Umami muualla Facebook

Julkaistu 7. 10. 2009 Teksti Mervi Hannele Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Hyvät, tutut viinit yllättävät jälleen

Argentiinalaisen Finca Flichmanin ja chileläisen Château Los Boldosin viinit ovat sopineet suomalaiseen makuun jo lähes parinkymmenen vuoden ajan. Vanhat tutut tuotteet herättävät edelleen innostusta erinomaisella laadulla hintaansa nähden.

Vuonna 1991 eteläamerikkalaiset viinit olivat nousevia tähtiä Suomen vähittäismyyntitilastoissa. Uutuuksia olivat muun muassa argentiinalaisen Finca Flichmanin tyylikäs Caballero de la Cepa, chileläisiä puolestaan edusti ranskalaistyyppinen Château Los Boldos Cabernet Sauvignon. Vuosien varrella uuden maailman viinien valikoima on laajentunut, monet tuotteet ovat tulleet ja menneet, mutta nämä kaksi nimeä ovat säilyttäneet tasaisen suosionsa läpi vuosien.

Yksi menestyksen salaisuuksista on tasainen laatu, joka tarjoaa erinomaisen vastineen rahalle. Finca Flichman tunnetaan argentiinalaisten viinituottajien edelläkävijänä, joka jo vuosia on investoinut tarhoihin ja viininvalmistustekniikkaan. Talolla on oma roolinsa argentiinalaisten viinien maineen parantamisessa ja eurooppalaisten markkinointikanavien avautumisessa. Château Los Boldos puolestaan on ollut vahva varsinkin Aasian kilpailluilla markkinoilla.

Château Los Boldos siirtyi Finca Flichmanin omistajan, portugalilaisen Sograpen siipien suojaan viime vuonna. Nyt molempien tilojen johto on annettu Finca Flichmanin kehittäjänä tunnetun Ricardo Rebelon käsiin. Suomessa hiljattain vierailleen Rebelon mukaan Chilessä ryhdytään vähitellen laajentamaan tuotantoa, ja Finca Flichmanilta tuttu metodi valmistaa erityyppisiä viinejä tuotantoalueiden parhaiden ominaisuuksien mukaan saanee jalansijaa myös Andien toisella puolen. Nykyisten viinien persoonallisuuden ja hyvän laadun säilymisen varmistaa pääviinintekijä Stephane Geneste.

Suomeen tuodaan kattava 14 tuotteen valikoima Finca Flichmanin viinejä, joista kolme punaviiniä on vähittäismyyntivalikoimassa ja muut ravintolamyynnissä. Caballero de la Cepan lisäksi Finca Flichman Shirazin ja Tanqueron vähittäismyyntihinnat muuttuivat lokakuun alussa alkoholijuomaveron noston yhteydessä. Uutiset ovat kuitenkin hyviä: Caballero de la Cepan ja Finca Flichman Shirazin hinnat laskivat veronkorotuksesta huolimatta. – Tämä on tuottajan kädenojennus suomalaisille kuluttajille laadukkaampien viinien puolesta, sanoo tuotepäällikkö Keijo Bäckström Hartwa-Tradelta.


Hinnat 1.10.2009 alkaen

viini5

Finca Flichman Caballero de la Cepa, 8,96 euroa. Erittäin täyteläinen, melko tanniininen, herukkainen, tumman kirsikkahilloinen, yrttinen, kevyen tamminen.

viini4

Finca Flichman Shiraz, 7,34 euroa. Täyteläinen, melko tanniininen, tumman marjaisa, mustikkainen, mausteinen, hennon vaniljainen.

viini3

Tanguero Tempranillo-Bonarda, 7,00 euroa. Keskitäyteläinen, notkea, marjainen, kukkainen, paahteisen mausteinen.

viini1

Château Los Boldos Cabernet Sauvignon, 8,83 euroa. Täyteläinen, notkea,
herukkainen, luumuinen, hennon yrttinen, lakritsainen.

viini2

Château Los Boldos Sauvignon Blanc, 8,41 euroa. Kuiva, pirteähappoinen,
nokkosmainen, karviaismainen, hennon yrttinen.

Finca Flichmanin omat kotisivut ovat osoitteessa www.flichman.com.ar


Aiheet: , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti