Umami muualla Facebook

Julkaistu 11. 12. 2018 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat /kuva Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Lohikastike spagetille

Tein lohifileestä herkullisen kastikkeen spagetille. Sen voi halutessaan tarjota myös joko tumman riisin tai perunoiden kanssa.

Kasvispohjainen tomaattikastike tekee tästä kastikkeesta erityisen maukkaan. Lapsillekin se varmasti maistuu. Jos spagettia ja kastiketta jää tähteeksi, sen voi lämmittää seuraavana päivänä tai ottaa vaikka evääksi töihin.



Lohikastike spagetille

4-6 annosta

tilkka rypsiöljyä
600 g lohifileetä
suolaa
1 keskikokoinen sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 porkkana
2 varsisellerinvartta
2 rkl öljyä
1 prk chilimaustettua tomaattimurskaa
vettä
1 kasvisliemikuutio

Tarjoiluun

1 (500 g) spagettipakkaus
parmesaania raastettuna

Irrota lohifileestä nahka ja suilakoi lohi. Kuumenna öljy pannulla ja paista lohisuikaleet. Kääntele niitä varovasti lastalla, kunnes suikaleet ovat kauniisti ruskistuneet. Ripottele kalapaloille suolaa. Nosta pannu syrjään. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa porkkana ja sellerinvarret pieniksi paloiksi. Mittaa öljy kattilaan ja lisää kasvikset. Paista ne pehmeiksi välillä sekoitellen. Lisää tomaattimurska ja noin puoli purkkia vettä. Kuumenna ja lisää liemikuutio. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia. Kaada kastike sitten kalapalojen päälle tai lisää kalapalat kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Tarjoa vastakeitetyn spagetin ja parmesaaniraasteen kanssa.


Aiheet: , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti