Umami muualla Facebook

Julkaistu 9. 3. 2010 Teksti Päätoimittajat Yksi kommentti Pääkirjoitus

Umami panostaa pääsiäiseen

Pitkien härkäviikkojen jälkeen on hauska ryhtyä valmistelemaan keväisiä juhlia sekä pääsiäistä. Umami panostaa tänä vuonna monin tavoin pääsiäiseen. Avaamme pääsiäisen odottelukalenterin 15 päiväksi lauantaina 13.3.-27.3. Jokaiselle päivälle on luvassa tarinoita, vinkkejä sekä tietysti pieni pääsiäisyllätys arvontaan osallistuville.

Pääsiäislomaa vietetään Suomessa monin tavoin. Aurinko on jo korkealla ja lämmittää, reipas ulkoilu talven viimeisillä lumilla kuuluukin monen pääsiäistraditioihin. Kristilliset kirkot viettävät pääsiäistä juhlallisin menoin, meillä näkyvät luterilaiset ja ortodoksiset perinteet. Ortodokseille pääsiäinen on suuri Kirstuksen ylösnousemisen ja ilon juhla yömessuineen ja ristikulkueineen. Umamin pääsiäispöytään katamme venäläisvaikutteisen zakuskapöydän. Julkaisemme palmusunnuntaina 28.3 Umamin oman pääsiäispäivällisen herkullisine ruokaohjeineen.

Pääsiäisen monet pyhäpäivät tarjoavat mahdollisuuden myös leikkimielisen pääsiäisbrunssin järjestämiseen. Pupujussit, kanat, kukot ja maalatut munat kuuluvat olennaisena osana pääsiäiskoristeluun. Julkaisemme ideoita myös brunssin järjestämiseksi ja haemme siihen vaikutteita Saksasta, jossa pääsiäispupu tuo lapsille lahjoja ensimmäisenä pääsiäispäivänä.

Kevät tulee isoin harppauksin. Nyt on myös aika vaihtaa ikkunaan uudet keväiset verhot ja hankkia raikkaita ja piristäviä tekstiilejä kattauksiin ja makuuhuoneeseen.

Uutta kattausta odotellessa voit käydä katsomassa viime vuoden pääsiäispöytäämme, ehkä sieltäkin löytyy vielä toteuttamisen arvoisia ideoita.
http://umami.fi/ruoka-juoma/paatoimittaja/iloinen-paasiasipoyta-kutsuu-luokseen/

Tässä Tiimarin askarteluohje, jolla pääset jo pääsiäistunnelmaan.
narsissiaskartelu_2

Keltaista kreppipaperia, ohutta metallilankaa, paksua paperinarua, kukkateippiä, värillistä sisalkuitua tai niintä, ruukku

Leikkaa kreppipaperista jokaista kukkaa varten 3 rosoreunaista ympyrää, halkaisija n. 4-5 cm sekä 5-6 terälehteä oheisen kaavan mukaan.

Aseta kreppipaperiympyrät päällekkäin ja rypistä keskeltä kasaan, kiinnitä kiertämällä metallilankaa rypistetyn kukan ”juureen”. Älä katkaise metallilankaa.

Kiinnitä terälehdet yksi kerrallaan kasaan rypistetyn keskustan ympärille metallilangan avulla

Kun kukka osa on koottu kiinnitä metallilangan avulla varreksi paksua paperinarua n. 15-20 cm pätkä. Katkaise metallilanka.

Kieputa kukkateippiä varren ympärille niin että aloitat aivan kukan juuresta ja metallilanka peittyy.

Taivuttele terälehtiä hiukan ulospäin ja ”pörhistä” kukka muotoonsa.

Tee kukkia niin monta kun tarvitset. Kuvan ruukussa on n. 15 kukkaa.

Täytä ruukku sisalkuidulla / niinellä ja pane kukat ruukkuun.
narsissiaskartelu_3

www.tiimari.fi


Aiheet: , , , ,

Yksi kommentti

Kirjoita kommentti