Umami muualla Facebook

Julkaistu 19. 4. 2013 Teksti Tony Dunderfelt, kuvat /kuva Daniel Dunderfelt Ei kommentteja Parisuhde

Seksuaalisuus roolileikkinä

Vaikka rakkautta ja lämmintä sympatiaa olisi miten paljon tahansa, mies ja nainen joutuvat aika ajoin taistelemaan keskenään ja ratkaisemaan, kuka päättää ja, mitä tehdään. Kyse voi olla arkisista asioista, kuten siitä, miten olohuone sisustetaan tai kuka vie lapset harrastuksiin. Tai sitten riidellään kunnolla: kenen syytä on se, että rahat eivät riitä ja että molemmilla on ollut viime aikoina paha olla.

Näiden arkisten valtakysymysten ja riitojen takana on vielä perustavanlaatuisempi sukupuolten yhteistyöhön liittyvä valta-asetelma.

Naiminen

Parisuhteessa tarvitaan hellän rakkauden lisäksi vetovoimaa ja intohimoa. Vetovoima syntyy erityisesti ihmisten välisestä erilaisuudesta ja kitkasta. Erilaiset persoonat, erilaiset mielipiteet ja erilaiset tavat suhtautua elämään kohtaavat vuorovaikutuskentässä.

Tässä yhteisessä voimakentässä vallitsevat aivan omat lakinsa. Yhteisen voimakentän tapahtumat ovat usein paradoksaalisia, kummallisia verrattuna tavalliseen loogiseen ja sanalliseen vuorovaikutukseen. Erilaisuudesta voi tulla kilpailuasetelma, vaikka kumpikaan ei tietoisesti sitä halua. Parhaimmillaan tämä voimakenttä antaa kuitenkin aivan uskomattoman paljon inspiraatiota ja energisoivaa hyvää oloa. Siksi siitä kannattaa pitää huolta.

Voimakenttä voidaan jopa aistia, vaikka sitä on vaikea mitata. Kahden ihmisen väliin muodostuu ”kenttä”, tietty olemus, joka ”loksahtaa päälle” kohdattaessa.

Tämän kentän sisällä toimitaan usein tietyllä rutiininomaisella tavalla. Siksi tarvitaan suhteeseen ja seksiin leikinomaisuutta. Seksiä elävöittävät leikit perustuvat naisen ja miehen välisten roolien vuorotteluun.

Mitkä ovat seksuaalisuuden perusroolit?

Seksuaalisuus on tapahtuma, jossa kaksi eriluonteista toimintaa kohtaavat. Toinen on, kuvaannollisesti, alhaalla ja toinen ylhäällä. Toinen antaa ja toinen vastaanottaa. Toinen työntyy aktiivisesti sisään, toinen suostuu avautumaan. Tämä ”valtapeli” on parhaimmillaan molemmille suunnattoman nautinnollista.

Maskuliininen: ”Minä tahdon ottaa sinut”.

Feminiininen: ”Minä haluan antautua sinulle”.

Jos molemmat haluavat antaa tai aktiivisesti työntyä sisään, syntyy valtataistelu. Tai jos molemmat haluavat avautua ja vastaanottaa, ei synny kovinkaan paljon kiihottavaa liikettä. Seksin yksinkertainen salaisuus on siinä, että kaksi erilaista voimaa kohtaavat hedelmällisesti. Silloin tämä ”valta-asetelma” antaa ja luo elämänvoimaa.

Sekä mies että nainen voivat nauttia parisuhteessa olevasta vallasta, siis antamisesta ja vastaanottamisesta. Siitä voi tulla eräänlaista leikkiä ja hyväntuulista kiusaamista, joka värittää arkea. Kahden ihmisen seksuaalinen vapaus sisältää parhaimmillaan tällaista tietoista toimintaa.

Seksuaalisella tasolla voidaan sopia ”dominoimisesta” ja ”alistamisesta”, jotta intohimoinen suhde säilyisi myös arkisten velvollisuuksien lomassa. Nainen sallii luotettavan ja rakastettavan Miehen tehdä hänelle voimakkaita seksuaalisia akteja. Tai päinvastoin, mies avautuu vastaanottamaan kaiken, mitä hänen rakastamansa Nainen voi omalla naiseudellaan hänelle antaa.

Umami.fi suosittelee

Kaipaako parisuhteesi päivitystä? Pyöriikö parisuhteesi rutiinilla? Umami.fi suosittelee Tony Dunderfeltin kirjoja, joista voit saada uusia oivalluksia parisuhteesi vaalimiseen. Täältä voit tilata Tonyn kirjoja.


Aiheet: , , , , ,

Kirjoita kommentti