Umami muualla Facebook

Julkaistu 22. 5. 2020 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Mervi Hannele Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Broilerin fileepihvejä riisipedillä

Meillä syödää kerran viikossa broileria muodossa tai toisessa. Tämä ruoka on hyvä valmistaa silloin, kun koittaa hetki, ettei millään jaksaisi tehdä taas ruokaa. Monille käy näin korona-aikaan. Siitä huolimatta ruoka on todella maukasta sekä ruokaisaa ja maistuu varmasti koko perheelle.







Broilerin fileepihvejä riisipedillä

3 dl tummaa riisiä
1 isohko sipuli hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
puolikas palsternakka kuutioituna
rypsiöljyä
5 dl vettä
2 kanaliemikuutiota tai fondia
2 pkt broilerin fileepihvejä
suolaa mustapippurirouhetta
1 prk tuorepestoa, Lidl
1 prk juustoruokakermaa

Pane uuni kuumenemään 175-asteiseksi. Ota esille uunivuoka ja levitä sen pohjalle riisi. Kuumenna öljyä pannulla ja paista sipulia sekä valkosipulia ja palsternakkakuutioita, kunnes ne vähän pehmenevät. Lisää pannulle vesi ja lihaliemikuutiot tai fondia. Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi ja kaada riisin päälle vuokaan. Avaa fileepihvipakkaukset ja sirota fileepihveille suolaa sekä mustapippurirouhetta. Nosta haarukalla fileepihvit riisin päälle. Levitä lusiklalla niille tuorepestorasian sisältö. Kaada lopuksi vuokaan juustoruokakerma. Nosta vuoka ritilälle uunin alaosaan. Kypsennä vähän reilu tunti. Kokeile haarukalla broilerin kypsyys. Tarjoa lisäksi salaattia.


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti