Umami muualla Facebook

Julkaistu 24. 3. 2015 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat /kuva Mervi Melasniemi Ei kommentteja Pääkirjoitus

Toivo elää

Katson ikkunastani harmaaseen kevätsäähän. Lunta tulee vaakatasossa, tuulee kovaa ja puuskaisesti. Aivan tyypillistä kevätsäätä – ajattelen, mutta tiedän varmasti että kevät tulee, vaikkakin hitaasti. On siis ainakin yksi asia, josta voi olla varma.

Kun ajattelee syksystä tähän päivään, sää on tuntunut erityisen rankalta, pimeyttä on piisannut ihan riittämiin. Ja nyt aurinkoisen lämpimän viime viikon jälkeen iski takatalvi.

Illan lähestyessä näin valoilmiön, aurinko tuli hetkeksi esiin pilvien takaa kuusen latvoja hipoen, vaikka kello oli melkein kuusi. Ennustaako se aurinkoista huomista? Pikainen paikallissään tarkistus kertoi, että huomenna todellakin paistaa aurinko täällä Vaasan seudulla ainakin osan päivää ja lämpötila on plussan puolella.

Aurinko houkutteli minut ja koirani lenkille. Raikas, kova tuuli sai posket punoittamaan ja aurinko kirkasti mielen. Kevättä ja kesää kohti mennään.

”Takatalvea” on ollut nyt muutenkin, kun seuraa uutisvirtaa. Talous takkuaa koko Euroopassa, tulevaisuus ei näytä valoisalta. Kyselyssä suomalaiset, ruotsalaiset ja tanskalaiset ovat EU: onnellisimmat kansat. Tietysti hienoa, että olemme onnellisia, vaikka hyvinvointiyhteiskuntamme on vaarassa huonon taloustilanteen takia. Tavallista tallaajaa huolettaa maailman tilanne muutenkin: naapurin uhittelu, poliittiset murhat, sotaharjoituksia siellä täällä, sotaa ja julmuutta, terrori-iskuja… Mitä tästä kaikesta oikein tulee? Mitä pieni ihminen voi tälle kaikelle?

Pian on eduskuntavaalit. Itse olen täysin sitoutumaton, mutta tietysti äänestän. Siinä pienelläkin ihmisellä on vaikutusmahdollisuus. Valitsen sellaisen ehdokkaan puolueesta riippumatta, joka on tehnyt minuun suotuisan vaikutuksen omilla ansioillaan, mieluiten uuden eduskuntaan pyrkijän, jolla oletan olevan järkeä ja kykyä viedä maamme asioita parempaan suuntaan. Kun sellaisia ihmisiä valitaan paljon, eduskunta uudistuu ja uudet tuulet pääsevät puhaltamaan. Jaksan uskoa edelleen hyvinvointiyhteiskuntaan, enkä missään nimessä halua sen romuttamista. Naisena toivon, että valituksi tulee paljon naisia, joilla järjen lisäksi olisi sydän mukana päätöksiä tehtäessä. Hyvän poliitikon pitää nähdä puu metsältä.

Kaikesta edelläkirjoitetusta huolimatta haluan pysyä valoisalla mielellä. Kukaan ei tiedä tulevaisuudesta, mutta toivoa on niin kauan kuin on toivoa.

Mennään vaaliuurnille ja tehdään järjen & sydämen valinta!

Mervi


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti