Umami muualla Facebook

Julkaistu 8. 4. 2020 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Mervi Hannele Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Chilikanaa ja kasviksia

Tämän aterian tekeminen oli helppoa ja tulos tosi maukas. Tarjousfileepihvit maksoivat noin 10 euroa, joten aterian hinta oli edullistakin edullisempi. Tämä ruoka sopii arkeen, mutta voit valmistaa sen hyvin myös pääsiäisen aikaan.









Chilikanaa ja kasviksia

1 pkt (6 kpl) kanan fileepihvejä, Kanamestari, Lidl

Jauhotus

muutama rkl vehnäjauhoja
1/2 rkl suolaa, esim. mineraalisuolaa
1 tl mustapippurirouhetta
2 tl paprikajauhetta
kuivattua yrttiä, esim. oreganoa ja timjamia

Päälle

öljyä
makeaa chilikastiketta

Kasvikset

perunoita
porkkanaa
palsternakkaa
suolaa
paprikajauhetta
öljyä

Jauhota fileepihvit jauho-mausteseoksessa ja nosta ne matalaan uunivuokaan. Sivele fileepihvien pinta ensin rypsiöljyllä ja sitten runsaalla makealla chilikastikkeella. (Jauhotus tee pannulle valuvan liemen kastikkeeksi.)
Pese perunat hyvin ja leikkaa ne veneperunoiksi ja lado leivinpaperilla päällystetylle uunipellille tai -pannulle. Kuori porkkanat ja palsternakka ja lisää ne perunoiden viereen. Mausta perunat ja kasvikset ja pirskota tai -suihkuta niille vähän öljyä.
Nosta fileepihvit 200-asteisen uunin alaosaan ja kasvikset yläosaan. Paista, kunnes perunat ja kasvikset ovat kypsät, kokeile noin 25 minuutin jälkeen kypsyyttä. Nosta pelti uunista ja peitä leivinpaperilla. Nosta fileepihvivuoka uunin yläosaan saamaan väriä noin 10 minuutiksi.


Aiheet: , , , , , , ,

Kirjoita kommentti