingin katukuvaan täydellisesti. Mallistojen vaatteet ovat käyttövaatteita, mutta eivät silti ”peruskauraa” vaan jokaisessa malliston tuotteessa on hienoja yksityiskohtia tai persoonallisia printtejä.

Suunnittelijat oikealta vasemmalle Hanna Perälä ja Kaisa Riivari

Suunnittelijat oikealta vasemmalle Hanna Perälä ja Kaisa Riivari

Hanna Perälän We eat ice cubes in Finland -mallistossa rakastuin erityisesti asukokonaisuuteen, jossa oli korkeavyötäröinen hame ja hiaton pusero. Hameessa oli todella erikoiset ja kauniit laskoset ja puserossa kaunis printti. Olisin ostanut maolemmat tuotteet välttömästi, mikäli ne olisivat kaupan rekissä roikkuneet. Kaisa Riivarin Kivat sulle -mallistossa pidin erityisesti haalareista ja hapsuleggingsseistä. Kivat sulle -malliston tuotteita voi tarkastella lähemmin suunnittelijan omilta nettisivuilta osoitteessa www.kaisariivari.fi. Lisää kuvamateriaalia näytöksestä voi käydä katsomassa osoitteessa www.rockfashion.fi kunhan kuvat sinne ilmaantuvat.

Tämän blogin kirjoitti Umamin uusin blogger Outi Ranua, tässä hänen oma kuvauksensa itsestään:

Blogia kirjoittaa 24-vuotias vaatesuunnittelijaksi vuosi sitten valmistunut parantumaton vaate-, kenkä- ja laukkufriikki, joka voi helposti yhtyä Carrie Bradshaw:n repliikkiin: ”I like my money right where I can see it – hanging in my closet”. Tämä toivoton romantikko rakastaa koluta löytöjen toivossa kirppareita yhtä paljon kuin designer-liikkeitä ja haluaa jakaa mielipiteitään muodista, tapahtumista, uusista tulokkaista jne.


Aiheet: , , , , , , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti