Umami muualla Facebook

Julkaistu 30. 9. 2013 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Mervi Melasniemi Ei kommentteja Pääkirjoitus

Syksy ja Umami tuovat iloa elämääsi

Viime yönä lämpötila putosi ensimmäisen kerran pakkasen puolelle. Päivä on kolea, vaikka ei tuule. Mutta se ei haittaa, kun kaivaa lämmintä päälle. Koiran kanssa lenkkeillessäni ihailen syksyisiä maisemia ja värejä. Puista varisevat lehdet hiljaa leijuen ja peittävät maan auringonkeltaiseksi. Metsänlaidassa ikivihreät smaragdinhohtoiset sammalet loistavat silmään. Sänkipellot hohtavat kullanvärisinä. Syksy on kaunista ja hyvää aikaa.

Syksyn satoa on korjattu pitkin maita ja mantuja, mutta vieläkin on jäljellä korjattavaa, ainakin sieniä. Suppilovahverot eivät pikkupakkasesta hätkähdä, joten nyt korin kanssa metsään. Ruoanlaittajana iloitsen uuden satokauden juureksista, kaaleista, perunoista, sipuleista ja sienistä yms., koska niistä pystyy valmistamaan hyvää, terveellistä ja edullista ruokaa. Umamin sivuilla tulet näkemään edelleenkin testattuja, toimivia ruokaohjeita niin arkeen, kuin juhlaankin, leivontaohjeita unohtamatta.

Ruoasta kiinnostuneet lukijamme haluavat lukea uutuusviineistä, ravintoloista ja viimeisistä ruokatrendeistä. Umamista löydät näitäkin aiheita koskevia juttuja huippuammattilaisen, ruoka- ja viinitoimittaja Tiina Rantasen kynästä.

Syksyllä alkavat uudet ja/tai entiset harrastukset, jotka tuovat paljon iloa työn lomaan. Syksy on usein myös käsitöiden aloittamisen aikaa. Nyt ehtii hyvin kutoa iltaisin sukkia, lapasia, myssyjä ynnä muuta joululahjoiksi perheenjäsenille ja vaikka ystävillekin. Umamissa tulet näkemään syksyn mittaan, miten tuleva, uusi bloggarimme kertoo muun muassa, kuinka valmistetaan upeita koruja.

Pimeinä iltoina viihdytään kotona usein kirjojen parissa, niinpä mekin kerromme Umamissa monista uusista kirjoista ja annamme hyviä lukuvinkkejä. Samoin kerromme uusista, mielenkiintoisista näyttelyistä, näytelmistä, musiikkitapahtumista ja elokuvista. Liisa Wilska, Eeva Salonen, Anni Lappalainen, Hannele Eklund ja Tarja Salo kirjoittavat meille näistä aiheista. Uusiakin kirjoittajia saamme syksyn mittaan.

Syksyllä kodin sisustaminen hiukan viihtyisämmäksi kiinnostaa monia, ja siihenkin löydät sivuiltamme uusia ideoita. Sisustustoimittaja Hanna Haavisto aloittaa kirjoittamisen Umamiin tästä aihepiiristä. Kauneudenhoitoon kannattaa satsata pitkän syksyn ja talven aikana, kun varsinkin ihomme joutuu koetukselle viimassa ja pakkasessa. Meiltä löydät Sini Kesäsen hyvät vinkit kokonaisvaltaiseen hyvään oloon.

Me suomalaiset elämme lähellä luontoa ja olemme kiinnostuneita siitä, mitä luonnossa tapahtuu, samoin kuin pihapiirin ja metsän eläimistä. Saat viikottain lukea sivuiltamme Jyrki Leskisen erittäin kiinnostavia luontojuttuja hänen ottamiensa upeiden kuvien kera.

Syksy tuo monenlaista kivaa, hyödyllistä ja viihdyttävää luettavaa Umamiin. Käy sivuillamme päivittäin ja kerro kavereillesikin Umamista.

Iloa syksyysi Umamin parissa!

Toivottaa Mervi ja koko Umami-tiimi


Aiheet: ,

Kirjoita kommentti