Umami muualla Facebook

Julkaistu 22. 5. 2020 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Mervi Hannele Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Hyvä klassikko – tiikerikakku

Eipä ole tullut tehtyä tiikerikakkua aikoihin, mutta nyt tein, kun mieli teki kahville jotain hyvää.

Löysin ikivanhan alumiinisen kakkuvuoan, jonka voitelin voisulalla ja jauhoilla. Vuoka oli väärä valinta, koska kakun pinta ei ruskistunut kauniisti. Vuoka saa mennä kierrätykseen. Suosittelen teflonvuokaa. Kakku sentään maistui hyvältä. Rouhin sen pintaan vähän tummaa suklaata. Olisin tietysti voinut tehdä kakulle suklaakuorrutuksen, mutta siitä olisi tullut liian lihottava, joten luovuin ajatuksesta.








Tiikerikakku

200 g voita huoneenlämpöisenä
2 dl sokeria
3 munaa huoneenlämpöisenä
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl kevytkermaa tai maitoa
2 rkl tummaa kaakao- tai pikakahvijauhetta

Pane uuni kuumenemaan 175-asteiseksi. Voitele ja jauhota rengaskakkuvuoka. Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen kevytkerman tai maidon kanssa, käytä sekoittamiseen sähkövatkainta. Ota taikinasta noin 1/3 osaa toiseen kulhoon ja vatkaa siihen kaakaojauhe tai pikakahvijauhe tai käytä molempia 1 rkl. Pane taikinoita vuorotellen vuokaan. Voit sekoittaa taikinoita veitsellä hienojen raitojen saamiseksi. Nosta vuoka ritilälle uunin alaosaan. Kypsennä 50-55 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Kumoa kakku tarjoiluvadille hieman jäähtyneenä.


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti