Umami muualla Facebook

Julkaistu 20. 2. 2014 Teksti Tony Dunderfelt, kuvat /kuva Daniel Dunderfelt 303 kommenttia Blogit Parisuhde

Miksi hyvä mies ei kelpaa? Arvottu

Onko kukaan muu huomannut outoa ilmiötä modernissa parisuhdemaailmassa? Tänä päivänä naiset ovat aktiivisempia parisuhteen jättäjiä ja avioerohakemuksen laatijoita kuin koskaan ennen koko ihmiskunnan historiassa!

Tilanne olisi vielä ymmärrettävä, jos kaikki päättyneet suhteet olisivat olleet todella kauheita, esimerkiksi miehen alkoholismin tai hänen tunteettomuutensa vuoksi.

Kuitenkin yhä useammissa tapauksissa nainenkin sanoo, että hänellä on ”hyvä mies”, mutta, että hän naisena tarvitsee ”jotain muuta”. Lapset, talo, auto ja oma ammatti on saatu, mutta rakkauden kipinä on poissa. Arki on liian arkista, eikä rakkaus ”tunnu enää miltään”.

Moderneille naisille on yleensä  hyvin vaikeata määritellä, mistä oikeastaan on kysymys. Usein he ovat itsekin hämmästyneitä omien tuntemustensa rajuudesta. Naisen tunteet miestään kohtaan vaihtelevat lämpimän ystävyyden, välinpitämättömyyden ja inhon välimaastossa.

”Pitäisi” rakastaa tätä mukavaa miestä, joka hoitaa työnsä hyvin, käyttäytyy kunnollisesti, on rehellinen ja huomaavainen ja kaiken lisäksi hyvä isä lapsille. Kuitenkin nainen kokee, että miehestä on tullut hänelle enemmän ystävä tai veli. ”Yhteistyökumppani” Perhe Oyj:n hoidossa enemmän kuin Mies, jota hän voi intohimoisesti rakastaa.

Perinteiset parisuhdeneuvot keskittyivät viemään suhdetta I vaiheesta II vaiheeseen. (Katso http://umami.fi/blogit/tony/millainen-on-suomalainen-mies/ ja kirjani ”Parisuhteen kemia”. Dialogia 2009) Miesten piti oppia puhumaan tunteistaan ja naiset saivat oppia ilmaisemaan rohkeasti tarpeitaan.

Nykyään tilanne on yleisesti se, että pariskunnat osaavat keskustella, mutta avioerotilastot vain pahenevat. Otetaan toisten kokemuksia huomioon ja suunnitellaan yhdessä perheen toimintoja. Modernissa parisuhteessa toimitaan usein hyvin tasa-arvoisesti. Työt jaetaan fifty-fifty niin, että molemmille jää myös aikaa omille asioilleen. Kuitenkaan tämä ei, valitettavasti, riitä.

Miehet alkavat kärsiä  PmS-oireista. He passivoituvat ja antavat naistensa tehdä lähes kaikki perheeseen liittyvät asiat lasten hoidosta sisustuspäätöksiin ja lomien järjestelyihin saakka. Naiset alkavat kärsiä P.I.S.S. -oireista. He ottavat liikaa vastuuta ja kokevat, että kaikkea pitää hallita ja ohjata. He Paniikinomaisesti Itsenäistyvät ja ajavat itsensä puhki, niin ettei aikaa jää oman miehen huomioon ottamiseen.

Tasa-arvo ymmärrettynä  sukupuolten samanlaisuutena vähentää intohimoa, joka aina syntyy erilaisuuden kohtaavasta jännitteestä. Pahimmillaan miehen ja naisen välinen jännite katoaa suhteesta, jolloin seksi vähenee vähenemistään tai muuttuu rutiinisuorituksiksi.

Sekä naiset, että  miehet ovat nykytilanteeseen tyytymättömiä. Monet ovat jo valmiina siirtymään yhdessäolon II-vaiheesta parisuhteen III-vaiheeseen. Mutta siihen ei päästä pelkästään keskustelemalla.

http://www.tonydunderfelt.com/

Arvonta

Arvomme helmikuun lopussa kaikkien kommentoineiden kesken yhden Tony Dunderfeltin kirjan Parisuhteen kemia.

Millaisia ajatuksia kirjoitus sinussa herättää?

Voittaja

Arvonnassa voitti nimimerkki Reznor. Onnittelut voittajalle ja kiitokset kaikille muille osallistuneille!


Aiheet: , , ,

303 kommenttia

 1. LUKEEKAPA TONY YM

  LUKEEKAPA TONY YM TUO KETJU LÄPI -SE AVAA JO PALJON. LUULTAVASTI OLETTE KÄYTTÄNEET AIKAA TURHEMPAANKIN ELÄMÄSSÄNNE.

  http://www.foorumi.info/miestentasaarvo/viewtopic.php?t=231

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ismien voimaa ei pidä aliarvioida

  26. 1. 2010 12.41

 2. Pari pointsii: Mies

  Pari pointsii:

  Mies ei ole naisen halun kohde samalla tavalla kuin nainen on miehen. Naisen halun kohde on tietty mies. Miehellä on tässä mielessä naiselle lähinnä välinearvoa.

  Miehiset ja poikamaiset fantasiat ovat nykykyisessä kulttuurissa häpeällisiä. Evoluution on kehittänyt miehen, joka ei pelkää väkivaltaa, jos vain väkivallalla voi perhettään (klaaniaan tms) voi puolustaa. Sitähän ne pojat leikeissään harjoittelee. Evoluution on myös kehittänyt miehen, joka tekee muutenkin melkein mitä vain naisen suosion ja perheen puolesta. Tai haluaisi tehdä. Jos voimat ei riitä tai kohtaa inhoa, jatko voi olla hyvinkin traaginen.

  Biologinen mekanismi on muun muassa himo ja altruismi. Kukaan ei usko, kun kertoo sen faktan, että miehet ovat keskimäärin selvästi altruistisempi sukupuoli. Miehetkö muka moraalisempia? Hah!

  Kun nuori poika löytää nämä fantasiat, väkivallan ja himon, itsestään, hän pian oppi, että ne ovat häpeällisiä fantasioita.

  Nykykulttuuri ei osaa arvioida naista samalla tavalla, vaan nainen on lähes enkelimäinen olento. Nainen on arvostelun yläpuolella, kuten Audi-äijä opetti. Sofi Oksanen taas opetti, jos joku ei vielä ollut asiaa tajunnut, että miehestä saa sanoa mitä tahansa. Nainen on enkeli ja mies demoni. Nämä stereotypiat me opimme nuorina.

  Minkälainen avioliitto syntyy, kun toinen osapuoli pitää itseään enkelinä ja toinen demonina? Minkälainen avioliitto syntyy, kun mies häpeää ja nainen halveksii miehisyyttä?

  Jos nykyinen trendi jatkuu, Jenkkilässä ei ole muutaman vuosikymmen kuluttua ainuttakaan avioliittoa -tai siis heteroavioliittoa; homoliittojen määrä on lisääntynyt. Miten mahtaa olla Suomessa?

  Oikeastihan tilanne ei ole niin kurja kuin valtamediaa lukemalla luulisi. Oikeasti vaimoni ei halveksi minua tai poikiaan. Sellaisiakin naisia vielä on.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Uhma

  26. 1. 2010 13.49

 3. Mulle kelpais vallan

  Mulle kelpais vallan mainiosti se hyvä mies :o)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pia

  26. 1. 2010 18.49

 4. "Tänä päivänä naiset

  ”Tänä päivänä naiset ovat aktiivisempia parisuhteen jättäjiä ja avioerohakemuksen laatijoita kuin koskaan ennen koko ihmiskunnan historiassa!”

  Esimerkiksi Yhdysvalloissa naiset jättävät noin 70 prosenttia erohakemuksista, epäsuorasti luku saattaa olla jopa 90 prosenttia.

  Kannattaa tutustua mm. Roissyn esittelemiin neljään yhteiskunnalliseen tekijään:

  ”1. Effective and widely available contraceptives (the Pill, condom, and the de facto contraceptive abortion).
  2. Easy peasy no-fault divorce.
  3. Women’s economic independence (hurtling towards women’s economic advantage if the college enrollment ratio is any indication).
  4. Rigged feminist-inspired laws that have caused a disincentivizing of marriage for men and an incentivizing of divorce for women.”

  Naiset eivät ole enää taloudellisesti riippuvaisia miehistä, ja seksuaalisen vallankumouksen takia keräävät teini-iässä ja parikymppisinä kokemuksia ”ylemmän tason miehistä”, joita on kuitenkin vaikea saada sitoutettua parisuhteeseen.

  Kolmekymppisenä biologinen kello alkaa tikittää ja naisen on pakko katsella tylsempiä elättäjiä. Mutta esim. Helen Fisherin ja Michelle Langleyn kuvaamien biologisten tekijöiden takia palava rakkaus ei kestä muutamaa vuotta pidempään, eikä yhdessä tarvitse olla enää sosiaalisten syiden tai talouden takia.

  ”Miehen ei kannata olla kiltti, koska kiltti mies ei sytytä naista hekuman paloon. Mitkään kiltin miehen kiltit teot eivät riitä, jos nainen ei tunne roihuavaa rakkautta sisällään. Kiltti mies voi päästä sopivassa raossa naiselle mieheksi, mutta naisen sydäntä hän ei silti saa omakseen.” http://ihmissuhteet.blogspot.com/2004/01/kilttiin-mieheen-ei-voi.html

  Nykyparisuhteessa ”game” on välttämätöntä miehen osalta, jotta naisen hypergamiset vaistot tyydyttyvät ja parisuhteella on mahdollisuus säilyä. Kiltti ja tylsä ei riitä 2000-luvulla.

  Tänään julkaitusta kirjoituksesta:

  ”The cost of no real social control for female and Alpha Male sexuality (women do not desire Beta Males so their control is irrelevant) is quite high. As satisfying as it is for most women to have many, many Alpha males (young girls aged 16 do not rack up seven sex partners if they do not like it), the ultimate cost is male cynicism and lack of investment. Removal, even. As women and families and children become something for the upper class rich or a few Alpha Men with significantly younger women.” http://www.the-spearhead.com/2010/01/26/the-changing-sexual-and-cultural-mores/

  http://mies.asia/

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mies.asia

  26. 1. 2010 22.08

 5. Maailma on muuttunut

  Maailma on muuttunut niin sekavaksi, ettei parisuhdekaan säily turvassa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mallu

  28. 1. 2010 11.47

 6. hankalia asioita

  hankalia asioita

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  intsu

  28. 1. 2010 12.29

 7. Puuttuukohan elämästä jännitys

  Puuttuukohan elämästä jännitys jos mies on liian hyvä?

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sirkkuli

  28. 1. 2010 13.05

 8. Hyvä mies... antaa

  Hyvä mies… antaa naiselle henkistä tilaa. Silloin parisuhdekin saattaa kestää.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tutu

  28. 1. 2010 13.52

 9. Kun tarpeeksi monta

  Kun tarpeeksi monta sikaa on elämänsä aikanut tavannut, niin osaa kyllä arvostaa sitä hyvää miestä. Onneksi nykyään sellainen onkin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kokemusta on

  28. 1. 2010 13.52

 10. Minusta tuntuu, että

  Minusta tuntuu, että tänä päivänä ihmiset eivät tiedä, mitä etsivät ja haluavat. Koko ajan pitäisi tapahtua jotakin jännää. Ihmisistä on tullut jotenkin hermostuneita, ei jakseta olla paikalla vaan koko ajan pitää olla menossa ja näyttää että suorittaa paljon. Sääliksi käy kun ihmisiltä valuu elämä hukkaan, keskittyisivät siihen olennaiseen eli hyvään ja rauhalliseen oloon.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  klaara

  28. 1. 2010 13.55

 11. Tämä sama asiahan

  Tämä sama asiahan on toisin päin. Tämä maa ja maailma on täynnä kunnollisia yksinäisiä naisia, jotka täyttävät kaikki kriteerit hyvästä vaimosta, äidistä, kodinhoitajasta ja työntekijästä,
  eivätkä he löydä miestä itselleen.

  Tai jos löytävät saavat osakseen ehkä huonoa kohtelua, pettämistä. Että eivät ne miehetkään arvosta naisessa pelkästään näitä piirteitä, että kuka osaa olla se paras kodin- ja lastenhoitaja.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Lene

  28. 1. 2010 13.56

 12. Joka tuutista tulvii

  Joka tuutista tulvii fantasioita, joita pitäisi olla suhteessa ja elämässä. Ns. tavallinen seesteinen elämä ei ole mitään. Nainen tavoittelee omien halujen tyydyttämistä. Nainen ei ole riippuvainen miehen lompakosta, vaan sillä on omaa rahaa. Näköalat avartuvat matkanteon myötä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Li-Ha

  28. 1. 2010 14.00

 13. hyvä mies ei

  hyvä mies ei ole mustan kipeä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tupu

  28. 1. 2010 14.02

 14. Maailma muuttuu

  Maailma muuttuu

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ev

  28. 1. 2010 14.10

 15. mielenkiintoisia

  mielenkiintoisia

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kk

  28. 1. 2010 14.11

 16. Joillekin mikään ei

  Joillekin mikään ei riitä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tiikeri

  28. 1. 2010 14.12

 17. "Miehestä on tulossa

  ”Miehestä on tulossa nainen, naisesta mies”

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  nipa

  28. 1. 2010 14.19

 18. Jaa-a

  Jaa-a

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kippo

  28. 1. 2010 14.22

 19. itse painiskelen parisuhteen

  itse painiskelen parisuhteen kriisissä. vastapuolen vastaus oli että arki ei riitä, pitäisi olla jotain muuta.. joten hyvin läheltä liipaisee. avioliittovalassakin kysytään että tahdotko rakastaa.. vaikeata on. nykyään luovutetaan helpolla, tai sitten on hakeuduttu liian nopeasti parisuhteeseen ihan vain sen parisuhteessa olon takia.. tiedä häntä.. jokainen tapaus on omanlaisensa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hemppa

  28. 1. 2010 14.26

 20. Edellisen kanssa samaa

  Edellisen kanssa samaa mieltä ja lähipiirissäkin näkynyt,turhan herkästi erotaan,lapset kärsivät ja kaikilla on paha olo. Kyllä hyviä miehiä on ja paljonkin vaan kaikille ei hyvyys riitä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hoitsu55

  28. 1. 2010 14.28

 21. Miksiköhän hyvä mies

  Miksiköhän hyvä mies ja hyvä nainen eivät kohtaa ja mikä on se hyvyyden mitta? Hyvyys ei kai kuitenkaan ole kaikille sama hyvyys.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Aava

  28. 1. 2010 14.29

 22. Rakkaus ja kunnioitus

  Rakkaus ja kunnioitus ovat olennaisen tärkeitä aviopuolisoiden viestinnässä.Rakkaudellinen aviomies keskustelee vaimonsa kanssa tämän toimista, ongelmista ja siitä, mitä mieltä tämä on eri asioista. Vaimo tarvitsee tätä. Aviomies, joka varaa aikaa vaimonsa keskustelemiseen ja todella kuuntelee, mitä hän sanoo, osoittaa rakastavansa ja kunnioittavansa häntä. ( Jaakobin kirje 1:19)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Amanda

  28. 1. 2010 14.30

 23. Hyvä mies kunnioittaa

  Hyvä mies kunnioittaa ja on tasa-arvoinen. Samoja arvoja tarvitaan naiseltakin että suhde toimii.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Piitu

  28. 1. 2010 14.34

 24. Kuka enää halua

  Kuka enää halua elää parisuhteessa, kun vapailla markkinoilla on tarjolla paljon uusia kokemuksia? Jostainhan voi jäädä ilman, jos sitoutuu yhteen ihmiseen. Oma avioliittoni kaatui siihen, kun mies jäi kiinni siitä, että etsiskeli seksiseuraa netistä. Mikään ei ole enää pyhää. Avoliitossa elävät ja jopa avioliittolupauksen tehneet ihmiset etsivät netissä itselleen seikkailu (= seksi) seuraa. Ja saavat!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mimosa

  28. 1. 2010 14.34

 25. Tuntuu kovinkin todenperäiseltä

  Tuntuu kovinkin todenperäiseltä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Timo

  28. 1. 2010 14.42

 26. Kyllä se mietityttää.

  Kyllä se mietityttää.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  marjatta

  28. 1. 2010 14.43

 27. toisen kunnioituksesta ja

  toisen kunnioituksesta ja tasa-arvosta lähtee kaikki

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pekk rauma pläkä

  28. 1. 2010 14.47

 28. Hyvä mies tarvitsee

  Hyvä mies tarvitsee hyvän naisen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  MJM

  28. 1. 2010 14.54

 29. Toisen kunnioittaminen on

  Toisen kunnioittaminen on parisuhteen pilari.Jos sitä ei ole,ei tarvitse ihmetellä,jos ei onnistu ja toinen hakee lohtua muualta.Hyviä miehiä löytyy,mutta väkisin niitä ei voi pitää,se täytyy huomioida.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Safira

  28. 1. 2010 14.55

 30. Tänä päivänä naiset

  Tänä päivänä naiset ovat tasa-arvoisempia ja siten vapaampia kuin koskaan ennen, luulen.
  Olen sitä mieltä, että turvallinen parisuhde on parasta itselleni ja lapsilleni, mutta kuinka ollakaan jokin aika sitten tilapäisesti koin, että hiiteen kaikki pysyvyyden ylistys, kun ei riitä niin ei riitä. Se oli ohimenevä tunne ja todellakin jäi vain epämääräiseksi lähinnä kohteettomaksi puuskaksi, mutta ymmärsin silloin, miksi järkeily ei aina kanna. Eläimiä tässä ollaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Myy

  28. 1. 2010 15.00

 31. Olen sinkku eli

  Olen sinkku eli parisuhdeongelmia ei tällä hetkellä onneksi ole, jos en niitä hanki. On tietenkin ihana tavoitella hyvää parisuhdetta, mutta onko sitä edes olemassa? Tämä aika on moraalitonta, pariskunnat, sinkut yms. tavoittelevat jotakin ihanne-elämää ja elämyksiä ja juoksevat niiden perässä, missä on tavallisen hyvän elämän ja arkiasioiden tekemisen arvostus? Puolisoa tai kumppania vaihtamalla ei varmaankaan elämä tule sen somemmaksi alkuhuumaa lukuunottamatta, mutta oma korvien väli on hyvä tarkistaa jos parisuhteessa alkaa kovastikin ahdistaa. Se kuka pesee astiat tai auton ei ole mitään tekemistä parisuhteen kestävyyden kanssa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Onkohan parempi kuitenkin sinkkuna?

  28. 1. 2010 15.05

 32. Tulee oma elämä

  Tulee oma elämä mieleen.. Ensin oli hyvä mies, jonka lisäksi kaipasin vain jotain erilaista. Sitten olikin toinen mies, joka oli täysin vastakohta sille ensimmäiselle. Jos voisin jälkeenpäin valita, olisin pitänyt sen ensimmäisen!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pirkko

  28. 1. 2010 15.13

 33. Niin, täydellistä suhdetta

  Niin, täydellistä suhdetta ei ole edes olemassa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mira

  28. 1. 2010 15.15

 34. olen onnellisesti naimisissa

  olen onnellisesti naimisissa ja olen mies.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mark4

  28. 1. 2010 15.15

 35. Niin hyviä naisia,

  Niin hyviä naisia, kuin hyviä miehiäkin on olemassa, mutta miten he löytäisivät toisensa, onkin hankalampi juttu!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  timantti

  28. 1. 2010 15.20

 36. Tuli heti mieleen

  Tuli heti mieleen elokuva Levottomat ”Kun mikään ei riitä”. Samaistun pääosan esittäjään.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  levoton

  28. 1. 2010 15.23

 37. Kun löytäisi sen

  Kun löytäisi sen hyvän miehen…!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jaffa

  28. 1. 2010 15.24

 38. Miksi hyvä mies

  Miksi hyvä mies ei kelpaa? Erittäin hyvä kysymys!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jasso

  28. 1. 2010 15.33

 39. No ovatko nämä

  No ovatko nämä ”jotain muuta” ja ”jännitystä” ja ”kipinää” etsivät naiset sitten löytäneet sen etsimänsä?

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  - K -

  28. 1. 2010 15.36

 40. ei mies kelpaakaan

  ei mies kelpaakaan heterolle…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jyrki

  28. 1. 2010 15.45

 41. jaa

  jaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Henna

  28. 1. 2010 15.56

 42. Miehistä tullut hienohelmaisia

  Miehistä tullut hienohelmaisia hempsankeikkoja, joilta ei onnistu reaalimaailman vaatimukset hyllyjen siirtämisestä ym käytännön hommista. Mies haluaisi 24 h viihdyttäjän, ei jakaa tosielämää naisen kanssa, varsinkaan, jos naisella on heikko terveys ja pitäisi olla tukena. Miehet haluavat, että heitä ja heidän elämäänsä ymmärretään loputtomiin, mutteivät itse ole valmiita samaan. Turha syyttää naisia, jos ei yhteen sovita. Jotain pitää mieheltäkin pystyä vaatimaan. Käytännöllisyyttä, sitä vanhan ajan voimaa, kaivataan. Geishaksi ja ulkoistetuksi omaksitunnoksi en ala. Ymmärtäväiselle miehelle ymmärrystä, vastaantuloa ja läheisyyttä molemminpuolin. Miehet lopettakaa ruikutus ja alkakaa hommiin, naiset tekevät kyllä oman osansa omalla tavallaan. Rakkautta ja hellyyttä reseptiksi. Olemme ihmisiä kaikki vain ja kerran käymässä täällä. Pois itsekkyys ja jakamista tilalle, aitoa yhteisyyttä. Marisija-äijät goodbye. Käytännön empatiaa kehiin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Accordion

  28. 1. 2010 16.07

 43. Minä olen hyvä

  Minä olen hyvä mies!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  KeljuK

  28. 1. 2010 16.13

 44. niin mäkin luulin

  niin mäkin luulin nykyistä ihan erilaiseksi kuin mitä siitä paljastukaan..toistaseksi yhdessä,ei laiteta lusikoita jakoon,mut jos niin käy ni ihan mielellään hyvä mies kelpais.onko niitä ylipäätään?Hieman epäilen..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  chr

  28. 1. 2010 16.17

 45. Minä satun omistamaan

  Minä satun omistamaan hyvän miehen….

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Assu

  28. 1. 2010 16.28

 46. Naisten logiikka.. phuh

  Naisten logiikka.. phuh

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Soikka

  28. 1. 2010 16.35

 47. Hakusessa semmonen on

  Hakusessa semmonen on

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ommi

  28. 1. 2010 16.41

 48. Ei erityisiä.

  Ei erityisiä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Daisy

  28. 1. 2010 16.51

 49. Onhan tuo toki

  Onhan tuo toki osittain totta, mutta hyyvä mies olisi silti haussa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nina

  28. 1. 2010 16.52

 50. jokainen laittaa itselleen

  jokainen laittaa itselleen kriteerit mikä on hyvä mies. minulla on hyvä mies, kiltti ja hyväntapainen, mutta ei tylsä!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ritu

  28. 1. 2010 17.21

 51. Joillekin mikään ei

  Joillekin mikään ei riitä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mari M.

  28. 1. 2010 17.54

 52. Hakusessa semmonen on,

  Hakusessa semmonen on, mutta niitä on vaikea löytää.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mervi

  28. 1. 2010 17.54

 53. Kyllä mulle kelpaisi.

  Kyllä mulle kelpaisi.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Lusse

  28. 1. 2010 18.17

 54. Pistää mietityttämään. Naiset

  Pistää mietityttämään. Naiset vaatii liikaa itseltään ja miehiltä. Ehkä se on vaan sitä. Ei osata arvostaa sitä mitä jo itsellä on, aina täytyy vaan saada parempi. Onnellisuus on kadotettua.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  saki

  28. 1. 2010 18.31

 55. Ihana mies, tiedän

  Ihana mies, tiedän mitä se on…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mape

  28. 1. 2010 18.55

 56. Vaihtelu virkistää, kaikella

  Vaihtelu virkistää, kaikella on aikansa, joskus kaikki loppuu.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kairis

  28. 1. 2010 18.57

 57. Niin se vaihtelu

  Niin se vaihtelu virkistääkin, mutta miksi leikkiä tulella jos parisuhde kunnossa. Intohimo on hetkellistä hurmaa, turha polttaa siipiään sen takia ja tuhota tuttua ja turvallista arkea.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Peeii

  28. 1. 2010 19.11

 58. hyvä mies on

  hyvä mies on mullakin

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  masja

  28. 1. 2010 19.53

 59. hvä mies olisi

  hvä mies olisi enemmän kuin hyvä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  emi

  28. 1. 2010 20.25

 60. kyllä kelpaa

  kyllä kelpaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tipe

  28. 1. 2010 20.29

 61. Nainen haluaa päästä

  Nainen haluaa päästä niskan päälle, jos mies tekee tyhmyyksiä, joita joutuu katumaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kyllikki

  28. 1. 2010 21.05

 62. vaikea sanoa, en

  vaikea sanoa, en tiedä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  aakoo

  28. 1. 2010 21.17

 63. Kukaan ei ole

  Kukaan ei ole täydellinen ja elämähän on yhtä suurta kompromissia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  *orvokki*

  28. 1. 2010 21.55

 64. arka aihe kyllä

  arka aihe kyllä on.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Megabass

  28. 1. 2010 21.58

 65. Hyvä mies se

  Hyvä mies se on minullakin, en kaipaa muutosta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kepsu

  28. 1. 2010 22.06

 66. hyvä mies tännekin

  hyvä mies tännekin kiitos!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Johanna

  28. 1. 2010 22.29

 67. niin se vain

  niin se vain on

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  heidi

  28. 1. 2010 22.47

 68. Tunnen monia ns.

  Tunnen monia ns. hyviä miehiä, jotka hoitavat kotia ja lapsia tasa-arvoisesti naisen kanssa, mutta en minä heidän kanssaan asua haluaisi kuitenkaan. Nykyään kun naisen ei ole pakko löytää hyvää miestä ja päästä naimisiin.. Kun nainen on alkanut käyttäytyä kuin mies, niin heti miehet älähtävät – aikaisemmin naisen asemasta ei välitetty. Ehkä naiset vihdoinkin uskaltavat haluta erilaisia asioita elämäänsä eikä tavallinen ”hyvä” elämä ihan kivan miehen kanssa ole tarpeeksi.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tiina

  29. 1. 2010 8.03

 69. Välillä hiukan tuntuu,

  Välillä hiukan tuntuu, että sekä miehiltä että naisilta vaaditaan hiukan liikaa. Tarttis olla aivan unisex ja silti samalla naisten naisellisia ja miesten miehekkäitä – siinä ohella ….

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sarituulikki

  29. 1. 2010 8.06

 70. Nykymaailma on niin

  Nykymaailma on niin hektinen, ettei ole ihan kummallista, jos ei enää tiedä mitä elämältä haluaa. Jos mies on hyvä, niin miksei kumppanuus riitä.Vanhuuden koittaessa sitä varmasti osaa arvostaa luotettavaa kumppania. Ei monikaan suhde pysy intohimoisena läpi elämän.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  antsu

  29. 1. 2010 9.12

 71. Ihminen haluaa aina

  Ihminen haluaa aina enemmän kuin mitä jo omistaa, aina tavoitellaan kuuta taivaalta, vaikka asiat olisivat hyvin. Tähän asti on vouhkattu, kuinka miehet vaihtavat herkästi uuteen, nyt kun nainen tekee samoin, niin johan siitä suurempi polemiikki syntyy.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sari

  29. 1. 2010 9.16

 72. Hyvä mies,ei muut.

  Hyvä mies,ei muut.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  SA

  29. 1. 2010 9.20

 73. Minä olen hyvä

  Minä olen hyvä mies, naiset on nykyään liian nirsoja ja suuruudenhulluja.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tuomo

  29. 1. 2010 9.33

 74. mielenkiintoista luettavaa, pitää

  mielenkiintoista luettavaa, pitää varmaan hyvinkin paikkansa..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kirsikka

  29. 1. 2010 9.46

 75. Mikä on sitten

  Mikä on sitten hyvä mies kellekkin,meillä kaikilla on siitä oma mielipiteemme.Täydellistä miestä on turha etsiä kenenkään koska sellaista ei ole kuten ei naistakaan.Kyllä meissä jokaisessa on omat puutteemme.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tara

  29. 1. 2010 11.26

 76. Hyvä mies… Se

  Hyvä mies… Se antaa naiselle henkistä tilaa. Silloin parisuhdekin saattaa kestää.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  HelloKitty

  29. 1. 2010 11.34

 77. Kyll'ä hyvä mies

  Kyll’ä hyvä mies kelpaisi

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kere

  29. 1. 2010 11.46

 78. Pitäisi kai olla

  Pitäisi kai olla vähän jännittävä ja vaarallinen

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tomi

  29. 1. 2010 12.22

 79. kiltti,hellä,luotettava mies ja

  kiltti,hellä,luotettava mies ja tietty pitää olla romanttinen

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  olimpia

  29. 1. 2010 12.39

 80. Lähipiirissä on tapaus,

  Lähipiirissä on tapaus, hyvä, kai liian kunnollinen, vaihtui ryypiskelevään ja riitaa haastavaan. Taitaa jo kaduttaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Onslow

  29. 1. 2010 13.22

 81. Kun osaiskin vastata

  Kun osaiskin vastata tuohon. Miksi onkin niin vaikeaa hyväksyä toinen sellaisenaan. Muuttaahan toista ei voi. Itseään vain.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Dora

  29. 1. 2010 13.26

 82. Jaa-a.

  Jaa-a.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  nameless

  29. 1. 2010 14.42

 83. Jos sielunkumppani löytyisi,

  Jos sielunkumppani löytyisi, se olisi jo lottovoitto sinänsä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pia

  29. 1. 2010 14.51

 84. Jaa-a

  Jaa-a

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kape

  29. 1. 2010 17.44

 85. Mielenkiintoinen teksti. Näinhän

  Mielenkiintoinen teksti. Näinhän se taitaa nykyään olla, että hyvä ei riitä vaan aina halutaan vielä parempaa. Mutta parisuhde onkin kahden kauppa eikä ikinä voi tietää mitä oikeasti tapahtuu, vaikka päällepäin näyttäisi kuinka hyvältä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kaisa

  29. 1. 2010 18.02

 86. matti puohiniemi ja

  matti puohiniemi ja göte nyman julkaisivat noin vuosi sitten todella hyvän kirjan miehistä. suosittlen sekä naisille että miehille luettavaksi.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mustikka

  29. 1. 2010 18.24

 87. no hiukan katkeralta

  no hiukan katkeralta kuulostaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  puukir

  29. 1. 2010 18.42

 88. Mielenkiintoista ja ajankohtaista,

  Mielenkiintoista ja ajankohtaista, pistää ajattelemaan ja ottamaan lisää selvää asiasta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  porkkana

  29. 1. 2010 19.39

 89. Mielenkiintoinen kirjoitus joka

  Mielenkiintoinen kirjoitus joka sisältää totuuden jyväsiä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Knopfler

  29. 1. 2010 20.20

 90. Tätä ilmiötä olen

  Tätä ilmiötä olen ihmetellyt. Siperia opettaa ilkeän miehen kanssa elänyttä arvostamaaan kilttiä kaveria.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  fia-ellen

  29. 1. 2010 21.04

 91. Miesten katkeruutta, kun

  Miesten katkeruutta, kun eivät pysty hyväksymään tasa-arvoista naista.
  Vähän kummastuttaa Dunderfeltin asetelma, jonka mukaan hyvä mies ei kelpaa nykynaiselle. Mikä on hyvä mies kenenkin mielestä? Ja onko kaikki aina niin kuin ulospäin näyttää?
  Meillä on vain yksi elämä ja turha sitä on viettää väärän ihmisen kanssa.
  Itse olen ollut 20v naimissa saman miehen kanssa ja eroa en ole harkinnut. Sivusta on tullut silti seurattua monenlaista parisuhdetta. Ei ne miehetkään aina niin hyviä ole.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pia

  29. 1. 2010 21.18

 92. Elämä on liian

  Elämä on liian helppoa kai nykyään, niin tulee kiinnitettyä liikaa huomiota puolison vikoihin (tai niiden puutteisiin?). Ennen pakerrettiin töissä sen verran kauan vuorokaudesta, että toista tuskin näki. Eipä ollut aihetta avioeroon, ellei puoliso sitten ollut ihan kamala. Kunhan leivän sai.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Szz

  29. 1. 2010 21.45

 93. 25 vuotta naimisissa.

  25 vuotta naimisissa. Ei ropleemia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Moppi

  30. 1. 2010 8.42

 94. Aihe taisi herättää

  Aihe taisi herättää enemmän kommentteja kuin mikään muu kysymys tällä palstalla. Tässä aiheessa on siis jotain todella tärkeää…..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  annilauri

  30. 1. 2010 8.43

 95. minulla ainakin on

  minulla ainakin on hyvä mies

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hanna

  30. 1. 2010 9.29

 96. Itselläni on onni

  Itselläni on onni käynyt ja sen hyvän miehen löytänyt

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Irmeliina

  30. 1. 2010 9.31

 97. Toivottavasti sellainen olen

  Toivottavasti sellainen olen

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Skeppo

  30. 1. 2010 9.31

 98. Kaiken pitää olla

  Kaiken pitää olla hypeä ja kun arki saapuu, paetaan eroon.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Luonas kai olla saan, edes hetken

  30. 1. 2010 9.36

 99. juu

  juu

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pontus

  30. 1. 2010 10.13

 100. itselläni on mies

  itselläni on mies

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  satu

  30. 1. 2010 10.18

 101. Eikös sitä niin

  Eikös sitä niin sanota, että avioitumisen jälkeen nainen haluaa miehen muuttuvan ja mies haluaa naisen pysyvän samanlaisena. Tästä syystä kai useat naiset seurustelevat rikollisten ja vankilassa olevien kanssa, koska haluavat ”kesyttää” miehen. Valmiiksi ”hyvissä” miehissä ei välttämättä ole haastetta/jännitystä naisille. En kuitenkaan tarkoita että KAIKKI naiset ajattelisivat näin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  JaVe

  30. 1. 2010 10.23

 102. Enpä taida tähän

  Enpä taida tähän aiheeseen syventyä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Reznor

  30. 1. 2010 10.25

 103. minulla on hyvä

  minulla on hyvä mies ja ei parisuhdeongelmaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mira Roininen

  30. 1. 2010 10.25

 104. Olen ollut jo

  Olen ollut jo 12 vuotta yhdessä mieheni kanssa ja meillä on säilynyt suhteessa se tietty kipinä. Sen ansiosta suhde toimii, eikä tarvitse toisten perään haikailla. Taidamme olla ne oikeat toisillemme?!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  nasuliini

  30. 1. 2010 10.30

 105. kelpaa

  kelpaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  HL

  30. 1. 2010 10.37

 106. Ei meissä mitään

  Ei meissä mitään vikaa ole?

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  marko

  30. 1. 2010 10.38

 107. Pitäisikö naisille myös

  Pitäisikö naisille myös määrätä pakollinen armeija/siviilipalvelus ja totaalikieltäytymisestä vankeutta? Näin ”tasa-arvon” aikana…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Topsu

  30. 1. 2010 10.40

 108. Itse olen hyvän

  Itse olen hyvän miehen valinnut. Se on omaa tyhmyyttä mikäli valitsee huonosti ja joutuu sen vuoksi eroamaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ande

  30. 1. 2010 10.42

 109. Hyväkään kumppani ei

  Hyväkään kumppani ei välttämättä tarkoita sitä, että se on oikea. Hyviä on paljon, niistä itselleen sopivan löytäminen ei ole helppoa. Lisäksi ihmiset muuttuvat, mikä vaikuttaa myös tunteisiin ja siihen, minkälaisen kumppanin ja suhteen haluaa. Mielestäni suhde päättyy hyvin, mikäli syynä ei ole esim. alkoholismi tai väkivalta vaan pelkästään erilleen kasvaminen. Suhteen tarkoituksena on kuitenkin oman sen tuoma hyvä olo ja molemmille mieluinen yhdessäolo.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Polkka

  30. 1. 2010 11.08

 110. minulla on hyvä

  minulla on hyvä mies :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Susanna

  30. 1. 2010 11.30

 111. no jaa, laittaa

  no jaa, laittaa hieman miettimään, mikä on hyvä ja miten se hyvyys oikein mitataan

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  riti

  30. 1. 2010 11.43

 112. mikäköhän mahtaa olla

  mikäköhän mahtaa olla hyvä mies tai nainen, millä mittarilla ja kenen näkökulmasta sitä mitataan? Asiat voivat sujua hyvin ja ulkoisesti kaikki on kohdallaan mutta lämpö ja rakkaus puuttuu.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  nuppu

  30. 1. 2010 11.54

 113. Kyllä Mies on

  Kyllä Mies on aina Mies paikallaan =) !

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Immortal

  30. 1. 2010 12.06

 114. Vaan kaiken takana

  Vaan kaiken takana on Nainen !

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nettifretti

  30. 1. 2010 12.06

 115. Erittäin oikein, hyviä

  Erittäin oikein, hyviä ajatuksia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Syksy

  30. 1. 2010 12.10

 116. Juuri näin ,

  Juuri näin , mutta myös miehet vaativat naisiltaan aiempaa enemmän.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Iines

  30. 1. 2010 12.23

 117. kyllä se kelpaa

  kyllä se kelpaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ippe

  30. 1. 2010 12.35

 118. Mielenkiintoista ja puhuttavaa

  Mielenkiintoista ja puhuttavaa asiaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tinttinen

  30. 1. 2010 12.36

 119. Kyllähän siinä oli

  Kyllähän siinä oli paljon tottakin. Hyvin osaa kirjoittaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jonsetti

  30. 1. 2010 12.40

 120. varmaan totta aika

  varmaan totta aika paljon

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  n

  30. 1. 2010 12.59

 121. ei mitään

  ei mitään

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pete

  30. 1. 2010 13.19

 122. Kirjoitus tuntuu pätevän

  Kirjoitus tuntuu pätevän yllättävän hyvin monien läheisteni parisuhteisiin ja eroihin. Toisaalta ahtaat sovinnaiset roolimallit aiheuttanevat niin ikään pahoinvointia silloin, kun omat ominaisuudet eivät heijasta perinteistä nais-/mieskuvaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kkjjddff@gmail.com

  30. 1. 2010 13.38

 123. ?

  ?

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  rr

  30. 1. 2010 13.53

 124. Mielenkiintoinen juttu

  Mielenkiintoinen juttu

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  repa

  30. 1. 2010 14.01

 125. Kiinnostava sangen kiinnostava.

  Kiinnostava sangen kiinnostava.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  LyTu

  30. 1. 2010 14.06

 126. Jutussa piilee totuus

  Jutussa piilee totuus nykyisistä parisuhteista

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Johanna

  30. 1. 2010 14.13

 127. Hyvä juttu.

  Hyvä juttu.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Janne

  30. 1. 2010 14.16

 128. Hyvä tarina.

  Hyvä tarina.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sari

  30. 1. 2010 14.17

 129. Hyväkään kumppani ei

  Hyväkään kumppani ei välttämättä tarkoita sitä, että se on oikea.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jasmin

  30. 1. 2010 14.54

 130. eos

  eos

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  gr

  30. 1. 2010 15.23

 131. mulla ihana

  mulla ihana

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  h

  30. 1. 2010 15.30

 132. Mielenkiintoinen ja asiallinen

  Mielenkiintoinen ja asiallinen juttu.Monessa samaa mieltä. Parisuhde on tahdon asia, nykyisin mennään liian helposti tunteen mukaan.Fiilistellään perheessäkin, vaikka pitäisi olla aikuisen vastuut…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sis

  30. 1. 2010 15.35

 133. mulla oli ,hyvä

  mulla oli
  ,hyvä mies nykyisn ei

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Irmeli Kangasniemi

  30. 1. 2010 15.45

 134. mulla oli ,hyvä

  mulla oli
  ,hyvä mies nykyisn ei, kirja jiinnostaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  imppu

  30. 1. 2010 15.46

 135. mulla oli ,hyvä

  mulla oli
  ,hyvä mies nykyisn ei, kirja kiinostaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  imppu

  30. 1. 2010 15.47

 136. mitä hölynpölyä...

  mitä hölynpölyä…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  inkki

  30. 1. 2010 16.26

 137. näitä riittää -

  näitä riittää – parisuhdekirjoja. Mutta jotain pitää itsekunkin tehdä että suhde toimii – pelkka kirjojen luku ei riitä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  timo

  30. 1. 2010 16.32

 138. Mielenkiintoinen juttu kyllä...

  Mielenkiintoinen juttu kyllä…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Janelle

  30. 1. 2010 17.06

 139. tavallinen arki ei

  tavallinen arki ei riitä enää ihmisille, haetaan jotain…. eikä itsekkään tiedetä mitä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  maaruska

  30. 1. 2010 17.25

 140. ei ole mitään

  ei ole mitään I ja II ja III vaiheita, kuulostaa ihan ajokortin hankinnalta

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  eräjorma

  30. 1. 2010 17.26

 141. Juu pittä paikkansa,

  Juu pittä paikkansa, valitettavasti!!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  MiKi

  30. 1. 2010 17.31

 142. Sekavia

  Sekavia

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Add

  30. 1. 2010 17.36

 143. Hyvä juttu, paljon

  Hyvä juttu, paljon asiaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Viiru

  30. 1. 2010 17.36

 144. mielenkiintoinen aihe...

  mielenkiintoinen aihe…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pia

  30. 1. 2010 17.37

 145. eipä juuri ajatuksia

  eipä juuri ajatuksia herännyt

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jozzu87

  30. 1. 2010 17.51

 146. Ihan mielenkiintoisia juttuja..

  Ihan mielenkiintoisia juttuja..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mok

  30. 1. 2010 18.04

 147. Kyllähän tällaiset tekstit

  Kyllähän tällaiset tekstit saa ajattelemaan parisuhdetta vähän syvemmälti

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Miia

  30. 1. 2010 18.06

 148. no comments

  no comments

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  maria

  30. 1. 2010 18.12

 149. Ei tullut mitään

  Ei tullut mitään erityisempiä tuntemuksia tästä kirjoituksesta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sumi

  30. 1. 2010 18.44

 150. Jotenkin tutun kuuloista

  Jotenkin tutun kuuloista tekstiä kirjan esittely oli. Oma elämä meni jotenkin noin. Oli ns. hyvä mies, lapset, talo, auto, koira yms. vakirojut. Mutta…eipä se riittänytkään. Lopulta jätin kaiken, ihan kaiken ja lähdin uuden miehen mukaan. Nyt on hyvin, ollut jo monta vuotta. Näin se elämä heittelee…ei olisi koskaan uskonut jos joku olisi ennustanut.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Merja

  30. 1. 2010 18.57

 151. täydellistä suhdetta ei

  täydellistä suhdetta ei ole edes olemassa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sepi2

  30. 1. 2010 19.34

 152. Itse kamppailen alkoholistin

  Itse kamppailen alkoholistin kanssa ja kun jokapaikassa toitotetaan,että ei saa antaa helposti periksi.Pyh! Missä se raja menee että riittää?
  Saattaisin kyllä vaihtaa tommoseen tylsään mieheen heti kun se jossain olis tyrkyllä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ulpu

  30. 1. 2010 20.24

 153. onnellisesti naimisissa ja

  onnellisesti naimisissa ja olen mies

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Stoge

  30. 1. 2010 20.43

 154. hyvä mies

  hyvä mies

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  heli

  30. 1. 2010 21.11

 155. mielenkiintoista

  mielenkiintoista

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ek

  30. 1. 2010 21.33

 156. Mulla ainakin on

  Mulla ainakin on hyvä mies

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tiia

  30. 1. 2010 21.55

 157. parisuhteessa tasa-arvo on

  parisuhteessa tasa-arvo on tärkeää, paljon yhteistä mutta myös yksityistä tilaa. keskusteluja…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  minttupastilli

  30. 1. 2010 22.18

 158. Tottahan nuo sanat

  Tottahan nuo sanat juurikin ovat, tunnustan ja tunnistan ne omasta elämästäni varsin nopeasti. Roolit ovat menneet toisin päin, modernissa maailmassakin vain vahvat selviävät ihan kuin olisi soidinmenot. Kiltteys on negatiivinen sana ja vaatimukset ovat kovat. Ollaan hukassa, joka on ajan ilmiö. Ollaan eksyksissä identiteetin ja tarpeiden kanssa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  liliaani

  30. 1. 2010 22.49

 159. Kuulostaa hyvin tutulta

  Kuulostaa hyvin tutulta ja siihen olen jo vuosia sitten kiinittänyt jo huomiota.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sarikox

  30. 1. 2010 23.52

 160. Joillekin mikään ei

  Joillekin mikään ei riitä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  West84

  30. 1. 2010 23.53

 161. joillekin ei tosiaan

  joillekin ei tosiaan mikään riitä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pike

  30. 1. 2010 23.54

 162. Täyttä asiaa, näinhän

  Täyttä asiaa, näinhän se nykypäivän nainen taitaa ajatella

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tamias

  31. 1. 2010 8.50

 163. En tunnista itseäni.

  En tunnista itseäni.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  IILE

  31. 1. 2010 8.54

 164. Jännittäviä ajatuksia.

  Jännittäviä ajatuksia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Janne

  31. 1. 2010 9.08

 165. Upea teos.

  Upea teos.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sari

  31. 1. 2010 9.09

 166. mistä niitä löytää???

  mistä niitä löytää???

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  anna

  31. 1. 2010 10.30

 167. öööh??

  öööh??

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  murr

  31. 1. 2010 10.35

 168. On huomattu joo.

  On huomattu joo. Kun nainen kyllästyy hän alkaa ensin etsiä itseään; käy sitä, tätä ja tuota kehittämiskurssia. Löytää kursseiltaan väärin muistetun lapsuuden ja tajuaa, että hänellä on OIKEUS olla onnellinen. Siinä jää sittä mies, lapset, talo ja työpaikka kun löytyy uusi mies, joka tarjoaa sen onnen. Kun uuteen onneen asuu arki niin nainen tajuaa vanhan elämänsä olevankin juuri sitä mitä hän haluaa ja eikun takaisin pyrkimään jos pääsee. Jos ei pääse niin uusi onni löytyy taas uudesta miehestä… Näitä kuvioita on tullut seurattua jo useampia.

  Itse peräänkuuluttaisin sitä kumppanuutta ja arjen sietokykyä parisuhteisiin. Se ensi-ihastus ja rakastuminen kun ei pitkälle kanna. Joka päivää täytyy tietoiseti valita, että rakastaa puolisoaan ja lapsiaan ja sitoutuu heihin joka tasolla. Eli sukupuolirooleilla ja muilla ei ole mitään tekemistä tämän kanssa. Ihmiset elävät liikaa jossain elämysmaailmassa; haetaan sitä rakkauden huumaa tai seksin intohimoa. Niitäkin on pitkässä parisuhteessa jos vain viitsitään nähdä itse vaivaa.

  Nykynaisten pakoa lapsistaan pidän jo rintamakarkuruuteen verrattavana asiana. Äitiys on nykyään sitä ,että kuulutaan facebookin äiti-ryhmiin vaikka omat lapset unohtuvat heti kun joku UUSI kiinnostava mies ilmaantuu ja osoittaa vähänkin kiinnostusta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  outi

  31. 1. 2010 12.08

 169. Kyllä näin varmaankin

  Kyllä näin varmaankin on. Ihmiset ovat kovin itsekkäitä nykyään. Kaikki mulle ja heti.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  aikanainen

  31. 1. 2010 12.41

 170. Kiinnostava kirja, joka

  Kiinnostava kirja, joka täytyy lukea.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Annu

  31. 1. 2010 13.58

 171. hyvä teksti

  hyvä teksti

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  elliida

  31. 1. 2010 14.39

 172. Haluan vain 'hyvän

  Haluan vain ’hyvän miehen’. Kelpaa hyvin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Andrea Wikström

  31. 1. 2010 14.42

 173. Miehenä en halua

  Miehenä en halua miestä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Keppi

  31. 1. 2010 15.04

 174. mietittävää kaikille

  mietittävää kaikille

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hellu63

  31. 1. 2010 18.23

 175. No voi hyvänen

  No voi hyvänen aika, missä suhteessa rakkaus jatkuvasti ”roihuaa”? Eikä varmasti vaihtamalla suhde parane…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  "Helmi"

  31. 1. 2010 18.47

 176. Lässytystä

  Lässytystä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  stiinuska

  31. 1. 2010 19.36

 177. nobody is perfect

  nobody is perfect

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  apriqoosi

  31. 1. 2010 19.45

 178. Ylipäänsä asioita ei

  Ylipäänsä asioita ei auta liikaa analysoida, se pilaa kaiken. Jos natsaa niin natsaa, jos ei niin ei. Keskustella tottakai pitää silloin kun joku asia vaivaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jepsu

  31. 1. 2010 21.46

 179. Minä olen kelvannut

  Minä olen kelvannut

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Juhis

  31. 1. 2010 21.48

 180. En ole halunnut

  En ole halunnut vaihtaa ukkoani vielä kertaakaan ;)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  marika

  31. 1. 2010 21.54

 181. no joo, onhan

  no joo, onhan noita

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Järvis

  31. 1. 2010 22.04

 182. Kyllä kelppaa,onneksi sellainen

  Kyllä kelppaa,onneksi sellainen onkin jo..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Marre

  31. 1. 2010 23.23

 183. Kirjoitus oli kuin

  Kirjoitus oli kuin kertomus omasta elämästäni mieheni kanssa. Uskon, että moni liitto voi juuri niin: on hyvä, ts. kunnollinen mies ja silti nainen haluaa, kaipaa jotain muuta. Se muu on ainakin omalla kohdallani; romantiikka ja keskustelu miehen kanssa. Olen kyllä sitä mieltä, että jos hyvä mies ei riitä, kaipuu muuhun johtuu kuitenkin sitä, että ns. hyvältä mieheltä puuttuu jotain olennaista, jotain tärkeää ja tuo ”tärkeä” ei ole yhtä kuin jännitys.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tainuli

  1. 2. 2010 2.19

 184. vaikuttaa mielenkiintoiselta

  vaikuttaa mielenkiintoiselta

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  zara

  1. 2. 2010 7.38

 185. huuhaata

  huuhaata

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mahi

  1. 2. 2010 10.04

 186. Herätti ristiriitaisia ajatuksia.

  Herätti ristiriitaisia ajatuksia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kava

  1. 2. 2010 10.56

 187. Pieleen menneen naisemansipatorisen

  Pieleen menneen naisemansipatorisen ajattelun ja kästyksen sekä nykyajan nuoruutta ja aineellista menestystä yli kaiken korostavan tavoitteellisuuden myötä naiset ovat kadottneet parhaan osan naiseudestaan ja ymmärryksestään ihmisenä olemisesta. Ihmisen elämään kuuluu nimittäin pääsiosin arki ja varsin tavallinen elämä eivätkä suinkaan alati toistuvat uudet ekstreme-kokemukset. Elämän sisältö ja merkityksellisyys on löydettävä tavallisesta ”harmaasta arjesta” muutoin ei koskaan mikään tule tyydyttämään.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  T. I. Ira

  1. 2. 2010 12.26

 188. Kun tapaa tarpeeksi

  Kun tapaa tarpeeksi monta huonoa kumppania, lopulta se hyvä löytyy.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Olli Korhonen

  1. 2. 2010 15.42

 189. Kyllä meikä kelpaa

  Kyllä meikä kelpaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tre

  1. 2. 2010 17.22

 190. Onpas vaikeeta, liekö

  Onpas vaikeeta, liekö tuo millonkaan tarpeeks hyvä….?

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Selma

  1. 2. 2010 18.34

 191. Ajatuksia herättävää.

  Ajatuksia herättävää.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  niisku

  1. 2. 2010 19.26

 192. Nainenkin sanoo, että

  Nainenkin sanoo, että hänellä on ”hyvä mies”, mutta, että hän naisena tarvitsee ”jotain muuta”. Lapset, talo, auto ja oma ammatti on saatu, mutta rakkauden kipinä on poissa. Arki on liian arkista, eikä rakkaus ”tunnu enää miltään”.
  Ihan oikein sanottu, samalta tuntuu… hyvä kirjoitus. :>

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kukkali

  1. 2. 2010 21.14

 193. Hyvin kerrottu, herättää

  Hyvin kerrottu, herättää tuntemuksia, joita en osaa näin äkkiseltään purkaa sanoiksi.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  heidi

  1. 2. 2010 21.20

 194. Onko elämä liian

  Onko elämä liian valmista, ettei ole yhteistä pinnistämistä tai kamppailua jonkin eteen.
  Mielestäni myös molempien muokkaaminen pois omasta naiseudesta ja miehisyydestä johonkin keskivertoneutriin vie pois suhteesta syvyyttä:)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sisaruus

  1. 2. 2010 21.30

 195. Herättää ajatuksia

  Herättää ajatuksia

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sini

  1. 2. 2010 21.48

 196. hyvä teksti

  hyvä teksti

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jontey

  1. 2. 2010 22.53

 197. jutussa on tavallaan

  jutussa on tavallaan itua, mutta kyllä noita kuvauksen ”hyviä miehiä” ei kylä roiku joka oksalla ja kyllä ainakin monen parin erokuvioita seuranneena kyse on usein aivan muusta kuin siitä etä nainen etsisi jännitävämpää miestä elämäänsä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Malaika

  1. 2. 2010 23.00

 198. Ajatuksia herättävä kirjoitus

  Ajatuksia herättävä kirjoitus

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  H

  1. 2. 2010 23.05

 199. Sekä miehet että

  Sekä miehet että naiset tuntuvat olevan nykypäivänä liian itsekkäitä. Ei myöskään nähdä että eletään keskellä onnea, tavoitellaan jotakin isompaa, ja isompaa…ja annetaan liian helposti periksi.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tii

  2. 2. 2010 1.20

 200. Kyllä mä haluaisin

  Kyllä mä haluaisin kunnon herrasmiehen, entisajan miehen, mutta ei niitä enää ole. Onnettomia munattomia tossukoita, joilta ei edes onnistu lampun vaihto tai itsensä miehenä pitäminen. Pakkohan siinä on sitten naisen ”munat” kasvattaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  NuNu

  2. 2. 2010 7.16

 201. Kirjan voisi lukea.

  Kirjan voisi lukea.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  JREwing

  2. 2. 2010 7.54

 202. Totta kaveri turisee,

  Totta kaveri turisee, sääliksi käy nykypäivän naisia kun on niin pihalla

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nikke1

  2. 2. 2010 8.57

 203. Aiheesta on omakohtaistakin

  Aiheesta on omakohtaistakin kokemusta… liiallinen tasa-arvo ja liian kiltti mies eivät vaan pidemmän päälle sytytä, miehestä tulee ennemmin kuin kaveri.
  Itse ainakin kaipaan jonkinlaista jännitettä parisuhteeseen, miehen pitää olla Mies ja naisen Nainen, selkeillä roolijaoilla. Nykyinen tasa-arvovouhotus latistaa viimeisetkin romantiikan rippeet.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kizzu

  2. 2. 2010 10.50

 204. hyvä kirjoitus, onneksi

  hyvä kirjoitus, onneksi itsellä on huippumies

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hanna

  2. 2. 2010 11.41

 205. oli niin kiinnostavia

  oli niin kiinnostavia kommentteja ja sai kyllä miettimään hiukan näkökulmia uudelleen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  H3IDi

  2. 2. 2010 13.12

 206. mulla hyvä mies,

  mulla hyvä mies, ja olen tyytyväinen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  anselmi71

  2. 2. 2010 16.16

 207. pikkasen ehkä kärjistetty

  pikkasen ehkä kärjistetty

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  äSkoo

  2. 2. 2010 16.25

 208. tällä hetkellä sinkkuna

  tällä hetkellä sinkkuna ei
  ole onneksi murheita, kovin paljon.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  niin

  2. 2. 2010 17.04

 209. Mielenkiintoisia ajatuksia parisuhteesta.

  Mielenkiintoisia ajatuksia parisuhteesta.
  Osa osui ainakin omakohtaisesti kohdalle.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  lipfert

  2. 2. 2010 17.13

 210. Hyville naisille riittää

  Hyville naisille riittää hyviä ottajia. Ei meinaa kaikkia saada allakkaansa mahtumaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Allakka

  2. 2. 2010 19.02

 211. OK.

  OK.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nimetön

  3. 2. 2010 6.30

 212. Onhan se näinkin.

  Onhan se näinkin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  TH

  3. 2. 2010 6.30

 213. Vähän kärjistettyä.

  Vähän kärjistettyä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Niki

  3. 2. 2010 11.03

 214. mielenkiintoista...

  mielenkiintoista…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mita

  3. 2. 2010 14.04

 215. Minkälainen on hyvä

  Minkälainen on hyvä mies , hyvä nainen kenekin mielestä.Onko kiltein aina se hyvä, vaativa se paha

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  wiivin

  3. 2. 2010 15.12

 216. “Miehestä on tulossa

  “Miehestä on tulossa nainen, naisesta mies” – Niinhän se välillä tuntuu olevan, ihan hyviä pointteja kirjoituksessa oli.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Giglio

  3. 2. 2010 17.35

 217. kärjistettyä tämä on.....

  kärjistettyä tämä on…..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Paku

  3. 2. 2010 18.04

 218. hankalaa

  hankalaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kede

  3. 2. 2010 21.23

 219. ristiriitaisia, herätti mielenkiinnon.

  ristiriitaisia, herätti mielenkiinnon.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tuiskis

  4. 2. 2010 0.03

 220. Herätti mielenkiinnon.

  Herätti mielenkiinnon.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nono02

  4. 2. 2010 15.46

 221. Mielenkiintoinen kirja kyllä.

  Mielenkiintoinen kirja kyllä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jenni

  4. 2. 2010 16.52

 222. Jep

  Jep

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  elraimo

  4. 2. 2010 16.54

 223. valintakysymyksiä; kumpi on

  valintakysymyksiä; kumpi on tavoiteltavampaa, tasainen hyvä vai jännittävä?

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tiiti66

  5. 2. 2010 8.39

 224. herätti kyllä mielenkiinnon

  herätti kyllä mielenkiinnon

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ensu

  5. 2. 2010 8.39

 225. Joillekin ihmisille mikään

  Joillekin ihmisille mikään ei riitä…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ruby

  5. 2. 2010 17.35

 226. Tämä on nykymaailmaa...

  Tämä on nykymaailmaa…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  M

  5. 2. 2010 17.37

 227. Mielenkiintoista...

  Mielenkiintoista…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pariisi

  5. 2. 2010 17.38

 228. mies ei saa

  mies ei saa olla liian hyvä,koska se on tylsää

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sxx

  5. 2. 2010 19.04

 229. samoilla linjoilla ollaan

  samoilla linjoilla ollaan

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mimmi

  5. 2. 2010 20.16

 230. ihan hyvä juttu

  ihan hyvä juttu oli

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Emppu78

  6. 2. 2010 12.21

 231. Ihminen alkaa vaatia

  Ihminen alkaa vaatia sitä enemmän mitä enemmän hän saa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Heini

  6. 2. 2010 16.09

 232. Itselleni tuli mieleen,

  Itselleni tuli mieleen, että kyllä se taitaa vieläkin olla monin paikoin niin, että mies jättää naisen ja näinen jää kuin nalli kalliolle…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Marikki

  6. 2. 2010 16.27

 233. Mielenkiintoinen kirja.

  Mielenkiintoinen kirja.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Laura

  6. 2. 2010 19.58

 234. Mielenkiintoisia ajatuksia.

  Mielenkiintoisia ajatuksia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jaska

  6. 2. 2010 20.00

 235. Tänä päivänä ihmiset

  Tänä päivänä ihmiset eivät tiedä, mitä etsivät ja haluavat. Koko ajan pitäisi tapahtua jotakin. Ihmisistä on tullut jotenkin hermostuneita, ei jakseta olla paikalla vaan koko ajan pitää olla menossa. Ihmisiltä menee elämä hukkaan, keskittyisivät siihen olennaiseen eli hyvään ja rauhalliseen oloon.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ...

  7. 2. 2010 9.42

 236. Täyttä puppua!

  Täyttä puppua!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Miss72

  7. 2. 2010 15.36

 237. Hankala juttu

  Hankala juttu

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Piiku58

  7. 2. 2010 17.38

 238. "Ruoho on aidan

  ”Ruoho on aidan takana vihreämpää”

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ade

  7. 2. 2010 19.19

 239. Mielenkiintoisia ajatuksia.

  Mielenkiintoisia ajatuksia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sa

  7. 2. 2010 22.20

 240. Onko hyviä miehiä

  Onko hyviä miehiä olemassa?

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Blondi93

  7. 2. 2010 22.26

 241. Sattuneesta syystä en

  Sattuneesta syystä en ota tähän kantaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Matti55

  8. 2. 2010 9.43

 242. todella mielenkiintoista...

  todella mielenkiintoista…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  caksu

  8. 2. 2010 16.38

 243. Ihmissuhteet eivät ole

  Ihmissuhteet eivät ole helppoja vaan haastavia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kkk

  8. 2. 2010 18.59

 244. Elämme yhteiskunnassa, jossa

  Elämme yhteiskunnassa, jossa kaikenlaiset vaatimukset kasvavat jatkuvasti. Työelämä, perhe-elämä, sosiaalinen elämä, itsenäinen elämä… Kaikkea pitää olla, vieläkin enemmän, paremmin, nopeammin.

  Kun-mikään-ei-riitä -mentaliteetti ajaa myös parisuhteet ahtaalle. Ihminen on hukassa itsensä kanssa, kun ulkoa tulevat paineet, sisäiset toiveet ja realiteetit ovat suuressa ristiriidassa keskenään. Ihminen ei oikein tiedä, mitä elämältään tai kumppaniltaan haluaa, mitä pitäisi haluta ja mitä voi haluta. Ainoastaan varmaa on, että haluta pitää – ja paljon. Ei ihme, että siinä sivussa sukupuoliroolitkin heittävät kuperkeikkaa.

  Lisäksi uskon, että Dunderfeltin kuvaama sukupuoliroolien vallankumous on luonnollinen reaktio aiemmin vallinneeseen epätasa-arvoon sukupuolten välillä. Näinhän mikä tahansa liike (esim. poliittinen tai tieteellinen näkemys) saa ennemmin tai myöhemmin osakseen äärimmäistä vastustusta. Ääripäät taistelevat kunnes muodostuu (toivottavasti) kompromissi. Teesi kohtaa antiteesin, tämän jälkeen syntyy synteesi.

  Nyt siis odotellaan, milloin kehittyy toimiva sukupuoliroolien synteesi. Kehitys kehittyy. ;)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Anne

  9. 2. 2010 1.36

 245. Parisuhteet eivät koskaan

  Parisuhteet eivät koskaan ole yksinkertaisia, saatikka helppoja. ”Kaiken se uskoo, kaiken se kärsii mut mitään se ei näe!” Asioista tehdään liian vaikeita ja ongelmia tulee kun niitä etsitään ja tehdään tavallisistakin arjen asioista.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  HensQ

  9. 2. 2010 2.39

 246. Asiaa alusta loppuun.

  Asiaa alusta loppuun.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Reznor

  9. 2. 2010 12.26

 247. mietittävää kaikille

  mietittävää kaikille

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hannamanna

  9. 2. 2010 12.56

 248. olen lukenut joitain

  olen lukenut joitain hänen töitään ja pitänyt niistä kovasti, tätä en ole vielä käsiini saanut.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hepo132

  9. 2. 2010 15.13

 249. Surullisuutta.

  Surullisuutta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Rosalin

  9. 2. 2010 17.45

 250. Näinhän se voi

  Näinhän se voi olla.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Lotta

  9. 2. 2010 18.00

 251. kyllä hyvän miehen

  kyllä hyvän miehen kanssa on mukavaa elellä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  marjuska

  9. 2. 2010 18.26

 252. Hyvä mies olisi

  Hyvä mies olisi ihana, mutta kun menin ja rakastuin renttuun nuorena, niin se siitä sitten. Jos joskus erotaan niin olen sitten viisaampi.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tupu

  9. 2. 2010 18.58

 253. Minusta oli tosi

  Minusta oli tosi hyvät argumentit ja sopivat omaan tilanteeseeni hyvin. Vaimo jätti minut viisi vuotta sitten kahdenkymmenen avioliittovuoden ja kolmen lapsen jälkeen. Vieläkään en kunnolla ymmärrä syytä. Yhtäkkiä vaan hän ja hänen kaverinsa alkoivat erota miehistään uusiomurrosikään päästyään. Lopulta en tiedä voittiko kukaan. Minun mielestä ei.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ilkka

  9. 2. 2010 19.36

 254. Kaikenlaisia

  Kaikenlaisia

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Minnihiiri

  9. 2. 2010 20.34

 255. Artikkeli oli avan

  Artikkeli oli avan todellista nyky suhde käyttäytymistä…noin ne vaan ikävä kyllä menee :S

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Heli

  9. 2. 2010 22.16

 256. Olen miettinyt asiaa.

  Olen miettinyt asiaa. Elämä on niinsanotusti kunnossa, elämme yltäkylläisyyden aikaa. Useimmat solmivat avioliiton luottaen sen kestävän. Joka kolmas eroaa. Mikä siihen johtaa? Asia ei ole yksiselitteinen. Aikuisella naisella on monta roolia; vaimo, äiti, tytär, miniä, työntekijä, ystävä ym. Onko tässä yhtälössä jotain, mikä tekee elämän niin vaikeaksi? Arkea elämä suurimmaksi osaksi on. Haluammeko jotain lisää vai onko jo liikaa? Vaikeuksiakaan ei voi välttää, mutta miten saada niistä voimaa? Myönteisen ajattelun pohjalta ponnistanee pitkälle. Oli tilanne mikä tahansa. Naiset eivät kuitenkaan koskaan tule ymmärtämään miehiä täysin, eivätkä miehet naisia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Moninkertainen äiti

  10. 2. 2010 10.08

 257. Miehen ja naisen

  Miehen ja naisen tulisi kuunnella toisiaan todella. Huomata mitä ei sanota. Etsiä arvoitukseen vastaus: Mistä nyt tuulee. Molemmilla on haaveet, kaikkien EI tarvitse toteutua. Menot ja tulot sekä rahalliset, että liikkumiset. Yhteiset olot, kahdenkeskiset, suku, ystävät, harrastukset MISTÄ ME LATAANNUMME=SAAMME VOIMAA JAKSAAKSEMME olla toisillemmekin hyviä. Pahuuden osamme varmasti. OMA MIELIPIDE KUNNIAAN. Mitä minä haluan olla, tehdä, yhteiseen hyvään pitää päättyä. ”Mitä yleensä lähdetään hakemaan muualta”=mikä kiinnostaa, missä vika ettemme saa kuulluksi tulemista. Ymmärrämme vieläpä väärin toisiamme (omat taustat, kasvatus, elämän kokoemus). Ne kysymykset MIHIN EI VASTATA tärkeimmät ”ns tyhmät kysymykset” Missäs sitä ollaan oltu mm.
  MINÄ ITSE TAITAA OLLA PAHIN VIHOLLINEN:(

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Eriävä mielipide

  10. 2. 2010 11.14

 258. Ehkä nykyään erotaan

  Ehkä nykyään erotaan liian helpolla ja jakseta yrittää yhdessä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  RiikkaK

  10. 2. 2010 12.25

 259. Itselläni ainakin kävi

  Itselläni ainakin kävi niin että meni monta vuotta tietää mitä oikeasti haluan…se mitä halusin kun olin 20 vuotta ei ole sama mitä haluan nyt kun olen 40-jotenkin aikanaan suhteet vain eivät tuntuneet siltä että niissä haluaa olla pidemmän aikaa. En usko siihen että parisuhteessa täytyy kauheasti koko ajan keskustella syntyjä syviä ja käydä terapiassa ja yrittää selviytyä-mielestäni hyvä suhde toiseen ihmiseen, oli se sitten rakastettu, sisar, äiti, isä, ystävä, lapsi tarkoittaa sitä että sinun on hyvä olla tuon toisen ihmisen seurassa ja hän ei saa sinua tuntemaan itseäsi jollain lailla huonoksi tai kelvottomaksi tms. Ja ihmiset haluavat että kaikki olisi aina jotenkin erikoista, juhlallista, hienoa ja muuta soopaa, ei osata enää elää ihan tavallista arkea toisen ihmisen kanssa. Monesti eroissa paetaan niitä omia ongelmia jotka seuraavat mukana suhteesta suhteeseen ja siksi ”mulle aina käy näin”.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Olga

  10. 2. 2010 12.36

 260. Parisuhteen sisältöä on

  Parisuhteen sisältöä on vaikea ulkopuolisen nähdä, jokainen tekee omaia ratkaisuja

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ris

  10. 2. 2010 14.54

 261. Itse olen löytänyt

  Itse olen löytänyt maailman parhaan miehen ja olen siitä tosi onnellinen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ninni

  10. 2. 2010 22.08

 262. Nykyään annetaan periksi

  Nykyään annetaan periksi liian helposti, luovutetaan kun ei ole enää ”kivaa”

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  MrsKelso

  11. 2. 2010 12.51

 263. Tuntuu siltä, että

  Tuntuu siltä, että usein annetaan periksi liian helposti. Jos juuri sillä hetkellä rakkaus ei roihuakaan, otetaan ero. Mutta eihän rakkaus niinkuin elämäkään ole tasaista! Parisuhteen eteen pitää tehdä töitä, ja uskon että jos joskus sitä rakkautta on puolisoaan kohtaan tuntenut, tunne myös palaa suvantovaiheen jälkeen. Eroamalla saattaa hyvinkin parin vuoden jälkeen löytää itsensä jälleen samasta tilanteesta…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  JohannaK

  11. 2. 2010 19.57

 264. Ystävä-/ tuttavapiirissä hyvinkin

  Ystävä-/ tuttavapiirissä hyvinkin tuttu ilmiö; eletään fantasiamaailmassa, todellisuus on sekoittunut satuun – ei ymmärretä, että elämä ei ole niin kuin Hollywood -leffoissa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kirsh

  13. 2. 2010 8.16

 265. ylla kirjoitettu on

  ylla kirjoitettu on totta, ei tule yhtakkia mieleen sukulaisissa tai tuttavapiirissa yhtaan suhdetta jossa mies olisi lahtenyt, se on ollut aina nainen. Mutta onko se myos indikaattori siita etta mies sietaa huonoa paremmin kunhan saa ruokaa ja katon paan paalle? Nainen kaipaa enemman?

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  lisbeth

  14. 2. 2010 16.35

 266. Ei jaksa paneutua.

  Ei jaksa paneutua.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tz

  16. 2. 2010 14.39

 267. Olisiko tämä vain

  Olisiko tämä vain ylimenovaihe, jonka on aiheuttanut naisten viimeaikainen emansipaatio? Nainen etsii loppujen lopuksi parisuhteesta enemmän tai vähemmän isähahmoa ja mies äitihahmoa. Nykynaiset ovat lapsuudessa varttuneet patriarkaalisessa perheessä, jossa siis isä on ollut jämäkkä perheen pää. Tasa-arvoa on toitotettu niin perusteellisesti, että monilta nykymiehiltä on kuitenkin patriarkaalisuus tyystin hävinnyt. Seuraava sukupolvi naisia ei välttämättä haikaile enää vahvan miehen perään. Miehen muut ominaisuudet saavat suuremman painoarvon.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kroko

  17. 2. 2010 13.32

 268. Joillekin mikään ei

  Joillekin mikään ei riitä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sloaneranger

  17. 2. 2010 14.18

 269. Paljon on tullut

  Paljon on tullut kuunneltua ”siskojen” huolia ja sama valitus sielläkin: ”Mies on niiiin hyvä, mutta TYLSÄ!”
  Koskaan ei ole hyvä, saa yhden tavoitteen, niin sitten halutaan jo jotain muuta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  MiNi

  17. 2. 2010 22.49

 270. Miehenä voin vain

  Miehenä voin vain hämmästellä, mikä meissä hyvissä miehissä mättää?

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  MikMat

  17. 2. 2010 22.59

 271. Onko toi nuorten

  Onko toi nuorten miesten tulevaisuus??
  Olen sanaton.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jepu

  17. 2. 2010 23.07

 272. Mulle kelpaa kunnon

  Mulle kelpaa kunnon mies!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Juppe

  17. 2. 2010 23.15

 273. Kyllä tännekin otetaan

  Kyllä tännekin otetaan kunnon mies.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ninah

  17. 2. 2010 23.23

 274. Kaikkihan ne on

  Kaikkihan ne on hyviä miehiä…ainakin vähän aikaa :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  monikkko

  18. 2. 2010 14.55

 275. Tämä erojen lisääntyminen

  Tämä erojen lisääntyminen on paljon laajempi juttu kuin tässä esitetään.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Anu

  19. 2. 2010 18.48

 276. Suhteessa täytyy kunnioituksen

  Suhteessa täytyy kunnioituksen olla kohdallaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mirkkux

  20. 2. 2010 14.38

 277. Olen hyvä mies,

  Olen hyvä mies, miksi en kelpaa?

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tietysti

  20. 2. 2010 21.44

 278. jokainen ihminen on

  jokainen ihminen on hyvä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hejdy

  21. 2. 2010 8.46

 279. Oikein mielenkiintoinen

  Oikein mielenkiintoinen

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tipitii

  22. 2. 2010 20.28

 280. Näitäkään ongelmia ei

  Näitäkään ongelmia ei olisi ellei ihmisillä olisi pakkomiellettä parisuhteessa olemisesta. Ole yksin = ole ongelmaton :D

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hilma

  23. 2. 2010 12.28

 281. Varmasti kätevä opus.

  Varmasti kätevä opus.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jenni

  25. 2. 2010 19.44

 282. liian imelää, elämää

  liian imelää, elämää oppii elämällä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  takso

  25. 2. 2010 21.35

 283. Elämä on tässä

  Elämä on tässä ja nyt ja rakennusaineet ovat käsillä. Jokainen voi niistä rakentaa omanlaisensa perustan. Toisen perusta huojuu toisen pysyy pystyssä. Ei tämä sen kummempaa ole.

  Nykyään vaan kaikilla on mahdollisuuksia enemmän kuin ennen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  MIR

  26. 2. 2010 9.41

 284. Kirjoitus oli mielenkiintoinen,

  Kirjoitus oli mielenkiintoinen, ja kuten arvata saattoi, herätti myös vilkasta keskustelua.

  Joskus surettaa tämä naisten ja miesten vastakkainasettelu, lähestulkoon kilpailu. Tuntuu, kuin olisi vastapuolen tarkkailtavana. Jokainen moka voi vahvistaa toisen ennakkoluuloja. Kammottavaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hippi

  26. 2. 2010 11.34

 285. ei kai näissä

  ei kai näissä asioissa mitään ihmeelllisiä periaatteita juuri ole vaan sattumaa ja tilannekohtaisuutta!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  benkku

  26. 2. 2010 12.53

 286. aikamoista hutunkeittoa tälläisten

  aikamoista hutunkeittoa tälläisten asioiden pyörittely.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kaius

  26. 2. 2010 12.55

 287. Jaa, noinkohan suurimassa

  Jaa, noinkohan suurimassa osassa parisuhteissa osataan kuitenkaan oikeasti KESKUSTELLA ja KUULLA mitä toinen sanoo. Epäilen

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  PeaCe

  27. 2. 2010 2.50

 288. Naulan kantaan. Epämääräinen

  Naulan kantaan. Epämääräinen tyhjyys jäytää omaakin parisuhdetta…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tarleena

  27. 2. 2010 10.16

 289. Mielenkiintoisia näkökulmia :)

  Mielenkiintoisia näkökulmia :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pauliinammoi

  28. 2. 2010 12.03

 290. Mielenkiintoista ;-)

  Mielenkiintoista ;-)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  RiikkaK

  28. 2. 2010 14.22

 291. Todella mielenkiintoista tekstiä

  Todella mielenkiintoista tekstiä ja pohdittavaa, tämä kirja on pakko saada käsiin

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mmm

  28. 2. 2010 15.51

 292. Hyviä kysymyksiä, joita

  Hyviä kysymyksiä, joita varmasti moni mies miettii

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  JJ

  28. 2. 2010 15.51

 293. tuttuja

  tuttuja

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mahoton

  28. 2. 2010 16.49

 294. Aito rakkaus kestää

  Aito rakkaus kestää kaikki karikot:)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  P49

  28. 2. 2010 16.55

 295. mielenkiintoisia pointteja

  mielenkiintoisia pointteja

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Anne

  28. 2. 2010 18.07

 296. kyllä hyvä mies

  kyllä hyvä mies kelpaisi oikein hyvin.. ei vaan niitä löydy mistään!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  anna

  28. 2. 2010 18.41

 297. Toisaalta surullista luettavaa..

  Toisaalta surullista luettavaa..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Adelie

  28. 2. 2010 23.04

 298. ihan nykypäivää..

  ihan nykypäivää..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ano

  1. 3. 2010 0.15

 299. Kirjoittajan pitäisi mennä

  Kirjoittajan pitäisi mennä terapiaan, jotta saisi omat keskeneräiset asiat saatettua loppuun sen naisen kanssa, joka hänet on jättänyt. Tämän naisia syyllistävän ja parisuhteen vuorovaikutuksen yksinkertaistavan läpätyksen jakelu psykologi-tittelillä on minusta huolestuttavaa ja vastuutonta liiketoimintaa kirjanmyynnin edistämiseksi. Sehän nyt on selvää, että miehet eivät ole oppineet sen kummemmin puhumaan tunteistaaan kuin naisetkaan eli ilmaisemaan tarpeitaan ja näyttämään haavoittuvuuttaan kumppanilleen tai että naiset jättävät ”hyvän miehen”. Voi helvetti. Oletteko tutustuneet saman kirjoittajan psyykkiseen värioppiin, joka myös herättää kummastusta. PISS…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ari

  7. 5. 2010 10.47

  • Mistä moinen luulo

   Mistä moinen luulo että teksti syyllistää? Minä huomaan toteamuksen nykymenosta. Minä huomaan ympäristössäni hurjan määrän naisia jotka ovat hypänneet perhe-elämästä suoraan itsenäiseksi. Miehet, karatessaan hyppäävät pääasiassa uuden naisen kainaloon. Naiset jotka minä tiedän lähteneen, ovat lähteneet koska eivät mahdu avioliitossaan toteuttamaan itseään. Äiti-kaikkivoipainen ravistaa ahdistavan viitan harteiltaan välttyäkseen tukehtumasta. Avioliitot eivät välttämättä rikkoutuisi jos pystyttäisiin sopimaan hetken erossa elämisestä. Hetken ajan vapautta elämällä. Jos lieka venyisi tarvittaessa. Jos toista ei haluttaisi omistaa vaan toinen pysyisi rinnalla omasta vapaasta tahdostaan.

   Osa miehistä ei edelleenkään osaa kertoa mielensä liikkeistä, enkä minä naisena osaa kertoa kun loukkaannun, koska loukkaannun välillä asioista joista on pikkumaista loukkaantua. Mutta järjettömän moni, käytyään kriisin tai pari läpi on käyttänyt kaiken kommunikoimiseen varatun arsenaalin puolisonsa kanssa, eikä siltikään mitään ole tehtävissä. Kun rakastettu muuttuukin silmissä kaveriksi ja yhdentekeväksi, on feromoneja turha enää siinä kohtaa levitellä. Hyvyys ei riitä jos intohimo valuu viemäriin!

   Vastaa kommenttiin

   Kirjoittanut

   jättäjä

   28. 10. 2010 18.06

  • Kummallisen katkeraa, kärjistettyä

   Kummallisen katkeraa, kärjistettyä ja yksinkertaistavaa tekstiä kolumnistilta. Aika pitkälle meneviä johtopäätöksiä hän tekee!

   Mikä nyt on kenellekin hyvä mies (tai nainen). Ja miksi ihmeessä ihmiset eivät saisi erota? Kummallista tekstiä kaiken kaikkiaan.

   Vastaa kommenttiin

   Kirjoittanut

   samaa mieltä

   21. 6. 2014 10.12

 300. Tutun kuuloista tekstiä.

  Tutun kuuloista tekstiä. Sanoisin sen verran että jos se ”kipinä” sammuu toisen mielestä niin se saattaakin sammua omaan elämään ja sitten helposti pienestäkin ongelmasta tehdää iso ja kaikki on yhtäkkiä huonosti ja vaihtoon vaan ja hakemaan uutta jännitettä uudesta ihmisestä. Mutta tottakai täytyy katsoa myös peiliin jos/kun suhteessa on ongelmia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mieshenkilö

  1. 1. 2011 0.11

 301. Kyllä nykymaailma on

  Kyllä nykymaailma on mennyt aika lailla sekaisin, mutta eihän se haittaa onhan tuossa naapuri venäjä, siellä on miehet tosi paljon hyviä ja korkea moraalisia naisia, tosin monelle se kieli on probleema, minulle se ei ole. Nyt vain toimimaan sen mukaisesti!!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  latushka 40

  2. 2. 2012 17.04

Kirjoita kommentti