Umami muualla Facebook

Julkaistu 24. 11. 2016 Teksti Tiedotteet Ei kommentteja Ajankohtaista

Ingrid från Kimito är årets Lucia

Ingrid Holm från Kimitoön har valts till Finlands Lucia 2016. – Så roligt! säger Ingrid Holm när hon får beskedet. Jag hoppades förstås att det skulle vara jag, det gör väl alla. Ändå kom beskedet som en total överraskning.

– Lucia är så viktig för mig. Det är en tradition som enar människor, en tradition som vi mår bra av.  I dessa tider ska vi hålla hårt fast vid traditioner som gör gott. Luciainsamlingen är ju den viktigaste biten av Lucia. Att få stöda barnfamiljer som har en jobbig vardag, vad kan vara mera meningsfullt än det?

Lucia samlar medel för utsatta barnfamiljer

Finlands Lucia är en del av luciainsamlingen som i år samlar in medel för att stöda utsatta barnfamiljer, som av olika orsaker har det svårt att klara av sin vardag. Ifjol nådde luciainsamlingen ett resultat på 133 000 euro. Med de medlen har Folkhälsan bland annat ordnat FamiljeKraft-läger för utsatta familjer. På lägren har 33 barnfamiljer med totalt 65 barn deltagit.

Finlands Lucia kröns i Helsingfors domkyrka tisdag 13.12 kl. 17.00 av journalisten och författaren Anna-Lena Laurén. Efter det åker luciakortegen genom Helsingfors centrum.

Många uppdrag väntar

Lucia har redan mer än 80 besök inbokade. Finlands Lucia öppnar luciamarknaden söndagen den 11.12 kl. 11.00 på Centralgatan i Helsingfors. Under eftermiddagen uppträder hon på Fölisöns julstig vid Karuna kyrka kl. 15.00.

Luciainsamlingen fortsätter ända till slutet av januari. Läs mer om insamlingen.
Finlands Lucia förvaltas av Folkhälsan i samarbete med Hufvudstadsbladet och Svenska Yle.

Läs mer om Lucia.


Kirjoita kommentti