Umami muualla Facebook

Julkaistu 8. 9. 2008 Teksti Päätoimittajat 5 kommenttia Pääkirjoitus

Säteile – pidä kesästä kiinni!

Ihan aluksi voimme iloksemme kertoa, että kävijämäärämme on kasvanut tasaiseen tahtiin. Mukavaa, että olette löytäneet sivut! Olemme saaneet hyvää palautetta kävijöiltä, kiitoksia siitä!

Olemme saaneet myös uuden tekijän Umami-tiimiin, Method Putkisto -ohjaajan Marjo Pursiaisen, jonka helppojen, mutta tehokkaiden venytysjumppaohjeiden avulla jaksamme puurtaa päivää paremmin myös tietokoneen ääressä.

Otsikko tuntuu kummalta, kun syksy sateineen on jo tosiasia. Toivoin monen muun tavoin, että syyskuussa olisi tullut jälkikesä kirkkaine kuulaine aurinkoisine päivineen. Eipä tainnut tulla, vaikka juuri pari edellistä päivää antoikin lupauksen.

Säteile – pidä kesästä kiinni! -lauseen luin englantilaisen lehden kannesta. Tuo lause antoi sykäyksen pitää lujasti kesästä kiinni. Ei saa päästää syksyä sieluun, vaan myös syksyssä voi nauttia elämästä. Eikä pidä päästää itseään vaipumaan alakuloon ja valittamaan säitä ja muita elämään kuuluvia ikäviä asioita.

– Ai, no kerros, miten tässä nyt nautitaan, sanot.

– No, voit nauttia kaikesta, mitä sinulla on! Jos olet terve ja koko perheesi voi hyvin, jos liittosi on ok, jos sinulla on töitä, jos sinulla on ystäviä ja sukulaisia, joita saat tavata silloin tällöin, eikö siinäkin ole jo mahtavia ilonaiheita, jotka väkisinkin vetävät suupielet ylös!

– Ja sitten lukemattomat pienet asiat, joista voit nauttia: voit mennä aamulla lämpimään suihkuun ja pestä itsesi tuoksuvalla saippualla, voit juoda hyvät aamukahvit, voit lähteä töihin, voit ostaa ruokaa, voit kokata kaikilla mukavuuksilla hyvässä keittiössä, voit pukea lämpimästi ja mennä lenkille, voit mennä kylpyyn tai saunaan lämmittelemään, jos ulkona vihmoo, voit sytytellä kynttilöitä ja lukea kirjoja huopaan kääriytyneenä, voit katsella telkkaria tai mennä leffaan, teatteriin tai konserttiin. Voit mennä bussilla, junalla tai omalla autolla, voit, voit ja voit. Voit tehdä kaikkea ihanaa ihan omien mieltymystesi mukaan.

– Entä, jos ei minulla olekaan tuota kaikkea, saanko olla masentunut ja valittaa elämän kurjuutta?

– Ei meillä kaikilla olekaan kaikkea tuota hyvää, joku on työtön, toinen sairas ja rahaton. Silloin alakulo ja masennus onkin ymmärrettävää. Mutta niihin voi hakea apua, eikä saisi lannistua. Kaikilla ei mene hyvin ja siksi niiden, joilla menee kannattaa katsoa peiliin, jos valittaa turhista.

Säteillään ja pidetään kesästä kiinni ja ollaan kiitollisia kaikesta, mitä meillä on konkreettisesti, fyysisesti ja henkisesti. Ei anneta pimeyden ja sateen lannistaa itseämme. Ei tuijoteta omaan napaan!

Maailmassa soditaan, eikä niillä alueilla voi naiset tai lapset, miehetkään nauttia elämän suurista tai pienistä asioista. Maailmassa on nälkää ja lapsia kohdellaan väärin niin monessa maassa, meilläkin.

Jospa unohdetaan omat pienet murheet ja fokusoidaan katse itsestä pois. Autetaan mieluummin niitä, ihan lähellä ja kaukana, joilla asiat eivät ole yhtä hyvin.

Umamia elämääsi!

Mervi & Tiia


5 kommenttia

 1. Oikeassa olette! Välillä

  Oikeassa olette! Välillä tuntuu siltä, että on hyvä muistaa muiden vaikeuksista. Toisilla voi olla vielä huonommin kuin itsellä. Pitäisi vain muistaa se useammin. – Itse tunnen tällä hetkellä iloa syksyn kauniista väreistä. Katson uuden asuntoni keittiön ikkunasta vaahteraa, joka alkaa vaihtaa väriään. Innostuin siitä niin, että kaivoin kaksi vuotta ”naftaliinissa” olleet peitevärini. :) Sain uuden innostuksen maalaamiseen. Syksyn lämpimät värit ovat kauniita. -Kumpa me kaikki muistaisimme olla kiitollisia siitä mitä meillä on. Naapurissa voi todella asua joku, jolla ei ole mitäään.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  emma

  8. 9. 2008 18.51

 2. Löysin minäkin tämän

  Löysin minäkin tämän lehden tosin monen mutkan kautta, minun piti vain etsiä loaferit jostakin kaupasta netissä ja sitten törmäsin tähän iloiseen yllätykseen

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  memmu08

  26. 9. 2008 4.42

 3. Hei Emma, ihana

  Hei Emma, ihana lukea, että olet inspiroitunut syksyn kauniista väreistä ja olet aloittanut uudestaan maalausharrastuksesi!
  Tsemppiä siihen ja iloa & umamia elämääsi! Mervi

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mervi Melasniemi

  1. 10. 2008 22.15

 4. Hei Memmu, olen

  Hei Memmu, olen iloinen, että törmäsit Umami.fi -sivustoon. Toivon, että sinusta tulee vakiystävämme ja käyt usein sivustollamme.
  Kaikin puolin mukavaa syksyä sinulle! Mervi

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mervi Melasniemi

  1. 10. 2008 22.17

 5. Hei, nyt on

  Hei, nyt on 17.12 ja enää neljä päivää talvipäivänseisaukseen – sitten alkaa valjeta! Ja joulukin tulee!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Katarina

  17. 12. 2008 23.57

Kirjoita kommentti