Umami muualla Facebook

Julkaistu 16. 2. 2013 Teksti Liisa Wilska Ei kommentteja Näyttelyt

Kuvat kuin rukousnauhaa

Taidemaalariliiton TM•galleriassa on 3.3.2013  saakka esillä Jarmo Kukkosen maalauksia. Teoksia on yhteensä 108 ja ne ovat kaikki kooltaan 20 x 20 cm. Nähin pieniin kuviin voi uppoutua ja niiden ääressä hiljentyä yksinkertaisesti vain katsomaan.

Taiteilija kirjoittaa: “Tuntuu oikealta koettaa löytää maalattavia kuvia omasta itsestä, luottaen että olemisen perustana on kaiken yhteenkuuluvuus. Kuvittelen että maalattu kuva voi vielä yksinkertaisesti kommunikoida katsojan kanssa, ilman että yhteyteen tarvittaisiin monimutkaisen koodiston tuntemista.

Näyttelyssä on esillä nimen mukaisesti 108 kappaletta pieniä neliön muotoisia maalauksia. Maalaukset on tehty viimeisen parin vuoden aikana, ne ovat kertamaalauksia, suora ja hetkellinen tekotapa on olennaista, en ole miettinyt käsitteellisiä sisältöjä, ne ovat spontaanisti syntyneitä kuvia. Maalaukset asettuvat gallerian seinät kiertäväksi helminauhaksi, 108 on rukousnauhan helmien lukumäärä, näyttely kumpuaa hiljentymisen ja keskittymisen tarpeesta, omasta ja ehkä katsojankin. Maalauskokonaisuus ilmentää omalla pienimuotoisella tavallaan yhteisöllisyyttä, kokonaisuus muodostuu jokaisen erilaisen osatekijän liittyessä toistensa yhteyteen.”

Jarmo Kukkonen
Maalauksia

13.2.-3.3.2013

TM•GALLERIA
Taidemaalariliiton galleria
Erottajankatu 9 sisäpiha, 00130 Helsinki

Galleria avoinna: ti-pe11–17  •  la 11–16  •  su 12–16


Aiheet: , , ,

Kirjoita kommentti