Umami muualla Facebook

Julkaistu 25. 6. 2015 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Mervi Sandbacka Ei kommentteja Pääkirjoitus

Miksi naiset rakastuvat renttuihin?

Monilla naisilla on kokemusta ns. rentuista, päällisin puolin usein ihan fiksuista miehistä, usein ensimmäisistä avo- tai aviopuolisoista, jotka vetivät puoleensa alkuun komeudellaan ja hauskannäköisyydellään. Näiden miesten ympärillä pyörii aina naisia. Miksi naiset rakastuvat renttuihin?

Nämä ns. rentut tuntuvat naisista jännittäviltä! On upeaa, kun tällaisen miehen onnistuu saamaan ”haaviinsa”. Nainen rakastuu mieheen päätä pahkaa ja saattaa olla mustasukkainen miehen muilta naisilta saamaan huomioon. Mies on elementissään, kun on muidenkin naisten ihastuksen kohteena. Ja niinhän siinä hyvin usein käy, että mies ennen pitkää sortuu toisen naisen syliin, kun ei kerta kaikkiaan pysty vastustamaan seireenin kutsua. Ja näitä suhteita tulee aina lisää, eikä niistä kerrota avovaimolle tai vaimolle, koska yleensä mies ei halua eroa, jos kotona pidetään hyvänä.

Usein muut tietävät tällaisen playboyn seikkailuista, vaan vaimopa välttämättä ei. Vaikkakin naisen vaisto on hyvin herkkä puolison uskottomuuden suhteen. No, kun sitten mies jää kiinni, hän vakuuttelee rakastavansa vain omaa kultaansa ja lopettavansa muut suhteet. Jos näin kävisi, sehän olisi hienoa, mutta, mutta…

Jos tähän yhtälöön lisätään vielä miehen reipas viinankäyttö kaikkine sivuilmiöineen, ja kun perheeseen on siunaantunut pari lastakin kärsimään perheriidoista, naisen malja alkaa vuotaa yli ja miehellä on ero edessä. Tavallinen tarina, vai mitä?

Samaan aikaan ns. kiltti mies seuraa sivusta näitä kavereidensa perhetragedioita ja ihmettelee, miksi hän ei ole kelvannut kenellekään, kun tuollainenkin löysi ihanan vaimon. Kiltti mies ei ryyppää, joskus ottaa kaljan pari, ei rellestä baareissa, eikä yhdenyönsuhteissa. Arvostaa rauhallista kotielämää, mökkeilyä ja on ahkera töissään. Kiltti mies kaipaa vierelleen samanlaista kumppania ja haluaisi perustaa perheen, hankkia lapsia. Monen moni ns. kiltti ja kunnollinen mies jää kokonaan ilman vaimoa ja perhettä, vaikka ei olisi edes yhtään hassumman näköinen. Vaikka ei ulkonäölläkään aina näytä olevan merkitystä, kyllä joskus näkee pareja, joiden kohdalla ihmettelee, kuinkahan tuollakin ulkonäöllä on onnistunut saamaan kumppanin. Ulkonäkökriteeri ei saisi kuitenkaan olla tärkeimmästä päästä kumppanin valinnassa, kyllä luonteella, käyttäytymisellä, tavoilla ja teoilla pitää olla suurin paino, kun punnitaan kumppanuutta jonkun kanssa. Alussa totesinkin juuri, mihin kumppanin yletön komeus saattaa johtaa.

Onko ns. kiltti mies epävarma naisten suhteen? Hänellä on ollut ehkä muutamia lyhytaikaisia, muutaman kuukauden kestäneitä suhteita, jotka ovat järjestään menneet pieleen. Siitä on lähtenyt noidankehä, epäluottamus naissukukuntaan, eikä miehellä ole enää uskallusta uusiin yrityksiin, vaikka halua olisikin. Mies saattaa miettiä, onko hän liian kiltti ja tylsä naisten mielestä. Sanoisin tällaiselle miehelle, että ”älä heitä kirvestä kaivoon, vaan etsi, kunnes löydät!” Internetin monilla sivustoilla voit etsiä kotisi rauhassa itsellesi mieluisaa naista. Kiinnostavien kanssa voit chattailla, mailailla ja vaikka soitella, mutta älä kapsahda kehenkään ensi alkuun, vaan tutustu ennen tapaamista. Jos kiinnostusta ei synny yhteen, etsi lisää. Etsi, kunnes löydät – on ikävää katua jossain vaiheessa, kun et ajoissa etsinyt. Mieltymysten, harrastusten, taustojen, tapojen jne. on hyvä olla samansuuntaiset, jotta suhteella olisi onnistumisenmahdolllisuus. Jos sinua ei kiinnosta kapakat, eikä tanssilattiat, ryyppäily ja rällästely yms. ei sellaisesta nauttiva kumppani tule kysymykseen. Hyvä olisi tutustua ihmisiin pidemmän kaavan kautta, myös ystäviin ja perheeseen.

Joskus käy niin onnellisesti, että rentun kanssa suhteessa tai naimisissaa ollut nainen löytää ns. kiltin miehen, joka ei ole lainkaan tylsä, vaan ihana rakastava kumppani. Voi sitä onnea ja ihanuutta, kun rakastetaan ja tehdään yhdessä asioita, eikä tarvitse riidellä. Silloin elämä on elämisen arvoista!

Pssst! Kirjoitin tässä miehistä, mutta voit kääntää mielessäsi jutun niin, että ns. renttu onkin kaunis nainen ja ns. kiltti mies onkin nainen, joka kärvistelee yksin, kun ei löydä kunnon miestä itselleen. Sekin on tätä päivää. Periksi ei kannata antaa!


Aiheet: , ,

Kirjoita kommentti