Umami muualla Facebook

Julkaistu 9. 2. 2011 Teksti Umami Ei kommentteja Michaela

SFW 2011: The Local Firm, Noir et Blanc, Stylein

Tukholman muotiviikon toisena päivänä tutustuimme avantgardistiseen The Local Firmiin, graafiseen Noir et Blanciin sekä naiselliseen Styleinin näytöksiin. Muotinäytöksissä nähtiin kaksi voimakasta trendivirtausta, ensimmäinen androgyyninen tyyli,  missä nahkaa on lisätty tehosteena asuihin ja toinen naisellinen tyyli pitkine hameen helmoineen.

Androgyyninen tyyli muodostuu linjakkaista asuista ja epäsymmetrisistä leikkauksista yhdistäen nahkaa paksuihin neuleisiin. Naisellinen tyyli taas on rento mutta seksikäs. Avonaisuus, läpinäkyvyys ja kevyet materiaalit tekevät asusta kun asusta sensuellin.

The Local Firm

The Local Firmin avantgardistinen mallisto yhdistelee rohkeasti huippumuotia ja denimiä.  Lopputuloksena useasti ristiriitainen ja voimakas taiteellinen mallisto, joka on hakenut  inspiraatiota entisten itäblokki maiden taiteesta, arkkitehtuurista ja  muotoilusta. Syksyn ja talven 2011/2012 – malliston hauskoina yksityiskohtina olivat muun muassa muhvit.

Noir et Blanc

Ruotsalaisduo Linnéa Carlgren ja Petra Thoms perustivat Noir et Blancin 2007.  Syksyn ja talven 2011 mallisto ”Ethnic Euphoria” leikittelee erilaisilla kuvioilla, graafisuudella ja hauskoilla yksityiskohdilla. Housuissa oli esimerkiksi ainoastaan toisella puolella tasku tai jakuissa hartiaat olivat paljaat.

Photo: Kristian Löveborg

Stylein

Stylein on yhdistelmä naisellisuutta, minimalismia ja rockhenkisyyttä. Syksyn ja talven 2011 mallisto heijastaa intohimoa ja naisenergiaa. Asut ova käytännöllisiä ja kauniita; oma suosikkini on jumpsuit, jonka suosio ei näytä laantuneen.

Andra dagen under Mercedes-Benz fashion week i Stockholm besökte vi The Local Firms, Noir et Blancs och Styleins visning. Avangardistiska TLf visade en androgyn stil med asymmetriska snitt, läderdetaljer och sportiga intryck. Noir et Blanc visade hur man kan kombinera etnomönstrat och traditioner och ändå lyckas skapa en modern look. Stylein visade igen en kvinnlig kollektion kombinerat med rockigare element som skinnjackor och stora stickade tröjor.

Kuvat ja teksti yhteistyössä Charlotta Vilamon kanssa. Lisää kuvia/Mer bilder: stylishconfessions


Aiheet: , , , , , , , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti