Umami muualla Facebook

Julkaistu 26. 8. 2013 Teksti Tiedotteet Ei kommentteja ravintolat

Lounaalle Lehtovaaraan

Klassikkoravintola Lehtovaara uudistaa lounastaan syksyn saapuessa. Listalle on lisätty pari kertaa viikossa vaihtuva kotiruoka-annos. Repertuaariin kuuluu muun muassa paistettuja muikkuja, pariloitua maksaa, riistapyöryköitä ja pekoniin käärittyä lihamureketta.

”Lehtovaara vaalii perinteitä mutta elää ajassa. Asiakkaissamme on perheitä, jotka ovat käyneet meillä jopa neljän sukupolven ajan. Kotiruokaklassikot ovat trendikkäitä ja kiinnostavat nimenomaan nuorempia asiakkaita. Kotiruoka on erinomainen valinta myös silloin, kun lounastamisen pitää sujua nopeasti”, luonnehtii ravintolapäällikkö Hannu Arokko.

Lehtovaaran keittiön klassisuus näkyy myös kotiruoka-annoksissa: esimerkiksi stroganoff valmistetaan häränfileestä, ja sen lisäkkeet tarjoillaan tyylikkäästi erillisistä astioista

Todellisen lounaselämyksen tarjoaa myös Lehtovaaran perinteinen voileipäpöytä, joka on kaupungin ainoa lajissaan. Seisovan pöydän antimista voi nauttia lauantaita lukuunottamatta jokaisena viikonpäivänä, myös sunnuntaisin.

Lähes 100-vuotisen historian aikana Lehtovaarassa on totuttu myös joustamaan. Pyynnöstä ravintola tarjoaa mielellään à la carte -listan annoksia myös lounasaikaan.

Monet kanta-asiakkaat tilaavat listalta usein vaikkapa muikunmädillä höystettyn blinin ja kaupungin parhaaksi pihviksi luonnehditun, reilusti valkosipulisen coeur de filet provençalen. Viimeksi mainittu kannattaa ainakin kiireisimpien lounasasiakkaiden tilata etukäteen. Annos nimittäin tehdään aina käsityönä tuoreista raaka-aineista, ja sen valmistaminen kestää noin puoli tuntia.


Aiheet: , ,

Kirjoita kommentti