Dalgona Coffee
Korona-aika toi voimakkaasti somessa esille eteläkorealaisen Dalgona Coffeen. Sen ohje on yksinkertainen ja helppo tehdä, kylmän tai kuuman maidon päälle tulee vahvan makuinen kahvivaahto.
Dalgona Coffee
2 annosta
2 rkl pikakahvijauhetta
2 rkl sokeria (voit lisätä sokeria 1-2 rkl halutessasi)
2 dl kiehuvan kuumaa vettä
4 dl kylmää maitoa ja jääpaloja tai
kuumaa maitoa
Mittaa pienehköön kulhoon pikakahvijauhe, sokeri ja vesi. Vaahdota ainekset sähkövatkaimella, ensin pienellä teholla ja sitten täydellä teholla kunnes vaahto on vaaleaa ja melko jämäkkää. Mittaa kylmä tai kuuma maito kahteen lasiin tai mukiin, jos käytät kylmää maitoa, lisää muutama jääpala ja lusikoi vaahto pinnalle. Voit raastaa päälle tummaa suklaata, jos haluat. Jos tarjoat kahvin kuumalla maidolla, lasien tulee olla kuumuuden kestäviä.
Sekoita vaahto maidon joukkoon, jolloin se ei maistu liian voimakkaalta.