Umami muualla Facebook

Julkaistu 30. 9. 2008 Teksti Umami, kuvat Tiia Koskimies Ei kommentteja Muoti ja kauneus

Virkkaa trendikäs baskeri & huivi

Tänä syksynä löysät baskerit ovat muodissa. Alla teko-ohje helppoon baskeriin sekä siihen sopivaan huiviin, joiden tekemiseen saatat tarvita hieman aiempaa virkkauskokemusta.

Lankana on käytetty pehmeää Gedifran Fashion Trend Stripe -lankaa, joka on 51 % villaa ja 49 % polyakryyliä. Käyttämäsi langan paksuuden tulee olla sopiva silmukkakoukulle 5-6. Mallien langan menekki oli noin 250 g.

Valitse langan väri itsellesi parhaiten sopivaksi. Väri saisi tuoda piristystä tummaan takkiin.

Huivi

Virkkaa ketjusilmukoita haluamasi kaulahuivin levyiseksi. Virkkaa 3 kerrosta kiinteitä silmukoita. Tämän jälkeen virkkaa pylväitä. Virkkaa aina ennen pylvästä 1 ketjusilmukka. Näin saadaan isompi ”reikä”. Virkkaa kerroksen alkuun aina 2 ketjusilmukkaa. Virkkaa työtä niin pitkäksi kuin haluat. Päätä työ virkkaamalla 3 kerrosta kiinteitä silmukoita. Katkaise lanka ja päätä. Koristele huivi ja baskeri haluamallasi tavalla. Esimerkiksi erilaiset napit ovat käyttökelpoisia koristeita ja niillä on hauska kiinnittää huivi haluamallaan tavalla.

Kjs= ketjusilmukka

Ks= kiinteä silmukka

½ p = puolipyväs

p= pylväs

Baskeri

1. krs. Luo 5 ks ympyräksi

2. krs. Virkkaa 10 kpl ½ p

3. krs. Virkkaa 2 kpl ½ p joka reikään

4. krs. Virkkaa 2 kpl ½ p joka reikään

5. krs. Virkkaa 2 kpl ½ p joka toiseen reikään

6. krs. Virkkaa 2 kpl ½ p joka kolmanteen reikään

7. krs. Virkkaa 2 kpl ½ p joka neljänteen reikään

Jatka virkkaamista lisäten ½ pylväitä tasaisesti, jotta työ pysyy tasaisen pyöreänä. Jatka, kunnes työn halkaisija on noin 32 cm. Virkkaa seuraavaksi 4 kerrosta lisäämättä.

Virkkaa kiinteitä silmukoita kaventaen 5. ja 6. silmukka yhteen. Seuraavalla kerroksella virkkaa yhteen 4. ja 5. silmukka. Tämän jälkeen virkkaa 4 kerrosta kaventamatta. Tarkista ympärysmitta päähän sopivaksi. Katkaise lanka sekä päätä langat. Käännä reunaa noin 1 cm sisäänpäin ja ompele kiinni tihein pistoin kiristämättä. Katkaise lanka ja päätä. Voit halutessasi pujottaa pääntiehen ohuen kuminauhan.

Baskerin voit myös koristella napeilla tai esimerkiksi erilaisilla ruseteilla. Napeilla saat ”rypytettyä” baskerin haluamallasi tavalla ja tehtyä siitä tarvittaessa pienemmän.

Viivin virkkausnetistä puolestaan löydät selkeät ohjeet silmukoiden tekemiseen, ks. http://www.kallamedia.com/virkkaus/silmukat.html

Mallit suunnitteli ja toteutti Mirja Eira.


Aiheet: , , , , ,

Kirjoita kommentti