Umami muualla Facebook

Julkaistu 15. 4. 2020 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Mervi Hannele Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Ahvenfileitä ja kermaviilikastiketta

Poikani sai viime kesänä mökillä katiskasta vähän yli kiloisen ahvenen. Se tuotiin kotiin ja pakastettiin parin kuhan kanssa. Kuhat jo syötiin ja nyt sitten tuo iso ahven. Poikani halusi ahvenensa paneetattuna, ja niin tehtiin. Olipa yksinkertainen, mutta maukas ateria. Suositaan kotimaista kalaa, sen parempaa ei olekaan.

Normaalisti markettien kalatiskiltä saa pieniä ahvenfileitä, jotka ovat edullisa. Fileiden koosta riippuen niitä kannattaa ostaa vähintään kolme kappaletta annosta kohti. Ne voi paistaa sellaisenaan tai paneerattuna, kukin makunsa mukaan. Pienet fileet voit kypsentää pelkästään pannulla.





Ahvenfileitä kermaviilikastiketta ja perunoita

2 isoa ahvenfileetä tai useita pienempiä, esim 3/annos

Jauhotus

noin 1 dl vehnäjauhoja
1 rkl suolaa
1/2 tl valkopippuria
1 muna
noin 1 dl korppujauhoja

Paistamiseen

voita
rypsiöljyä

Kastike

1 prk kermaviiliä
1 tl sitruunamehua
ripaus suolaa
ripaus sokeria
mustapippuria myllystä
2 rkl ruohosipulia hienonnettuna + lisää annosten viimeistelyyn

Leikkaa ruodottomaksi fileoidut ahvenfileet kolmeen osaan. Sekoita lautasella vehnäjauhot, suola ja valkopippuri. Vatkaa muna haarukalla rikki kupissa ja kaada toiselle lautaselle. Mittaa korppujaujot kolmannelle lautaselle. Jauhota fileepalat ensin jauhoissa, kääntele ne sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa.
Kuumenna voita ja öljyä paistinpannulla ja paista jauhotetut fileet molemmin puolin, kunnes ne saavat väriä. Nosta fileet leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja nosta pelti 200-asteisen uunin keskiosaan noin 7 minuutiksi, tarkista kalan kypsyys halkaisemalla paksuin filee. Jos sisus on vielä raaka, jatka kypsyttämistä vielä muutama minuutti. Järvikalan pitää olla läpikypsää. Sekoita kermaviilikastike. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita.


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti