Umami muualla Facebook

Julkaistu 12. 2. 2010 Teksti Päätoimittajat, kuvat Christina Holm Yksi kommentti Pääkirjoitus

Kuono näyttää jo kohti kevättä

Umamille säitä ennustanut Pohjan-kunnassa asuva ”Hessu” on osunut nappiin. Etelä-Suomessakin olemme saaneet nauttia lumisesta pakkastalvesta. Kinokset ovat tukkineet kadunvarsia, mutta se ei ole pahemmin haitannut. Moni on sitä mieltä, että parempi kunnon talvi kuin loskakelit.

Olemme Suomessa tarponeet syvissä kinoksissa syksyn ja alkutalven myös taloudellisesti. Uutta nousua ei vieläkään tunnu olevan näkyvissä. Moni on joutunut tilanteeseen, jossa töitä ei ole ja kukkaron nyörejä on entisestään kiristettävä. Huoli toimeentulosta ei koskaan ole mukavaa. Se stressaa ja aiheuttaa unettomia öitä. Elämäänsä ei kuitenkaan pitäisi käyttää murehtimiseen, sillä rankoissakin käänteissä saattaa orastaa uusien mahdollisuuksien siemeniä. Suhtautumista pitää opiskella vaikka se tuntuisi vaikealtakin.

Talvi ja taloudellinen tilanne ovat nostaneet esille myös uusia trendejä. Kun ulos ei sään vuoksi voi mennä, ja rahaa on käytettävissä vähemmän, katse kääntyy kotiin. ”Homing” eli ”kotoilu” on tullut muotiin. Kotona viihdytään entistä enemmän, yhdessäolo ja kaikenlainen käsillä tekeminen on tullut kiinnostavaksi. Kotona viihdytään, siellä remontoidaan, kokkaillaan, luetaan, tehdään käsitöitä ja viihdytään yhdessä. Mikä sen mukavampaa?

Olemme huomanneet myös Umamissa, että askartelu- ja käsityöaiheiset artikkelimme ovat olleet hyvin suosittuja. Lisää juttuja ja tiedotteita näistä aiheista on luvassa kevään mittaan.

Luonto on myös ehtymättömän ilon kohde. Maaliskuun lähestyessä voimme kohta taas nauttia muuttolintujen paluusta ja kevään heräämisen seuraamisesta. Viherpelukaloakin alkaa jo kutittaa.

Jatkamme myös edullisen kotiruoan sarjaa, jossa julkaisemme helppotekoisia ja edullisia ruokaohjeita. Jos et ole aiemmin tehnyt ruokaa, nyt kannattaa aloittaa vaikka leipomisesta. Valmistamalla sämpylät ja leivät itse, säästät kuukaudessa jo pitkän pennin. Yhden paistopisteen leivän hinnalla saat kotona leipoen täyden pellillisen tuoksuvia sämpylöitä. Nyt on aika hyödyntää myös pakastimen antimia. Marjoista kannattaa valmistaa piristäviä smootheja ja jälkiruokia. Smoothin voit käyttää marjojen lisäksi jogurttia, piimää, maitoa, mehua, jäätelöä jne. Makeutukseksi sopii juokseva hunaja tai vaahterasiirappi.

Ihmisillä pitää olla myös unelmia. Muotibloggerimme Michaela on löytänyt kaupungilta aivan hurmaavia laukkuja ja kenkiä. Stellina raportoi maailman muotivirtauksista. Kari Hynninen pitää meidät ajantasalla populaarikulttuurin tapahtumista ja uusi ruoka- ja juomakulttuuriin erikoistunut bloggerimme Kristiina Ahovuori etsii meille kaupungilta herkkuja ja herkullisia ruokapaikkoja, joihin kannattaa pistäytyä. Myös muiden bloggereidemme kiinnostavat jutut jatkuvat ja tuovat monipuolisuutta Umamin sisältöön. Panostamme siihen, että sivuiltamme löytyisi mahdollisimman paljon kiinnostavaa luettavaa.

Osallistukaa arvontoihin, arvostamme kommenttejanne ja palautettanne suuresti.

Umami kääntää ”kuononsa” kohti kevättä ja toivottaa AIVAN MAHTAVAA YSTÄVÄNPÄIVÄÄ teille kaikille.


Aiheet: ,

Yksi kommentti

 1. Hieno kuva! Haukku

  Hieno kuva! Haukku näyttää uljaalta :o)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Liisa

  12. 2. 2010 21.12

Kirjoita kommentti