Umami muualla Facebook

Julkaistu 24. 10. 2019 Teksti Tiia Koskimies 239 kommenttia Hyvinvointi

Masennuksista eroon omin voimin Arvottu

Arkiston aarre vuodelta 2009: Osallistuin klassisen kokonaisvaltaisen joogan kurssille 90-luvun alussa Timo Myllykankaan opastuksella.

Kokoonnuimme illansuussa pienellä porukalla yhteiseen joogahetkeen. Se aloitettiin aina 30 minuutin meditaatiolla. Istuimme silmät suljettuina lattialla ja tulimme läsnäoleviksi. Aluksi niin pitkään hiljaa istuminen teki tiukkaa, mutta muutaman kerran jälkeen siihen tottui, tekniikka löytyi ja aika riensi joskus liiankin nopeasti.

Istunnon jälkeen ryhdyimme pohtimaan jotain valittua aihetta. Saatoimme keskustella vaikeistakin asioista vapaasti, koska emme tunteneet toisiamme, emme toistemme nimiä, taustoja, ammatteja emmekä asemaa.

Kaikkien tuntien tarkoituksena oli auttaa meitä löytämään sisimpämme ja kurkottelemaan sitä kohti. Päivien tuoksinassa jäämme monesti ajan ja paikan, kehomme tai myllertävän mielemme vangeiksi. Oli hienoa tajuta, että mielemme yläpuolella on olemassa ”minä olen ainutlaatuinen persoona”- tietoisuus ja vielä sen yläpuolella oma sisin, omatunto ja ylin arvo. Nämä voivat joskus olla ihmiseltä hukassa. Niitä kohden kannattaa kuitenkin kurkotella ja tulla niistä tietoisiksi. Kuunnella niitä!

Suomessa on paljon pahoinvointia. Tuntuu joskus, että aina vain pahemmaksi menee. Masennuslääkkeitä syövät jo lapsetkin. Työuupumus on päivän sana ja sen sanotaan kehittyvän masennukseksi. Podemme monenlaisia masennuksia, kaamosmasennusta jne? Miksi? Kehitämmekö masennukset itse itsellemme vai tulevatko ne meidän ulkopuoleltamme? Entä voisimmeko itse parantaa itsemme niistä? Auttaisiko suhtautumisen muutos? Voisiko ajatella, että ei ole olemassa työelämää, vaan elämää työssä.

Joskus kuulee jonkun sanovan, että ”viime vuonna syysmasennus tuli marraskuun 15. päivä, saa nähdä tuleeko se tänäkin vuonna silloin?” Hyvänen aika, onko sille asetettu jo aikataulukin? Ei anneta sille mitään aikatauluja, niin se ei huomaa tullakaan!

Hiljentyminen voi antaa selvemmän kuvan elämästä ja antaa ideoita olon paranemiseen. Elämä voi olla sattuma, johdatus tai karma, mutta tärkeintä joka tapauksessa on elämä itse. Harjoituksen avulla voi tulla ”luontoa” vastaan ja parantaa itse itsensä. Ehkäpä omasta sisimmästä löytyisikin se viisastenkivi, jolla voisi voida paremmin. Jospa huono olo todellakin olisi suhtautumisesta kiinni! Elänkö sitä mitä olen? Entä vaadinko muilta liikaa?

Jos tyytyy odottelemaan, että muut muuttuvat ja tilanteet tulevat omien odotusten mukaiseksi, voi olla, että joutuu odottelemaan koko ikänsä. Itseen ja itsestä lähtevään voi vaikuttaa, muita on mahdoton muuttaa itsensä kaltaisiksi.


Aiheet: , , , , , , , , , , , ,

239 kommenttia

 1. nyt panit pahan..en

  nyt panit pahan..en ole tämän alan osaaja ensinkään..optimistisellä aseenteella ,tsemppillä,vaikeuksien kautta voittoon

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pekk rauma pläkä

  1. 10. 2010 10.03

 2. Kohti uutta ja

  Kohti uutta ja iloista ilmettä vaikka vanhat asiat painavat päälle. Ainoa keino selvitä masennuksesta on uusia koko kaveri/ja tai porukka!?

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  KeljuK

  1. 10. 2010 11.34

 3. mää masennuin äitini

  mää masennuin äitini kuoleman jälkeen aika pahasti
  mutta lapseni ja lastenlapseni avuilla selvisin kun olivat koko
  ajan vierelläni

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tupu

  1. 10. 2010 11.35

 4. syksy on hyvää

  syksy on hyvää aikaa rauhoittua ja mietiskellä, mikä on tärkeää

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kassu

  1. 10. 2010 11.36

 5. Lähinnä poistaa yrimmääräiset

  Lähinnä poistaa yrimmääräiset stressitilanteet ja antaa aikaa itselle levätä..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kere

  1. 10. 2010 11.39

 6. Jutussa oli hyvä

  Jutussa oli hyvä , minulle sopiva, pointti. Eli sellaiseen ryhmään mukaan jossa ei tunne toisia. Silloin uskaltaa paremmin olla avoin ja puhua mieltä painavista asioista.
  Itse tsemppaan itseäni ajattelemalla asioita jotka ovat hyvin elämässäni. Ja ulkoilen paljon, se onkin pakko, koska minulle on suotu ihana koira.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Anya

  1. 10. 2010 11.45

 7. Keskusteluissa masennuksesta pitäisi

  Keskusteluissa masennuksesta pitäisi aina ensin tehdä selvä ero masennus-nimisen sairauden ja elämään kuuluvien alavireisempien kausien välillä. Näiden välillä on huima ero, vaikka yleensä ne niputetaan yhdeksi ja samaksi. Sairauttaa pitää hoitaa kunnolla ja siinä omahoito on tärkeä OSA hoitoa. Yksin se ei kuitenkaan riitä. Sama kuin sanoisi syöpäpotilaalle, että paranna itse syöpäsi.

  Kaikkien tulisi hoitaa itseään ja jatkuvasti, ja tilapäisten alavireisten kausien hoitamiseen riittävätkin usein kotikutoiset keinot. Hallaa ne eivät tee kenellekään. Sen sijaan tietynlainen syyttäminen masennuksesta (sairautena) siitä kärsivää potilasta itseään, on vaarallista.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tuula

  1. 10. 2010 11.54

 8. vaikeaa masennusta läpikäyneenä

  vaikeaa masennusta läpikäyneenä sanoisin että oma hoito on tärkeää, mutta minua eniten auttoi silloin LÄÄKITYS – sen avulla jaksoi hakea itselleen lisää apua, jutella ja muutenkin piristyä. Ilman lääkkeitä en varmaan olisi jaksanut aloittaa.
  Pelottava sairaus, ja nyt siitä toipuneena osaan jo varoa ensimmäisiä merkkejä ja tartun niihin heti ennen syvän masennuksen vaihetta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  maarit

  1. 10. 2010 11.57

 9. Vaikea tietää mistä

  Vaikea tietää mistä masennus johtuu. Ehkä taipumus masentuneisuuteen periytyy osin geeneissä. Kun mieli rasittuu ja ylikuormittuu, ihminen saattaa masentua. Monet vastoinkäymiset ja pettymykset saattvat johtaa masennukseen. Monesti tarvitaan psykologin apua ja lääkitystä. Oma asenne ja halu parantua auttaa pääsemään takaisin kiinni elämään.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  asta

  1. 10. 2010 11.58

 10. Hankala sanoa.

  Hankala sanoa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kippo

  1. 10. 2010 12.00

 11. Ei turhaa stressiä

  Ei turhaa stressiä pikkuasioista, ei esitä että syksy ja pimeys masentaa, syö hyvin, liikkuu, rentoutuu, pitää hauskaa…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Asta

  1. 10. 2010 12.15

 12. Älä masentaa,elämää!

  Älä masentaa,elämää!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  M

  1. 10. 2010 12.23

 13. Masennus voi johtua

  Masennus voi johtua monista asioista: geeneistä, elämäntilanteesta, työstä, ihmissuhteista… monimutkainen ongelma. Lääkitys ja toistuvat psykologilla käynnit varmasti auttavat.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Liekki

  1. 10. 2010 12.31

 14. En osaa sanoa

  En osaa sanoa tähän mitään neuvoja

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  skibi

  1. 10. 2010 12.54

 15. en osaa neuvoa

  en osaa neuvoa mitään

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Johanna

  1. 10. 2010 12.58

 16. en osaa sanoa

  en osaa sanoa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ippe

  1. 10. 2010 12.59

 17. Varmaan lievästä selviää

  Varmaan lievästä selviää mukavia asioita tekemällä ja liikkumalla.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Violet

  1. 10. 2010 13.48

 18. On hyvä erottaa

  On hyvä erottaa masennus ja ”masennus”, sairaus ja alakulo toisistaan. Vaikeaan masennukseen auttaa lääkitys, terapia, yms. Kaamosmasennukseeni olen saanut avun kirkasvalolampusta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kahvijänö

  1. 10. 2010 13.53

 19. Ystävät ovat avuksi

  Ystävät ovat avuksi

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sirkkuli

  1. 10. 2010 14.34

 20. riippuen johtuuko masennus

  riippuen johtuuko masennus välittäjäaineiden uupumisesta vai mielialamuutoksesta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  heidi

  1. 10. 2010 14.57

 21. Ystävät ovat avuksi

  Ystävät ovat avuksi löytämään uuden iloisemman elämänasenteen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tutu

  1. 10. 2010 15.09

 22. Syntyyn vaikuttaa monet

  Syntyyn vaikuttaa monet tekijät, kuten geenit, ympäristö, läheiset ihmiset, muutokset elämässä jne. Jokainen on erilainen ja myös hoito tulee olla jokaiselle erilaista. Toiset selviää masennuksesta itse, toiset tarvitsevat siihen lääkkeitä ja ammattiapua. Masennuksesta voi selvitä itse. Jo turvallisten rutiinien ja päivä- ja ateriarytmin kehittäminen ja ylläpitäminen auttaa suuresti. Tällöin on enemmän voimavaroja alkaa työstää henkisen puolen ongelmia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jenppa

  1. 10. 2010 15.21

 23. uskoisin että masennukseen

  uskoisin että masennukseen ei oikein tepsi omahoito.mut jos on kumppani jonka kanssa voi jakaa tuntemuksia ja joka tsemppaa,se voi auttaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tina

  1. 10. 2010 15.33

 24. Syntysyyt moninaiset, mikä

  Syntysyyt moninaiset, mikä kelläkin. Joillakin vaatii hoitoa joillain ei. Vakavaan masennukseen tulisi läheisten puuttua, sikäli kun sen havaitsevat.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tsemi

  1. 10. 2010 15.43

 25. Itsestä se masennus

  Itsestä se masennus lähtee.. Toiset ovat alttiinpia kuin toiset, mm. perintötekijöillä suuri vaikutus. Vakavaan masennukseen lääkitys.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Serotoniini

  1. 10. 2010 15.59

 26. Syntysyitä voi olla

  Syntysyitä voi olla lukemattomia, alttius on varmaan osin ympäristöstä ja perimästäkin johtuvaa. itsehoito voi onnistua lievässä masennuksessa, kroonistuneessa ja vaikeassa masennukssa voi olla mahdotonta parantua ilman asiantuntevaa apua /lääkitystä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mary

  1. 10. 2010 16.39

 27. Masennus voi iskeä

  Masennus voi iskeä kehen tahansa,yleensä kevät on sellaista aikaa,minä ainakin huomaan,että kun aurinko paistaa on mielikin virkeämpi.Ulkona reipas kävely ja luonnossa kulkeminen on minulle ainakin henkireikä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Safira

  1. 10. 2010 17.22

 28. Syksy on masentavaa

  Syksy on masentavaa aikaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  namelesS

  1. 10. 2010 17.24

 29. Lievää masennusta voi

  Lievää masennusta voi tietysti itsekin yrittää hoitaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Lusse

  1. 10. 2010 18.51

 30. oma hoito on

  oma hoito on tärkeä, muta ei siinä ihan kokonaan itse selviä, alkuun tarvitsee apua.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  aakoo

  1. 10. 2010 19.01

 31. Masennus on osittain

  Masennus on osittain geneettistä, osittain se johtuu olosuhteista. Vertaistuki ja puhuminen voi estää lievän masennuksen muuttumista vaikeammaksi.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Fridaliina

  1. 10. 2010 19.58

 32. Toipuminen varmasti vaikeaa

  Toipuminen varmasti vaikeaa ilman ammattiapua tai lääkehoitoa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pamina

  1. 10. 2010 22.24

 33. Vaikea aihe tämä...syntysyyt

  Vaikea aihe tämä…syntysyyt niin monimuotoisia ja hoito myös.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Italo

  1. 10. 2010 22.26

 34. toiset vain ovat

  toiset vain ovat alttiimpia masennukselle.vastoinkäymiset elämässä , stressi,se ettei osaa purkaa pahaa-oloaan ulos ja monet monet muut seikat aiheuttavat masennusta. ystävien tuki ja pyrkimys yrittää nähdä elämän valoisat puolet auttavat selviytymisessä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  maaruska

  1. 10. 2010 23.01

 35. Kun pystyy itse

  Kun pystyy itse tunnistamaan masennuksen ja reakoimaan siihen niin on toivoa, että pystyisi itse hallitsemaan tilanteen tai edes lieventämään sitä. Itse pystyin ainakin ajoittain selvittämään tilanteen kysymällä itseltäni miksi olen masentunut. Kun en aina löytänyt syytä tai syy tuntui kehnolta niin tilanne parani.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tn

  2. 10. 2010 0.26

 36. Ystävien tuki lienee

  Ystävien tuki lienee tärkeinn. On myös oltava itselleen rehellinen ja antava tunteiden tulla, sitä vartenhan ne ovat. Luonnossa liikkuminen auttaa joitakin

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  maiggi56

  2. 10. 2010 9.52

 37. masennusta porukoillas näyttää

  masennusta porukoillas näyttää
  olevan, kerta n. 900 – 1000 hlöä/v.
  tekee itsemurhan, ja satoja yrittää -epäonnistuen.
  mikä ihmisiä oikein vaivaa,
  rahuolet, työttömyys, muut elämänsyyt?
  ei se itsemurhalla ongelmat selviä.
  ja itsemurhassaan epäonnistuneet voisivat miettiä muita keinoja- eikö tosiaan löydy –
  eikö mitään apua?

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  toinen vain

  2. 10. 2010 10.20

 38. Ulkoilu, ystävät, matkailu;

  Ulkoilu, ystävät, matkailu; uusi ympäristö.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  lena

  2. 10. 2010 10.34

 39. ehkä jooolekin toimii

  ehkä jooolekin toimii

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hhh

  2. 10. 2010 10.35

 40. ehkä

  ehkä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  j

  2. 10. 2010 10.36

 41. Masennus on paljon

  Masennus on paljon monisäikeisempi asia – ja erittäin vakava sairaus – kuin mitä tässä annetaan ymmärtää.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  annilauri

  2. 10. 2010 10.45

 42. ehkä

  ehkä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ippe

  2. 10. 2010 11.04

 43. Todellista sairautta ei

  Todellista sairautta ei voi näin heppoisin keinoin parantaa, mutta pienempään masennukseen omahoito kyllä auttaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Polkka

  2. 10. 2010 11.09

 44. Tiedän monta masentunutta,

  Tiedän monta masentunutta, jolloin tärkeää on tuki ja tsemppaus, ei tehdä masennuksesta numeroa, vaan yritetään luoda positiivista ilmapiiriä ympärille

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Johanna

  2. 10. 2010 11.11

 45. en tiedä

  en tiedä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  heli

  2. 10. 2010 11.35

 46. Ruokavalio ja liikunta

  Ruokavalio ja liikunta ovat kaiken a ja o.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  drella

  2. 10. 2010 11.53

 47. Syntysyistä en tiedä,

  Syntysyistä en tiedä, mutta pysähtyminen, hiljentyminen, kaiken turhan pois jättäminen kuvioista ja liikunta auttavat pienempiin masennuksiin. Syvemmät ja vakavammat tarvitsevat jo sitten asianmukaista erikoishoitoa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Selma

  2. 10. 2010 11.56

 48. Masennus voi syntyä

  Masennus voi syntyä tietyistä tapahtumista elämässä tai pelkästään siitä, ettei mitään tapahdu. Tärkeää on kuitenkin tunnistaa se itsessään, jotta saa sen hoidettua.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Yanzu

  2. 10. 2010 12.06

 49. Läheiset ovat tärkeitä.

  Läheiset ovat tärkeitä. He tunnistavat masennuksen ja voivat ohjata hoitoon tarvittaessa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Zarus

  2. 10. 2010 12.07

 50. Vaikea ja rankka

  Vaikea ja rankka aihe on. Löytyy masennusta omastakin lähipiiristä, lähellä oleminen ja kuunteleminen hyvin tärkeää.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Janelle

  2. 10. 2010 12.08

 51. ajankohtainen asia.tyttäreni sairastui

  ajankohtainen asia.tyttäreni sairastui psykoosiin ja on hoidossa osastolla.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pöpö

  2. 10. 2010 12.09

 52. Eräs masennuksen syntysyy

  Eräs masennuksen syntysyy on kielletyt tunteet. Kasvatuksen, ympäristön, omien odotusten pohjalta ei saa tuntea joitain tiettyjä tunnetiloja,
  ja sitten kun niitä joka tapauksessa tuntee, siitä seurannut pettymys, itseviha, että en kyennytkään olemaan loukkaantumatta, vihastumatta, luottamatta tai mitä tahansa.

  Tai sitten ei tunne jotakin mitä ”hyvän ihmisen pitää tuntea”. Esim. synnytyksen jälkeen, ei olekaan täynnä rakkautta ja hyvyyttä, vaan sisimmässään on peloissaan, ärtynyt, pettynyt. Mutta kun nämä ovat niitä kiellettyjä tunteita äidille, niin hän masentuu, kun täytyy tämä kauhea totuus peittää muilta ja varsinkin itseltään.

  Meille on iskostettu niin profiloidut, tietynlaiset ihmiskuvat riippuen sukupuolesta, iästä, ammatista, sosiaalisesta asemasta, asemasta perheessä tai perheettömyydestä, että
  sitten kun ei löydä itsestään mitään, mikä tähän hyväksyttyyn malliin liitetään, se valtava itsensä kieltäminen ja tukahdutetut vihan ja pettysmysten tunteet eivät voi johtaa mihinkään muuhun kuin masennukseen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Luna

  2. 10. 2010 12.11

 53. Suomessa vaikuttaa valoton

  Suomessa vaikuttaa valoton aika. Omahoito on jees jos toimii.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Immortal

  2. 10. 2010 12.13

 54. uskon, että synty

  uskon, että synty liittyy kemialliseen epätasapainoon, ja siten itsehoito on aika vaikeaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  puukir

  2. 10. 2010 12.13

 55. Kyllä masennusta voi

  Kyllä masennusta voi yrittää itsekin hoitaa, jos asennetta löytyy.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nettifretti

  2. 10. 2010 12.13

 56. Masennuksen syntyyn voi

  Masennuksen syntyyn voi vaikuttaa omia elämäntapoja seuraamalla. Sama koskee parantumista.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Iines

  2. 10. 2010 12.31

 57. masennuksen syntyyn vaikuttaa

  masennuksen syntyyn vaikuttaa tosi moni tekijä. kun ihminen masentuu, häntä ei saa hylätä eikä jättää yksin, vaikka hän sanoo haluavansa olla yksin. häntä pitää kannustaa, tukea, ei saa painostaa eikä vähätellä ongelmaa. masentunut tarvitsee monesti lääkeapua ja terapiaa. jos jaksaa liikkua, lukea tai kuunnella edes musiikkia, niin sekin voi helpottaa. masentunutta täytyy jaksaa kuunnella, vaikka se ei aina helppoa olekaan. masentunutta tarvitsee lohtua, läheisyyttä ja ymmärrystä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pikku myy

  2. 10. 2010 12.37

 58. Masennuksella on takanaan

  Masennuksella on takanaan niin monia syitä. Tärkeintä on ystävien tuki.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Meeza

  2. 10. 2010 12.46

 59. syntysyitä on monia..

  syntysyitä on monia.. se voi johtua esim. vaikeasta lapsuudesta jos on ollut esim. väkivaltaa perheessä. Itsehoito ei mielestäni riitä, tarvitaan terapeutin / ulkopuolisen apua myös.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Henna

  2. 10. 2010 13.44

 60. Valon suuri vaihtelu

  Valon suuri vaihtelu vaikuttaa mielialaan, jooga, kynttilät, mietistely, luonto, sauna siinä muutamia itsehoito keinoja.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  eijuu

  2. 10. 2010 13.59

 61. Kuten joku ylempänä

  Kuten joku ylempänä sanoi, pitäisi tehdä ero oikean, diagnosoitavan masennuksen ja tavallisen olon alakuloisen olon kanssa. Oikea masennus vaatii joko omahoitoa tai ulkopuolista apua, alakuloinen olo välillä taas on aivan normaalia. Ei ole mahdollista olla koko ajan iloinen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Maija

  2. 10. 2010 14.01

 62. pelkkä omahoito ei

  pelkkä omahoito ei riitä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kaisa

  2. 10. 2010 14.19

 63. Ei masennuksen syitä

  Ei masennuksen syitä voi erotella, se on jokaiselle yksilöllinen asia. Jotkut masentuvat pienistä jutuista ja jotkut suuremmista kriiseistä. Riippumatta syystä tauti voi olla yhtä paha kummallakin. Joku masentuu ilman mitään kummempaa syytä. Uskon että masennuksen lisääntyminen liittyy vahvasti nykyiseen yhteiskuntaamme ja elämän kiireisyyteen ja suorituskeskeisyyteen. Nykyään ei voi vaan elää ja nauttia, koskaan ei saa olla tyytyväinen.

  Omahoitoon kuuluu itsetutkiskelu ja tunteista puhuminen. Kannattaa kiinnittää huomiota myös peruselintoimintojen ylläpitämiseen ja rutiineihin: nukkuminen, ravinto, liikkuminen, sosiaalinen elämä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jenni

  2. 10. 2010 14.24

 64. Yhdyn ylempänä olevaan

  Yhdyn ylempänä olevaan kommenttiin: vakavampi, diagnosoitava masennus on erotettava alakuloisesta olosta. Ihmiset ovat kuitenkin yksilöitä ja joku voi tarvita ulkopuolisen apua myös alakulosta eroon pääsemiseksi. Siihen voi riittää vaikka yksi keskustelu ammattilaisen tai hyvän ystävän kanssa. Tarkoituksena tietysti pohtia, miten voisi piristyä. Sen jälkeen pelkkä omahoitokin voi riittää.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Elmeri

  2. 10. 2010 15.08

 65. ystävien ja suvun

  ystävien ja suvun tuella

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  HLL

  2. 10. 2010 15.12

 66. Masennuksella on takanaan

  Masennuksella on takanaan monia syitä. Tärkeintä on ystävien tuki.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jasmin

  2. 10. 2010 15.17

 67. Itse en ole

  Itse en ole masennuksesta kärsinyt. Toiset ovat siihen herkempiä. Syksy varmasti edesauttaa kun pimeää. Ja yksinäisyys jos ei ole toivottu olotila

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tiinu

  2. 10. 2010 15.18

 68. On varmasti perinnöllistäkin.

  On varmasti perinnöllistäkin. Enemmän pitäisi hoitokeinoista tiedottaa eikä vain lyödä purkkia kouraan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  TH

  2. 10. 2010 15.58

 69. keskustelu, valohoito, ruokavalio!!

  keskustelu, valohoito, ruokavalio!! se vaan tulee joilleki valon vähetessä, voimat katoaa ja väsyy helpommin, mieli on maassa tai tulee syötyä herkkuja viel tavallista enempi.. vitamiinit ym voisi kanssa auttaa, kromi??

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hellu63

  2. 10. 2010 16.25

 70. vaikea sanoa

  vaikea sanoa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sami

  2. 10. 2010 16.28

 71. Omahoito tärkeää masennuksen

  Omahoito tärkeää masennuksen hetkellä ja ennaltaehkäisemisessä. Liikunta, ruoka ja uni.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Oloneuvos

  2. 10. 2010 16.36

 72. Masentuminen on tapa

  Masentuminen on tapa reagoida asioihin ja se on pitkälti opittu jo lapsena, monesti ihan ise sitä huomaamatta. Masennuksen voi laukaista monet syyt; oma tai läheisen sairaus, menetys oli se sitten työn, parisuhteen, kodin tai vaikka lemmikin. En usko että vaikeasta masennuksesta paranee omin avuin, itselläni on ollut keskivaikea ja siihenkin tarvitsin muiden apua. Jos me oppisimme pyytämään ja vastaanottamaan apua vähän aikaisemmin ja tunnistamaan oman hiipivän masennuksemme, jäisi moni itsemurha tekemättä. Ei kunnon masennukseen eli sairauteen auta mitkään joogat ja sauvakävelyt. Masennus on sairaus siinä missä esim. keliakia tai diabetes tai vaikka katkennut jalka eikä sitä voi vain ajatella pois eli ei paljoa auta ne ”piristyt nyt vaan, mene vaikka lenkille”-rohkaisut. Joskus masennus tulee vaikka olisi ns. asiat hyvin, sairaudet nyt ovat sellaisia ettei niille aina voi mitään. Itse olen oppinut elämään tautini kanssa ja tunnistan milloin se alkaa ns. mennä liian pitkälle eli milloin tarvitaan apua.
  Masentunutta ei ymmärrä kuin sellainen henkilö joka on itse kokenut masennuksen enkä nyt puhu siitä kun on vähän paha mieli kun on pimeetä…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Olga

  2. 10. 2010 16.38

 73. vaikea sanoa

  vaikea sanoa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  e

  2. 10. 2010 16.58

 74. Stressitekijät vaikuttaa ja

  Stressitekijät vaikuttaa ja huono itsetunto

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nikke1

  2. 10. 2010 17.42

 75. Perintötekijät, elämäntilanne, suhteet,

  Perintötekijät, elämäntilanne, suhteet, sairaudet you name it . ihan mistä vain voi saada kipinän, riippuu ihmisestä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Male

  2. 10. 2010 17.51

 76. En osaa kyllä

  En osaa kyllä sanoa syytä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  JUHIS

  2. 10. 2010 17.55

 77. En osaa sanoa

  En osaa sanoa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jozzu87

  2. 10. 2010 19.12

 78. Itsellä vaan ongelmat

  Itsellä vaan ongelmat kasautuivat keväällä ja tuntui, ettei päässyt niistä irti. Siihen auttoi aika

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  NuNu

  2. 10. 2010 19.32

 79. Itse masennuin yliopistoon

  Itse masennuin yliopistoon opiskelemaan tullessani. Muutin silloin kauas pois kotoa ja oli muutenkin hankala elämänvaihe kaikkine muutoksineen ja kriiseineen. YTHS:n psykolgilla käynnit auttoivat. Lääkitystä ei onneksi tarvittu. Masennus meni ohi, kun sain kavereita ja harrastuksia. Joogakin auttoi.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mana

  2. 10. 2010 21.11

 80. syitä voi varmaan

  syitä voi varmaan olla yhtä monta kuin masennus potilaitakin. en oikein usko että pelkkä itsehoito auttaa varsinkaan jos masennus on keskivaikeaa tai vaikeaa. kannattaa hakea apua ammattilaisilta ja kun olo kohenee voi alkaa auttaa myös itse itseään, esim.yrittämällä löytää jotain mukavaa sisältöä elämään omien mieltymyksien mukaan. tarkkoja neuvoja on vaikea sanoa koska se mikä toimii yhdelle ei välttämättä auta muita. onhan masennuskin yksilöllistä niin kuin me jokainenkin olemme.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hansu

  2. 10. 2010 21.20

 81. enpä osaa sanoa

  enpä osaa sanoa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tomi

  2. 10. 2010 21.57

 82. syntyyn vaikuttavat monet

  syntyyn vaikuttavat monet asiat.
  ”parannuskeinona” voisi olla pieni irtiotto ja hemmotella itseään, vain itseään.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  aksu

  2. 10. 2010 23.22

 83. Masennus on tila,joka

  Masennus on tila,joka seuraa negatiivisten asioiden yht’aikaisesta tapahtumisesta.Eli ainavain parempi,mitä enemmän syysaikaan ihmiselle tapahtuisi positiivisia asioita,syksyähän vakuutetaan yleisestiottaen melankolia-ajaksi.Sitä enemmän taka-alalle masennus jäisi.Masennuksen itsehoitokin riippuu paljolti henkilöstä.Toki esim. taloudellisen varakkuuden luulisi antavan pelivaraa tässäkin asiassa.Jos sitä ei ole,esim.luontoretkeilyn tai klassisenmusiikin kuuntelun luulisin ainakin itselläni auttavan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jakke-81

  3. 10. 2010 4.29

 84. stressi

  stressi

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tupaukko

  3. 10. 2010 8.04

 85. Vaikea ottaa kantaa.

  Vaikea ottaa kantaa. Mikäli on sairastunut syvään masennukseen on käännyttävä lääkärin puoleen, sillä tällöin kotikonstit tuskin auttavat. Mielen alakuloon auttaa liikunta, terveelliset elämän- tavat, ystävät, harrastukset ja näitähän voisi luetella vaikka kuinka paljon. Itse olen löytänyt varsinkin joogasta mielenrauhaa ja elämänsisätöä kestää arkielämän paineitam joten yksi tapa sopii yhdelle ja toinen toiselle.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Anneli

  3. 10. 2010 8.55

 86. kaikesta pahasta mitä

  kaikesta pahasta mitä ihminen saa kokea

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tipe

  3. 10. 2010 11.26

 87. paha kysymys, ei

  paha kysymys, ei kokemusta synnyistä syvistä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  maria

  3. 10. 2010 11.31

 88. Työttömyys, avioero.

  Työttömyys, avioero.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Moppi

  3. 10. 2010 14.43

 89. ystävät avuksi

  ystävät avuksi

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  intsu

  3. 10. 2010 14.50

 90. Syntysyitä on varmasti

  Syntysyitä on varmasti niin paljon kuin masentuneitakin. Osalla masennusta voi aiheuttaa ns. väliinputoaminen (työttömyys yms) ja toisella taas liian kovat paineet työelämässä ja monet, monet muut asiat.

  Joillakin omahoito voi olla se ainoa ja oikea ratkaisu. Täytyy kuitenkin muistaa, että se ei monella riitä pelkäksi hoidoksi. Terapian ja lääkkeiden kanssa se on toki hyvä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  r

  3. 10. 2010 15.41

 91. Hyvä, jos siihen

  Hyvä, jos siihen voimia löytyy. Kaikissa tilanteissa se ei auta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  make

  3. 10. 2010 15.46

 92. Joillekin se riittää,

  Joillekin se riittää, mutta silloin pitäisi olla tukiverkot kunnossa ja ihmisiä, joiden kanssa käsitellä asioita.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  manta

  3. 10. 2010 15.47

 93. Syntysyitä todella monia.

  Syntysyitä todella monia. Pitkään jatkunut henkinen pahoinvointi.
  Itsehoitoa kannattaa yrittää, mutta lääkärille pitää mennä jos on pitkään masentunut.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hnam

  3. 10. 2010 15.48

 94. Ei tietoo

  Ei tietoo

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  elraimo

  3. 10. 2010 16.30

 95. Uskon että masennukseen

  Uskon että masennukseen on loppujenlopuksi yhtä paljon syitä kuin on masentuneitakin, samoin hoitokeinot ovat yksilöllisiä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hanna

  3. 10. 2010 17.27

 96. Eri syistä mahdoton

  Eri syistä mahdoton sanoa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  repa

  3. 10. 2010 17.46

 97. En usko omahoitoon.

  En usko omahoitoon. Olen nähnyt masentuneita jotka esim. keinuvat sulkeutuneina keinutuollissa koko päivän ja vaikea heitä jopa asintuntijavoimin saada siitä ylös.
  Syitä on yhtä monia kuin ihmisiä, koskaan emme voi tietää mikä asia vaikuttaa kehenkin ja millä tavoin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ninah

  3. 10. 2010 18.17

 98. Varmaan on monia

  Varmaan on monia syitä masennukselle niin fyysisiä kuin psyyKkisiä tekijöitä. Täytyy sanOa että joidenkin Miesten asenne on masenne ja tarkoItan uutiSissakin mAinittuja netin vihaRyhmiä yms. yksItyisiin henkilöihin kOhdistuvia vihajuttuja. Ne kun aina ihmetyttää että mitä hyötyä moisesta on kenellekkään. Olen ajatellut että ehkäpä jotkut tuollaisten viharyhmien kerääjistä on masentuneita ja kaipaa jotain syntipukkia ja sitten kanavoidaan pahaa oloa tälläiseen turhaan toimintaan. Tällähän en tarkoita että kaikki masennuksesta kärsivät olisivat syyllisiä johonkin rikolliseen juttuun. Nämä kaikenlaiset yleistys-tulkinnat tässäkin UMAMI- kommentissani on ongelma koska jokainen eri henkilö tulkitsee tekstin hieman eri tavoin jolloin alunperin positiivinen sanakäänne voidaan tulkita negatiiviseksi. Halusin kommentoida nyt ja osallistua palkinnon takia. Yleensä nuuhkin nuo UMAMI-palkinnot että voiko niitä syödä ja sitten pohdin onko palkinnolla jotain seksuaalista merkitystä ja lopulta teen kaksimielisen päätöksen osallistumisestani.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  M.asenne

  3. 10. 2010 18.19

 99. Masennusta voi ehkä

  Masennusta voi ehkä hiukan helpottaa itse hoitamalla,mutta syiden löytyminen ja niiden ratkaiseminen auttaa varmaan paremmin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tanjuli

  3. 10. 2010 18.43

 100. asiat tärkeysjärjestykseen ja

  asiat tärkeysjärjestykseen ja kilauta kaverille jos mieli on maassa se kyllä nostaa..ja jos ei kavereita ammattiapua hakemaan

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sip

  3. 10. 2010 18.54

 101. lienee pitkälti geneettistä.

  lienee pitkälti geneettistä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Susse

  3. 10. 2010 19.05

 102. Olemme niin erilaisia.

  Olemme niin erilaisia. Toinen kestää vastoinkäymisiä paremmin kuin toinen. Toinen on luonnostaan positiivisempi luonne. Neuvoja omahoitoon on vaikea antaa. Positiivinen ajattelu ja kiitollisuus olemassaolevasta hyvästä ei ehkä tavoita vaikeasti masentunutta, mutta me muut voimme koittaa ennaltaehkäistä sitä näin ajatellen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  "puolukka"

  3. 10. 2010 19.40

 103. Alakulosta voi selvitä

  Alakulosta voi selvitä positiivisella ajattelulla ja tekemällä asioita, joista pitää ja nauttii. Masennuksesta, ainakaan vaikeasta, en usko että kukaan pystyy omahoidon avulla nousemaan. Siinä tilanteessa ei varmasti jaksa edes ottaa selvää, että mikä voisi auttaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Emm

  3. 10. 2010 19.59

 104. Masennuksen syitä voi

  Masennuksen syitä voi olla monia. En usko, että välttämättä aina yksi nomenomainen asia johtaa masennukseen, vaan pikemmin, että usea asia pitemmän päälle johtaa masennukseen. Jonakin päivänä mitta vaan tulee täyteen, sitä ei jaksa enää ponnistella ja olla aktiivinen ja iloinen. Joskus myös masennus voi tulla ilman mitään näkyvää syytä, on pysähtymisen ja itsetutkiskelun paikka. Masennuksesta voi päästä itsehoidon kautta, menemällä syvälle oman sielun syövereihin ja analysoimalla sitä elämää ja niitä valintoja, joita tekee. Usein jo ihan pysähtyminn, lepääminen, kauniin musiikin kuuntelu ja yleensä rauhoittuminen voi auttaa masennuksesta pois. Ei mikään helppo prosessi, mutta mahdollinen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tessa

  3. 10. 2010 21.10

 105. Masennus johtuu mielestäni

  Masennus johtuu mielestäni usein käsittelemättömistä tunteista tai traumoista. Lääkityksen ja psykoterapian lisäksi jokainen voi löytää omat lisäkeinonsa masennuksen hoitoon. Itselläni ainakin koirakaveri on ollut korvaamaton apu.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sofi

  3. 10. 2010 21.18

 106. ystävät ovat paras

  ystävät ovat paras apu

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  =)

  3. 10. 2010 22.13

 107. kun miettii elämäänsä,

  kun miettii elämäänsä, kyllä siellä on iloja ja suruja, välillä mieli on maassa. Onko alakulo ja masennus synonyymejä, ei varmaankaan. Masennuksessa on niin monta syvyyttä, ettei yhtä vastausta hoitoon varmasti ole. Syvä masennus vaatii aina parhaan mahdollisen hoidon ja pian, ja monesti se on lääke-ja sairaalahoito..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sisko

  3. 10. 2010 22.23

 108. liikuntaa paljon, sitten

  liikuntaa paljon, sitten musiikin kuuntelua ja hauskojen elokuvien katselua, itsensä hemmottelua (suklaata, kahvia ym.)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jansku

  4. 10. 2010 7.02

 109. joogaa ja saunaa,

  joogaa ja saunaa, mielimusiikkia, hyvien ystävien seuraa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  macke

  4. 10. 2010 7.07

 110. Vaikea sanoa

  Vaikea sanoa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  slk

  4. 10. 2010 7.12

 111. en osaa sanoa

  en osaa sanoa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  anna

  4. 10. 2010 9.09

 112. en osaa sanoa

  en osaa sanoa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kimmo roininen

  4. 10. 2010 9.18

 113. ei kovin hyvä

  ei kovin hyvä tuo itse hoito. Kyllä pitää saada tukea lähimmäiseltä paljon jos itsehoitoa meinaa!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Heli

  4. 10. 2010 9.54

 114. Lääkkeitä määrätään helposti

  Lääkkeitä määrätään helposti heti ja itse en niistä apua saanu. Oireet senkun paheni ja jäi jotenkin tyhjän päälle. Entistä enemmän masensi kun apua ei löytynyt. Päivä kerrallaan eteenpäin ja positiivista mieltä yrittää kaivaa jostain mielensopukoista

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  iines

  4. 10. 2010 10.14

 115. läheisten avulla, puhumalla

  läheisten avulla, puhumalla

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mahi

  4. 10. 2010 12.13

 116. niska kyyryyn ja

  niska kyyryyn ja menoks.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tamtam

  4. 10. 2010 14.10

 117. saa olla ajattelematta

  saa olla ajattelematta mitään

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hanna

  4. 10. 2010 14.38

 118. Masennuksessa oman kokemukseni

  Masennuksessa oman kokemukseni mukaan omahoito on eriarvoisen tärkeää. Ammattihenkilöt ja lääkkeet ovat ehdottomasti tarpeellinen tuki vaikeissa tilanteissa, mutta omasta itsestään tasapainon löytämällä voi kokea perustavaalaatua olevaa parannusta. Minua ovat auttaneet mm. basic body balance ja siihen liittyvät erilaiset tietoisuustaitoharjoitteet.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tanja

  4. 10. 2010 14.52

 119. Musiikin kuuntelua ja

  Musiikin kuuntelua ja ulkoilua luonnossa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kaijus

  4. 10. 2010 15.15

 120. Läheisten tuella

  Läheisten tuella

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  saru

  4. 10. 2010 15.16

 121. Saunalla ja kalialla

  Saunalla ja kalialla ne murheet on ennenki lähteny!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  TeDe

  4. 10. 2010 15.16

 122. Ystävien ja lähesten

  Ystävien ja lähesten tuki

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  skari

  4. 10. 2010 15.17

 123. Hankala sanoa.

  Hankala sanoa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Paku

  4. 10. 2010 18.30

 124. En osaa sanoa

  En osaa sanoa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kape

  5. 10. 2010 0.19

 125. Ystävien tuella ja

  Ystävien tuella ja puhumalla ammattiauttajan kanssa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ninni

  5. 10. 2010 9.14

 126. olen sairastunut masennukseeen.No

  olen sairastunut masennukseeen.No ystävät-harrastukset-hoito auttaa ja se että koittaa elää omaa elämää

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  dave

  5. 10. 2010 10.26

 127. Masennuksen syntysyitä on

  Masennuksen syntysyitä on niin monia. Itselläni syynä oli vaikea avioero. Omahoidosta lemmikit olivat minulla erittäin hyviä keinoja jaksaa päivästä toiseen. Lisäksi kävin terapiassa koska puhuminen auttaa, sukulaisia ja ystäviä on turha kuormittaa saman asian puimisella päivästä toiseen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kivi

  5. 10. 2010 12.24

 128. Masennusta löytyy myös

  Masennusta löytyy myös omasta lähipiiristä. Omahoito varmaan voisi toimia mikäli masennus ei ole kovin vaikea, muutoin uskon, että tarvitaan ammattiapua.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Laura

  5. 10. 2010 13.57

 129. Uskon, että ystävillä

  Uskon, että ystävillä ja läheisillä on merkitystä. Myös ammattiapu on ensiarvoisen tärkeää.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jaska

  5. 10. 2010 13.59

 130. Kaverit ovat tärkeässä

  Kaverit ovat tärkeässä asemassa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  MiKi

  5. 10. 2010 14.21

 131. Kaikki me ollaan

  Kaikki me ollaan yksilöitä, jokaisella ne syntysyyt ovat erilaisia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Viiru

  5. 10. 2010 14.23

 132. Pappani sanoisi tähän

  Pappani sanoisi tähän että heikot sortuu elon tiellä. Onko sitten niin että toiset vaan on vähän vahvempia kuin toiset.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tamias

  5. 10. 2010 14.29

 133. Omahoito, en usko

  Omahoito, en usko että toimii

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  IILE

  5. 10. 2010 14.37

 134. Masennus seuraa usein

  Masennus seuraa usein suurta menetystä.
  Olen sitämieltä ettei siihen lääkkeet ainakaan silloin auta.
  Täytyy itse oivaltaa mistä on kyse ja käsitellä asia muutoin mielessään.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pikkumymmeli

  5. 10. 2010 15.33

 135. Itsetuntoa pystyy tukemaan

  Itsetuntoa pystyy tukemaan itsehoitokirjallisuudella ja meditoinnilla, mutta tuskin ne vakavampaan masennukseen auttavat. Alakuloon luultavasti kuitenkin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hemulen

  5. 10. 2010 17.01

 136. EOS

  EOS

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tre

  5. 10. 2010 18.25

 137. jos ihminen ei

  jos ihminen ei itse ei itseään paranna niin ei sitten kukaan muukaan siihen pysty.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sole

  5. 10. 2010 20.50

 138. Varmaan monesta syystä

  Varmaan monesta syystä johtuu

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mappe

  6. 10. 2010 1.07

 139. Ehkä pitkään jatkuneesta

  Ehkä pitkään jatkuneesta stressistä johtuu.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  eki

  6. 10. 2010 1.08

 140. Vaikea sanoa.

  Vaikea sanoa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pate

  6. 10. 2010 1.12

 141. Riittämättömyyden tunteesta

  Riittämättömyyden tunteesta

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Merenkävijä

  6. 10. 2010 1.13

 142. Onneksi ei ole

  Onneksi ei ole kokemusta. On varmasti monen asian summa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kirsi

  6. 10. 2010 9.42

 143. Jos joku aiheuttaa

  Jos joku aiheuttaa yleistä masennusta, niin yhteiskunta! Suomessa kun on meininki: Köyhät kyykkyyn, rikkaat rikastukoon. Kaikkia hintoja kokoajan nostetaan, paitsi matti meikäläisten palkkoja! Lisää vaan palkkaa kansanedustajille ja blaablaa! En yhtään ihmettele, miksi niin moni päättää elämänsä tänä päivänä oman käden kautta. Ja kun siihen masennukseen olisikin joitakin toimivia itsehoitotapoja. Tuleekohan sitä päivää koskaan, että masentunut ihminen otetaan tosissaan, epäilen…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pancho

  6. 10. 2010 16.26

 144. Tiedän omakohtaisesti, mitä

  Tiedän omakohtaisesti, mitä todellinen masennus on, mutten halua siitä sen enempää avautua. Sen vaan sanon, että ystävät ovat yksi tärkeimpiä asioita elämässä, joista kannattaa pitää kiinni kynsin ja hampain. Yksin ei ole kenenkään hyvä olla.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Merita

  6. 10. 2010 16.31

 145. säännöllinen ulkoilu ja

  säännöllinen ulkoilu ja ruokailu sekä ystäväpiiri auttavat alkuun.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  lady

  6. 10. 2010 16.50

 146. Kun on puhetta,

  Kun on puhetta, että suomessa on isoin masennus prosentti koko maailmaan. No koska se on niin, että suomalaiset on semmoisia, että ne kasvatettu helposti, niin he sitten helposti masentuvat, jotenkin itse tämän näen näin.
  En tiedä miten tuolla jossain, missä nähdään nälkää, niin eikös heidän pidä masentua sitten enemmän kuin me täällä suomessa. Jotain löytyy varmaan geeneistä ja ihmisten pää kopasta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Megabass

  6. 10. 2010 18.39

 147. Masennus siitä on

  Masennus siitä on tehty jollainlailla muotisairaus nykyään.
  Onhan toki lääkehoitoa vaativia vakavia juttuja.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pikkumymmeli

  6. 10. 2010 18.42

 148. mikä tai mitä

  mikä tai mitä on masennus? outo asia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  rupsahtanut ukko

  7. 10. 2010 8.21

 149. vaikea asia

  vaikea asia

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  A.R.

  7. 10. 2010 9.27

 150. En tiedä syntysyistä,

  En tiedä syntysyistä, mutta paljon sitä on! Omassa perhepiirissänikin on masentunut:(

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  LadyW

  7. 10. 2010 10.35

 151. Asia on vaikea....

  Asia on vaikea….

  Asia on vaikea ja masennusta esiintyy paljon. Onneksi hoitoa ja apua löytyy kunhan osaa hakea niitä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Äippä66

  7. 10. 2010 12.31

 152. Masennuksen syyt ovat

  Masennuksen syyt ovat niin henkilökohtaisia ja yksilöllisiä, että paha niitä on mennä yleistämään. Itsehoidosta tärkein on minusta kyky havaita oman elämänsä ilottomuus ja hakeutua ajoissa hoitoon!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tarleena

  7. 10. 2010 13.02

 153. Läheiset ihmiset tärkeitä.

  Läheiset ihmiset tärkeitä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  m-liisa

  7. 10. 2010 13.52

 154. Kovat elämänkohtalot ja

  Kovat elämänkohtalot ja geneettinen perimä altistavat masennukselle. Omakohtaista ponnistelua ja sosiaalista tukea tarvitaan masennuksen alhosta nousemiseksi.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  T.I:Ira

  7. 10. 2010 14.42

 155. Onnettomat olosuhteet ja

  Onnettomat olosuhteet ja toisaalta myös alkoholin liikakäyttö altistavat masennukselle. Joskus tarvitaan toinen ihminen huomaamaan mistä on kysymys ja ohjaamaan hoitoon.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Myy

  7. 10. 2010 20.35

 156. Kokeillaan nyt, miten

  Kokeillaan nyt, miten kirkasvalohoito toimii ja auttaako oma apu.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  minni

  8. 10. 2010 7.43

 157. Masennus ehkä syntyy

  Masennus ehkä syntyy omassa mielessä mutta syyt ovat valtaosin yhteiskuntalähtöisiä…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  M

  8. 10. 2010 10.35

 158. Läheisten läsnäolo ja

  Läheisten läsnäolo ja tuki tärkeää masentuneelle

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ae

  8. 10. 2010 14.06

 159. läheiset, harrastukset ym.

  läheiset, harrastukset ym. on tärkeä tuki masentuneelle. masennuksesta voi selvitä, kokemusta on.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Lessu

  8. 10. 2010 14.40

 160. Se on tää

  Se on tää auringon ja kivan tekemisen puute, joka aiheuttaa.

  Kyl omahoito on paras vaihtoehto. Mitä nyt olen kuullut niin suomalaisissa laitoksissa hoitajat puukottaa selkään, levittää juoruja (vaikka sanovat olevansa vaitinolovelvollisia)… ja potilaat useimmiten tekevät itsemurhan juuri hoidon jälkeen! xD

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tilastoo

  8. 10. 2010 16.28

 161. Lapsuuden traumat, kaltoin

  Lapsuuden traumat, kaltoin kohtelu, luonne, elämänkokemus.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nono02

  8. 10. 2010 17.38

 162. parasta omahoitoa on

  parasta omahoitoa on kyllä luonnossa liikkuminen ja siihen yhdistettynä tai erikseen hyvä musiikki. Niin…ja klassinen musiikki tai muu instrumentaali on parasta mietiskely (lue meditointi-) musiikkia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ensu

  8. 10. 2010 20.59

 163. masennus tulee kun

  masennus tulee kun ihminen yrittää liikaa, mutta silti kiitosta ei tule ja homma ei onnistu. Me kaikki voimme masentua. Uskon rentoutumisen olevan paras hoito masennukseen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ellusca

  8. 10. 2010 21.48

 164. synkkinä syksyisinä iltoina

  synkkinä syksyisinä iltoina masennus voi helposti yllättää

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  riti

  9. 10. 2010 9.44

 165. Masennuksen omahoitoon turvautuminen

  Masennuksen omahoitoon turvautuminen käynnistää varmaankin paranemisprosessin. Itse en usko masennukseen kun en ole sellaista koskaan kokenut.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  welho

  10. 10. 2010 10.30

 166. Ihminen masentuu kun

  Ihminen masentuu kun ei ole enää jostakin syystä tyytyväinen itseensä tai ei pääse elämässään eteenpäin lukuisista yrityksistä huolimatta.
  Siksi meditointi onkin hyvä ratkaisu tällaiseen tilanteeseen. Itsensä tunteminen on aivain onneen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  santtu

  10. 10. 2010 19.50

 167. Herkkien ihmisten tauti.

  Herkkien ihmisten tauti. Omahoitona raitis ilma ja eläinystävä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  stiinuska

  11. 10. 2010 11.38

 168. Masennus ei tule

  Masennus ei tule aivan yllättäen vaan se on pitkän pahanolon purkautuminen.
  Siksipä oisi heti hakeuduttuva hoitoon eikä sitten kun on jo melkein liian myöhäistä.Mutta monikaan ei tunnista itsestään sen piirteitä eikä varsinkaan myönnä olevansa masentunut.

  Omahoito on tärkeintä, itse olet avainasemassa.
  Lääkkeet vain lieventävät tuskaa, tahto parantua lähtee sinusta itsestään.

  Muistakaa ihmiset antaa aikaa itsellenne ja siellä pahanolon takana odottaa aina se hyvä olo!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hessutyttö

  11. 10. 2010 18.22

 169. Uskon masennuksen syntyvän

  Uskon masennuksen syntyvän vähitellen. On tärkeää yrittää löytää pienistäkin asioista ilon aiheita ja nauttia niistä, ei pidä antaa masennukselle valtaa. Taistelkaa kaikki sitä vastaan!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Smile

  11. 10. 2010 21.31

 170. Omaa itseä pitää

  Omaa itseä pitää oppia rakastamaan, hyväksymään ja hoitamaan…masennukset opettavat usein tätä…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  BisaNte

  12. 10. 2010 3.00

 171. Masennus on pidemmän

  Masennus on pidemmän aikavälin tapahtumien ja tuntemusten sarja. Silloin ihmisen täytyisi pystyä tekemään sitä, mistä saa nautintoa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jonsetti

  12. 10. 2010 12.01

 172. voi kun sitä

  voi kun sitä jaksaisi aina pysyä virkeänä ja pirteenä. Masennuksesta en itse tiedä vielä mitään.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  H3IDi

  12. 10. 2010 14.05

 173. Masennus syntyy varmaankin

  Masennus syntyy varmaankin vähitellen ja kasvaa kasvamistaan. Omahoito on tärkeää jo ettei joutuisi laitoshoitoon. Omahoitoa on jo itsensä rakastaminen, iloisten asioiden löytäminen arjen keskeltä ja meditoiminen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jeggulis

  12. 10. 2010 19.29

 174. on hyvä jos

  on hyvä jos masennukseen puututaan ajoissa, hoito on sitten sen mukaista ja elämä voi taas hymyillä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sarppa

  13. 10. 2010 8.30

 175. Syntysyyt voivat olla

  Syntysyyt voivat olla vaikka missä, onhan kuitenkin kyseessä fyysinen sairaus (ainakin osin). Omakohtainen hoito voi toimia ja voi olla hyväksikin suhteessa siihen että saa masentuneen leiman psykiatrilta, joka taas haittaa vakuutusten ym. saantia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mok

  13. 10. 2010 18.36

 176. Elämäni pahin masennus

  Elämäni pahin masennus oli silloin kun eksäni laittoi suhteemme poikki. En olisi selvinnyt ilman äitini ja ystävieni tukea.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  shil

  13. 10. 2010 20.40

 177. Masennus on nykyisin

  Masennus on nykyisin kansantauti, joka kyllä paranne ajan myötä!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Emppu

  15. 10. 2010 2.14

 178. Läheisten masennukset ovat

  Läheisten masennukset ovat vaikeita, mutta kyllä niistä ajan kanssa selviää. Vaikeinta on auttaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jokke

  15. 10. 2010 2.15

 179. Jokainen joskus kokee

  Jokainen joskus kokee masennusta. Myönteinen elämänasenne vaikuttaa paljon sen ehkäisyyn.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mappe

  15. 10. 2010 2.17

 180. Voisiko olla, että

  Voisiko olla, että kokemus oman elämänsä merkityksellisyydestä suojaisi masennukselta ainakin jonkin verran. Eli pitäisikö kääntää katse omiin arvoihin; esim. rahan ja materiaalin tavoittelu voi olla masennukselle altistavaa? Samoin sen mukanaan tuoma kilpailu- ja vertailuasetelma.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  nikolai

  15. 10. 2010 8.02

 181. Kokematta (kuulun itse

  Kokematta (kuulun itse joukkoon) masennusta on varmaan helppoa päätyä vähättelemään tyylillä ”ota itseäsi niskasta kiinni, älä anna masennukselle valtaa, piristy, reipastu, liiku…”. Ne voivat viestiä masentuneelle ihmiselle, että hänen tilansa on hänen oma valintansa tai syynsä. Että hän on huono, kun ei kykene torjumaan masennusta. Eli varovaisuutta kommenteissa, ettei päädy vähättelemään asiaa, josta itse ei voi tietää.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kiiu

  15. 10. 2010 8.06

 182. Jooga on in

  Jooga on in :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mark

  16. 10. 2010 14.11

 183. Joogaisin jos taipuisin..

  Joogaisin jos taipuisin..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hellu

  16. 10. 2010 14.11

 184. Ainakin huono itsetunto

  Ainakin huono itsetunto aiheuttaa hyvin nopeasti masennuksenkin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  persikka

  16. 10. 2010 17.14

 185. Ympäristö on ainakin

  Ympäristö on ainakin yksi suuri masennuksen aiheuttaja. Jos vaikka kouluaikoina on kokenut kiusaamista tai vaikka vain pientä nälvimistä, piilov*ttuilua tai sitten ihan aikuisena työelämässä joutunut sellaisen kohteeksi.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  meku

  16. 10. 2010 17.17

 186. Syksy vetää siipeä

  Syksy vetää siipeä maahan. Paino nousee ja olo on vetämätön.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Rammi

  17. 10. 2010 10.44

 187. Oma asenne vaikuttaa

  Oma asenne vaikuttaa paljon ja sitä pystyy opettelemalla muuttamaankin

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Maya

  17. 10. 2010 13.30

 188. Lapsena koetut asiat

  Lapsena koetut asiat vaikuttavat uskoakseni vahvasti, omaa asennetta pitää osata muuttaa, jotta toipuminen on mahdollista

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Meeri

  17. 10. 2010 13.31

 189. Syitä on varmasti

  Syitä on varmasti yhtä paljon kuin sairastajiakin, toipuminen riippuu aiheuttajista, mutta positiivinen asenne auttaa ainakin

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  JJJ

  17. 10. 2010 13.32

 190. Vaikea sanoa syntysyistä,

  Vaikea sanoa syntysyistä, kun en ole koskaan ollut masentunut. Lieneekö syynä terveelliset elämäntavat, kohtuullinen määrä liikuntaa vai positiivinen elämänasenne ja etenkin hyvin niukka päihteidenkäyttö. Lääkkeitä määrätään ja syödään liian helposti, niistä irrottautuminen tuntuu toisille olevan vielä vaikeampaa kuin itse masennuksesta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Suzy

  17. 10. 2010 15.31

 191. Ystävät ovat avuksi

  Ystävät ovat avuksi

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Stoge

  17. 10. 2010 19.10

 192. Loma helpottaa.

  Loma helpottaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  JREwing

  18. 10. 2010 11.40

 193. Luulen että masennus

  Luulen että masennus sekoitetaan usein alakuloon ja jaksamattomuuteen. Jälkimmäiseen paras apu on kaverit joille jakaa tuntojaan ja loma edes pari päivää ilman stressaavia asioita.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hh

  18. 10. 2010 21.04

 194. Masentuneen ei pitäisi

  Masentuneen ei pitäisi jäädä yksin, vaan hakea apua sieltä, mistä sitä on saatavilla! Ystäviltä, perheeltä, lääkäreiltä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nooba

  20. 10. 2010 14.58

 195. Suomessa varmasti pitkällä

  Suomessa varmasti pitkällä talvella ja valon puutteella syytä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  minä

  21. 10. 2010 19.49

 196. Masennus on varmasti

  Masennus on varmasti hyvin monen asian summa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  joku

  21. 10. 2010 19.50

 197. En osaa vastata.

  En osaa vastata.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mie

  21. 10. 2010 19.50

 198. Perintö- ja ympäristötekijät

  Perintö- ja ympäristötekijät varmaankin vaikuttavat masennuksen syntyyn.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nuppu

  21. 10. 2010 21.48

 199. Syksy on mietiskelyn

  Syksy on mietiskelyn aikaa. Mietiskellessä ei kuitenkaan saa vaipua masennukseen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Q

  22. 10. 2010 2.05

 200. Itsesääli johtaa usein

  Itsesääli johtaa usein masennukseen.
  Enää ei kestetä vastoinkäymisiä niin hyvin kuin ennen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Shamaani

  22. 10. 2010 6.45

 201. liikaa vastoinkäymisiä kerralla...pitää

  liikaa vastoinkäymisiä kerralla…pitää vaan saada järki käteen (ominkin voimin) vaikka liikunnan avulla

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  anne

  22. 10. 2010 12.59

 202. Vaikea sanoa tähän

  Vaikea sanoa tähän mitään. Omahoito vaatii läheisiltä aika paljon.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mirkkux

  22. 10. 2010 21.40

 203. Nythän on tullut

  Nythän on tullut markkinoille kirkasvalokuulokkeet, joiden pitäisi auttaa kaamosmasennukseen. Pitäisiköhän kokeilla.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Suzku

  24. 10. 2010 9.02

 204. Murehtiminen ja negatiivinen

  Murehtiminen ja negatiivinen ajattelu yleensäkin on huono, se synnyttää masennusta. Omahoitoa on reipas kävely ulkona, juoksukin, jos se on mahdollista ja tekee hyvää, voimistelu ja joogaaminen, tanssi hyvässä seurassa, iloinen mieli, innostuneisuuden tavoittelu erilaisista asioisa – mikä nyt itsensä saa milloinkin innostumaan, sill tärkeintä ei ole mitä tekee, kunhan itsellä on hyvä mieli mitäkin tehdessä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ninu

  24. 10. 2010 12.31

 205. syitä on varmaankin

  syitä on varmaankin useita, mutta hyvä yleiskunto, hyvä ja monipuolinen ravinto ja liikunta ovat toimineet minulle masennuksen karkoittajina.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  LEN

  24. 10. 2010 12.54

 206. vaikea asia

  vaikea asia

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  munteno

  24. 10. 2010 17.57

 207. kyllä ehkä

  kyllä ehkä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pex

  24. 10. 2010 17.57

 208. joogaisin

  joogaisin

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mais

  24. 10. 2010 17.58

 209. vaikee sanoa...

  vaikee sanoa…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ghande

  24. 10. 2010 17.58

 210. vaikea asia on.

  vaikea asia on.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  cild

  24. 10. 2010 17.58

 211. on kyllä vaikea

  on kyllä vaikea sanoa..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  minttu

  24. 10. 2010 17.59

 212. On perin vaikea

  On perin vaikea sanoa tähän.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  niinso

  24. 10. 2010 17.59

 213. Uskon masennuksen syntyvän

  Uskon masennuksen syntyvän vähitellen. On tärkeää yrittää löytää pienistäkin asioista ilon aiheita ja nauttia niistä, ei pidä antaa masennukselle valtaa. Taistelkaa kaikki sitä vastaan!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sus

  24. 10. 2010 17.59

 214. Masennukseen on eri

  Masennukseen on eri ihmisillä omat syynsä. Se kehittyy luultavasti vähitellen. Onneksi itselläni ei ole ollut mitään pahempaa masennuskautta. Uskon kuitenkin, että sen syntyminen on kenelle tahansa täysin mahdollista ja toivon läheisten silloin tukevan masentunutta kaikin tavoin. Parasta on kuitenkin, että masentunut itse yrittää löytää pienistäkin asioista ilon aiheita ja saa näin selätettyä masennuksensa. Tsemppiä kaikille!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Aurinko

  24. 10. 2010 18.24

 215. masennus voi kohdata

  masennus voi kohdata ketä vain, mutta tietynlainen positiivinen elämänasenne voi olla avuksi siinä, että siitäkin selviää
  valohoitoja kaikille

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tintti

  25. 10. 2010 9.11

 216. ulkoilu, terveet elämäntavat,

  ulkoilu, terveet elämäntavat, aikaa itselle ja ystäville

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sipa

  25. 10. 2010 11.49

 217. Masentuneena kannattaa miettiä,

  Masentuneena kannattaa miettiä, mikä on vaihtoehto…ja kyllä elämä aina voittaa, vaikka elämänlanka olisi sillä hetkellä kuinka ohut tahansa…kyllä se siitä taas paksunee.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kummitäti

  26. 10. 2010 11.21

 218. Kaamosmasennus näin pimeän

  Kaamosmasennus näin pimeän aikaan aika monelle tutuu juttu. Etelän lämpöön valohoitoon. Kallista ,mutta toimii.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  takso

  26. 10. 2010 17.30

 219. Voimia meille kaikille,

  Voimia meille kaikille, jotta emme masentuisi!!!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Haop

  26. 10. 2010 19.08

 220. Uskon, että masennukseen

  Uskon, että masennukseen auttaa parhaiten, kunhan osaa löytää syyt sille ja tekee asialle jotain. Omiin tunnontuskiin ja syviin ajatuksiin ei saa jäädä, vaan pitää yrittää löytää kaikesta pienestäkin syytä nauttia ja iloita. Olen itse iloinen, ettei minulla ole koskaan ollut suurta masennusta, mutta pienikin sellainen saattaa pilata monta päivää. Positiivinen ajattelu auttaa, näin synkkinä syksyisinä iltoina ei pitäisi mennä valtavirran mukana ja ajatella, että nyt on itsekin oltava paljon synkempi kun niin kuuluu olla. Aurinkoa päiviin!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jonsku

  26. 10. 2010 21.00

 221. Ikävä vaiva

  Ikävä vaiva

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tz

  27. 10. 2010 15.46

 222. Omahoito ei taida

  Omahoito ei taida onnistua mitenkään, jos vakava masennus on iskenyt. Masennuksen ehkäisy saattaa kyllä olla mahdollista, jos on onnea.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nelilehti

  27. 10. 2010 16.20

 223. Olen kuullut, että

  Olen kuullut, että joidenkin ihmisten masennukseen ei ole ollut mitään erityistä syytä. Sitten on toki niitä, joille sattuu jotakin ylitsepääsemättömän surullista elämässä, mikä aiheuttaa masennuksen. Niille, jotka kamppailevat arkisen elämän, syyspimeyden ym. tekijöiden kanssa, toivon runsaasti positiivisia ajatuksia sekä iloitsemista arjen pienistä onnistumisista. Usein auttaa jonkin epämiellyttävän asian ”pukeminen” iloksi. Jokaisesta asiasta voi löytää iloisen puolen, kunhan antaa positiivisille ajatuksille vallan. Nauttikaamme tästä hetkestä ja katsokaamme tulevaisuuteen valoisin katsein :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Iloa

  27. 10. 2010 20.01

 224. terveet elämänarvot ja

  terveet elämänarvot ja vaikeissa tapauksissa lääkkeet

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hei

  28. 10. 2010 10.45

 225. Kuulin tänään tuttavaltani,

  Kuulin tänään tuttavaltani, että hänen pitkä aikainen hyvä ystävänsä, joka asuu toisaalla, on niin syvästi masentunut, ettei hän halua enää tavata edes ystäviään. Todella kurjaa! Toivon hänelle voimia päästä masennuksestaan eroon ja löytää taas ilon aiheita elämästä!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ikävää

  28. 10. 2010 19.33

 226. paineet luo masennusta

  paineet luo masennusta

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jaare

  29. 10. 2010 13.50

 227. ystävien tuki

  ystävien tuki

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mie

  29. 10. 2010 20.29

 228. Syntysyy tai tapa

  Syntysyy tai tapa ilmeisesti monesti johtuu jostain lapsuuteen liittyvästä syystä ja/tai jostain mullistavasta omaa elämää koskevasta asiasta. Pystyykö sitä aina itse hoitamaan, no mikäli sen tunnistaa ja kykenee muutoin itseään hoitamaan, kaikille se ei aina onnistu

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  arzi

  29. 10. 2010 22.12

 229. Masennuksen voi estää

  Masennuksen voi estää elämällä omaa elämäänsä, olemalla tyytyväinen siihen, mitä itsellä on. Ei pidä aina tavoitella suurempaa ja suurempaa, koska silloin paineet asioiden saavuttamuudesta voivat käydä liian raskaaksi. On niitä kyllä paljon muitakin syitä, joiden vuoksi voi masentua.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ilo

  30. 10. 2010 11.14

 230. ok

  ok

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jupe

  30. 10. 2010 11.23

 231. Masennus on kinkkinen

  Masennus on kinkkinen juttu joku masentuu jo pohjattomasti siitä ettei omista samaa kuin tuttavansa tai naapurinsa ym.
  Omaamalla tyyttyväisen ja iloisen mielen pötkii jo pitkälle.
  Kasvattamalla itseään pois kielteisistä ajatuksista ja huomaamalla mitä kaikkea hyvää ympärillä onkaan ja tajuamalla että asiat voisivat olla vielä paljon paljon pahemminkin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  TirppaPirppa

  30. 10. 2010 12.04

 232. oliskohan geeneillä merkitystä

  oliskohan geeneillä merkitystä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  merkäm

  30. 10. 2010 12.34

 233. ehkä elämän tilanne

  ehkä elämän tilanne vaikuttaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  anja

  30. 10. 2010 14.30

 234. syksy on masentavaa

  syksy on masentavaa aikaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nimetön

  30. 10. 2010 17.15

 235. Meditointi auttaa ja

  Meditointi auttaa ja enkelit!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  nipa

  30. 10. 2010 18.09

 236. syksy on masentava

  syksy on masentava ;(

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kake

  30. 10. 2010 18.43

 237. Oma asenne auttaa.

  Oma asenne auttaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  MJS

  30. 10. 2010 18.59

 238. Masennusta vastaan pitää

  Masennusta vastaan pitää tosissaan taistella. Ei saa luovuttaa, vaan pitää ulkoilla ja rentoutua.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pirita

  30. 10. 2010 20.44

Kirjoita kommentti