Pyhän Laurin ravintolassa/kilpailu ohi
Grillikauden alkaminen on yhtä varma kesän merkki kuin muuttolintujen saapuminen. Sesonkia voisi tosin jatkaa, sillä grillissä valmistuvat myös keväiset parsat ja syksyisin lammas ja juurekset. Talvella metsissä ja maastossa ateria syntyy nuotion lämmössä.
Aiheesta on sanottu ja kirjoitettu luultavasti lähes kaikki mahdollinen. Kun oslolainen ravintolatiimi panee parastaan, on kuitenkin antauduttava grilliruokien viettelyksille. Nimensä ravintola on saanut kaikkien grillaajien suojeluspyhimyksen St. Larsin eli Pyhän Laurin mukaan, jonka kohtalona oli kärsiä hirvittävä kuolema grilliritilällä.
Ravintolan sydän on hiiligrilli, mutta kirja sisältää koko paletin alkupaloista pää- ja jälkiruokiin sekä cocktaileihin.
Raaka-aineina ruijanpallas, makrilli, silli, turska, hai ja tuore hummeri ovat meillä kaukaisia herkkuja. Merirapuja saa tosin pakastettuina. Maku korostuu, kun äyriäiset grillataan riittävän voimallisesti.
Lihan grillaamisessa hyvät neuvot ovat kullan arvoisia. Välikyljyksen – entrecôten valmistusohje on tarkka. Myös lampaanreittä ja kokonaista kanaa grillataan. Voi vain kuvitella, miten nuotiolla vartaassa grillattava sisäfilee tai viisikiloisen sianpotkan kypsentäminen ovat kotipihan kesäjuhlan vetonauloja. – Viinisuosituksetkin löytyvät kirjasta!
Koska kokemus puhuu, norjalaiset eivät ilmeisestikään vierasta paahdettuja ydinluita ja snackeina tarjottavaa rapeaa siankärsää tai siankorvaa.
Monia ruokia voi valmistaa myös sisätiloissa. Itse aloitin sesongin grillaamalla parsaa. Seuraavina vuorossa ovat päärynät!
Eeva Salonen
Kirjan tiedot
Andreas Viestad, John Krog Pedersen, Lars Laurentius Paulsen
Grillauksen juhlaa – St. Larsin parhaat reseptit
Alkuteos På grillen – rause smaker fra St. Lars
Valokuvat Mette Randem
Suomennos Jaana Palanterä
1. painos 2013
Sidottu, 192 sivua
Ovh 34 €
Kustantaja Moreeni
Painatus Livonia Print, Latvia 2013
Kilpailu
Mikä on sinun grilliruokasuosikkisi, miten sen valmistat ja, mitä sen kanssa tarjoat.
Parhaan ja herkullisimman kuvauksen/reseptin lähettänyt voittaa upean Grillauksen juhlaa -kirjan. Palkinto arvotaan toukokuun lopussa. Lähde rohkeasti mukaan kilpailuun, palkintokirja on loistava opas kesäkeittiöösi!
Kilpailun voitti Kaisa S. Lämpimät onnittelut!
Usein tulee grillattua
Usein tulee grillattua oman maan tuoreilla yrteillä maustettua ja sitruunalla raikastettua lohta foliokääreessä. Lisukkeeksi grillissä lämmitettyä yrttivoipatonkia, kasvihuoneen sadosta tehtyä vihersalaattia, chilisalaattia, ehkä hieman grillipekonia sekä miesväelle jotain erikoismakkaraa (juusto,chili, yms). Jälkkäriksi löytyy makoisia mansikoita suoraan pensaasta (takuutuoreita ja makeita).
sar i
18. 4. 2013 6.21
Vartaat ovat suosikkin.
Vartaat ovat suosikkin. on mukavaa grillata isollakin porukalla, varataan sopiviksi paloiksi pilkottuja lihoja, makkaroita ja erilaisia kasviksia. jokainen saa koota mieleiset ainekset itselleen ja lapsetkin kokeilevat mieluusti uusia makuja kun voivat laittaa niitä vartaaseen vaikka yhdenkin tuttujen makujen joukkoon.
hanna-mari
18. 4. 2013 19.05
Pihvi,sipuli,tomaatti,kesäkurpitsa...folioon.
Pihvi,sipuli,tomaatti,kesäkurpitsa…folioon.
kissa
18. 4. 2013 19.13
Teen nyyttejä alumiinifolioon:
Teen nyyttejä alumiinifolioon: kalaa (useimmiten lohta), tomaattia, kesäkurpitsaa, fetaa tai halloumia, herkkusieniä ja mausteita.
Tuike
18. 4. 2013 20.12
Ihan oikeesti parasta
Ihan oikeesti parasta on kunnon B-luokan makkara…keskioluen kera. Talvella ulkona syötynä vielä parempaa, tosin ehkä ilman sitä keskiolutta :)
Miia
19. 4. 2013 23.12
Grillaan possun kylkeä,
Grillaan possun kylkeä, teen itse marinadin ja voitelen runsaasti pitkän kypsytyksen aikana. Kaveriksi hyvää salaattia, raikasta juomaa ja seuraa.
Tomi
20. 4. 2013 15.42
Muurikalla tehtynä lisäke
Muurikalla tehtynä lisäke pihveille. Paistetaan runsaassa voissa paloiteltuja nektariineja, paprikan suikaleita ja punasipulia. Sekaan runsaasti barbeque-kastiketta!
nikoladeus
23. 4. 2013 7.55
Vartaat on meillä
Vartaat on meillä ihan ykkösjuttu. Sinne kun voi tuupata niin monennäköistä juttua. Yksi asia kuitenkin aina vartaasta löytyy; paprika. Paprika on ihan mahtavan makuista grillattuna. Ja on ominaisuuksiltaan muutenkin hyvä grillattava; säilyttää muotonsa eikä hajoile ja tipu ritilöiden välistä. Sipulia päätyy myös useimmiten vartaisiin, niitä pehmittelen hieman aikaa ensin mikrossa, jotta sipuli ehtii grillissä saavuttaa ihanan pehmeyden eikä pelkästään rapsakkuutta. Proteiinia edustaa vartaassa usein porsaanfileestä leikatut palat, kaverina usein myös kanaa, joskus tonnikalaa (ei siis sitä purkkijuttua ja ehtaa tavaraa). Ananasta, herkkusieniä, makkaraa erilailla, pekonia…. mitä millonkin. Aina kuitenkin myös raikas tuoresalaatti viereen.
ensu
11. 5. 2013 7.28
Possun kylkeä
Possun kylkeä
Armiidatar
11. 5. 2013 8.10
GRILLATUT SILAKAT JA
GRILLATUT SILAKAT JA PERUNAT TILLIPESTOLLA
600 g silakkafileitä
Marinadi:
0,5 dl öljyä
3 rkl limen mehua ja kuori raastettuna
valkosipulinkynsi ohuina lastuina
timjamia
mustapippuria myllystä
merisuolaa myllystä
Sekoita marinadin ainekset kulhossa tai pussissa, lisää silakkafileet. Marinoi noin tunnin ajan, kääntele välillä. Valuta silakat. Asettele silakat halsteriin ja grillaa rapeiksi. Tarjoa lisänä grillattuja perunoita ja tillipestoa.
Grillatut perunat:
kuorineen keitettyjä perunoita
öljyä
suolaa maun mukaan
Halkaise perunat, sivele leikattu pinta öljyllä. Laita perunat grilliin leikattu pinta alaspäin, grillaa kaunis pinta perunoihin ja mausta suolalla.
Tillipesto:
nippu tilliä
0,5 dl emmentaljuustoraastetta
0,5 dl suolattuja maapähkinöitä
valkosipulinkynsi
n. 1 dl öljyä
mustapippuria myllystä
Soseuta ainekset tasaiseksi seokseksi, lisää öljy vähitellen.
Kaisa S.
12. 5. 2013 16.17
Pidän perunasipulinyyteistä joista
Pidän perunasipulinyyteistä joista mies valmistaa sekä tietysti makkarasta. Viime viikonloppuna hän grillasi myös oikein onnistuneesti lohta…
Olga
22. 5. 2013 11.25
Possun kylkeä omilla
Possun kylkeä omilla marinadeilla, maissia ja salaattia tulee tehtyä kaveriksi.
Tomi
22. 5. 2013 21.28
Nyyttejä:lihaa,perunaa,sipulia,kesäkurpisaa,paprikaa...
Nyyttejä:lihaa,perunaa,sipulia,kesäkurpisaa,paprikaa…
kissa
23. 5. 2013 11.27
Kalaa ja kauden
Kalaa ja kauden vihanneksia folionyytteihin. Mukaan yrttejä ja mausteöljyä. Hyvää, kevyttä ja helppoa.
Tuike
23. 5. 2013 14.07
makkara ja sinappi
makkara ja sinappi
intsu
23. 5. 2013 19.15
Suomalainen Wilhelm grillimakkara.
Suomalainen Wilhelm grillimakkara.
Yanuz
25. 5. 2013 9.54
Ihan suomalainen possun
Ihan suomalainen possun sisäfile.
Zarus
25. 5. 2013 9.55
En itse grillaa,
En itse grillaa, mutta syön mielelläni muiden grillaamana kanaa ja vihanneksia.
Maija
25. 5. 2013 10.00
Makkara
Makkara
päivi
25. 5. 2013 10.34
makkara
makkara
ippe
25. 5. 2013 10.38
Riistaruoille erinomainen mausteliemi
Riistaruoille erinomainen mausteliemi makuyhdistelmä:
-2 dl vettä
-ripaus suolaa
-½dl sinisiä katajanmarjoja
-2dl katajan vuosikasvaimia
Keitä aineksia, kunnes vuosikasvaimet ovat ruskeita. Valele riistaruokaa mausteliemellä silloin tällöin grillauksen aikana. Hidas kypsennys antaa mehukkaimman tuloksen
Anne
25. 5. 2013 10.39
Pekoni-herkkusienet
Pekoni-herkkusienet
Ölli
25. 5. 2013 10.44
Herkullinen grillauskastike: BBQ
Herkullinen grillauskastike:
BBQ MARINOINTIKASTIKE VIHANNIKSILLE JA KASVIKSILLE
-200g sipulia + ruohosipulia + 1 valkosipulin kynsi
-300g tomaattia
-½dl valkoviinietiikkaa
-½ dl oliiviöljyä
-½dl rypsiöljyä
-2 rkl juoksevaa hunajaa
-½tl aromisuolaa
-1 rkl omenaviinietikkaa
-1 rkl chilipaprikajauhetta + ripaus mustaapippuria
OHJE: Kuullota sipuleita pari minuuttia öljyssä ja lisää tomaatit joukkoon. Hauduta kypsäksi miedolla lämmöllä. Sekoita sillä aikaa valkoviinietikka, omenaviinietikka, oliiviöljy, rypsiöljy,murskattu valkosipulinkynsi, hunaja, aromisuola, paprikajauhe sekä mustapippuri keskenään. Lopuksi sekoita kaikki marinointikastikeainekset keskenään ja purkita.
sissi
25. 5. 2013 10.46
Grillaus marinointikastike (esim
Grillaus marinointikastike (esim naudanlihalle tai kanalle)
-2 rkl juoksevaa hunajaa
-2 rkl dijonsinappia
-1 rkl oliiviöljyä
-1 tl Tabascoa
-2 rkl tomaattiketsuppia
-1 rkl soijakastiketta
-1 rkl balsamiviinietikkaa
-1 rkl sitruunamehua
-1 tl valkosipulijauhetta
-muutama pyöräytys mustapippuria myllystä tai jos haluat tulisemman marinointikastikkeen niin caynenpippuria
Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Kaada valmis seos lasipurkkiin ja säilö jääkaapissa. Halutessasi isomman annoksen tuplaa kaikki kastikkeen ainekset.
Tolby
25. 5. 2013 10.49
Tuore parsa, jonka
Tuore parsa, jonka päälle kääritty amerikan pekonia, jos käytät vihreää parsaa, sitä ei tarvi edes kuoria.
Lipfert
25. 5. 2013 10.54
täytettyä paprikaa tulee
täytettyä paprikaa tulee usein grillattua
jenna
25. 5. 2013 11.14
pidän eniten grillimakkarasta
pidän eniten grillimakkarasta grillattuna
maaret
25. 5. 2013 11.15
maustetut kyljykset
maustetut kyljykset
aarre
25. 5. 2013 11.15
ruisleipä grillattuna
ruisleipä grillattuna
anne
25. 5. 2013 11.16
grillaamme makkaraa ja
grillaamme makkaraa ja kyljyksiä
aune
25. 5. 2013 11.17
Grillimakkarat.
Grillimakkarat.
Moppi
25. 5. 2013 11.18
makkara ,sellaisenaan
makkara ,sellaisenaan
kyynel
25. 5. 2013 12.26
makkara riittää ihan
makkara riittää ihan hyvin
tupu
25. 5. 2013 12.39
Creme-täytteiset pekonisienet -10hekkusientä
Creme-täytteiset pekonisienet
-10hekkusientä
-creme-bonjour levitettä oman maun mukaan
-paketti pekonia
-cocktail-tikkuja
koverra herkkusieniin teelusikan kokoinen reikä, ja täytä creme-levitteellä. Pyöräytä täytetyn sienen ympärille 1-2pekonisiivua , ja kiinnitä ne ristiin menevillä cocktail-tikuilla. laita grilliin n.10min miedolle lämmölle, ja sitten EIKUN SYÖMÄÄN!
Grillikuningas
25. 5. 2013 13.45
Kasvisvartaat grillissä! Paprikaa,
Kasvisvartaat grillissä! Paprikaa, kesäkurpitsaa ja munakoisoa. Lisäksi tuorejuustolla täytettyjä herkkusieniä.
dara
25. 5. 2013 14.01
pssun ribsejä
pssun ribsejä
HLL
25. 5. 2013 14.07
Eilen grillattiin piimässä
Eilen grillattiin piimässä marinoituja pihvejä, kanaa ja ribsejä. Varsinainen suosikkini on kuitenkin kala. Lohta grillissä sekä lisukkeena majoneesipohjainen salaatti tai tuoresalaatti.
Marje
25. 5. 2013 16.06
grillattu itsevalmistami Itävaltalaiseen
grillattu itsevalmistami Itävaltalaiseen reseptiin pohjautuva bratwurst
Brew
25. 5. 2013 17.29
En itse grillaa,
En itse grillaa, mutta pidän erilaisista kasvisnyyteistä ja vartaistakin.
anni
25. 5. 2013 17.53
pekoniin käärityt,sinihomejuustolla täytetyt
pekoniin käärityt,sinihomejuustolla täytetyt herkkusienet foliossa grilliin.
hassu
25. 5. 2013 19.24
Täytetyt paprikat
Täytetyt paprikat
Viu
25. 5. 2013 19.55
kaikanlaiset lihat erilaisilla
kaikanlaiset lihat erilaisilla mausteilla maistuvat
japi
25. 5. 2013 20.09
liha.makkara.kana ja vihannekset
liha.makkara.kana ja vihannekset grillissä
ghita
25. 5. 2013 20.36
grillaan mieluiten vartaita
grillaan mieluiten vartaita isolla porukalla, eri lihoja, makkaroita ja kasvuiksia kulhoihin ja jokainen saa koota itselleen mieleisen vartaa. Lapsetkin syövät mieluusti kasviksia ja kokeilevat uusia makuja kun ne saa itse pujottaa vartaaseen ja voi ottaa vaikkapa yhden palasen. Vartainen lisukkeena tarjolla on useimmiten salattia ja hölskytys kurrkuja koske ne kuuluvat mielestäni kesään.
hanna-mari
25. 5. 2013 20.44
Herkkusienen kanta pois,
Herkkusienen kanta pois, koloon sulatejuustoa, pekoniviipale ympärille, kiinnitetään pätkällä spagettia ja grilliin. Parasta ikinä. Lisukkeena voi tarjota lihaa ja salaattia.
RMR
25. 5. 2013 21.02
Riistaruoille erinomainen mausteliemi
Riistaruoille erinomainen mausteliemi makuyhdistelmä:
-2 dl vettä
-ripaus suolaa
-½dl sinisiä katajanmarjoja
-2dl katajan vuosikasvaimia
Keitä aineksia, kunnes vuosikasvaimet ovat ruskeita. Valele riistaruokaa mausteliemellä silloin tällöin grillauksen aikana. Hidas kypsennys antaa mehukkaimman tuloksen.
Anneli
25. 5. 2013 21.54
NOKKOSOHUKAISET -1½ dl
NOKKOSOHUKAISET
-1½ dl kuivattua ja jauhettua nokkosta
-5 dl maitoa
-4 dl hiivaleipäjauhoja
-2 kananmunaa
-½tl suolaa
-1 rkl rypsiöljyä
Sekoita jauhot ja 2 dl maitoa hyvin. Lisää sitten loput maidosta ja muut ainekset. Anna taikinan seistä noin tunti ennen paistamista voissa muurikassa.
Cooker
25. 5. 2013 22.01
Possun sisäfile itse
Possun sisäfile itse tehdyllä kuivamausteseoksella ja itse tehdyllä grillikastikkeella.
hese
26. 5. 2013 7.17
Grillattua maksapihviä ja
Grillattua maksapihviä ja ananasrenkaita joko tuoreena tai säilykkeenä. Lisäksi tuoretta salaattia.
klaara
26. 5. 2013 8.17
Kanaa.
Kanaa.
KK
26. 5. 2013 9.19
Kostutettuihin varrastikkuihin pujottele
Kostutettuihin varrastikkuihin pujottele vuoronperää: prinssinakkeja, kirsikkatomaateja, coctail lihapyöryköitä, paprikaa, ananasta. Valele vartaat grillaus kastikkeella.
Baker
26. 5. 2013 10.02
peruscämppäri sinapilla.
peruscämppäri sinapilla.
pike
26. 5. 2013 11.54
makkara grillissä tai
makkara grillissä tai hyvä pihvi grillissä
TheZ2K
26. 5. 2013 11.54
possunnpihviä ja salaattia.
possunnpihviä ja salaattia.
tompsu
26. 5. 2013 11.55
ok makkara
ok makkara
hnam
26. 5. 2013 12.17
Kesäkeitto Uskokaa vain,
Kesäkeitto
Uskokaa vain, kesäkeitto on erinomainen grilliruoka. Pitkä kypsytys, samalla nauttia virvokkeita, auringonottoa, kesäsäästä nauttimista.
Paras kattila olisi rautakattila, mutta muutkin käy.
Grilli-kesäkeitto
– 200g herneitä, tuoreita, pakasteesta tai säilyke
– 100g parsakaalia
– 2 porkkanaa
– 1-2 naurista, riippuen koosta, ja/tai lanttua(pala)
– puolikas punaista paprikaa
– nokkosia maastosta, pihalta, mistä löydät
– 1/2-1dl punaisia linssejä, tulee ruokaisampaa
– luomutäysmaitoa
mausteet:
– 1dl yrttejä, esim. ruohosipulia, oreganoa, timjamia tai tilliä
– 1/2dl soijakastiketta
– yksi valkosipulinkynsi
– suolaa tai kasvisliemikuutio
– hyvin vähän pippuria, esim. viherpippuria, ihan ripaus
Pilko porkkana, nauris/lanttu, parsakaali, paprika, nokkosenlehdet. Laita kaikki aineet kattilaan, ja vettä niin paljon, että eivät pala pohjaan, mutta ei tarvitse olla aivan peitossa.
Kypsennä grillillä(kaikki grillit käy, itse tein ihan hiiligrillillä) vihanneksia jonkin aikaa, semi-kypsiksi, esim. 10 minuuttia. Kaada luomutäysmaitoa reilusti, jotta tulee oikein keittomaista ja ”väljää”.
Kiehauta ja anna hautua, tunninkin voi pienellä lämmöllä.
Voit lisätä lopuksi halutessa nokareen voita.
Kesällä riittää ruoaksi sellaisenaan, ja tarjoile esim. patongin kanssa. Muuta ei tarvitse.
Tästä riittää isommallekkin porukalle ja jos haluaa vähemmän, niin sitten vain vähemmän aineita. Määrää helppo säädellä.
Kesäkeitto
26. 5. 2013 15.46
Täytetyt herkkusienet ja
Täytetyt herkkusienet ja seuraksi salaattia
Tuuli
26. 5. 2013 17.28
pekonisienet koskenlaskijajuustolla
pekonisienet koskenlaskijajuustolla
plo
26. 5. 2013 17.47
Leipäjuustoa ja kauden
Leipäjuustoa ja kauden marjoja
4:lle
300 g leipäjuustoa
4 rkl kookosmaitoa
300 g kauden marjoja (esim. mansikkaa ja mustikkaa)
1-2 rkl juoksevaa hunajaa
sitruunamelissan lehtiä koristeluun
Leikkaa folioata ja leivinpaperista 4 palaa nyyttejä varten. Aseta leivinpaperit foliopapereiden päälle.
Pilko leipäjuusto 1 cm:n kokoisiksi kuutioiksi.
Laita kuutiot leivinpaperin päälle ja lisää jokaiseen 1 rkl kookosmaitoa. Sulje nyytit tiiviisti ja nosta grilliritilälle noin 10-15 minuutiksi eli kunnes juusto hieman sulaa.
Perkaa marjat, puolita mansikat. Lisää marjojen päälle hunajaa ja sekoita. Jaa joko neljään annosmaljaan tai tarjoa isommasta tarjoiluastiasta, koristele sitruunamelissan lehdillä. Avaa nyytit ja nauti marjat lämpimän leipäjuuston kera
Anne K
26. 5. 2013 19.27
Kotona ei oikein
Kotona ei oikein tule grillattua, mutta mökillä grillaan tuoremakkaroita, kasvisvartaita ja mansikoita brie-juuston kera
Iamam
26. 5. 2013 19.39
Täytettyä paprikaa ja
Täytettyä paprikaa ja halloum-juustoa.
Tirri
26. 5. 2013 20.23
makkara
makkara
Kimmo
26. 5. 2013 20.42
kasvis-kanavartaat
kasvis-kanavartaat
petshkina
26. 5. 2013 20.55
Grillissä valmistettu lohifile
Grillissä valmistettu lohifile grillattujen kasvisten ja raikkaan salaatin kera.
Pirkko
26. 5. 2013 22.22
Rakastan kaikkea grillittavaa
Rakastan kaikkea grillittavaa herkullista ruokaa! Tässä yksi helppo, nopea ja herkullinen.
Pilkottuja banaaneja, kirsikkatomaatteja, viipaloitua kesäkurpitsaa, herkkusieniä, makkaran paloja, ananaspaloja (tuoreesta ananaksesta), sipulia. Laita ainekset vartaaseen ja sipaise kevyesti grillauskastiketta pintaan. Grillaa ja nauti!
titti
27. 5. 2013 7.15
koskenlaskijapekonisienet on ihan
koskenlaskijapekonisienet on ihan parhautta! tykkään kyllä kokeilla kaikenlaista uuttakin grillattavaa!
larsbe
27. 5. 2013 7.19
Härän sisäfileepihvi, ananas
Härän sisäfileepihvi, ananas ja halloum grillattuna, voissa paistetut sienet ja seuraksi raikas vihreä salaatti salaattikastikkeella.
Elina
27. 5. 2013 8.22
Grillattu ananas on
Grillattu ananas on suosikkini.
Se maistuu niin pihvin kuin broilerin kanssa ja vanilijajäätelöllä höystettynä se istuu jälkiruuaksikin.
Aya
27. 5. 2013 10.04
LOHTA SETRIPUULANKULLA (6:lle)
LOHTA SETRIPUULANKULLA
(6:lle)
Ainesosat:
3 setripuulankkua
vajaa kuppi kasvisöljyä
1½ ruokalusikallista riisiviinietikkaa
1 teelusikallinen seesamiöljyä
vajaa kuppi soijakastiketta
vajaa kuppi pilkottua kevätsipulia
1 ruokalusikallinen tuoretta inkivääriä
1 teelusikallinen jauhettua valkosipulia
2 lohifilettä
OHJEET:
1. Upota setripuulankut lämpimään veteen vähintään tunniksi – pidemmäksi aikaa jos sinulla on aikaa.
2. Matalassa lautasessa, sekoita yhteen kasvisöljy, riisiviinietikka, seesamiöljy, soijakastike, kevätsipulit, inkivääri ja valkosipuli. Laita lohifileet tähän marinaadiin ja kääntele ympäri. Laita toinen lautanen päälle suojaksi ja anna marinoitua vähintään 15 minuuttia, pitempään (1 tunti) jos ehdit.
3. Esilämmitä grilli keskilämmölle. Laita seetripuulankut grilliin. Lankut ovat valmiita kun ne alkavat ihan vähän savuta ja pitää ääntä.
4. Laita lohifileet lankuille ja voit heittää marinadin pois. Peitä grilli 20 minuutiksi. Kun kala on kypsää, se menee ”lastuiksi” kun siihen koskee haarukalla. Muista että kala jatkaa kypsymistä grillistä poiston jälkeen.
hipsu
27. 5. 2013 10.21
Suosikkini on kirjolohi,
Suosikkini on kirjolohi, maustan lohen merisuolalla, kalamausteella, tuoreella tillillä ja hieman sitruunamehua. Sitten käärin lohen folioon ja grilliin. Sopii hyvin kuivan valkoviinin kanssa.
Asta
27. 5. 2013 11.21
makkara
makkara
Miika Vihanta
27. 5. 2013 11.37
makkara sinapilla
makkara sinapilla
Karolo
27. 5. 2013 15.03
"Nöttöset". Perunaa, sipulia,
”Nöttöset”.
Perunaa, sipulia, herneitä, paprikaa, maissia ja pekonia voi nokareen kera foliossa grillattuna
Valentiina
27. 5. 2013 15.06
Täytetyt paprikat: -kanttarelleja
Täytetyt paprikat:
-kanttarelleja
-aurajuustoa
-pekonia
-punasipulia
-pippuria
Greekaz
27. 5. 2013 17.09
lihaa jonka kanssa
lihaa jonka kanssa perunoita salaattia ja maustevoita
lea
27. 5. 2013 18.50
Naudanmaksaviipaleita grillataan aika
Naudanmaksaviipaleita grillataan aika usein. Niitten kanssa perussalaattia ja vaikkapa riisiä.
Mormor
27. 5. 2013 19.32
herkkusienet pekoniviipaleeseen käärittynä
herkkusienet pekoniviipaleeseen käärittynä ja koskenlaskialla täyteettynä
maaruska
27. 5. 2013 20.33
ananas on suosikkini
ananas on suosikkini
jenn
27. 5. 2013 21.35
Kasvisnyytti ja makkara.
Kasvisnyytti ja makkara.
rrane
27. 5. 2013 22.33
aurajuusto-tomaatteja, vähän pippuria
aurajuusto-tomaatteja, vähän pippuria ja ruohosipulia päälle
lotta
28. 5. 2013 7.07
Pekoniin käärityt, koskenlaskijajuustolla
Pekoniin käärityt, koskenlaskijajuustolla täytetyt isot herkkusienet ovat ehdoton grilliherkku. Niiden kanssa syödään vastapainoksi raikasta salaattia.
Liekki
28. 5. 2013 8.21
Minun suosikkini on
Minun suosikkini on myös koskenlaskijalla täytetyt herkkusienet, käärittynä pekoniin tai ihan vaan kinkkuun. Toinen suosikki grillattu ananas.
Mira
28. 5. 2013 8.59
Makkara, liha, herkkusienet
Makkara, liha, herkkusienet ja kasvikset yleensä esim. täytetyt paprikat
Mimde
28. 5. 2013 10.03
vartaat ja makkara
vartaat ja makkara on suosikkeja
oupe
28. 5. 2013 20.38
kasvisnyytit foliossa; mita
kasvisnyytit foliossa; mita vaan kasviksia(sieniäkin) ja sulatejuustoa, esim koskenlaskija. Nam!
stiinuska
29. 5. 2013 9.22
kalkkunaa tai broileria,
kalkkunaa tai broileria, kasvisnyyttejä ja juustoa…raikkaan vihersalaatin kanssa tarjoiltuna
Anne
29. 5. 2013 20.05
Juustomakkara, sen seuraksi
Juustomakkara, sen seuraksi grillaan myös paprikaa ja kesäkurpitsaa ja kaikein kruunaa sinappisilli :)
Lilla
29. 5. 2013 22.19
Vartaita; kanaa ja
Vartaita; kanaa ja kasviksia, tsatziki-kastikkeen kanssa.
takso
30. 5. 2013 8.30
aurajuusto-tomaatteja
aurajuusto-tomaatteja
hoo
30. 5. 2013 10.13
Grillattu halloumjuusto, nam!
Grillattu halloumjuusto, nam!
Rowny
30. 5. 2013 14.48
pekoniin käärityt banaanit
pekoniin käärityt banaanit
tillil@netti.fi
30. 5. 2013 17.40
Kasvikset ja broileri.
Kasvikset ja broileri.
Juuhan
30. 5. 2013 19.52
Makkara!
Makkara!
Pia
30. 5. 2013 20.59
vartaat missä on
vartaat missä on lihaa, makkaraa, kasviksia ja jotain hedelmä sekä lisäksi jotain ihanaa kastiketta
helsi
30. 5. 2013 21.13
täytetyt paprikat
täytetyt paprikat
maisa
30. 5. 2013 21.22
Fetalla täytetyt herkkusienet
Fetalla täytetyt herkkusienet ovat ihania! Ja grillattu ananas (ei purkista) kinuskikastikkeella.
mansikki
31. 5. 2013 0.05
Ryynimakkarat perunasalaattipedillä, ruokajuomaksi
Ryynimakkarat perunasalaattipedillä, ruokajuomaksi III-olutta.
JREwing
31. 5. 2013 6.29
Lätty taikina muurikkaan:
Lätty taikina muurikkaan:
-1 l vettä
-4 kananmunaa
-2 dl maitojauhetta
-2 dl ohrajauhoja
-3 dl vehnäjauhoja
-1 tl suolaa
-½dl juoksevaa margariinia
Anna taikinan turvota n 30 min. Paista muurikassa ja täytä suolaisella esim: katkaravuilla/tonnikalalla/raejuustolla
Kokki
31. 5. 2013 6.48
Paista halloumi juustoa
Paista halloumi juustoa grillissä oliiviöljyssä kunnes juuston pintaan tulee kaunis väri. Lisää sitten grillattua halloumia: salaattiin.
Sissi
31. 5. 2013 7.04
Kaikki mureat pihvit
Kaikki mureat pihvit valmiiksi marinoituna ja grillisalaatin ja perunoiden kera tarjoiltuna
Maaku
31. 5. 2013 9.18
makkara ja herkkusienet
makkara ja herkkusienet täytettyinä koskenlaskija juustolla ja käärittynä pekoniin…siinä vasta herkku
Miksa78
31. 5. 2013 9.47
makkara
makkara
jjj
31. 5. 2013 14.24
halooumijuusto
halooumijuusto
hhhh
31. 5. 2013 14.25
paprikalla tietysti
paprikalla tietysti
luonnollinenko
31. 5. 2013 15.28
Kesät talvet takapihan
Kesät talvet takapihan kolmella erityypisellä kaasugrillillä valmistuu lähes kaikki ajateltavissa olevat herkkuruoat.
kka1968
31. 5. 2013 20.00
Grillimakkara monien erilaisten
Grillimakkara monien erilaisten vihannesten kera
UFo
2. 6. 2013 6.41
en grillaa...mutta jos
en grillaa…mutta jos jossain grillataan pidän eniten maissista ja makkarasta
heidi
2. 6. 2013 12.47