Umami muualla Facebook

Julkaistu 3. 4. 2013 Teksti Tony Dunderfelt, kuvat /kuva Daniel Dunderfelt Ei kommentteja Parisuhde

Ihmisen seksuaalinen vietti

Meillä kaikilla on seksuaalisuuteen tarvittava anatominen rakenne ja fysiologiset toiminnot. Meillä on myös biologisen evoluution kautta saadut seksuaalisen vaisto- ja viettitoiminnan ”käyttöohjeet”.

Paneminen

Meissä on syvät, yleensä hyvin tiedostamattomat, toimintamallit perustason seksiin. Kiihottuessamme meidän ei tarvitse tietoisesti ohjata verenkiertoamme tai kertoa lisämunuaisille, mitä hormoneja tulisi erittää. Olemme nähneet komean tai kauniin ja mielenkiintoisen ihmisen, joka tuntuu vetovoimaiselta. Hengityksemme syvenee, sydän lyö tiuhemmin ja silmämme alkavat kiiltää. Seksuaalinen halu nousee. Miehen penis jäykistyy kuin itsestään, ja naisen lantion alue alkaa sykkiä.

Tämä voi tietysti tapahtua myös unessa, mielikuvissa, internetin deitti- tai seksisivustoja selailtaessa tai muovinuken tai hieromasauvan avulla.

Jotkut ihmiset taitavat häpeillä tällaista seksuaalisuutta ja pitää sitä ”eläimellisenä” ja ”primitiivisenä”. Niinhän asia onkin, mutta siinä ei ole mitään pahaa tai hävettävää. Aineenvaihduntamme ja verenkiertomme ovat ”eläimellisiä”, eli ne toimivat hyvin samalla tavalla kuin nisäkkäillä yleensä. Kaikki elämäämme ylläpitävät biologiset toimintamme ovat perua miljoonien vuosien takaa. Ne ovat todella primitiivisiä, mutta eivät missään nimessä pahoja tai huonoja. Päinvastoin! Kehomme on mitä ihmeellisin, jatkuvasti liikkeessä oleva elävä taideteos.

Jokaisessa ihmisessä on sisään koodatut, ikivanhat seksuaalisen purkautumisen vaistomaiset toimintamallit. Paheksumisen sijaan asiaan voi suhtautua ihmetelleen ja kunnioituksella. Meissä jokaisessa on jotain näin alkukantaista ja voimakasta, joka luo ja ylläpitää luonnon ja ihmiskunnan Elämää.

Ymmärrän myös, miten kauheaa tuhoa kontrolloimaton panemisen tarve on saanut aikaan kautta historian. Se, jolla on valtaa tai aggressiivista röyhkeyttä, voi paneskella sumeilematta lapsia, naisia, miehiä, vuohia tai kaikkea mikä pysyy hetken paikallaan.

Jokainen yhteiskunta on aina myös joutunut ohjaamaan ja rajoittamaan ihmisen primitiivistä, seksuaalisen energian purkamisen tarvetta. Säännöt, rangaistukset ja moraliteetit tabuineen kulkevat ihmisten mielissä sisäisinä opittuina malleina. Ne ”hankaavat” ja joskus riitelevät biologisten toimintamallien kanssa. Jokainen ihminen käy tätä sisäistä taistelua läpi elämänsä aikana.

Jotkut suorapuheiset seniorikansalaiset ovatkin kertoneet, kuinka elämä on ollut mukavan rauhallista sen jälkeen, kun seksihalut eivät enää vie miestä tai naista hullun lailla!

Markkinoinnissa käytetään sumeilematta hyväksi ihmisen primitiivistä seksuaalista vaistoa. Miehen katse suuntautuu vääjäämättä puolialastoman naisen kuvaan. Nainen kiinnostuu mainoksen komeasta miehestä. Nainen kiinnittää huomionsa myös hyvin meikattuihin, valovoimaisiin naisiin. He antavat hänelle vinkkejä siitä, miten tulisi pukeutua ja miltä näyttää, jotta hän itse voisi saada mahdollisimman laadukkaita miehiä kääntämään katseensa ”vaistomaisesti”.

Yhtyminen

Seksistä tulee kaunista ja yleisesti hyväksyttyä, kun se liittyy suvun jatkamiseen. ”Dar a luz”, kuten espanjaksi upeasti sanotaan; annamme uudelle ihmiselle valon.

Lapsen syntyminen on mitä ihanin asia. Koko suku kerääntyy syntymän ihmeen ympärille, ja kavereilta sataa onnentoivotuksia. Siinä vaiheessa ei ajatella, miten näitä ihmeitä tehdään, eikä arvioida, onko lapsen siittämisessä harrastettu seksi ollut hyvää tai huonoa. Romantiikkakin on ollut kaukana, jos oikeata yhtymisen hetkeä hedelmöittymisen kannalta on suunniteltu kuumemittarin ja almanakan kanssa. Seksuaalisuus palvelee tulevaa sukupolvea, ei vain omaa nautintoa ja omaa jännitteen purkamisen tarvetta.

Lasten ”tekemiseen” liittyy monta, sanoisiko kylmää, lääketieteellistä biologista totuutta. Miehen biologinen ohjelmointi ohjaa häntä toimimaan mahdollisimman nopeasti. Perusasia suvun jatkamisen kannalta on sperman siirtäminen kypsentämöön. Tämän voi tehdä parissa minuutissa tai vielä nopeammin. Sen jälkeen on siirryttävä suojaan vihollisilta ja villieläimiltä, jotka saisivat helpon saaliin veltosta ja voimansa juuri pois antaneesta urhosta. Lepotauon jälkeen mies on valmis antamaan siemenensä seuraavalle naiselle, jotta hän varmistaisi geeniperimänsä siirtymisen sukupolvelta toiselle.

Naisenkaan kannalta jälkeläisten saamiseen ei välttämättä tarvitse liittyä suurta romantiikkaa tai tunnetta. Riittää, että nainen saa odottaa lastaan hyvin suojeltuna ja, että lapsi saa syntyessään turvallisen elämän.

Yhtymiseen ei välttämättä tarvita vetovoimaa tai kuumaa intohimoa. Lapsi voidaan siittää myös melko veltolla peniksellä ja ilman naisen kummempaa kostumista. Edes ihokosketusta ei tarvita välttämättä pariskunnan välillä. Hedelmöittyminen voidaan nykyisin suorittaa koeputkessa tai vuokrakohdussa.

Pelkkä paineita purkava paneminen ja yhtyminen suvun jatkamisen takia eivät kuitenkaan täytä modernien ihmisten seksuaalisia tarpeita.

Avioliiton päätarkoitus oli ennen vanhaan toisenlainen kuin nykyään. Modernit ihmiset haluavat purkaa seksuaalisia paineitaan ja saada lapsia, mutta he haluavat seksuaalisuudelta ja parisuhteelta myös paljon muuta. Näitä asioista puhutaan harvoin selkeästi. Kuuluisa 1960-luvun seksuaalinen vallankumous vapautti meidät tutkimaan seksiä tieteellisesti ja katsomaan kuvia alastomista ihmisistä erilaisissa asennoissa. Vieläkin seksuaalisuudesta on vaikea puhua avoimesti ja tiedostaa seksuaalisuuteen liittyviä psykologisia ja henkisiä ulottuvuuksia.

Artikkeli on ote kirjastani ”Vetovoima ja rakkaus”. Täältä voit tilata kirjojani, muun muassa edellä mainittua.


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti