Umami muualla Facebook

Julkaistu 28. 2. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Mervi Sandbacka Ei kommentteja Pääkirjoitus

Miten sinkku voi löytää kumppanin?

Arkiston aarre vuodelta 2013: Jokainen pitkään sinkkuna ollut tietää, että yksinolo on toisaalta nautittavaa, koska silloin on oma vapaus tehdä, mitä haluaa, kun ketään muuta ei tarvitse ottaa huomioon. Mutta sitten on se toinen puoli: ihmisen ikävä toisen luo.

Se ikävä pitää sisällään monia erilaisia asioita, joita pelkkä ystävyys ei korvaa. Ystävyys ei todellakaan ole ”pelkkää” – se on sinkuille niin tärkeää, että varsinkin sinkkunaiset toteavat usein: miehet tulevat ja menevät, mutta ystävät pysyvät. Sinkku silti kaipaa kipeästi toisen ihmisen läheisyyttä, kainaloa, jossa voi iloita ja itkeä, ihmistä, jonka kanssa jakaa arki ja juhla ja koko elämä.

Tämän päivän paras tapa tutustua uusiin ihmisiin deittailumielessä on mennä etsimään kumppania netistä. Lukuisat internetin deittisivut tarjoavat paljon mahdollisuuksia. Moni kylläkin suhtautuu niihin ennakkoluuloisesti, mutta, ellei työn, harrastusten, baarissa käyntien, koiran ulkoiluttamisen tai minkä tahansa muun toiminnan kautta ketään ole löytynyt, deittisivustoa kannattaa kokeilla.

Mieti, mitä kerrot profiilissasi

Kun kirjaudut deittaussivustolle, niissä on jonkinlainen kuukausimaksu, jonka maksamisen jälkeen voit laatia itsellesi profiilin. Sivuilla on otsikoita, joiden alle laadit ”selonteon” itsestäsi. Omaa nimeä ei kannata laittaa, vaan keksiä nimimerkki. Kovin paljon ei kannata kaunistella, koska, jos jonkun kanssa tunnette sielujen sympatiaa ja tapaatte, totuus tulee ilmi ennemmin tai myöhemmin.

Kuva on tietysti hyvä liittää profiiliin ja samaa vaatia niiltäkin, jotka ottavat kontaktia. Kyllä kuvasta aina jotain selviää, jos vastaajan habitus ei miellytä, se on sitten siinä. Kuvakin voi tietysti joillakin olla vanha, jolloin, vaikka olisi mukiinmenevän näköinenkin heppu tai daami, ulkonäkö onkin reilusti muuttunut, ja mahdollisessa tapaamisvaiheessa seuraa pettymys. Ulkonäkö on hyvässä ihmissuhteessa kuitenkin vähempiarvoinen asia kuin ihmisen luonne, tavat, taipumukset ja tottumukset. Siksi onkin tärkeää tavata, keskustella ja tutustua, jos kontaktin ottaja vaikuttaa kiinnostavalta. Tapaaminen kannattaa sopia julkiselle paikalle, esimerkiksi kahvilaan, missä on muitakin ihmisiä. Mutta netissä tutustuminen ei ole mitenkään ensisijaisesti pelottavaa, emmehän voi tuntea sen kummemmin aluksi muuallakaan tapaamiamme ihmisiä. Se ei pelaa, joka pelkää.

Ei kuitenkaan kannata olla liian sinisilmäinen! Joillekin on sattunut myös petollisia kontakteja. Mitään muutoksia elämäänsä ei kannata tehdä pelkkien viestien perusteella – kyllä ihmiseen on hyvä yrittää tutustua ensin mahdollisimman monipuolisesti, mahdollisesti myös hänen ystäviinsä.

Saamistasi yhteydenotoista selviää monenlaisia asioita. Ensinnäkin voit päätellä jo paljon siitä, hallitseeko henkilö oikeinkirjoituksen. Monet ovat kertoneet, että virheellisen kielenkäytön perusteella diskataan jo kärkeen monen monta. Kyllä siitä voi vetää johtopäätöksen ihmisen sivistystasosta. Jos pääset katsomaan kontaktinottajan profiilia, se vasta kertookin. Esimerkiksi se, millaista seuraa ko. henkilö on etsimässä. Eli onko hän etsimässä vain seksisuhteita, vai jotain kestävämpää. Ihmisen harrastukset ja kiinnostuksen kohteet kertovat paljon. Nehän ovatkin usein ratkaisevia sen suhteen, kenestä kiinnostumme. Eri sukupuolilla ja eri ikäisillä on tietysti erilaisia odotuksia kumppanin suhteen.

Älä tyydy elämääsi ilman kumppania, vaan etsi rohkeasti, jos sinulla todella on halua jakaa elämäsi jonkun toisen kanssa. Netissä tutustumista kannattaa ehdottomasti kokeilla – se on paljon mielekkäämpää kuin vaikkapa baareista etsiminen. Voit oman kodin rauhassa hallitusti tutkiskella, löytyisikö sinua kiinnostavaa ihmistä, jonka haluaisit tavata ja, johon haluaisit tutustua. Äläkä luovuta helposti, vaikka heti et ketään löytäisikään.

Elämä on lyhyt, pane toimeksi, älä pelkää!


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti