Umami muualla Facebook

Julkaistu 30. 3. 2020 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Mervi Hannele Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Juuressosekeitto siskonmakkaroilla

Juuressosekeitto maistuu hyvältä, mutta siitä tuli vieläkin parempaa, kun lisäsin siihen siskonmakkaroita. Meillä se meni loppuun kerta heitolla. Kokeile sinäkin tätä helppoa ja edullista keittoa!









Juuressosekeitto siskonmakkaroilla

4 annosta

5 porkkanaa
reilu pala lanttua
1 palsternakka
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 kasvisliemikuutiota
muutama lehtikaalin lehti
mustapippuria myllystä
suolaa
1 rasia siskonmakkaroita
tuoretta basilikaa

Kuori juurekset ja sipulit ja paloittele ne. Siirrä ainekset kukin kerrallaan isohkoon kattilaan. Mittaa kylmää vettä kattilaan sen verran, että kasvikset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää liemikuutiot. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat pehmenneet ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Huuhdo lehtikaalinlehdet hyvin, poista kovat ruodit ja hienonnna lehtikaali, lisää kattilaan ja anna kiehua kannen alla muutama minuutti, välillä sekoittaen. Mausta keitto sitten mustapippurilla. Tarkista maku ja lisää vähän suolaa, jos on tarvis. Purista siskonmakkaroista palleroita keittoon ja anna niiden kypsyä muuutaman minuutin ajan. Hienonna karkeasti tuoreita basilikanlehtiä keiton päälle. Tarjoa keiton kanssa esimerkiksi näkkileipää.


Aiheet: , , , , , , ,

Kirjoita kommentti