Umami muualla Facebook

Julkaistu 8. 4. 2010 Teksti Päätoimittajat 283 kommenttia Pääkirjoitus

Mistä piristystä elämään ja kevääseen? Arvottu

Lintukodossamme ei kaikki ole ihan niin hyvin, kuin päältä päin luulisi. Muutama uutinen on pistänyt pohtimaan, missä oikein mättää.

Jokin aika sitten julkaisimme uutisen, jossa kerrottiin, että pessimismi leimaa lähes joka toisen yli 50-vuotiaan elämää. Tällainen tulos saatiin Sallittu 50-vuotiaille -tutkimuksesta, jossa selvitettiin 50–75-vuotiaiden asenteita ja käyttäytymistä http://umami.fi/vapaa-aika/hyvinvointi-vapaa-aika/mervi/tutkimus-yli-50-vuotiaat-pessimistisia/

Kun joka toinen yli 50-vuotias kokee pessimismiä elämänsä suhteen, se kuulostaa surulliselta. Tuolla ikäryhmällä menee taloudellisesti hyvin, joten siitä pessimismi ei voi johtua. Työelämän he kokevat vaikeana arvostuksen puutteen vuoksi ja vastustavat eläkeiän nostoa. Sen kyllä ymmärtää, jos työelämässä saa tuntea olevansa ns. arkkukamaa. Työnantajien ja työkaverien asenteissa pitäisi tapahtua iso muutos, että ihmisiä kiinnostaisi pysyä työssä pidempään.

Tiistaina taas kuulimme uutisista, että kolmekymppisten eläkkeelle siirtyminen masennuksen takia on jo sitä luokkaa, että se alkaa huolestuttaa valtiovaltaakin valtavien eläkemenojen ja saamatta jäävien verojen takia.

Meitä asia hirvittää ennen kaikkea siksi, että masennuksen takia eläkkeelle joutuvien nuorten kohdalla on kysymys heidän ainutlaatuisesta elämästään. Meillä on käsissä kansallinen tragedia!

Myönteisesti elämään suhtautuviakin alkaa jo huolettaa. Mikä meitä vaivaa? Miksi ei panna tutkijoita joukoin liikkeelle selvittämään, mikä kansaa vaivaa näin hirvittävällä tavalla, pian kai jo lapsiakin. Mistä pahoinvointi johtuu ja, mitä sille pitää ruveta tekemään? Eihän meillä voi olla myöskään inhimilliseltä kannalta katsottuna varaa menettää nuoria masennukselle.

Emme ole huomanneet minkäänlaisia kunnon kannanottoja näihin asioihin valtiovallan taholta. Eikö olisi aihetta ruveta kiireesti satsaamaan mielenterveyspalveluihin ennen kuin eläköityvien nuorten määrä kasvaa entisestään? Niiden puutteestahan on varsinkin nuorten kohdalla puhuttu pitkään.

Jos masennuksen takaa paljastuu ennen kaikkea nuorisotyöttömyys ja syrjäytyneisyys, sille pitää alkaa tehdä jotain ja pian. Olisi jo aika kuulua kannanottoja Arkadianmäeltä! Nyt tarvitaan toimenpiteitä!

Vaikka Umami on epäpoliittinen julkaisu, haluamme ottaa tähän kantaa, koska emme  halua olla sokeita epäkohdille tai inhimilliselle kärsimykselle.

Pekka Himanen ei suotta nostanut Kukoistuksen käsikirja-raportissaan pahoinvointia Suomen suurimmaksi uhkatekijäksi. Kirjan arvostelu artikkelissa http://umami.fi/kulttuuri/tiia/motivoivaa-lomalukemista/

Arvonta

Mitä mieltä te hyvät lukijamme olette edellä kirjoitetuista asioista? Arvomme Pekka Himasen kirjan kaikkien kommentoineiden kesken. Arvonnassa onni suosi nimimerkkiä ”eijuu”. Kiitos kaikista kannustavista vastauksistanne.

Umami keskittyy mielenkiintoisiin asioihin ja ilon rahtusten etsimiseen!

Umami täyttää kesäkuun lopussa kaksi vuotta. Olemme nauttineet valtavasti Umamin tekemisestä. Me perustajat ja päätoimittajat olimme perustamisen aikaan ”tienristeyksessä”, jossa tuntui, että jotain on keksittävä. Hyvä, että keksimme, koska olemme saaneet Umamista paljon iloa elämäämme.

Kommenttinne tekevät teidät, rakkaat lukijamme ”näkyviksi”. Niistä tiedämme, että te olette siellä! Luemme mielenkiinnolla kommenttejanne.

Kertokaa meille toiveistanne Umamin sisällön suhteen – yritämme parhaamme mukaan toteuttaa ne!

Nautitaan keväästä, vaikka se kovin keikkuen tuleekin. Luonto herää henkiin, muuttolinnut palailevat ja lomakausikin lähestyy. Ilmassa on ihanaa toiveikkuutta!

Umamia elämäänne!

Mervi ja Tiia


Aiheet: , , , , , ,

283 kommenttia

 1. Suuri KIITOS teille

  Suuri KIITOS teille Umami-tiimi,että nostitte nämä piiloon vaietut asiat päivänvaloon.Olen huomannut jo jonkun aikaa tämän yhteiskunnan pahoinvoinnin ja olen ihmetellyt etteivät ”päättäjät”tee asioille mitään.Valitetaan vain rahan puutetta ja poljetaan siten heikoimmat jalkoihin.En ole rasisti,mutta kummastuttaa miten ulkomaan katastrofeihin pumpataan rahaa ja sitä tuntuu olevan ,mutta kun ”oma” kansa voi huonosti,sitä rahaa ei ole!!!
  Olen kanssanne samaa mieltä,että tutkijat täytyy laittaa töihin ja pikaisesti.Sivistysvaltiossamme on paljon asioita ,jotka tulisi hoitaa ,eikä katsoa vain sormien lävitse.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  vorraaja

  8. 4. 2010 10.25

 2. hyvää kevättä

  hyvää kevättä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  intsu

  8. 4. 2010 10.31

 3. Hyvä että asioista

  Hyvä että asioista keskustellaan sillä yhteiskuntamme pahoinvointi on käsinkosketeltavaa ei liooin ikäihmisten vaan nuorempienkin jopa lasten keskuudessa.
  Huudetaan apuun päättäjiä mutta eiköhän tämä pahoinvointimme ole seurausta päättäjien ns hyvävelijärjestelmästä ja sen mukanaan tuomista seurauksista.
  Päättäjäjiltämme on hämärtynyt kenen hyvinvointia ollaan ajamassa suomen kansanko vaiko oman hyvävelijärjestelmän.
  Mitä tälle piilokorruptioyhteiskunnalle pitääkään tapahtua että joku astuu esiin ja lyö jarrut päälle.
  Mistä löytyy se rohkea taho joka ryhtyy ajamaan Suomen kansan kokonaisvaltaista hyvinvointia?
  Mistä löytyy se taho jolla on rohkeutta tunnustaa julkisesti kuinka korruptio rehoittaa päättävissäelimissämme?
  Sinä kauniina päivänä kun näin tapahtuu alkaa kansamme tervehtyä pahoinvoinnistaan ja sitä mitä totisesti odotan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kevättä rinnassa

  8. 4. 2010 13.30

 4. Onhan se ollut

  Onhan se ollut jo kauan aikaa tiedossa että täällä voidaan pahoin; on koulusurmia, alkoholismia, väkivaltaa…en tiedä mistä moinen johtuu tai millä keinoin siitä päästäisiin eroon. Jos vaikka aloitettaisiin lopettamalla alkoholistien hyysäys…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Olga

  8. 4. 2010 14.17

 5. Uskossa olo auttaa??

  Uskossa olo auttaa?? Kokeilkaa!?!?!?

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  KeljuK

  8. 4. 2010 14.31

 6. kevään jatkot

  kevään jatkot

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tupu

  8. 4. 2010 14.44

 7. rentoutuminen, usko, että

  rentoutuminen, usko, että hyvä voittaa pahan auttaa jaksamaan

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  eijuu

  8. 4. 2010 14.47

 8. kevät nostaa mielialaa

  kevät nostaa mielialaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ghita

  8. 4. 2010 14.54

 9. vappu

  vappu

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  japi

  8. 4. 2010 14.57

 10. Perinteinen Vapun päivän

  Perinteinen Vapun päivän tuoppi Kappelin terassilla.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Keppi

  8. 4. 2010 15.21

 11. Ei kannata ottaa

  Ei kannata ottaa asioita liian vakavasti. Oli yhteiskunta ja elämä ylipäätään ihan mitä tahansa, niin aina löytyy niitä positiivisiakin asioita ja kannattaa aina välillä keskittyä ihan tietoisesti niihin. Eihän tässä nyt kuitenkaan olla sodassa tai mitään sen tasoista kauheutta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tiikeri

  8. 4. 2010 15.25

 12. Hyvät ihmissuhteet, positiivinen

  Hyvät ihmissuhteet, positiivinen ajattelutyyli

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Rosalin

  8. 4. 2010 15.31

 13. Hyvä sosiaalinen elämä

  Hyvä sosiaalinen elämä auttaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ulla

  8. 4. 2010 15.33

 14. Hyvä että nostatte

  Hyvä että nostatte keskusteluun tämän asian, jota päättävillä tahoilla menestyksellä vältellään.
  Ensin haluan muistuttaa, että leipäjonoissa seisoo nimenomaan 50-vuotiaita ihmisiä. Köyhyys koskettaa monia keski-ikäisiä joilta 90-luvun lama vei työn, asunnon ja perheen. Ja jätti velat, ikäsyrjinnän ja yksinäisen vanhuuden.
  Asia on tärkeä, tärkeämpi kuin mikään muu asia, eikä sittenkään niin vaikea tai monimutkainen kuin moni tuntuu ajattelevan – ja antaa itselleen uskotella.
  Kun oikeisto perustelee miljoonaoptioita ja kasvavia palkkaeroja ”yritystoiminnalle välttämättömillä kannustuselementeillä”, lopputuloksena saadaan liuta sokaistuneita öykkäreitä, jotka pitävät leipäjonossa seisovia kansalaisia laiskoina luusereina.
  Pörssi oli alunperin paikka, josta yritykset hankkivat rahoitusta toimintansa laajentamiseen, ja sitä kautta mm. lisätyöpaikkojen luomiseen. Nyt pörssi on pelipaikka, on ollut sitä jo ainakin ne 20 vuotta joiden aikana Suomi on palauttanut köyhälistön ja huostaanotetut lapsilaumat sivistyksensä sanavarastoon.
  Päättäjät eivät tipahda taivaasta. Vaalit on jälleen edessä. Ennen kansasta äänesti 80-90 prosenttia, se oli kansanvaltaa ja niillä kausilla demokratia ja tasa-arvo ottivat pitkiä askelia.
  Nyt kansasta vaivautuu äänestämään enää vajaa puolet! Niiden on valta, jotka äänestävät. Älkää hyvät ihmiset antako äänestysoikeuttanne pois!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Uranus

  8. 4. 2010 15.36

 15. Ensimmäiset kukat -

  Ensimmäiset kukat – krookukset ym.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tutu

  8. 4. 2010 15.37

 16. Kyllä tämä valo

  Kyllä tämä valo jo sinänsä on ihanaa, ja sitten vähän ylimääräistä virkistystä pienestä matkasta, positiivisesta ajattelusta…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kaima

  8. 4. 2010 15.50

 17. Kevään valo ja

  Kevään valo ja auringonsäteet

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pike

  8. 4. 2010 16.34

 18. Kesän tulo, luonto

  Kesän tulo, luonto on niin ihanaa!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  riitta uygun

  8. 4. 2010 16.36

 19. Kyllä kevät aina

  Kyllä kevät aina ihmistä piristää.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Lusse

  8. 4. 2010 16.42

 20. Lähimmäisestä välittäminen on

  Lähimmäisestä välittäminen on tärkeää, positiivinen asenne ja omien toiveiden erottaminen yhteiskunnan asettamista ”vaatimuksista” auttaa myös jaksamaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Dora

  8. 4. 2010 16.50

 21. Kaikkien pitäisi saada

  Kaikkien pitäisi saada hoitoa ja eläkkeelle pitäisi päästä vasta 63-vuotiaana.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Astrid

  8. 4. 2010 16.53

 22. luonto on parasta

  luonto on parasta

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ippe

  8. 4. 2010 16.56

 23. Tärkeä asia nostettu

  Tärkeä asia nostettu esille. Minua pitävät käynnissä ihana perhe ja mielekäs työ.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kahvijänö

  8. 4. 2010 17.20

 24. Hienoa

  Hienoa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  atluk

  8. 4. 2010 17.28

 25. Tärkeää

  Tärkeää

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  noro

  8. 4. 2010 17.29

 26. Aika heikko meininki,

  Aika heikko meininki, jos tutkijat eivät ole vielä kärryillä, mistä se paha olo kumpuaa… Olisi hyvä tiputtautua sielä pilvistä tänne maan pinnalle.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Szz

  8. 4. 2010 17.34

 27. no joo...voivoi

  no joo…voivoi

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tina

  8. 4. 2010 17.48

 28. elämänhallintaan liittyvät jutut

  elämänhallintaan liittyvät jutut kiinnostaisivat

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  puukir

  8. 4. 2010 18.32

 29. Medialla on tänä

  Medialla on tänä päivänä kovin suuri valta nostaa asioita esille, tehdä kärpäsistä härkäsiä,eli ei niitä kannata liian paljon seurata vaan elää omaa elämäänsä. Ahdistusta riittää aivan tarpeeksi kun yrittää pysyä tekniikan kehityksessä mukana, tuskin tällä menolla monikaan jaksaa nostaa eläkeikäänsä.
  Onni on arjessa ja siinä että tärkein osa elämästä on työajan ulkopuolella.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mutsikka

  8. 4. 2010 18.38

 30. kevät piristää aina

  kevät piristää aina

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sari

  8. 4. 2010 18.40

 31. Asiaa!

  Asiaa!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kippo

  8. 4. 2010 19.09

 32. luonto antaa voimia

  luonto antaa voimia kun se puhjee taas kukoistukseen

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sirkka

  8. 4. 2010 19.35

 33. Kevät aurinko :)

  Kevät aurinko :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  untitledD

  8. 4. 2010 19.39

 34. Kevät on piristävää

  Kevät on piristävää aikaa, reilusti ulkoilua, voimaa ystävistä, pirteyttä auringosta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mary

  8. 4. 2010 19.43

 35. Aurinko jo tuntuu

  Aurinko jo tuntuu ihanalta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Assu

  8. 4. 2010 19.59

 36. Tärkeällä asialla ollaan,

  Tärkeällä asialla ollaan, toivon kaikille pirteää mieltä, kesää kohti kun mennään.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jass

  8. 4. 2010 20.01

 37. Kevät on hienoa

  Kevät on hienoa aikaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sirkkuli

  8. 4. 2010 20.08

 38. Jotain pitäisi tehdä

  Jotain pitäisi tehdä mutta mitä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Piitu

  8. 4. 2010 20.17

 39. murheensa kullakin

  murheensa kullakin

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pekk rauma pläkä

  8. 4. 2010 20.45

 40. Suomalaisissa asuu varmaan

  Suomalaisissa asuu varmaan pieni pessimisti, joka ei anna nauttia elämästä eikä etsiä iloa pienistä asioista. Vaikka monilla on vaikeuksia tulla taloudellisesti toimeen, yli 50-vuotiaita aliarvostetaan työpaikoilla ja ihmisten on vaikea löytää toistensa luo, niin pitäisi yrittää muistaa kuitenkin, että suurimmalla osalla maailman ihmisistä on asiat paljon huonommin kuin meillä täällä Suomessa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tiina

  8. 4. 2010 20.46

 41. hyvä että asiat

  hyvä että asiat nostetaan keskusteluun, päättäjät tahtoo vaan olla kaukana todellisuudesta.

  hyvää kevättä, luontoon liikkumaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  aakoo

  8. 4. 2010 20.51

 42. mielenterveys on vakava

  mielenterveys on vakava asia, jota ei pitäisi ottaa niin kepeästi kuin se otetaan… ensimmäinen kynnys avun hakuun / tarjoamiseen pitäisi olla matala!!!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kari

  8. 4. 2010 21.44

 43. Vappu ja lähestyvä

  Vappu ja lähestyvä kesä nostattavat mielialaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mimi

  8. 4. 2010 22.09

 44. Auringosta, Aurinkoista kevättä

  Auringosta,

  Aurinkoista kevättä kaikille..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ari41

  8. 4. 2010 22.55

 45. Hei vaan! Ja

  Hei vaan! Ja hyvää kevättä!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  maavai

  8. 4. 2010 22.55

 46. kevät lähestyy

  kevät lähestyy

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Laura

  8. 4. 2010 23.15

 47. Ulkoilusta

  Ulkoilusta

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kere

  9. 4. 2010 0.56

 48. Itseäni ainakin piristää

  Itseäni ainakin piristää keväinen aurinko ja ilmojen lämpeminen. Toisaalta itselläni on kaikki suhteellisen OK.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pia

  9. 4. 2010 4.08

 49. Jatkakaa samaan malliin

  Jatkakaa samaan malliin aika lavealla linjalla. Aiheita ei tule puuttumaan. Hyvä kun esitellään myös asioita, kirjoja ym. jotka eivät valtamediaan pääse.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  annilauri

  9. 4. 2010 4.48

 50. matkoista

  matkoista

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kroning

  9. 4. 2010 5.04

 51. Tulppaanit

  Tulppaanit

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Moppi

  9. 4. 2010 5.20

 52. ruusuja

  ruusuja

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kimmo Roininen

  9. 4. 2010 5.53

 53. Hyvä teksti.

  Hyvä teksti.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sari

  9. 4. 2010 6.12

 54. Hyviä huomioita.

  Hyviä huomioita.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Janne

  9. 4. 2010 6.13

 55. Matkaa pukkaa, se

  Matkaa pukkaa, se piristää.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mape

  9. 4. 2010 6.17

 56. Taimet kasvaa jo

  Taimet kasvaa jo hyvää vauhtia, kukkaloistoa odotellen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kiti

  9. 4. 2010 6.18

 57. kevät piristää

  kevät piristää

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jasmin

  9. 4. 2010 6.32

 58. Matkoista

  Matkoista

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hande

  9. 4. 2010 6.38

 59. Umami on ihan

  Umami on ihan hauska foorumi.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Polkka

  9. 4. 2010 6.41

 60. Kevtä piristää

  Kevtä piristää

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tre

  9. 4. 2010 6.59

 61. Oikein ihanaa kevään

  Oikein ihanaa kevään jatkoa! Kesää odotellessa… Olette nostaneet monia ajattelemaan saavia kysymyksiä ylös – aivan kuin olohuoneen sohvalla jutellessa: kotoisasti ja mutkattomasti. Kiitos siitä! Monia näkökantoja monilta nimimerkeiltä on asioihin ilmestynyt. Niitä on mukava lukea ja se avartaa. Toivottavasti jatkatte vielä kauan…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sarituulikki

  9. 4. 2010 7.18

 62. kevät ilahduttaa

  kevät ilahduttaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  anna

  9. 4. 2010 7.51

 63. Kiitos näistä sivuista.

  Kiitos näistä sivuista. Aiheet ovat hyviä. Lisää palkintoja! :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pirre

  9. 4. 2010 8.11

 64. Hyvä että vaikeitakin

  Hyvä että vaikeitakin asioita nostetaan esille, myös niiden puolesta , jotka eivät siihen itse pysty tai jaksa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  valid

  9. 4. 2010 8.15

 65. Liian helposti siirretään

  Liian helposti siirretään eläkkeelle milenterveyssyistä. Kyllä työ on parasta terapiaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tantta

  9. 4. 2010 8.15

 66. Aiheet on hyviä.

  Aiheet on hyviä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Marjatta

  9. 4. 2010 8.21

 67. syvästä depressiosta palanneena

  syvästä depressiosta palanneena totean että mielenterveystyön kynnystä pitää saada alemmaksi, ja hoitohenkilökunta kysymään jokaiselta kävijältä jotain asiaan liittyvää – on edelleenkin häpeä ”joutua” mielenterveydellisistä syistä lääkäriin, ja silloin avun hakemista tehdään vasta kun ollaan tosi syvällä! Onhan hoitohenkilökunnallla velvollisuus kysyä perheväkivallastakin (AINAKINneuvoloissa), miksi sitten ei tästä aiheesta, koska kansallisesti tämä lienee vielä pahempi ongelma.

  Mutta henk. kohtaisesti toivottelen tsemppia kaikille masennuksesta kärsiville ja toipuville, muistakaa pitää itsestänne huolta!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  maarit

  9. 4. 2010 8.22

 68. hienoa on

  hienoa on

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  heli

  9. 4. 2010 8.29

 69. tarvitaan lisää panostusta

  tarvitaan lisää panostusta henkiseen hyvinvointiin

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mahi

  9. 4. 2010 8.33

 70. Nykyiselläänkin ihan monipuolinen.

  Nykyiselläänkin ihan monipuolinen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Iines

  9. 4. 2010 8.40

 71. Tärkeä asia otettu

  Tärkeä asia otettu esille.Tää asia on vakava ja myös eduskunnan tulisi asiaan jotenkin puuttua.Mikä vialla kun on surmia-liikkeneonnettomuuksia nuoret kaahaa–mielenterveys ongelmia-terveyden hoito välillä ongelmana ym. Jotain tarttis tehdä. Mun mieleni parantaa kevät-oma harrastus alkaa-tytötja naiset kesämekossa pian esillä. Hyvää ja mukavaa kevättä kaikille.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  dave

  9. 4. 2010 8.46

 72. Tärkeä asia

  Tärkeä asia

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sepi

  9. 4. 2010 8.47

 73. asiaa on

  asiaa on

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tipe

  9. 4. 2010 9.05

 74. Meidän kaikkien elämä

  Meidän kaikkien elämä on liian kiireistä ja suorituskeskeistä. Joka puolelta tulee ohjeita, vaatimuksia ja koulussa pienillä on suorituspaineita. Tuntuu että en kelpaa enää omana itsenäni. Ja kun ihmisestä ei enää saada irti hyötyä, loppusijoituspaikka on sairaalan osasto tai vanhainkoti vaippoihin käärittynä.. Olisi löydettävä sijaa inhimillisyydelle ja lähimmäisen rakkaudelle ja unohdettava tehokkuus!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  SATU

  9. 4. 2010 9.19

 75. hienoa että tärkeät

  hienoa että tärkeät asiat nostetaan esiin.näin jatkossakin.Tuokaa esiin myös niitä joilla ei mene hyvin. työttömät, vanhukset, sairaat, yksinäiset mielenterveyspotilaat. ….he kaikki tarvitsevat puolestapuhujia.
  Kilpailut ovat mukavia, viellä kun voittaisi.
  kiva että palkintoina on tällaisa ” pieniä” juttuja . ja mahdollisimman monenlaista palkintoa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  maaruska

  9. 4. 2010 9.28

 76. Tärkeitä asioita, mielenterveyspalvelut

  Tärkeitä asioita, mielenterveyspalvelut kuntoon, tulee halvemmaksikin kun puuttuu asioihin ennalta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Liekki

  9. 4. 2010 9.33

 77. haistelkaa ilmaa

  haistelkaa ilmaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  räkä

  9. 4. 2010 9.52

 78. lomaa vain

  lomaa vain

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  napo

  9. 4. 2010 10.32

 79. Kevättä ilmassa...

  Kevättä ilmassa…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  namelesS

  9. 4. 2010 10.34

 80. kevät ja vappu

  kevät ja vappu piristää kyllä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jin

  9. 4. 2010 11.12

 81. Tärkeä aihe, hyvä

  Tärkeä aihe, hyvä kun nostitte esiin. Olen itsekin huolissani huomannut melkoista yleistä alakuloa niin lähipiirissäni, sekä itseäni nuorempien että vanhempien keskuudessa, kuin itsessänikin. Mietin aivan hiljattain, kuka lähipiirini aikuisista ihmisistä olisi ollut hiljattain erityisen innostunut ja iloinen – eipä tullut heti mieleen ketään.
  Kuten Satu yllä mainitsi, ainakin noilla kovilla
  suorituspaineilla on varmasti osansa asiaan. Johtuuko myös markkinavoimista, joille mikään ei ole riittävästi? Ihmiset eivät enää osaa iloita pienistä, yksinkertaisista asioista, siitä miten asiat nyt ovat. Kaikkea pitää aina vain olla yhä lisää, enemmän ja paremmin, eikä sittenkään ole hyvä, koska taas pitää olla yhä lisää…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  äiti maalta

  9. 4. 2010 11.18

 82. vappu!

  vappu!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  MJM

  9. 4. 2010 11.31

 83. Yhteiskunnassa arvostetaan aivan

  Yhteiskunnassa arvostetaan aivan muuta kuin pitäisi, se johtaa pessimismiin ja masennukseen. Liian kovia arvoja, pieni ihminen jää sen jalkoihin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kizzu

  9. 4. 2010 12.12

 84. Meidän virallinen arvomaailmamme

  Meidän virallinen arvomaailmamme on niin väärä, ettei se voi olla vaikuttamatta! Raha on tärkeämpää kuin ihmisen hyvinvointi, tuotto työntekijää tärkeämpi jne. Ihmistä, yksilöä varten rakennettu yhteiskunta on nykyään kasvoton vihollinen ja kaikki yrittävät vain selviytyä.

  Ja selviytymiskamppailussa ei voida hyvin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tuula

  9. 4. 2010 12.21

 85. Kevään tulo ja

  Kevään tulo ja ku luonto herää.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jute

  9. 4. 2010 12.39

 86. Ei tässä auta

  Ei tässä auta että laitetaan tutkijat asialle, nyt järki käteen päättäjät ja muut mahtitahot tarttukaa toimeen ja parantakaa huono osaisimpien oloja. Riittävä toimeentulo kaikille, loppu kyykyttämiselle. Rikkaan on hyvä sanoa, ettei raha tuo onnellisuutta, kun sitä on niin paljon, siis rahaa, ettei tiedä mihin laittaisi. Toiset saa venyttää euroa ja senttiä, että tulee edes jotenkin toimeen, mihinkään mukavaan ja virkistävään ei ole varaa.

  Ihminen pitäisi kohdata aitona itsenään, eikä jonakin tittelinä tai tahona jota edustaa: ”toimitusjohtaja”, myyntipäällikkö”, ”työtön”.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Vinkka

  9. 4. 2010 13.31

 87. Niin kauan kuin

  Niin kauan kuin yhteiskunta keskittyy lähinnä rahan haalimiseen niin ihmisten hyvinvointi jää huomioimatta. Bruttokansantuote on tärkeämpää kuin bruttokansanonnellisuus. Ennaltaehkäisevä työ niin terveys- kuin mielenterveysalalla taitaa olla melkein nollassa ja hoidetaan sitten akuutteina tapauksina ihmisiä, joiden ongelma olisi ollut paljon helpommin hoidettavissa jos asiaan olisi puututtu ajoissa. Jossakin vaiheessa tämä systeemi sitten pettää.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Maija

  9. 4. 2010 13.47

 88. Elämää!

  Elämää!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ms

  9. 4. 2010 14.01

 89. Nauhakasa on hyvä.

  Nauhakasa on hyvä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Keppi

  9. 4. 2010 14.17

 90. Positiivisuus sosiaalisuus

  Positiivisuus sosiaalisuus

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ommi

  9. 4. 2010 14.27

 91. Huolestuttavaa ja ikävää.

  Huolestuttavaa ja ikävää.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Säde

  9. 4. 2010 14.36

 92. Mistähän sitä positiivisuutta

  Mistähän sitä positiivisuutta repisi… Ihmisten pitäisi tukea enemmän toisiansa ja auttaa heikkoja.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tuuli

  9. 4. 2010 14.43

 93. Positiivinen elämänasenne on

  Positiivinen elämänasenne on kaiken a ja o!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Janelle

  9. 4. 2010 14.46

 94. kesä tuo hyvän

  kesä tuo hyvän mielen

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  rupsahtanut ukko

  9. 4. 2010 15.27

 95. vappu

  vappu

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sami

  9. 4. 2010 15.56

 96. Pieni lomamatka piristää

  Pieni lomamatka piristää usein mukavasti

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  koovee

  9. 4. 2010 16.00

 97. matka

  matka

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  h

  9. 4. 2010 16.35

 98. kesä

  kesä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hjj

  9. 4. 2010 16.37

 99. loma.

  loma.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sole

  9. 4. 2010 17.06

 100. Jep, ongelmia löytyy

  Jep, ongelmia löytyy jokaisesta perheestä ja jokaisesta yksilöstä. Masennus on paha ongelma yhä useammalla. Se kertoo mielestäni signaalia arvoista, jotka ovat pielessä. Raha ja menestys on ihan ok, mutta niiden pakkomielteinen tavoittelu terveyden uhalla on väärin ja turhaa. Toisista riippuvainen elämä on raskasta. Kannattaa arvostaa terveyttä yli rahan ja hyvän aseman. Työssäkäynti on tarpeellista ja luo parhaimmillaan hyvää oloa ja vaurautta, oman arvon tuntoakin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mieliasia

  9. 4. 2010 17.13

 101. luonto

  luonto

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  HL

  9. 4. 2010 17.37

 102. kaunista kevättä

  kaunista kevättä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  maria

  9. 4. 2010 17.41

 103. Hienoa että tämä

  Hienoa että tämä juttu on huomattu, asiaa pitäisi ihmetellä laajemminkin. Ajatus että on lottovoitto syntyä Suomeen alkaa Todella olla aikansa elänyt; henkistä pahoinvointia, masennusta, pessimismiä yms esiintyy varmasti jokaisen lähipiirissä. Ei kai tähän mitään ihmelääkettä ole mutta pitäisi muistaa pistää hyvä kiertämään, ei ole iso ponnistus hymyillä aamulla bussikuskille hyvän huomenen toivotuksen lisäksi tai tehdä pieniä palveluksia duunikavereille. Hyvä mieli tarttuu ihan yhtä tehokkaasti kuin huono ja kun asenne on myönteisempi alkaa koko elämä tuntua paremmalta. Ja se taas lisää jaksamista, pidetään huolta itsestämme, toisistamme ja laitetaan hyvä kiertämään.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Rulla

  9. 4. 2010 18.05

 104. pötypuhetta

  pötypuhetta

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pete

  9. 4. 2010 18.19

 105. Pelottavaa tuo nykymeno

  Pelottavaa tuo nykymeno

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  henna

  9. 4. 2010 19.08

 106. Rankan työelämän ym.

  Rankan työelämän ym. tavanomaisten syiden lisäksi kaipaisin keskustelua kahdesta asiasta:
  1) Luonnon tuhoutuminen: tehometsätalous, ydinvoimaloiden rakentelu, geenimuuntelu ym. ympäristö- ja terveysriskit sallitaan, mutta niiden vaikutuksia ihmismieleen ei ajatella.
  2) Ihmisen mahdollisuudet vaikuttaa mm. yllämainittuihin asioihin tuntuvat häviävän pieniltä. Jotta elämän kokisi mielekkääksi, pitää olla päätäntävaltaa itseä koskeviin asioihin. Tämä ei toteudu nykyään ollenkaan. Tarvitaan suoraa demokratiaa ja osallistamista.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Emma

  9. 4. 2010 19.26

 107. Keskustelua tiurasta =)

  Keskustelua tiurasta =)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Immortal

  9. 4. 2010 19.29

 108. Turun myllysilta aiheeksi

  Turun myllysilta aiheeksi =) !

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nettifretti

  9. 4. 2010 19.30

 109. Kesä

  Kesä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mervi

  9. 4. 2010 19.50

 110. Matka

  Matka

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mari.M

  9. 4. 2010 19.51

 111. Mielestäni on väärin

  Mielestäni on väärin syrjiä yli 40vuotiaita työelämässä. Jos olisin itse palkkaamassa työntekijää, ottaisin mielelläni ihmisen jolla on elämänkokemusta ja työkokemusta vaikka matkaa eläkevuosiin ei paljoa olisikaan. En ihmettele yhtään, jos ihminen väsyy huonossa työilmapiirissä. Itse olen nuori, mutta olen saanut kokea huonon työpaikkailmapiirin aiheuttamat seuraukset.

  Umamiin toivoisin keväisiä/kesäisiä ruokaohjeita sekä edullisia ja kesäisiä sisustusvinkkejä joilla piristää kotia pienellä budjetilla :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tinttinen

  9. 4. 2010 20.24

 112. ihminen kuvittelee, että

  ihminen kuvittelee, että mitä enemmän eläimiä kidutetaan, ja pidetään kammottavissa olosuhteissa, viedään heiltä kaikki, niin sitä onnellisemmaksi ihminen tulee, tai
  mitä enemmän luontoa saastutetaan ja tuhotaan, niin sitä enemmän saadaa ”aineellista” hyvää ja sitä paremmin ihminen voi,
  mutta se vain ei mene niin,
  eikä se eläimiin kohdistuva julmuus ja hyväksikäyttö johda siihen,
  niin kuin ei myöskään se että luonnosta revitään vain kaikki irti mikä irti lähtee välittämättä seurauksista,

  ihmiset voivat pahoin, koska he eivät tiedä mikä ihminen on. Mikä saa heidät voimaan pahoin, ja mikä voimaan hyvin.
  Ja se vain niin uskomattomalta kuin kuulostaakin, kulkee aika lailla käsi kädessä muun luomakunnan kanssa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Lene

  9. 4. 2010 23.03

 113. kesä

  kesä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  aksu

  9. 4. 2010 23.37

 114. Kevät piristää mieltä

  Kevät piristää mieltä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  AH

  10. 4. 2010 1.21

 115. Positiivista ajattelua enemmän,

  Positiivista ajattelua enemmän, nautitaan keväästä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kaikku

  10. 4. 2010 1.23

 116. Huolestuttavaa asiaa, kevään

  Huolestuttavaa asiaa, kevään tulo piristää

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sakke

  10. 4. 2010 1.27

 117. Kesän tulo ja

  Kesän tulo ja aurinkoiset päivät

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  saru

  10. 4. 2010 1.29

 118. Kesän tulo ja

  Kesän tulo ja aurinkoiset päivät

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  uniikki

  10. 4. 2010 1.31

 119. näin miehen näkökulmasta...olen

  näin miehen näkökulmasta…olen aina unelmonut janinasta (frostell/fry)..muijanikin tietää tämän ja ei pistä pahaxeen…juttua hänestä…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jyrlo

  10. 4. 2010 4.14

 120. Kyllä uupumisen merkit

  Kyllä uupumisen merkit näkyvät työelämässä, ihmiset odottavat lomia, viikonloppuja, jäävät sairauslomille. Tuntuu, etteivät omat voimat ja taidot enää riitä, vaan työssä jaksaminen vaatii yhä vaan suurempia panoksia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mari

  10. 4. 2010 7.27

 121. Terveydenhoitoon enemmän resursseja

  Terveydenhoitoon enemmän resursseja

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ruby

  10. 4. 2010 7.54

 122. Tärkeä asia.

  Tärkeä asia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  M

  10. 4. 2010 7.54

 123. Haha. Ihmetellään mistä

  Haha. Ihmetellään mistä masennus hiipii niin monen mieleen. Yksilökeskeinen yhteiskunta masennusta ruokkii. Julkisuudessa näkyy kaikenmaailman sankaritarinoita, eikä se oma arki olekaan niin hohdokasta. Satu Salonenkin on NIIIN sankaria omassa kirjassaan. Kaikesta huolimatta aurinkoista kevättä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kroko

  10. 4. 2010 9.07

 124. Kyllä kuulostaa hullulta

  Kyllä kuulostaa hullulta nuo suunnitelmat eläkeiän nostosta kun nytkään ei tahdota jaksaa edes viisikymppisinä!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  äitikkä

  10. 4. 2010 10.10

 125. Positiivinen ajattelutapa...

  Positiivinen ajattelutapa…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mirva

  10. 4. 2010 11.08

 126. kevään jatkot

  kevään jatkot

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  West84

  10. 4. 2010 14.02

 127. Ihmisen elämä on

  Ihmisen elämä on niin lyhyt että kannattaa tosiaan miettiä mikä on oikeasti tärkeää. 100 vuoden päästä kaikki nyt elävät ovat poissa ja sitä maallista mammonaa ei kukaan ota mukaan kun täältä lähtee. Jatkuva rikkauteen pyrkiminen aiheuttaa loppuunpalamista. Johonkin on raja vedettävä oman päänsä sisällä että milloin päättää olla onnellinen. Olen tavannut ihmisiä jotka nuoruutensa viettivät juoksuhaudoissa kun srapnellia satoi niskaan.
  Silti he jaksoivat vielä työelämässä loppuun asti.
  Kai se on asennekysymys osaltaan tuo nuorison pahoinvointi kun ei osata olla kiitollisia siitä mitä on. Tässä oli vain yksi kapea näkökulma asiaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Komisario

  10. 4. 2010 14.54

 128. Tärkeää asiaa

  Tärkeää asiaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ellu66

  10. 4. 2010 15.24

 129. Pessimismi ja ehkä

  Pessimismi ja ehkä toivottomuus ovat vakavia
  ongelmia. Maapallolla pitäisi kiireesti saada toisenlaista ajattelua ihmisten mieleen. Kilpailu ja kovat materiaaliset arvot eivät jätä tilaa levolliselle ja onnelliselle elämälle.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  CATCAT

  10. 4. 2010 15.27

 130. Onhan se tiedossa,

  Onhan se tiedossa, ettei Suomessa hyvin voida ja jatkossakin tulee esim. koulusurmia. Suomessa asiat tehdään vain, että tämä oli todellinen hyvinvointivaltio, mutta sellaiset ihmiset, joilla ongelmat ovat pieniä, määräätään vain lääkkeet, eikä saa terapiaa pahaan oloon. Tähän on hyvä esimerkki Jokelan kouluampumisesta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Olli

  10. 4. 2010 20.15

 131. positiivinen ajattelu

  positiivinen ajattelu

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Stoge

  10. 4. 2010 20.23

 132. romanssista

  romanssista

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kenza

  10. 4. 2010 20.27

 133. ohan se

  ohan se

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Henkka

  10. 4. 2010 21.25

 134. Kyllä se masennus

  Kyllä se masennus on minullekin tuttua.”Tämä tuhansien murheellisten laulujen maa”,kuten Eppu Normaali asian kiteytti.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jakke-81

  10. 4. 2010 22.37

 135. hyvä että asioita

  hyvä että asioita puhutaan niiden omilla nimillä, antaa aihetta ajatteluun

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hanna

  11. 4. 2010 7.46

 136. Hyvää kevättä ja

  Hyvää kevättä ja eritoten hyvää ja aurinkoista kesää

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tapu

  11. 4. 2010 8.13

 137. Kyllä se itseäkin

  Kyllä se itseäkin on mietityttänyt, että missä mättää kun ihmiset voivat niin huonosti. Tietysti elämään kuuluu ne huonotkin hetket, mutta silti.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Eeva

  11. 4. 2010 10.10

 138. kevät piristää kyllä.

  kevät piristää kyllä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Paku

  11. 4. 2010 10.44

 139. Kesän tulo ja

  Kesän tulo ja aurinkoiset päivät

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hanna

  11. 4. 2010 11.44

 140. JEE KESÄ! ja

  JEE KESÄ! ja pörriäiset tuleee.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  elraimo

  11. 4. 2010 12.42

 141. Että asiaan on

  Että asiaan on todella kiinnitettävä huomiota.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pontus

  11. 4. 2010 14.56

 142. Töitä pitäisi painaa

  Töitä pitäisi painaa varmaan seitsenkymppiseksi saakka, samalla kun nuoret ovat työttömänä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ...

  11. 4. 2010 15.11

 143. Aurinko piristää, ja

  Aurinko piristää, ja linnunlaulu. Kun vain malttaa pysähtyä katselemaan ja kuuntelemaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mormor

  11. 4. 2010 16.13

 144. <3

  <3

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jozzu87

  11. 4. 2010 18.52

 145. Auringosta.

  Auringosta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  TH

  11. 4. 2010 19.29

 146. Eläke auttaa masennukseen

  Eläke auttaa masennukseen

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mappe

  11. 4. 2010 23.08

 147. Materian tavoittelusta luopuminen

  Materian tavoittelusta luopuminen piristää kummasti.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  eki

  11. 4. 2010 23.12

 148. keväästä

  keväästä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pate

  11. 4. 2010 23.14

 149. Mielestäni on hyvä,

  Mielestäni on hyvä, jos eläkkeelle pääsy auttaa. Ihmiset tulisi aina laittaa etusijalle sen sijaan että pyritään puristamaan heistä viimeinenkin pisara taloudellista hyötyä irti.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Merenkävijä

  11. 4. 2010 23.18

 150. Elämän mielekkyyteen auttaa

  Elämän mielekkyyteen auttaa arvostavat ja inhimilliset kanssaihmiset, mielekäs ja tarkoituksenmukainen tekeminen sekä sopiva hengen ja ruumiin ravinto.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Orvokki

  11. 4. 2010 23.30

 151. Semmoista se on.

  Semmoista se on.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Susse

  12. 4. 2010 1.21

 152. Mitä muuta näistä

  Mitä muuta näistä asioista nyt voi olla mieltä, kuin että nämä ovat todella huolestuttavia asioita. Yhteiskunnassamme pitäisi alkaa keskittyä huomattavasti enemmän muihin asioihin kuin jatkuvaan työntekoon ja ”menestymiseen elämässä”, jos vastapainona on itsensä loppuun polttavia, masentuneita ihmisiä, jotka eivät osaa olla iloisia enää mistään.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  r

  12. 4. 2010 11.36

 153. itse olen peruspessimisti

  itse olen peruspessimisti 30-v… vielä en ole vaipunut masennukseen tosin näin keväällä yleensä alankin herätä luonnon mukana. Töitä pitäisi jakaa tasaisemmin, itse tarvon töitä etsien ja ystävät valittavat musertuvansa työtaakkansa alle. Ahneus lienee syistä suurin ? Vai miksi muuten yhden on tehtävä kolmen työt

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hh

  12. 4. 2010 12.34

 154. EI KAI SITÄ

  EI KAI SITÄ VOI YMMÄRTÄÄ ENNENKUIN ITSE SAIRASTUU. AURINKOA SYDÄMEEN JA MIELEEN VAAN!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  H3IDI

  12. 4. 2010 13.02

 155. Pidän Umamin monipuolisuudesta.

  Pidän Umamin monipuolisuudesta. Keväästä saa voimia väsyttävän talven jälkeen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kava

  12. 4. 2010 13.20

 156. Liikunta pitää mielen

  Liikunta pitää mielen pirteänä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Blondi93

  12. 4. 2010 13.47

 157. Olen sellainen peruspirteä

  Olen sellainen peruspirteä olento. Suhtaudun lähes kaikkeen positivisesti.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Matti55

  12. 4. 2010 14.07

 158. Kesä ja aurinkoiset

  Kesä ja aurinkoiset päivät saavat unohtamaan kaikki ikävät asiat.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Piiku58

  12. 4. 2010 14.19

 159. Monelle käy kuitenkin

  Monelle käy kuitenkin niinpäin, että kevät ja lisääntyvä auringonvalo masentaa. Oma olotila on niin syvältä, että tekee mieli lopettaa moinen tuska.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Peeii

  12. 4. 2010 14.32

  • Tuo on totta,

   Tuo on totta, monia kevät masentaa. Jos olosi tuntuu tuolta, kannattaisiko hakea apua vaikka lääkäriltä. Mielestäni mielenterveys on yhtä tärkeä asia kuin fyysinenkin terveys, ja apua pitää hakea samalla tavalla kuin fyysiseen vaivaan. Siinä ei ole nykyisin vähääkään hävettävää. Elämä on lahja ja siitä pitäisi voida iloita joka päivä. Tsemppiä sinulle kaikin puolin!

   Mervi

   Vastaa kommenttiin

   Kirjoittanut

   Mervi Melasniemi

   18. 4. 2010 21.52

 160. Mielenkiintoista juttua

  Mielenkiintoista juttua

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Knopfler

  12. 4. 2010 17.28

 161. Raikas ilma ja

  Raikas ilma ja auringonpaiste auttaa virkistämään mieltä :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tyttönen92

  12. 4. 2010 17.51

 162. Kiinnostavaa..

  Kiinnostavaa..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jee

  12. 4. 2010 19.29

 163. kesän tulo ja

  kesän tulo ja aurinkoiset päivät

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  satu

  12. 4. 2010 22.27

 164. En osaa sanoa

  En osaa sanoa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Emppu

  13. 4. 2010 0.43

 165. Aiheet on tärkeitä

  Aiheet on tärkeitä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jokke

  13. 4. 2010 0.44

 166. Tärkeitä asioita miettiä.

  Tärkeitä asioita miettiä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  RT

  13. 4. 2010 6.11

 167. kevät vaikeaa aikaa

  kevät vaikeaa aikaa monelle

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  A.R.

  13. 4. 2010 7.44

 168. Kivasti kilpailuja

  Kivasti kilpailuja

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  MiKi

  13. 4. 2010 7.57

 169. Keväällä alkaa puutarhassa

  Keväällä alkaa puutarhassa myllerys, siitä juttuja

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Viiru

  13. 4. 2010 7.59

 170. Kivaa kun valo

  Kivaa kun valo lisääntyy

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  TAMIAS

  13. 4. 2010 8.03

 171. Kesää odotellessa

  Kesää odotellessa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  IILE

  13. 4. 2010 8.10

 172. Patio pitäisi rakentaa,

  Patio pitäisi rakentaa, laittaakaas juttua

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nikke1

  13. 4. 2010 8.14

 173. Ihanaa kevät tulee,

  Ihanaa kevät tulee, juttuja vaikka muuttolinnuista.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Järvis

  13. 4. 2010 8.18

 174. Hyvää kevättä kaikille

  Hyvää kevättä kaikille

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  JUHIS

  13. 4. 2010 8.23

 175. Uupumuksen merkit ovat

  Uupumuksen merkit ovat välillä ilmassa, vaikka pitäisi olla nuori ja kaikki palaset tuntuvat loksahtavan kohdalleen. On vaikeaa pakottaa itseään onnelliseksi ihmiseksi, kun epävarmuus syö sisältä. Uskon, että moni nuori painii samojen asioiden keskellä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sarra

  13. 4. 2010 11.39

  • Nuoria ahdistaa monet

   Nuoria ahdistaa monet asiat ja niin on ollut varmasti aina, myös mitä suurimmassa määrin omalla kohdallani. Oman tien löytäminen elämässä, parin etsiminen, opiskelupaikan, työn ja asunnon löytyminen ovat asioita, jotka päällä ollessaan ahdistavat, masentavatkin, elleivät asiat ala järjestyä. Omanarvontunnon vähäisyys ja lukemattomat muut syyt tuovat lisäahdistusta. Mutta, vaikka tämä kuulostaa kliseeltä, voin omasta kokemuksesta sanoa, että kaikella on tapana järjestyä ennemmin tai myöhemmin!

   Niin paljon, kuin ikääntymistä pelätään, se kuitenkin tuo lopulta helpotusta, myös niinkin, että itsetuntemuksen lisääntyessä alkaa ymmärtää omia mielenliikkeitään sekä olotilojaan, ja osaa reagoida niihin leppoisammin.

   Kyllä se aurinko lopulta paistaa risukasaankin, kuten sanonta kuuluu :)

   Aurinkoista kevättä!

   Mervi

   Vastaa kommenttiin

   Kirjoittanut

   Mervi Melasniemi

   18. 4. 2010 22.08

 176. lomia odotellassa, sään

  lomia odotellassa, sään parantuessa,
  naisten säärien esiin tullessa hameen heiluessa.
  keväinen sade, päivien pidentyessä.

  pitäkää sivustonne samanlaisena.
  olen yllättynyt että sivustonne tarjoaa niin paljon palkintoja, eri kilpailusta täällä saitillanne.
  pari kertaa olen voittanutkin.
  0nneksi olkoon – geep on going.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  h2o

  13. 4. 2010 19.09

 177. Samaan malliin vain!

  Samaan malliin vain!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mok

  13. 4. 2010 20.58

 178. Kevät , ihanaa!

  Kevät , ihanaa!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ms

  14. 4. 2010 6.25

 179. Mökkielämää on jo

  Mökkielämää on jo ikävä!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kiti

  14. 4. 2010 10.42

 180. Totta "lintukotonne" asiat

  Totta ”lintukotonne” asiat eivät nyt ole oikein kohdallaan kun kansankahtiajakoisuus etenee vauhdikkaasti.
  Varakkaat vaurastuvat edelleen ja siitä pitää tiivistetty ryhmä Arkadianmäeltä käsin hyvän huolen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hosuli

  14. 4. 2010 12.01

 181. Tärkeitä asioita pohdittavaksi.

  Tärkeitä asioita pohdittavaksi.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kirsi

  14. 4. 2010 13.37

 182. tärkeä asia

  tärkeä asia

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  z

  14. 4. 2010 17.17

 183. Uupumus on nykyään

  Uupumus on nykyään arkipäivää ihan kouluiästä alkaen, siihen täytyisi puuttua tehokkaammin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  natsa

  15. 4. 2010 6.39

 184. Ok.

  Ok.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  JREwing

  15. 4. 2010 6.55

 185. Kyllä saisi olla

  Kyllä saisi olla mielestäni aina kesä. Eipä sitä talvea kauheasti kaipaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  joo

  15. 4. 2010 17.48

 186. Elämän mielekkyyteen auttaa

  Elämän mielekkyyteen auttaa arvostavat ja inhimilliset kanssaihmiset, mielekäs ja tarkoituksenmukainen tekeminen sekä sopiva hengen ja ruumiin ravinto.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Heli

  15. 4. 2010 18.42

 187. 2 vuotta on

  2 vuotta on jo tosi paljon jo. hirveästi varmasti lukijoita blogissa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Megabass

  15. 4. 2010 18.57

 188. Kesä on ihanaa

  Kesä on ihanaa aikaa!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jonsetti

  15. 4. 2010 19.15

 189. Himanen taitaa ikävä

  Himanen taitaa ikävä kyllä olla oikeassa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  piaS

  15. 4. 2010 19.32

 190. ?

  ?

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  rr

  15. 4. 2010 22.25

 191. toivon että jatkossakin

  toivon että jatkossakin keskitytte arjen asioihin. Arkiset ongelmat ja arkisten ongelmien ratkaisuja ja helpotuksia…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  eevu

  16. 4. 2010 7.22

 192. toivoisin enemmän kirjajuttuja,

  toivoisin enemmän kirjajuttuja, muotiin on niin paljon siihen keskittyneitä sivuja, että sitä voisi olla vähemmänkin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tiiti66

  16. 4. 2010 7.23

 193. Kyllä kevät aina

  Kyllä kevät aina ihmistä piristää.Asioihin pitäisi saada enemmän apua mitä nykyisellään annetaan!!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Marre

  16. 4. 2010 21.41

 194. Onhan se aina

  Onhan se aina muutos ja vaihtelu virkistää, mutta myös stressaa ja ahdistaa. Kevät ei ole minulle parasta aikaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  M

  17. 4. 2010 11.13

 195. Musiikki, valo

  Musiikki, valo

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pajuko

  17. 4. 2010 13.39

 196. Ihanaa kevättä!

  Ihanaa kevättä!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ntiQ

  17. 4. 2010 19.02

 197. Eihän täällä ainakaan

  Eihän täällä ainakaan tasaarvo ole kohdallaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Lyydia

  17. 4. 2010 19.40

 198. Kun kuuntelee uutisia,

  Kun kuuntelee uutisia, niin ei oikein tiedä mitä pitäisi ajatella. Puhutaan eläkeiän nostamisesta, ja samalla nuorisotyöttömyys on korkealla ja moni joutuu eläkkeelle jo nuorella iällä masennuksen vuoksi. Miten voi olla työelämässä seitsemänkymppiseksi asti jos ei saa sitä ensimmäistäkään työpaikkaa..?

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Marikki

  18. 4. 2010 0.10

 199. sosiaalisuutta elämään

  sosiaalisuutta elämään

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  heidi

  18. 4. 2010 10.03

 200. totta

  totta

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ok

  18. 4. 2010 14.06

 201. Tuloeroja pitäisi tasata

  Tuloeroja pitäisi tasata jotta ihmisten usko oikeudenmukaisuuteen palaisi

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tiiu

  18. 4. 2010 19.32

 202. Ikääntymisen oikeat kasvot

  Ikääntymisen oikeat kasvot näkyvät siinä, miten vanhenevaa ihmistä kohdellaan. Ihmisarvo alkaa hiipua viidestäkympistä ylöspäin kivutessa. Mitä vanhempi olet, sitä turhempi olet. Tämä on nykymenon trendi ja se passivoi, masentaa ja alakulottaa. Ehkä niin on tarkoituskin, jotta se ”luonnollinen poistuma” korjaisi pois tuottamattomat vanhat ja vaivaiset. Heitä kun ei voi nykyisin, kuten jossakin kulttuurissa ennen, viedä kauas metsään ja jättää sinne kuolemaan. Vai voiko?

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Alli

  19. 4. 2010 10.21

 203. toisista pitäs välittää

  toisista pitäs välittää ja asioihin puuttua eikä tuijottaa vain omaan napaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  viiru

  19. 4. 2010 10.44

 204. Hyvä että tämä

  Hyvä että tämä asia nostetaan esille keskusteltavaksi

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  marju

  19. 4. 2010 14.40

 205. Posiitiivinen elämänasenne ja

  Posiitiivinen elämänasenne ja mielekäs työ auttaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sarie

  19. 4. 2010 14.45

 206. Valoa ja iloa

  Valoa ja iloa elämään, vaikeuksistakin voi selvitä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kaiju

  19. 4. 2010 14.46

 207. Tärkeää on lähimmäisten

  Tärkeää on lähimmäisten ja perheen tuki. Kevät piristää.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  AH

  19. 4. 2010 14.48

 208. Nämä ovat tärkeitä

  Nämä ovat tärkeitä ja ajankohtaisia asioita pohtia

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Joanna

  19. 4. 2010 14.49

 209. Pidän kovasti tästä

  Pidän kovasti tästä Umami-sivustosta. Paljon asiaa sekä myös hupia! Sekä nämä upeat kilpailut.

  Tuovat piristystä tähän välillä kurjaankin elämään! Kiitos Teille kummallekin!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  HelloKitty

  20. 4. 2010 15.17

 210. Aurinko tuo taas

  Aurinko tuo taas uusia voimia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sa

  20. 4. 2010 18.06

 211. Paljon tärkeää asiaa

  Paljon tärkeää asiaa ja kivoja kilpailuja. Aurinkoista kevättä!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ninni

  21. 4. 2010 11.00

 212. Kevät, kukat ja

  Kevät, kukat ja perhoset piristävät kovasti – ainakin minua ! :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kevätkukkanen

  21. 4. 2010 14.57

 213. Aurinko piristää kivasti!

  Aurinko piristää kivasti!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jennnasmoi

  22. 4. 2010 17.55

 214. Suomi on loppujen

  Suomi on loppujen lopuksi hirvittävän epäoikeudenmukainen maa! Akuutteihin asioihin täällä ei laiteta tikkua ristiin, vaikka kansalaisten pahoinvoinnin on huomannut jo monesta esimerkistä kauan aikaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  petunia

  23. 4. 2010 13.15

 215. Niin totta..

  Niin totta..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pauha

  23. 4. 2010 17.09

 216. Aurinko piristää mieltä.

  Aurinko piristää mieltä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Suvi

  24. 4. 2010 5.28

 217. osuvia kommentteja

  osuvia kommentteja

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  yki

  24. 4. 2010 6.54

 218. Hyvä, että asioista

  Hyvä, että asioista puhutaan. Pahoinvointia on ollut pitkään, eivätkä säästökampanjat sosiaali- ja terveyshuollossa ainakaan helpota asiaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Iines

  24. 4. 2010 9.35

 219. matkailua

  matkailua

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  lmasa

  24. 4. 2010 9.37

 220. Hyvinvointiyhteiskunnan rahoitus on

  Hyvinvointiyhteiskunnan rahoitus on pyramidihuijjaus. Valheellisuus ja huoli liittyvät yhteen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Timex

  24. 4. 2010 11.33

 221. kevät on ihanaa

  kevät on ihanaa aikaa.luonto puhkeaa kukkaan ja valoa,valoa…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  marjuska

  24. 4. 2010 16.17

 222. pahassa olossa auttaa

  pahassa olossa auttaa hyvä ja monipuolinen tukiverkko -ihmiseltä ihmiselle

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tarppa

  24. 4. 2010 16.55

 223. Aika kattavia aiheita

  Aika kattavia aiheita on ollut, en keksi uusia asioita.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jukka

  25. 4. 2010 8.25

 224. Harrastuksista olisi kiva

  Harrastuksista olisi kiva lukea ja kommentoida.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Piia

  25. 4. 2010 8.26

 225. Laittaa ajattelemaan

  Laittaa ajattelemaan

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  MrsKelso

  25. 4. 2010 11.05

 226. AIvan mahtavaa... Ihanaa

  AIvan mahtavaa… Ihanaa kevättä!!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jontey

  25. 4. 2010 16.01

 227. Ei ole mikään

  Ei ole mikään uusi uutinen. Itsekin olen sairastanut masennusta jo noin 10 vuotta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Lotta

  25. 4. 2010 17.55

 228. runoutta lisää

  runoutta lisää

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mahoton

  25. 4. 2010 17.57

 229. Saan uutta intoa

  Saan uutta intoa kevääseen sisustamalla ja piristyn ulkoilemalla :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Johanna

  26. 4. 2010 8.37

 230. Oppia ja optimismia,

  Oppia ja optimismia, perinteistä hyvyyttä ja toisten kunnioittamista. Nauttia kaikesta hyvästä mikä on, maailmassa ja itsellä. Ympäristön puhtaudesta ja kauneudesta vaaliminen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kukka

  26. 4. 2010 15.37

 231. Asia johon pitäisi

  Asia johon pitäisi keskittää enemmän huomiota.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Lila

  26. 4. 2010 16.05

 232. Hyviä kirjoituksia.

  Hyviä kirjoituksia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Anneli

  27. 4. 2010 19.06

 233. kesää odotellessa :)

  kesää odotellessa :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  minä

  27. 4. 2010 20.26

 234. Kilpailut ovat kivoja

  Kilpailut ovat kivoja :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kelso

  28. 4. 2010 11.23

 235. Niinpä; mikä meitä

  Niinpä; mikä meitä oikein vaivaa?

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  papu

  28. 4. 2010 14.07

 236. Kyllähän tuo mietityttää.

  Kyllähän tuo mietityttää.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ofelia

  28. 4. 2010 14.09

 237. ?

  ?

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hotsa

  29. 4. 2010 7.49

 238. Muuten hyvä, mutta

  Muuten hyvä, mutta Pekka on vaan hieman liian kallis opettaja.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  node

  29. 4. 2010 20.47

 239. Suomalaisessa yhteiskunnassa on

  Suomalaisessa yhteiskunnassa on ollut käynnissä ja edelleenkin on aikamoinen perusteiden muuttuminen. Hyvinvointivaltio muuttuu vauhdilla kilpailuvaltioksi. Yllättävän vähän siitä keskustellaan missään, onko niin, että vähittäistä muutosta ei huomaa, vaan vasta ajan kanssa nähdään se perusteellinen muuttuminen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  nikolai

  30. 4. 2010 7.27

 240. Tärkeitä aiheita ,joista

  Tärkeitä aiheita ,joista ei tarpeeksi puhuta eikä kirjoiteta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jigi

  30. 4. 2010 11.15

 241. kesää odotellen ja

  kesää odotellen ja kiitos tiimille asioiden esille nostamisesta

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  riti

  30. 4. 2010 11.25

 242. Nyt olisi mukava

  Nyt olisi mukava lukea kommentteja puutarhanhoidosta ja etenkin varjossa viihtyvistä kasveista.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mirkkux

  2. 5. 2010 18.12

 243. ajankohtaiset asiat

  ajankohtaiset asiat

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  m

  2. 5. 2010 18.18

 244. aurinkoinen kesä

  aurinkoinen kesä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sand

  4. 5. 2010 11.57

 245. aurinko ja kukat

  aurinko ja kukat

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hei

  6. 5. 2010 13.43

 246. Kirja on kuin

  Kirja on kuin minulle tehty!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  toffe

  6. 5. 2010 18.22

 247. Olen kuullut sanottavan,

  Olen kuullut sanottavan, että mies se tulee räkänokastakin, mutta ei tyhjän naurajasta. Olisikokan pessimismissa vara paremmasta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tiina

  7. 5. 2010 11.55

 248. Länsimaissa uskotaan että

  Länsimaissa uskotaan että talouskasvu tuo onnea, vaikka näin ei aina olekaan. Talouskasvu lisää ihmisten onnea siihen asti, kunnes tietty ”hyvä” elintaso on saavutettu. Tämän jälkeen jatkuva kasvun tavoittelu lisää enää stressiä, työuupumusta ja epävarmuutta (kun kannattaviakin yrityksiä lakkautetaan koska ne eivät tuota ”tarpeeksi”). Vaikea on tällaisissa olosuhteissa pysyä optimistina. Suomessa pitäisi talouskasvun havittelun sijaan keskittyä ylläpitämään saavutettua elintasoa ja hyvinvointivaltion palveluja. Palkankorotusten sijaan joustavuutta ja vakautta työoloihin. Verojakaan ei tarvitsisi aina olla alentamassa, jos ihmiset kokisivat että niillä tuotetaan oikeasti heille laadukkaita palveluita.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Johanna

  7. 5. 2010 20.01

 249. Olen juuri jäänyt

  Olen juuri jäänyt eläkkeelle ja kuvittelin kuinka mukavaa on viedä pojanpoikaani kouluun ja olla käytettävissä aina kun vanhemmilla on tarvis. Vaan kuinkas kävikään. Lapsi sairastui. Sairaus vaati paljon tuykimuksia ja pysyvää lääkitystä mutta ennenkuin siihen päästään edessä oli pitkä tie
  ja sitä mutkisti eräiden luokkakavereisen vanhempien asenne. Heidän lapsensa ei saa leikkiä tämä ”sairaan” lapsen kanssa joka oli ehkä erilainen mutta jonka järjen juoksussa ei ollut mitään vikaa.
  Saattaessani ja hakessani lasta koulusta olen saanut konkreettisesti nähdä mitä on koulukiusaaminen ja lapsen syrjiminen kun sitä vielä avittaa lapsen vanhemmat. Nyt en enää ihmettel miksi suunnattomasti sura aiheuttavia ampumistapauksia kouluissa on tapahtunut. Nyt ymmärrän, ennen en voinut käsittää miten sellaista voi tapahtua. Jos lapsia syrjitään jo alaluokasta lähtien eikä suvaita mukaan poikkeavia ollaan tuhon tiellä. Sitäkö me haluamme me vanhemmat?

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Lerttu

  8. 5. 2010 14.46

 250. Näitä tärkeitä ja

  Näitä tärkeitä ja vakavia asioita on hyvä ottaa esiin suuressa mittakaavassa, kiitos siitä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Meeri

  8. 5. 2010 22.30

 251. Ihmisten huonoon oloon

  Ihmisten huonoon oloon on syytä tarttua tosissaan

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  JJJ

  8. 5. 2010 22.32

 252. samaa olen itsekkin

  samaa olen itsekkin miettinyt ja ihmetellyt

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  suba

  9. 5. 2010 18.39

 253. eteenpäin vie ihmisen

  eteenpäin vie ihmisen mieli – tämä pitäisi toimia ohjenuorana! isoisäni kuoli muutama vuosi sitten. Ennen kuolemaa puhuimme sittä hänen kanssaan j akysyin että ehtikö hän tehdä kaiken mitä piti ehtiä. Ei ollut kuulemma, paljon jäi vielä kesken! Näin pitäisi meidän elää – aina on olemassa jokin tehtävä tai projekti, jota vielä hoidetaan – ei kiireen kanssa vaan tehtävästä nauttien ja ollen siitä kiinnostunut. Isoisäni oli kuollessaan jo 92 vuotias. Toivon itse onnistuvani elää hänen oppinsa mukaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  maarit

  11. 5. 2010 11.38

 254. Jos katsoo tarkkaan,

  Jos katsoo tarkkaan, elämä ON masentavaa.
  Se on epäoikeudenmukaista, julmaa, heikkoja hyväksikäyttävää ja täyspäiväistä taistelua – niiden muutamien mukavien hetkien ohessa.
  Olisi hyvä tajuta, ettei masentumisessa ole mitään ”vikaa”, se ei ole sairaus, se on pikemminkin reagointia asiohin joihin ei pysty vaikuttamaan (rajaan tässä nyt pois puhtaasti kliinis-biologiset tautitilat).

  Niinpä – pillerit pois ja elämänhallinta takaisin kansalaisille. Demokratiasta ei ole juuri mitään jäljellä kun enää puolet kansasta käy äänestämässä, muistakaa tämä! Poliittiset päätökset, päättäjät ja hallitus ovat niiden valitsemia jotka ovat käyttäneet oikeuttaan äänestää. Ja sen mukainen ja näköinen on myös suomalainen yhteiskunta tänään.

  Työpaikoista on tullut tehosekoittimia, joissa juostaan mystisten markkinavoimien ja ugandalaisten osakkeenomistajien tarpeiden perässä. Miksi kukaan ei pysähdy ja kysy miksi pörssejä ei lakkauteta?

  Merkityksettömyys, kiire, tarpeettomuus, köyhyys ja syrjään joutuminen ovat asioita jotka takuuvarmasti masentavat itse kutakin. Joillakin on voimavaroja ja ihmisiä, joiden turvin tilanteista jaksaa ponnistaa eteenpäin.
  Mutta kaikilla ei. Se on pidettävä mielessä.

  Menemättä sen syvemmälle haluan vielä sanoa teille Umamin vetäjille kaksi asiaa:
  1) kiitos
  2) ja teidän NIMENOMAAN olisi syytä ja hyvä ottaa esille näitä todella tärkeitä asioita! Politiikka on juuri tätä, yhteisten asioiden hoitamista, valintoja ja päätöksiä siitä jätetäänkö heikommat oman onnensa nojaan. Älkää vähätelkö, pelätkö tai vältelkö politiikkaa. Se on palkkanauha. Se on leipäjono jossa moni voi jo huomenna seistä. Ja satatuhatta suomalaista seisoo jo.

  (Kyllä niistä tiukkapepuista, salarakkaista ja botoxmimmeistä kirjoittajia riittää aivan kuollettavaan tympääntymiseen asti!).
  Kaunista kevättä kaikille!
  MUISTAKAA KÄYDÄ ÄÄNESTÄMÄSSÄ.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Uranus

  11. 5. 2010 16.13

 255. Meillä on loppuen

  Meillä on loppuen lopuksi asiat hyvin. Jos ei osaa nauttia asioista, pitää matkustaa sinne missä asiat on tosi huonosti.
  Joskus umami kilpailuissa voisi olla sellainen voitto, jossa pääsis köyhään maahan, pari viikon lomalle….

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  rabbesi

  11. 5. 2010 20.51

 256. Yhdyn Uranuksen kommenttiin,

  Yhdyn Uranuksen kommenttiin, asiaa!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sonja

  11. 5. 2010 23.07

 257. Yhdyn Uranuksen kommenttiin,

  Yhdyn Uranuksen kommenttiin, asiaa!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  raimo

  11. 5. 2010 23.07

 258. Kevät ja kesä

  Kevät ja kesä muuttavat minut aina eri ihmiseksi.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Elina

  11. 5. 2010 23.08

 259. Yhdyn Uranuksen kommenttiin,

  Yhdyn Uranuksen kommenttiin, asiaa!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tuula

  11. 5. 2010 23.08

 260. Yhdyn Uranuksen kommenttiin,

  Yhdyn Uranuksen kommenttiin, asiaa!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tanja

  11. 5. 2010 23.08

 261. Yhdyn Uranuksen kommenttiin,

  Yhdyn Uranuksen kommenttiin, asiaa!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  aki

  11. 5. 2010 23.09

 262. Yhdyn Uranuksen kommenttiin,

  Yhdyn Uranuksen kommenttiin, asiaa!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  anu

  11. 5. 2010 23.11

 263. Yhdyn Uranuksen kommenttiin,

  Yhdyn Uranuksen kommenttiin, asiaa!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  niko

  11. 5. 2010 23.12

 264. Yhdyn Uranuksen kommenttiin,

  Yhdyn Uranuksen kommenttiin, asiaa!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jere

  11. 5. 2010 23.13

 265. Yhdyn Uranuksen kommenttiin,

  Yhdyn Uranuksen kommenttiin, asiaa!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  emmi

  11. 5. 2010 23.13

 266. Yhdyn Uranuksen kommenttiin,

  Yhdyn Uranuksen kommenttiin, asiaa!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tz

  14. 5. 2010 13.19

 267. Toivon enemmän arvontoja,

  Toivon enemmän arvontoja, kirjoja ja musiikkia

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hei

  14. 5. 2010 13.41

 268. Himanen puhuu asiaa

  Himanen puhuu asiaa aina.Ja Umami on ihanan monipuolinen joten rönsyilkää edelleenkin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  musaa

  15. 5. 2010 2.18

 269. MATKA ON HYVÄ

  MATKA ON HYVÄ PIRISTE

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  MABU

  15. 5. 2010 10.32

 270. Pekka Himanen on

  Pekka Himanen on älykäs mies. Kevät itsessään piristää mieltä. Umami on oiva sivusto ja jokaista osa-aluetta voisi laajentaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sopu

  15. 5. 2010 12.17

 271. Masennus on nykyään

  Masennus on nykyään liian yleinen sairaus ja se pitäisi ottaa vakavemmin. Kaikkien halukkaiden pitäisi saada apua.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tanjuli

  15. 5. 2010 15.09

 272. Vaiettu asia,josta pitäisi

  Vaiettu asia,josta pitäisi puhua todellakin pajon enemmän.
  Jo jokaisen lähipiiristä löytyy montakin esimerkiä tai merkkejä masennuksesta.Ihmiset eivät vain halua huomata sitä saatika puhua.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hessutyttö

  15. 5. 2010 15.15

 273. Hyvävelijärjestelmämme on aivan

  Hyvävelijärjestelmämme on aivan liian laajamittaista pesiytyen päättävälle tasolle.
  Yhteiskunnassamme tästä syystä johtuva epäoikeudenmukaisuus on käsinkosketeltavaa.
  Tästä aiheesta tulisi kirjoittaa jotta kansamme kahtiajakoisuus tasaantuisi.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pirkko Nieminen

  15. 5. 2010 16.51

 274. En kyllä tiedä

  En kyllä tiedä mikä meitä vaivaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mmmmm

  15. 5. 2010 17.19

 275. pihall ko lumiukko

  pihall ko lumiukko

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  svsvs

  15. 5. 2010 17.20

 276. Jos ihmisell on

  Jos ihmisell on kurjaa ni häll on kurjaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  evsev

  15. 5. 2010 17.20

 277. Etelänmatka piristäis ,mutta

  Etelänmatka piristäis ,mutta kyllä nää kesäkelitki piristää

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tktkt

  15. 5. 2010 17.21

 278. Kiitos Umami arvostan

  Kiitos Umami arvostan monipuolista aihepiiriänne jatkakaa samaan hyvään malliin

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  teukka

  15. 5. 2010 20.51

 279. Arvostan Himasen sanomisia

  Arvostan Himasen sanomisia suuresti ja hyvä että hänestä oli sivuilla. Kevät saa tulollaan elämän uudenlaiseen kiitoon, en tarvitse muuta piristyäkseni.Umamin kirjoitukset ovat suuremmaksi osaksi hyviä ja täällä viihtyy lukemassa ja katsomassa kuvia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  solmu

  15. 5. 2010 21.30

 280. Piristystä on kun

  Piristystä on kun talvi vaihtuu kevääseen,luonto uudistuu.Ja jos tietää että jollain on matalapaine vaihe elämässä häntä pitää tukea hänen jolla voimavaroja on. ja Himanen on hyvä kirjailija.Nämä Umamin sivut on hienot ja mielenkiintoiset.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kukkanen

  17. 5. 2010 22.23

 281. Nostatte hyvin vaietut

  Nostatte hyvin vaietut asiat esille. Siitä kiitos!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Heli

  4. 6. 2010 9.28

Kirjoita kommentti