Umami muualla Facebook

Julkaistu 29. 6. 2009 Teksti Umami, kuvat Outi Ranua Yksi kommentti Muoti ja kauneus

Tee-se-itse-huivi

Edellisessä blogissani lupasin antaa lisätietoa Berliinissä saamastani huivi-ideasta, joten  jos mielenkiintosi heräsi, nyt olisi ompeluohjeet tarjolla kuvien kera.  Tämän huivin osalta on turha puolustautua minulle niin tutuksi tulleella fraasilla, ”Mä en oo mikään käsityöihminen, en mä osaa”, aivan kaikki osaavat leikata kangasta ja ommella käsin pari suikaletta kiinni toisiinsa. Ompelukonetta ei siis tarvita, koska huivi on tehty trikoosta, jonka reunoja ei tarvitse välttämättä huolitella, sillä ne eivät purkaudu. Omien kätöstesi lisäksi tarvitset siis ainoastaan trikoota, lankaa, sakset ja neulan.

Huivin tekoon voi suhtautua täysin huumorilla ja ottaa sen mukavana ajanvietteenä esim. rannalla auringonpalvonnan ohessa. Omat huivini tein osittain  puistossa istuskellessani ja osittain auton takapenkillä mökiltä juhannuksen vietosta palatessani.

Huivin voit rakentaa täysin omien värimieltymystesi mukaisesti niin monesta väristä kuin haluat. Trikoota tarvitset noin 60 cm huiviosaan ja letteihin sen mukaan kuinka paksuja niistä haluat tehdä. Huivieni paksuissa leteissä olen käyttänyt noin 25 cm leveitä suikaleita ja ohuemmissa noin puolet kapeampia. Suikaleiden leikkaaminen ei ole järin tarkkaa puuhaa, sillä reunat jäävät kuitenkin piiloon letitettäessä. Trikoon voit ostaa uutena tai käyttää kierrätysmateriaaleja.

Letitys on helpointa aloittaa ompelemalla ensin lettiin tulevat suikaleet toisesta päästä toisiinsa kiinni. Kun letit ovat valmiit, ompele huiviosa ja letit yhteen kuten kuvassa alla.

Lopuksi ompele vielä pienet trikoopalat peittämään huivin ja lettien yhtymäkohta.

Huivista saa omanlaisensa väriä, kokoa ja lettien pituutta sekä paksuutta muuntelemalla. Osa kankaista voi olla myös kuviollisia. Ei kun kokeilemaan ja ompelemaan kauniin kesäpäivän ratoksi!

Valmis huivi on muunneltavissa moneen lähtöön. Sen voi kääriä kaulaan koriste tarkoituksessa lukuisilla tavoilla ja syksyn saapuessa kietaista hupuksi asti suojaamaan viimalta ja sateelta. Ja vielä vinkiksi, jos sinulla jää ylimääräisiä ohuita trikoosuikaleita, niistä kannattaa letittää ohuempia lettejä ja käyttää niitä hiuspantoina tai vöinä. Vain mielikuvitus on rajana!


Aiheet: , , , , , ,

Yksi kommentti

 1. hienoja! oot kyllä

  hienoja! oot kyllä mestari. meinasin kysyykin, että koska niistä näkee kuvia :) ite oon väsänny vast yhen valmiiksi asti. tääl ei tosin puistokelejä oo ollukaan…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  muru

  27. 6. 2009 1.15

Kirjoita kommentti