Umami muualla Facebook

Julkaistu 21. 10. 2009 Teksti Umami Ei kommentteja Blogit Kari Hynninen

Elämysmatkailua kotinurkilla

Ihmiset matkustavat ympäri maailmaa harrastaakseen elämysmatkailua. Minä olen löytänyt elämyksiä kotinurkillani aamulenkeillä.

Olen viime aikoina herännyt ennen kukonlaulua. Siis viideltä, joskus neljältä ja kerran jopa puoli kolmelta. Silloin pystyy todella rauhassa lukemaan aamunlehden, mutta sen jälkeen tuleekin ongelma: miten saada aika kulumaan ennen töihin lähtöä?

Minun vastaukseni siihen on aamulenkkeily. Kaupunki nukkuu, ja näin syksyllä on todella pimeää, varsinkin jos sataa. Yksinäiset katulamput valaisevat todella niukasti ja taivas on musta. Laitan iPodin korvilleni ja valitsen aamun tunnelmaan sopivaa musiikkia. Se on tulevan lenkin soundtrack, joka saa joka kerran juoksemisen tuntumaan erilaiselta.

Viimeaikoina olen kuunnellut Beatlesin remastereita, Tuomon tammikuussa ilmestyvää ”My Own Private Sunday” levyä, Susanna and the Magical Orchestran ”Melody Mountain” tunnelmointia, Brian Enon ”Music for Airports” ambienttiä ja Metallican ”Death Magnetic” jyrää.

Juoksen Vallilan siirtolapuutarhan vierestä, ja siellä city-kanit vilistävät. Sieltä Käpylään kätilöopiston vierestä aina Pohjolankadulle. Pohjolankatu on kaunis kaikkina vuorokaudenaikoina. Vaahteroissa on vieläkin lehtiä, värikkäinä ja uhkeina. Koko kadun matka tuntuu siltä, kuin juoksisi elokuvassa.

Sieltä takaisin Kumpulaan ja Arabiaan, ja  paluumatkalla liikenne on jo vilkkaampaa. Kaupunki herää, ja minä olen jo saanut aamuisen elämyksen.


Aiheet: , , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti